Ærlig snak De der mænd dér Det shjaw! Gode råd Life of a mom

Få lige styr på din Tand-fe, hva’?

New_Doc_100_1

Okay, det der skete var…

Kummefryseren er godt nok kun lige blevet 5 år. Men hun er tilsyneladende lidt tidligt ude og har allerede erhvervet sig to styk rokketænder (…og et ordforråd der er Karl Mar Møller værdig…Sgu’ da for helvede man). Ikke desto mindre drog den ene af de to tænder, til de evige tand-marker forleden. Og så var det lige, at der kom en Tand-fe ind i billedet. For én eller anden har fortalt hende, at sådan én kommer vraltende, når der ryger en mælketand.

Og her opstår problemet så:

Kummefryseren: Hvor stor er tandfeen? 

Lillemor og Lillefar i munden på hinanden: Heeeelt lille bitte som Klokkeblomst / Lige så stor som os! 

(skuler til hinanden)

Kummefryseren: Men kan hun trylle? 

Lillemor og Lillefar stadig i munden på hinanden, fordi de begge tror at den anden har fanget hentydningen om at holde kæft bøtte: JA da hun har masser af tryllestøv / Selvfølgelig, hun bruger sin tryllestav. 

(skuler fortsat ondt til hinanden)

Lillemor slår over i engelsk (for det er sådan noget ALLE forældre gør, når børnene bliver så store, at de begynder at forstå hvert et sagt ord og meningen med disse. For børn kaldes det for “det hemmelige forældre sprog”): A tand-fe doesn’t have a tryllestav!! Haven’t you paid attention to ‘Klokkeblomst og Piratfeen’? (som vi har set 854 gange her hjemme). She has tryllestøv for pokker!!


Det må have lydt nogenlunde således i Kummefryserens ører:

${®^<]] ¥^ tryllestav!! $%) & @#@¡<~¿ Klokkeblomst og Piratfeen? @][;<~§ tryllestav for pokker!!) 


Lillefar (der ignorerer Lillemors tydelige pre-menstruelle lige lovlig entusiastiske indlevelse i feer: Tand-feen har tryllestøv… Og med det tryllestøv har hun tryllet din tand væk! 

Lillemor:….What? Have you removed the tooth??! I just bought a freaking lille æske med glimmer på for the toothhhzs!? 

Lillefar: That’s what the Tand-fe does!? She keeps the teeth. Det hedder teeth ikke toothhhzs. Det er flertal. 

Kummefryseren: ?? 

Lillemor: Screw the flertal. Der er jo kun én. Were do we keeps the toothhhzs then? 

Lillefar: In a plastikpose?

Lillemor: But what about the glimmer æske? 

Lillefar til Kummefryseren (mens han skuler til mig):…Men hvis man vil, kan man godt bede mor og far hive fat i Tand-feen og sige til hende, at man gerne vil have tanden igen. Så kan man proppe tanden i sin glimmer-æske. Are you satisfied? 

Lillemor: Thank you very much… 

Og ja så var det lige, at Kummefryseren havde hørt rygter om, at man jo ville få en guldmønt, når man havde tabt en tand… Meeeen der var bare lige den lille detalje, at hverken undertegnede eller faderen lå inde med en sådan. Og Tand-feen tager ikke MobilePay. Så vi gjorde det utilgivelige: gik i Kummefryserens egen sparegris (!!) og lånte en 20’er! Og derfor starter jeg nu bloggen www.verdensdårligstemor.dk op nu her tænker jeg. For det var da en envejs billet direkte i helvede. Må nok betale tilbage snart… Med renter. 

Så hey, få lige styr på din Tand-fe hva’? Og nu vi er i gang kan jeg kun opfordre til, at man også lige bliver enige om, om Julemanden kommer fra Grønland eller Nordpolen, om det er nisserne der laver gaverne eller om mor og far skal have bare en lille smule kredit.

Blot et råd!

You Might Also Like

18 Kommentarer

 • Reply
  Elisabeth
  19. juni 2016 at 16:04

  Kæft, det er sjovt:):):)

  • Reply
   Lillemor
   19. juni 2016 at 21:49

   Synes godt om!!

 • Reply
  Ann
  19. juni 2016 at 17:25

  Så sjovt. Er vild med din skønne måde at, skrive på 😃 Julemanden kommer jo fra Grønland.
  Her hjemme ved Os. Skynd dig ned og blande slik til i aften … Så kan du hæve penge til datteren’s sparegris… Hun opdrager det aldrig 😊Dejlig Søndag til Dig.

  • Reply
   Lillemor
   19. juni 2016 at 21:49

   VI ER ENIGE!! Grønland all the way. Og tak for dine søde ord 🙂

 • Reply
  Vibeke
  19. juni 2016 at 17:50

  😂😂😂 sidste gang stod vi også uden guldmønter af nogen art – og banken havde lige stjålet indholdet i drengenes sparebøsser (ja den yngste mener banken er en tyveknægt for de tager jo pengene)
  Så gode råd var dyre, det endte med et brev skrevet med rigtig mærkelig skrift at hun var kommet til skade med sin vinge og kom tilbage dagen efter 😂😂😂😱😱😱 nu tror knægten så det er en flue i høje hæle 😂😂😂😂

  • Reply
   Lillemor
   19. juni 2016 at 21:48

   Bankene ER sgu også tyveknægte 😉 Men fint alternativ dét med brevet!! Det er noget børn forstår.

 • Reply
  Laila
  19. juni 2016 at 18:50

  Haha det så fedt, min datter har også lige tabt sin første tand og der var krise.. Tanden skulle under puden så tandfeen, kunne levere mønten der i retur. Men hun ville også gerne beholde tanden. Så hun skriver et sødt brev til tandfeen om at få lov til at beholde tanden under puden. Altså feen sku nøjes med at tage et kig på tanden og smide en mønt. Senere bliver hun så dybt ulykkelig For hvad nu hvis Tandfeen synes hun er uhøflig og utaknemmelig. Det rimelig store problem stillinger vi forældre ofte står med 😂

  • Reply
   Lillemor
   19. juni 2016 at 21:47

   Ha ha nåhr hvor sødt. Det viser jo bare at hun har samvittighed. Ikke det dårligste at have i den alder 🙂

 • Reply
  Jelena
  19. juni 2016 at 19:45

  Godt I fik styr på tandfeen! 🙂
  Her røg den første tand, da Alexander på 5 år og 4 mdr. (kom ikke her med fremmelige tandtaber-børn 😉 ) var på ferie hos oldemor i Langbortistan, hvor man ikke just svømmer i danske mønter. Heldigvis havde jeg en 10’er, som knægten kunne få af tandfeen. Så nu hedder det 10 kr. per tand, men vi bor også på Nørrebro (hvor tandfeerne tilsyneladende er nærige) 😉 Tandfeen kom i øvrigt først en nat for sent, da tanden var blevet slugt dagen før jeg rejste ned til oldemor og drengene (drengene var taget afsted på forhånd sammen med min moster) og de kære børnepassere ikke havde styr på tandfe-reglerne (tsk!) Den kunne heldigvis reddes, fordi barnet havde sovet uden pude ( 🙂 ). Nørrebro-tandfeen, som jo var rejst langt for at levere 10’eren, og var gået med til betale, selv om tanden manglede, nægtede nemlig at finde sig i, at der ikke var nogen pude. Der måtte være grænser. Ik’? 🙂 Så her hed det nat nr. 2 og kun 10 kr. men det var trods manglende tand, og barnet var ganske tilfreds 😉 Mor ville gerne have haft tanden, men må nøjes med den næste. Der er også grænser for, hvad mor vil udsætte sig selv for (selv tak for det hyggelige toilet-billede 😉 ).

  • Reply
   Lillemor
   19. juni 2016 at 21:46

   Ha ha OH LORD tak for det meget fine billede! 🙂 Og ja, har godt hørt rygter om, at de nørre-bro tandfeer er nogle nærige kællinger.

 • Reply
  Ninni
  19. juni 2016 at 20:12

  Hehehe. Her var knægten (dengang 5 år og 8 måneder) nervøs for, om tandfeen kunne komme ind mellem sprosserne på vores dannebrogsvinduer. Men så var det godt, at faren kunne hive en tommestok op af lommen: ‘Sådan nogle tandfeer er mellem 15 og 18 cm høje (så ved I dét), så se lige efter, at der er plads nok, mens jeg måler.’ 😀
  Og her var det i øvrigt faren, der startede det der pjat med feer. Hvad er der nu galt i at have en lille krukke til tænderne? Og hvorfor skal man have penge, bare fordi man har tabt et stykke emalje ud af munden (eller ned i sandkassen, som erfaringen viser, at det også kan ske)?

  • Reply
   Lillemor
   19. juni 2016 at 21:45

   SÅ DET ER HAM DER HAR STARTET DET NINNI!!! Satans 🙂 Og du har ret. Hvis de kan få penge hver gang de taber en tand, så vil jeg havepenge hver gang jeg taber en strømpe. Sir’ det bare.

 • Reply
  Anne W.
  19. juni 2016 at 20:24

  Verdensdårligstemor er da hende, der glemmer at agere tandfe, så barnet vågner om morgenen og med stor spænding løfter puden og… tanden ligger der stadig, ingen mønt… Ups!
  KH Anne W.
  Verdensdårligstemor

  • Reply
   Lillemor
   19. juni 2016 at 21:44

   Ha ha ha okay DU VINDER Anne 🙂

 • Reply
  Malene
  20. juni 2016 at 15:18

  Sjov læsning, jeg er godt underholdt😏 Dumpede ind på din blog ved et tilfælde, men blev hængende lidt…Søde historier fra hverdagen og så elsker jeg at du kalder din datter for Kummefryseren. Det er så plat at det er sjovt😏

 • Reply
  Bettina
  21. juni 2016 at 6:42

  Det er så morsomt….men mangler der ikke en mindre detalje ? For det var da mig bekendt ikke kun en guldmønt kummefryseren blev ” frarøvet” hvor er hendes weekend snolder ??? er det også tandfeen der har “tryllet” det væk ???. Tak for sjove snaps 🙂 du får smilet frem

 • Reply
  Trine
  12. januar 2020 at 22:35

  HAHAHA!!! Jeg fik også liiiiidt problemer med ældstebarnet forleden fordi… ældstebsrn 7 år taber en tand, lægger den under sin hovedpude, tandfe (aka mor) tager tanden og lægger en mønt.. alt godt… indtil – ældstebsrn, stadig 7 år finder den der tand og undres… “mor, hvorfor ligger mine tænder i fit smykkeskrin”
  Mor: “øøh, ja det er fordi (tænke, tænke, kom nu)… at tandfeen afleverer tænderne til mødrene så børnene kan se dem når de bliver store… derfor – og gå då kndnog leg, og pil ALDRIG ved MINE smykker igen, okay…..

  Dooooh!

  • Reply
   Lillemor
   15. januar 2020 at 16:46

   Ha ha, uh ja den er ikke god! Vi lagde engag én i et shotglas. Meeen så var det, at Lillefar skulle smage én eller anden væske. Så tog han et shot glas og sagde: “Jeg tror lige, at jeg har slugt en tand…”

Svar