Ærlig snak Gode råd Life of a mom

Behandlingen af den mest irriterende børnesygdom! Selv tak.

2016-08-28 13.27.22

Hvis du læser med her på domænet, sådan nogenlunde regelmæssigt ved du, at vi (læs: børnene) har det med, at blive syge, på de aller aller ALLER mest ubelejlige tidspunkter. Up yours Karma!

Kummefryseren havde jo fx skoldkopper, da Lillefar og jeg blev gift sidste måned…og det kan man da godt kalde sådan rimelig dårlig timing, ik? 14 dage efter (lige efter bogen) var det Mandlens tur, der også berigede os med en trillard små blære-befængte skiderikker, der konstant indbød til en let gang neglemasage, fra en ivrig 2-årig.

Jeg har aldrig helt forstået det dér med frivilligt, at lade sig smitte af skoldkopper. “Hej Tina! Mine børn har skoldkopper, vil du have dine børn her hjem, så de kan blive smittet?”.

Øh, nej tak du! En del af mig tænker, at det svarer lidt til at skrive: “Hej du! Jeg har mega vandhanemave…sig mig, kunne du ikke tænke dig, at komme her hjem med dine børn, så har I da fået DEN diarré – baktusse ud af verden?” 

Tak, men super meget nej tak. Til både diarré og skoldkopper. Lad os ENDELIG vente med den virus, så lang tid som overhovedet muligt. Jeg er i hvert fald ikke hende, der frivilligt byder sygdommen velkommen. 7-10 dage med feber, kløe, vågne nætter mv. lyder bare ikke særlig indbydende. Ingen umiddelbar grund til, at skynde på projektet tænker jeg. Okay bevares, kan da sagtens se, at det er rart at få “overstået”. Men personligt synes jeg, at vi har haft rigeligt med sygdom i det lille vestegns-hjem, så jeg har ikke ligefrem hungret efter mere.

Nå, men nu ligger landet således, at jeg nu har det sorte bælte i skoldkopper (bukker og nejer ærbødigt). Så nu vil jeg dele ud af mine aller bedste skolkoppe-råd. 

Selv tak

På 1. pladsen har vi:

KARTOFFELMEL

Helt og aldeles uundværligt, hvis man har et ble-barn. Det er ofte lige præcis ble-området, der er mest udsat for skoldkopperne og da den lille numse bliver pakket ind i ble, bliver området både fugtigt og varmt. Ikke just kløe-stillende. Så jeg så en enorm effekt efter brugen af kartoffelmel. Stående applaus til gamle husmoderråd. 

På 2. pladsen har vi:

2016-08-28 13.33.59

Rødvin. Uundværligt til den omsorgsgivende forælder. Vine fra Chile er at foretrække, men det siges at andre mærker, også kan yde nogenlunde samme effekt. Der foreligger dog ikke evidens for dette.

På 3. pladsen har vi:

2016-08-28 13.36.20

Antihistamin i kombination med Panodil. Kan købes i håndkøb og tager toppen af kløen. Panodil (til natten!) er godt, da børn ofte bliver varme om natten (ud over evt. feber), hvilket kun indbyder til mere kløe. Vi brugte antihistamin i flydende form til Mandlen og i tablet form til Kummefryseren (efter konsultation med læge). 

På 4. pladsen har vi:

2016-08-28 13.35.25

 Aderma spray! Køler fantastisk meget OG udtørrer de små skiderikker hurtigt. Nogle bruger Zink ligament, som også skulle have nogenlunde samme effekt. Jeg sværger dog til denne spray.

På 5. pladsen har vi:

2016-08-28 13.34.49

Olivy! Fik engang denne i gave af producenterne bag Olivy og jeg har været storforbruger af det siden. Ud over fantastisk hjælp til røde nummer, kan det ligeledes påføres skoldkopperne og give en kølende fornemmelse. 

Det var det! 

Må hellere lige understrege, at det altid er en god idé, at få råd og vejledning fra egen læge.

Men fortæl mig lige: Hvad er dit aller bedste skolkoppe råd? 

Har du lyst kan du læse: Syge børn! En eller anden, stik mig lige en medalje! 

Og så kan du læse lidt om dét der Lillemor/Lillefar bryllup HER

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply
  Dorte
  20. september 2016 at 19:18

  Lidt de samme som du selv – kan garantere effekt også med de franske druer – plus et lunkent bad tilsat godt med bagepulver – skørt, men sandt.

 • Reply
  Tina M
  21. september 2016 at 9:47

  Tak for dælen da! Det gemmer jeg lige i baghovedet, til når skoldkopperne rammer os. Kan egentlig slet ik overskue at sku være hjemme i 7-10 dage med skoldkopper. Nogensinde. Lige pt er vi i en “Biler” fase. Den skal helst ses HELE TIDEN, og den lille skid på 19 mdr står foran enten ipad eller fjernsyn og peger og siger Biiiiil 🙂 Voldsomt nuttet, og skide godt i ulvetimen, men FØJ det ville blive nogle lange dage hjemme med Biler på repeat. Det er så der rødvinen kommer ind om aftenen tænker jeg.

Svar