Skrupskøre børn

Lagde en lort i hendes badebassin!

Det sjoveste ved at være blevet mor er nok, at jeg kan genkende mig selv i min 3-åriges adfærdsmønster. Hun har lige præcis fået den alder, hvor hun i raseri truer med “så må du ikke komme ind på mit værelse og lege” m.v. (Hvis bare den lille trunte holdte ord i bare 5 minutter, så moderen kunne få lov at drikke sin kaffe latte i stuen i fred!!”). Hun siger og gør nogle vanvittige ting. I øjeblikket kastes der gerne med besværgelser, der sådan rigtig går ind og rammer plet og gør riiigtig ondt. Fx sagde hun forleden, idet jeg insisterede på, at hun skulle vaske hænder efter toilet besøg: Så er du bare dum…..så har du bare lange bryster”. Dog kan jeg selv huske, hvordan jeg reagerede i mange situationer da jeg var lille. Og det virkede fuldstændig retfærdigt og passende i pågældende situation.

Lad mig give nogle eksempler….

Da jeg var omkring de 4 år, havde jeg besøg af en alderssvarende veninde. Det var en varm sommerdag, solen skinnede og græsset stod grønt. Badebassinet var hevet frem og vi plaskede og legede. Men hov, hvad fanden var nu det? Hun havde tilsyneladende en ringmuskel, lige så slap som min nuværende bækkenbund. For pludselig flød der en brun bandit rundt i badebassinet. Kan tydeligt huske situationen, hvor jeg kiggede på hende med det der “…what the fuck”-blik og hun blot trak på skuldrene og smilede et saligt smil. Kan huske jeg tænkte: “…..aaaaah det må man vist alligevel ikke”. Men hævnen var sød var den, for i laaang tid planlagde jeg et come-back. Og det skulle vise sig, at vores forældre planlagde endnu en play-date. Jeg blev inviteret hen til hende, for at indvie hendes nyindkøbte BR badebassin. Og ja, jeg indrømmer gerne, at jeg lige så fint pressede den sødeste lille pølle-fætter ud i hendes badebassin som tak. Ja, så kunne hun denondfløjteme lære det!

Kan ligeledes huske, at fantasien ingen ende ville tage som barn. Fx ved vi jo alle sammen godt, at der findes trolde. I hvert fald når man er i alderen 3-8 år. Da jeg gik i børnehaveklasse, blev jeg en dag rigtig sur på min bedste veninde. Det skal lige nævnes, at jeg dengang var udstyret med et tandsæt a la Quasimodo meets Dirch Passer (der var sådan ca. halvanden meter mellem fortænderne…..og må jeg i den forbindelse udtrykke min hengivne tak til Gud vor Skaber for det!!!?). Vi havde bygget en fin hule og jeg besluttede mig, i et øjebliks sindssyge, lige at tage en smagsprøve af hendes arm. Altså sådan en god luns… (Det skal lige siges, at det dengang virkede som en god og rationel beslutning). Hun skreg selvfølgelig helt vanvittigt (slap dog af, jeg skulle jo bare lige smage?), men jeg fik pænt overbevist lærerinden om, at det jo altså var hende selv…eller den der trold der rendte rundt her før. Den dag i dag, 25 år efter, har vi stadig lidt diskussionen om hvorvidt det var hende selv, den der trold eller mig……..

Det skal lige siges, at Amalies arm er kommet sig i dag. Men der gik lidt tid… ret lang tid faktisk :). Hun bruger i øvrigt flittigt sine arme i dag, som akupunktør. Tjek hende lige ud på:

www.byamalie.dk.

(pst.. der er 20% på udvidede akupunktur behandlinger i november)

Kh Lillemor

Mit navn er Tina. Jeg er uddannet jordemoder og har to børn jeg elsker og som driver mig til vanvid! Jeg bruger bloggen som afløb for tanker, glæder og frustrationer, dog set ud fra et sarkastisk perspektiv. Har du selv børn (eller frygter at få nogle!) kan du følge mig og læse flere indlæg på:

Min hjemmesideFACEBOOK eller Bloglovin’

You Might Also Like

1 kommentar

  • Reply
    Sebrina
    13. november 2014 at 22:41

    Haha for fanden Tina. Du er altid så sjov 🙂 Er vild med din blog allerede- tillykke med den iøvrigt! Meget mere tak!

Svar