Ærlig snak Life of a mom Luk røven

Børneeksperter bør et eller andet sted bare…lukke røven ik?

2015-01-21_17.39.47

På Facebook har jeg for en trillard år siden, “syntes godt om” nogle forskellige sider, der ofte poster artikler ud om “gode råd til børneopdragelse” med børneeksperters udtalelser. For ikke så lang tid siden, poppede en artikel frem på min newsfeed med en overskrift a la: “DERFOR er iPads dårlige for dit barn”. Og den anden dag, sprang der så en anden artikel frem, omhandlende “iPads fantastiske egenskaber” og der var ikke grænser for, hvad adskillelige apps ville kunne lære dit barn.

Helt ærligt…

Kan mærke arrigskaben titte frem inde i mig. Ikke så meget på mine egne vegne…som andengangsmor føler jeg nemlig, at jeg efterhånden er ved at få lidt hår på brystet (eller sagt med andre ord: jeg har givet fuldstændig op), hvad “alle de der råd” angår. Men for mange andre, måske specielt førstegangsforældre, der jo bare gerne vil gøre det så godt som muligt og bl.a. finder et medie at læne sig op af for gode råd m.v., er det da PISSE NEDEREN at de den ene dag kommer med anbefalinger i øst, for den næste dag at anbefale i vest. UP YOURS siger jeg bare!!

Man ved jo fandme ikke hvilket ben man skal stå på? Jeg oplever at der i dag er så pisse mange regler og rammer for, hvordan du er den bedste forælder… og hey, selvfølgelig vil vi jo alle sammen bare gerne gøre det godt? Og når man så endelig føler man har fundet “den rigtige måde” at gøre det på, så er der en anden børneekspert der siger man skal gøre det modsatte. Og gerne lige med det der tvist: “Hvis ikke du gør det, bliver dit barn med ret stor sandsynlighed, både psykopat, masse-morder, pyroman og børnelokker”.

HOOOLD NUUUU KÆÆÆÆFT!!!

Jeg har efterhånden accepteret, at mine børn vokser op og bliver alt andet end normale (pyromaner, skal de da i hvert fald nok blive som minimum). Men jeg tror at jeg savner, at både “børne-sider” som nævnte OG forældre, tør lægge op til, at der er mange RIGTIGE måder at gøre tingene på. Ikke kun ÉN måde. JA, min datter på 3 år, må hjertens gerne sidde med iPad’en og spille hjernedøde spil uden nogen som helst læring. og JA min søn på 10 måneder, suser også rundt i sin …..hold nu fast: gå-stol og hopper i HOPPEGYNGE (ooooh noooo!!! Gør du virkelig dét mod dit barn?).

JA – SGU

Men da ikke i flere timer dagligt! Men når man laver mad, lægger tøj sammen eller andet, er det da (for os) oplagt, at stikke datteren en virtuel påklædningsdukke og proppe sønnike i hoppegynge. Kom nu lad os nu tænke lidt selv. Vi kan jo ikke ligge og rulle dem i spelt-mel ved det økologiske bål og synge Kumbaya My Lord hele dagen. Mon ikke de overlever?

Kunne du tænke dig at læse lidt om, når min opdragelse går galt? Så KLIK HER.

Kh Lillemor

Har du selv børn (eller frygter at få nogle!) kan du følge mig og læse flere indlæg på:

Min hjemmesideFACEBOOKInstagram eller Bloglovin’

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Reply
  Louise
  8. februar 2015 at 13:04

  sikke er dejligt og relevant indlæg. Jeg er selv førstegangsmor, og de første to år af mit barns liv var jeg så stresset og fokuseret på, at alt skulle gøres på den rigtige måde, så jeg endte med stress og angst. Nu er jeg endelig ved at indse, at det jeg gør, er det rigtige for mig og godt nok. Håber jeg som dig har fået lidt mere hår på brystet næste gang 😉

  • Reply
   Lillemor
   8. februar 2015 at 13:19

   Louise, det er PISSE svært. Som jeg skrev, vil man jo bare gerne gøre det så godt som muligt. Og jeg tror ærligt på, at hvis man tager snuden væk fra alle “børneekspert-bøgerne”, og i stedet handler i god tro og med en masse kærlighed, så kan det sgu ikke gå helt galt 😉

 • Reply
  Regitse
  8. februar 2015 at 14:05

  Uhahadadada.. Sikke en skidt mor du er. Alle perfekte mødre kan alt det huslige SAMTIDIG med at deres afkom harmonisk siddet HELT stille udrn at tude og leger med økologisk trælegetøj, kun iført hør.

  TAK for en morblog hvor mor IKKE fremstår perfekt… Jeg er ved at brække mig når jeg læser andre mor blog der proklamere “Se jeg har barsel og jeg har strikket et komplet sæt tøj, selv syet sengetøj, bagt øko kager, lavet øko grød med spelt og glutenfri kiks, altsammen på en dag” … ARGH!

  Keep up the good work sweets 🙂

  • Reply
   Lillemor
   8. februar 2015 at 14:23

   Ahmen altså, jeg bliver jo helt rørt! Tak for de søde ord!

  • Reply
   Mormedmangemaal.bloggersdelight.dk / Nina
   11. februar 2015 at 19:50

   Hahaha genial kommentar!!!!

   • Reply
    Lillemor
    12. februar 2015 at 6:42

    🙂

 • Reply
  Nina - mormedmangemaal.bloggersdelight.dk
  11. februar 2015 at 19:49

  Jeg kunne ikke være mere enig med dig! Jeg er også så træt af at hører hvad der er rigtigt og forkert! Jeg mener – som du- at vi alle gerne ville det bedste for vores børn, men hey- vi gør det alle på hver vores måde lige så vel som mange har meninger om hvordan en god bolle bages!!!

  Thums up for ganske almindelig og logisk tanke gang – vi kan jo godt tænke selv, det behøver artikler ikke gøre for os!

  • Reply
   Lillemor
   12. februar 2015 at 6:44

   Præcid Nina! Artikler skal give læseren vejledning, ikke diktere og give følelsen af utilstrækkelighed!

Svar