Ærlig snak

Nogle mennesker bør (satme) skamme sig…ikke sandt?

resized_new_doc_2017-02-12_1_2

Endelig sad jeg der. I frisørstolen. Siden jeg har skudt to børn ud af baby kanonen og erhvervet mig både hus, bil og Lillefar, er der hverken tid eller råd til den slags eskapader. Lillefar mener åbenbart at det er vigtigere, at få betalt el-regning og bleer, end at jeg skal have klistret håret ind i kemi. Tsk tsk tsk…MÆND 😉

Ikke desto mindre sad jeg forleden i stolen hos Cecilie, som er den eneste der har fået lov til, at tæmme lokkerne hos Lillemor siden gymnasiet. (Bevares, jeg har da forsøgt mig med hjemmefarvning, men det er lidt som om, at både øjenbryn og øjenvipper ryger lidt i svinget hver gang).

Da mit hår var godt pakket ind i sølvpapir, var der en anden kvinde i salonen (med lige så meget sølvpapir i håret), der så en ældre herre ud af vinduet, der var faldet af sit eldrevne køretøj. Han lå lige så lang han var, lige ude ved vejkanten (en større én af slagsen). Bilerne susede forbi. Tror jeg talte mindst 15 stykker, der tilsyneladende havde vigtigere ting at tage sig til, end at stoppe op og hjælpe. Bare fem minutter. Ingen stoppede. Den anden kunde, Cecilie og jeg løb ud til manden, der skulle vise sig at være lam i benene. Han lå lige ved et lyskryds og der var rødt for de 4 biler der holdte ved lyskrydset. Vi baksede en del med at få ham op, men ingen tilbød deres hjælp. De kiggede blot ud på os tre damer, med sølvpapir i hele skærmen og forklæder og sakse dinglende alle steder. Han var ikke just nem at få på benene, som han jo af gode grunde, ikke rigtig kunne hjælpe til med at træde fra på.

Men de kære bilister skulle nok nå noget meget meget vigtigt…for på trods af at vi stod og baksede med den ældre herre, var der ingen af dem der tænkte: “Det ku’ være at jeg lige skulle give et nap med”. Manden kom op og var meget taknemmelig. Og vi fik lidt ekstra motion og lidt frisk luft.

Og det skader trods alt ikke…vel?

Men hold nu bøtte hvor har nogle mennesker bare hovedet oppe, hvor solen ikke skinner. Hvor ville verden være et bedre sted, hvis man lige kunne unde 5 minutter af sin dyrebare tid, på at hjælpe andre.

Nå, undskyld! Nu skal jeg nok stoppe med at ørle ud over jer. Hav en helt igennem fantastisk aften!

You Might Also Like

11 Kommentarer

 • Reply
  Michelle
  23. februar 2017 at 20:23

  For pokker hvor blir jeg bare co-rasende. Stakkels mand altså!
  Jeg håber virkelig at vi herhjemme får opdraget direktøren til at være et godt og hjælpsomt menneske! Vi gør hvad vi kan :). Blev håret godt

 • Reply
  Inni
  23. februar 2017 at 20:35

  Hold nu k…! – Hvor er jeg imponeret over, at du kan holde antallet bandeord nede i det indlæg. Havde det været mig, havde jeg nok flået døren op til den nærmeste bil med en fører på mere end 1,70 meter bag rattet og bedt vedkommende om måske eventuelt at komme ud af kareten at hjælpe til.
  Godt, at I tog affære, når ingen andre åbenbart kunne finde ud af det.

 • Reply
  Christine
  23. februar 2017 at 20:47

  Enig enig enig! Forundres og forarges også over hvor meget folk åbenbart har nok i sig selv! Eller åbenbart bare ikke ser sig om? Jeg håber det er fordi folk ikke ser det, meen…. Fedt i hjalp! Forleden var en dame på sådan en eldrevet kørestol (hvad hedder sådan en?), som havde tabt sine cherrytomater på “gulvet” af kørestolen. Ingen hjalp før mig og min tre årige gik over og hjalp! Jeg håber sådan at folk lærer deres børn om næstekærlighed eller i det mindste bare at hjælpe de som er lidt dårligere stillet, men jeg har desværre mine tvivl!

 • Reply
  Tina la Cour Simonsen
  23. februar 2017 at 21:18

  Hvor er jeg en stolt mor/ kvinde!!! At min datter frisøren , med saks dinglende i forklædet og jer to kvinder med sølvpapir plastret rundt på håret, har så stor en kærlighed, omsorg, medmenneskelighed og hjælpsomhed til andre mennesker er rigtig dejlig læsning. Godt i var der for den stakkels mand !! Det gør en mor stolt. Tak for jer😍

 • Reply
  Anette
  23. februar 2017 at 22:31

  godt i var der…
  til dem der bare så til… med mindre I har en skade der forhindre jer i at hjælpe, så skam jer.

 • Reply
  www.skøreliv.dk
  24. februar 2017 at 7:45

  Jeg bliver bare så ked af det, når jeg hører om den slags. Ikke om redningsaktionen selvfølgelig!, men selve det faktum at manden ligger der, hjælpeløs, så længe. Jeg gik i folkeskole med en pige, hvis far også pludselig faldt om på gaden af et slagtilfælde. Højlys dag und alles, og ingen – ingen! – hjalp ham. Jeg bliver stadigvæk meget ked af det, når jeg tænker på det. Hvorfor er det så svært for så mange at afse de fem minutter det tager? Er vi mennesker ikke mere værd en end bunke tabte clementiner, der er røget af cyklen, og som også bare ligger der i vejkanten? Undskyld, nu blev jeg helt revet med.
  Skønt indlæg – igen! ❤️

 • Reply
  Lisa T
  24. februar 2017 at 7:52

  Jeg finder personen med hovedet oppe i røven særdeles underholdende!! På tegningen that is 😂

 • Reply
  Anne
  24. februar 2017 at 10:10

  Så er det, man godt kan blive lidt bange ved tanken om, at ens nærmeste eller en selv en dag får brug for hjælp.

 • Reply
  Susanne
  24. februar 2017 at 22:47

  Godt gået. Jeg så en gang en dame i kørestol køre ind i en telebutik på Strøget. Hun ramte glasdøren og jeg ved ikke hvor mange kilo glas styrtede ned over hende. Folk stillede sig i en kødrand og gloede og dem fra butikken havde meget travlt med døren og at tale om forsikring. Ingen tog sig af den dybt chokerede dame før jeg gik hen til hende. Det var jeg sgu også rystet over…

 • Reply
  Sandra
  26. februar 2017 at 16:57

  Du er en fantastisk kvinde. Det gør så ondt i hjertet at læse, at ingen hjalp den stakkels mand 😞 Min onkel faldt også engang om på et fortov, og ingen hjalp ham. Nogle trådte endda let og elegant hen over ham. Hvad sker der for nogle mennesker! Tak fordi du deler din historie, forhåbentlig vil mange flere følge dit eksempel.

 • Reply
  Tina KH
  28. februar 2017 at 12:17

  Godt I hjalp manden:-)
  Det værste er nok, at de ikke skammer sig!
  Ønsker dig en skøn dag og håber dit hår blev flot:-)

Svar