Ærlig snak Det shjaw! Life of a mom Skrupskøre børn

Hvis dronningen vil ha’ tarteletter, ska’ dronningen saftsuseme ha’ tarteletter!!

new_doc_17_1

Jeg har jo en datter. Kummefryseren, som vi kalder hende i dette univers. Gæt selv hvorfor (og hvis du stadig er i tvivl, forklarede jeg det lidt i den her video). Nogle gange går hun dog også under navnet Den Store Diktator. Gæt selv hvorfor. Og her er jeg så den ydmyge undersåt. Så du kan måske forestille dig, at jeg i morges blev en smule paf, da Den Store Diktator ydmygt foreslog befalede, at aftenens menu alstå meget gerne skulle stå på Tarteletter.

Tarteletter? Hvad lever vi i? Midt 90’erne? Hvem fanden laver tarteletter nu om stunder? Ud over Tante Tove og Onkel Kaj? Men fair nok…jeg har da set den slags på dåse et sted i Netto. (Eller var det millionbøf?). Uanset hvad, så fulgte den sætning der ALDRIG må følge, når der bliver debatteret aftensmad:

“Og det skal altså smage lige som når Rikke laver den nede i børnehaven”.

Til info kan jeg fortælle, at Rikke er mad-mutter i børnehaven. Og der er sgu da INGEN der kan slå nogen som helst børnehave-mad-mutter i nogen som helst ret! Det ved alle da!! De kan få selv æggemadder til at smage som en bid af himlen. Så umiddelbart var det en mission dømt til at fejle. Jeg har således brugt hele formiddagen (med svedperler på overlæben) på, at google mig frem til en nogenlunde middelmådig opskrift, der kan leve op til Hendes Nåde.

Man skal åbenbart bruge en hel kylling. Tjek. Så meget kan jeg da finde ud af. Asparges. Tjek. Mel. Tjek, Suppevisk….SUPPEVISK? Hvad fanden er nu det? Er jeg bare en utrolig dårlig kok, når ikke jeg ved hvad suppevisk er? Jeg mener…jeg har hørt om Aspargessuppe, Tomatsuppe, Karrysuppe…men suppevisk? Kommer fandme ikke i mine tarteletter. End of discussion.

Hjem kom jeg med en kylling under armen. Af bitter erfaring ved jeg, at man tilsyneladende skal fjerne eventuelle indvolde i kyllingen. Yup, det erfarede jeg som teenager, hvor jeg havde proppet en kylling i ovnen, lavede adskillige lækkerier til og fået den fineste Sidney Lee kulør på kyllingen. Da vi skar for, var der så tilsyneladende poser MED indvolde i midten af kyllingen. Som til info skal fjernes INDEN man steger kællingen…jeg mener kyllingen. Hvorfor nu det? Hvorfor FJERNE indvoldende, for derefter at proppe skidtet OP igen? Nå. Men okay, vi har selvfølgelig også at gøre med en kvinde (mig!) der først i det 21. århundrede fandt ud af, at forloren hare ikke var…ja, hare.

Kyllingen blev renset. Det var en blandet fornøjelse. I grunden underligt at jeg får tricket ørlerefleksen x tusind når jeg renser en kylling, men stik mig 10 damer på fødegangen og jeg rynker ikke næsen et sekund.

Nå, det var et helt andet emne. Nu er kyllingen på kog og jeg beder til de højere tartelet-magter om, at Hendes Højhed Kummefryseren d. I vil acceptere det ydmyge måltid.

Kryds lige fingre for mig ik’?

Men hey, ÉN TING jeg kan finde ud af at lave! Det er en mundorgasme! Læs med HER.

You Might Also Like

12 Kommentarer

 • Reply
  Jannie Olsen
  19. oktober 2016 at 18:15

  Ok, jeg er selvfølgelig også gammel, men vi elsker tarteletter her i huset.. Hvorfor er det underligt? Mine 4 voksne børn elsker det. Både med fiskeboller, asparges og rejer, og med høns. Det smager altså godt. Tror måske at det er stuvningen som volder jer unge mennesker problemer. I realiteten er det jo bare ligesom en opbagt sovs.

  • Reply
   Lillemor
   19. oktober 2016 at 20:03

   Jeg er HELT med på den opbagte sovs!! Jeg kan lave en smørbolle, så selv Hüttemeyer ville blive jaloux. Men jeg tror du har ret…der er nok bare noget med generationerne. Generelt laver “man” nok meget mere orientalsk mad idag, hvor det var lidt mere frikadeller, hakkebøf og tarteletter før i tiden! Tror tendensen har ændret sig!

 • Reply
  Pernille Dyre
  19. oktober 2016 at 18:34

  Tarteletter er altså også en favorit her. Datteren bliver 20 nu og det er hendes livret. Og en suppevisk er et bundt krydderier til at tilsætte vandet, du koger kyllingen i, så suppen/vandet smager af noget 😉. Bon appetit….

  • Reply
   Lillemor
   19. oktober 2016 at 20:05

   Aaaaaaah!! TAK Pernille 😊. Sikke klog jeg bliver! Men tarteletter ER virkelig også lækkert. Det er bare ikke lige sådan hver dag jeg vågner og tænker: “I aften skal vi sgu ha’ tarteletter!”. Men måske det bliver ændret nu!

 • Reply
  Cecilie
  19. oktober 2016 at 19:01

  Især min søn på 7 ææælsket tarteletter. Heldig at hans mor (moia) har styr på husmandskosten og hjemme hos os har jeg (heldigvis) altid vundet over mad-Mutter og gladeligt byttet opskrifter med selv samme unikum.

  • Reply
   Lillemor
   19. oktober 2016 at 20:01

   Wow hvor sejt Cecilie! Kommer du ikke hjem og laver mad hos os en dag så 😊😊

 • Reply
  Sarah
  19. oktober 2016 at 19:46

  Jeg har også måtte slå op i “God mad let at lave” (min bibel når madretter bliver for kryptiske😉) for at finde ud af, hvad det der suppepjat var 😉 og konstateret at det må være det “moderne” mennesker kalder bouillon 😁
  Jeg håber, hun bliver tilfreds med måltidet 😊

  • Reply
   Lillemor
   19. oktober 2016 at 20:00

   Ha ha!! Ja, bouillon, DET er noget vi forstår 😊. Men må jo indrømme, at det vand kyllingen havde ligget i, smagte overordentlig godt!

 • Reply
  Pernille
  19. oktober 2016 at 20:08

  Nu ved jeg ikke om jeg får hug, men vi plejer bare at købe kyllingefilleter (og nogle bouillonterninger) istedet for en hel kylling. Så har man ikke alt det besvær med benene/knoglerne eller den tid det ellers tager. Det smager altså rigtig fint også.

 • Reply
  Ann
  19. oktober 2016 at 21:50

  Årg hvor lækkert. Her elsker vi også tarteletter.
  Jeg laver det også altid af en hel kylling.
  Også div. Krydderurter & div.
  Men fuck hvor er det sjovt at, læse det med rengøring af kylle. Især når man kun kan tænke på hvad du ser på dit job. Lillemor du er for sej.
  Håber den lille dame var tilfreds med maden.

 • Reply
  Tina M
  20. oktober 2016 at 10:08

  Jeg glæder mig VIRKELIG til at høre hvad lillepigen sagde til det :o)
  Jeg er 34, og jeg ÆLSKER alt det der gammeldaws mad, og laver det ofte. Hele familien er crazy for det, og vi skal faktisk ha tarteletter i morgen :o) Syns det er vigtigt ikke at glemme de gode gamle danske retter :o) Men, vi får også masser af wok og lasagne osv. En god blanding af det hele vil jeg sige :o)

 • Reply
  Mette
  21. oktober 2016 at 21:20

  Ok Jeg tager hatten af for dig, ikke kun er du kvinden der gav os ‘mundorgasmen’, du ved hvad en smørbolle er!!! Jeg er virkelig glad for at lave mad og også ret god til det…. Måske tør folk bare ikke brokke sig 😉 ej ved faktisk godt hvad en suppevisk er, men må indrømme at hver gang jeg støder på udtrykket ‘jævnes med en smørbolle’ fedter jeg lidt med noget smør og mel i kugle form, der ikke jævner en skid og ænder med at fyre noget maizena i.
  Elsker i øvrigt også tarteletter, men manden min mener det gør sig bedst som forret…. Jyden her mener nu at man bare skal spise nok af dem.
  God weekend og tak for en dejlig blog.

Svar