Ærlig snak Life of a mom Mommy-panel

Hvad siger Mommy-panelet? Hvad giver I jeres børn med i madpakken?

20170301_195413

Det gik faktisk okay. Mandlens aller første dag i den nye børnehave. Som jeg skrev i går, er det jo altså en smule ambivalent, pludselig at rive tæppet væk under på sit barn, blot fordi Lillefar og jeg mener at det vil være bedst, at rykke ham hen i en anden institution. Væk fra alt det han kender til.

#FølerMigSomVerdensDårligsteMor

Der var som sådan ikke noget galt med det sted han kom fra. Men med snarlige planer om, at forvandle stedet til en “super-institution” med en trillard børn, måtte vi indse, at det ikke rigtig går hånd-i-hånd, med vores noget sensitive dreng. Derfor kunne vi ikke sige nej til tilbuddet, om en lille selvejende børnehave, med kun to stuer.

Han var en smule ked af, at vi ikke skulle ind i den gamle institution og ind til sine gamle venner. Og jeg havde mest af alt lyst til at storme der hen og råbe: “VI HAR FORTRUUUUDT!”. For helvede altså. Hvorfor er det dersens forældreskab, altid så pisse svært at hitte ud af? Nå, men da vi kom hen i den nye børnehave, var det jo pludselig enormt interessant. Børnene var søde og de voksne lige så. Og han hyggede sig, vigtigst af alt. Så jeg er positiv. (Og i øvrigt tak for de søde beskeder jeg fik efter indlægget i går!).

I forbindelse med start i den nye børnehave, blev jeg dog konfronteret med alle forældres World Enemy #1!!

MADPAKKER

Vi skal fanden fiseme have MADPAKKE med til ham hver dag. Min fantasi rækker sådan ca. til en rugbrødsmad med leverståhej og en skive agurk. Dvs. verdens kedeligste madpakke. Dvs. verdens kedeligste mor. #ForHelvedeAltså. Så hvis han skal have bare en smule street-credit på legepladsen, så må jeg altså lige have lidt råd fra jer kyndige mødre, med lidt flere år på madpakke-bagen.

So help a mother out!! Hvad giver I kræene med i madpakke? Jeg ville blive SÅ glad for lidt gode fif!

You Might Also Like

16 Kommentarer

 • Reply
  Pernille
  1. marts 2017 at 20:11

  Tortillas med leverpostej eller ligende, det er altså virkelig et hit og virkelig nemt! Rugbrød med diverse pålæg, pasta, altså uden noget kødsovs eller lignende. Og så glem staniolen 😉 Børnene kan ikke se maden og kan ende i frustration over de ikke kan finde den “rigtige” mad. Kærlig hilsen børnehavepædagogen 😊

 • Reply
  Sofie
  1. marts 2017 at 20:26

  Jeg har et krav – madpakker skal give lyst til at spise 🙂
  Vi har en sistema madkasse med sticker fra babadut.dk – Viggos er med Ninja turtles og navn – 1-0 til mor på madpakkefronten.
  Vi har tre rum – et til rugbrød (tunsalat, leverpostej, spegedreng, eller hvad køleskabet nu lige indeholdte) eller pasta pesto eller pizza eller…

  Et rum til grønt – gulerødder, agurk, peberfrugt, snackærter, edemame, avokado eller hvad køleskabet byder på 🙂

  Og et rum til snacks – ostehaps, fignestang, pølsehorn, pizzasnegl, bøtte med frugt, rosiner, oliven, feta eller hvad der nu lige dukker op i før omtalte køleskab 🙂

 • Reply
  Mette
  1. marts 2017 at 20:36

  Vi har madordning i børnehaven, men smører tit madpakke i weekenden. Gerne et par madder med Hvad enten barnet spiser lige nu. Nogle grønsager, agurk, kogt kartoffel, tomat, peberfrugt, gulerod you name it. Og noget snackagtig noget, oliven, feta, ostehaps, rosiner, æble, banan. Den holder for det meste…

 • Reply
  Loui
  1. marts 2017 at 21:08

  Altså de ‘kedelige’ rugbrødsmadder skal jo være der – ellers er man jo næsten bandlyst 😅- men nogen gange kan man jo lige klappe den sammen med et stykke toast brød (selvfølgelig groft 😜) så det bliver til en amagermad.
  Jeg ligger mange snacks i- små mini deller fra fakta evt- kylling pølse- grønt- ostehaps- frugt i hapser- pasta hvis man har fået det aften før er altid et hit! en lille smoothie/drikke yoghurt – ryger også med engang i mellem 😊

 • Reply
  Sandra
  1. marts 2017 at 21:13

  Jeg har dog ikke børn endnu, men jeg har en kæreste, som jeg laver madpakke til hver dag 😂 Han er ikke fan af den klassiske rugbrødsmad, så jeg laver pastasalat, bager boller/ pizzasnegle/ pølsehorn, madpandekager med fyld og lignende. Jeg har for nylig afprøvet en opskrift på madmuffins med stor succes! Man kan bruge hvad man har af kød og grønt, og det er super nemt og lækkert 😊 Pøj pøj med det!

 • Reply
  Rikke
  1. marts 2017 at 21:16

  Vær glad for at du skal smøre mad nu😊 Vi blev ramt af chokket, da den store startede SFO – der havde altid være madordning i vug + børnehaven😃😃
  Jeg har gjort det til en hyggeting at bage en ordentlig omgang pizzasnegle, og når man så smør madpakke om aftenen, så tager man bare en ud af fryseren👌🏻 Generelt, smører vi altid madpakken om aftenen, da det er surt at bruge tid på om morgenen😴 Altid masser af gnavegrønt, lidt frugt og så får vores 100% selv lov til at vælge pålæg (dog er pålægschokolade ikke tilladt i skolen), hvis der ikke er pizzasnegl med, så er der lidt pastaskruer/ostehaps/en halv fignestang/en pakke rosiner eller lignende😊 Vi går lidt uden om pålæg der fedter – tunsalat osv, da det godt kan blive en smattet affære, når maden skal spises😊

 • Reply
  Lone
  1. marts 2017 at 21:28

  Min pige får 4 hele rugbrøder. 1/2 agurk, peberfrugt/andet gnavegrønt. 2 Spegepølse stænger. Lidt kiks med hver dag.
  Der er til 2 måltider.
  Hun spiser mere end jeg gør.
  Pålægget er leverståhej, torskerogn, pålægs chokolade, smøreost, spegepølse, hamburgryg osv.
  Hun bliver i øvrigt stjernetosset hvis jeg putter noget på madderne.
  Indtil for 1 år siden. Ville hun kun have leverståhej på madpakken. Hun er snart 6 år.

 • Reply
  Heidi
  1. marts 2017 at 23:46

  Jeg har to madpakke børn og jeg hader madpakker. Altså at smører dem. Jeg laver mad til 60 børn i en privat børnehave hver dag og det er så fedt at se hvor meget madmod børn får af at sidde sammen og spise den samme mad. Mine børn må ikk få pålægschokolade med fordi jeg ikk syns det hører sig til, men så kommer de hjem og siger ej mor hvorfor må Viktor få pålægschokolade og mælknitte og pommes frites fra MC d med ( og ja det sidste er set) når jeg ikke må….. arghhhh verdens dårligste mor igen. Så nu begrænser vi chokoladen til om fredagen. Hvorfor ved jeg egentlig ikke det kunne lige så godt være om onsdagen. Jeg laver kikærte nutella og det er altså ikke dumt og et godt og nemt alternativ. Du er velkommen til at smutte forbi min hjemmeside for en opskrift 😀 Mine børn elsker det på rugbrød. Men jeg hader stadig at smører dem og kan jeg få min mand til der ja så gør jeg skisme det. God smørre lyst😊

 • Reply
  Pernille F
  2. marts 2017 at 0:15

  Nogen gode ting kan være lidt mandler, et par dadler, uden sten ikk, abrikoser og så ellers peberfrugt, agurk, halve figensrænger. Lidt frugt, gerne skåret ud. Min datter elsker roastbeef, så hun får rugbrød smurt med lidt remoulade roastbeef ovenpå, så smatter det ikke helt så meget. Hamburgerryg på samme vis. Jeg er ikke imod en chokolademad så det er der også indimellem med. God spegepølse på rugbrød eller et halvt pitabrød med leverpostej(!) – en burrito – et lille pølsehorn, lidt blåbær, jordbær eller hindbær. Mange børn er rigtig glade for lidt kold pasta…læg det evt i en bøtte.
  Og ja, en lille hyggeting skal der være plads til, hvis det er tilladt; en kanelgiffel, en mini drikkeyoghurt, en hjemmebagt bolle med lidt smør eller chokolade, kan sagtens virke som en kærlig/særlig hilsen hjemmefra. Derudover kommer jeg sommetider en fin serviet, eller et lille klistermærke på en af de indpakkede madder – eller tegner en smilende sol. Det skal ikke fylde eller tage opmærksomheden fra måltider men jeg synes, og min datter synes, det er hyggeligt.

 • Reply
  Louise
  2. marts 2017 at 0:43

  Det er ikke betalt reklame, men madpakkebogen fra Louisa Lorang har jeg været glad for 😉

 • Reply
  Katrine
  2. marts 2017 at 9:02

  Mine unger Elsker rugbrødsmadder – som i at min 5 årige datter spiser 6 halve hver eneste dag. Derud over laver jeg nogle små æsker eller pakket med forskelligt: Havrefras, rosiner og mandler i en. Smøreost i en bøtte og en Grisini eller grøntsags stave til, En lille frikadelle almindelig eller fiske-frikadelle, dadler, majs eller ærter i en æske og en teske. Jeg føler med dig – det er dødens pølse at smører madpakker – det eneste gode er at mine børn er helt vilde med dem, så går det:)

 • Reply
  Tina M
  2. marts 2017 at 11:00

  Tjek evt madling.dk ud, hun har altså ret vilde og seje madpakke tricks! Jeg tror det er tulip der lige har lavet fuldkorns pølsehorn og pizzasnegle på frost, som bare skal tø op. SÅ hvis man ik er bage typen, så er der en fornuftig løsning der :o)

 • Reply
  Anne Kirstine
  4. marts 2017 at 14:45

  Jeg bager ind i mellem pirogger, pizzasnegle i forskellige afskygninger, rugbrødsmuffins med chokolade og rosiner (mmmmmm!!!) gulerodsboller og andre grovboller. Dog elsker mine børn faktisk rugbrødsmadder, så lækkerierne er til frugtposen 🙂

 • Reply
  Elif Elviya Kjæmpe
  6. marts 2017 at 19:57

  Datter min har siden børnehave start, fået madpakke med. Dog en snack variant da de får frokost.
  Børnenes madpakker og drikkedunk bliver hivet frem tidlig eftermiddag.
  Derudover skal de være uden sukker.

  Jeg har været rigtig glad for at bruge Sistemas madkasser og drikkedunke… man kan som tilbehør købe nogle små fine æsker med låg til småtteri.

  Nå men hvad plejer at være i.
  Som standard er der altid en klapsammen rugbrød med leverpostej eller flødeost. Alternativt en bolle med smør. Dertil agurkeskiver.

  Derudover varieres mellem følgende:
  – blåbær i æske
  – mini knækbrød gerne dem fra Wasa der er tynde og sprøde samt en lille æske med flødeost til at dyppe i.
  – Innocent smoothie
  – lille æske med grønne eller sorte oliven … jep, min datter er tosset med dem.
  – rosiner i de små papæsker man køber til børn
  – ostehaps
  – æbler skåret i både
  – frugtstænger. Den med kakao er et hit.

  Det var vidst det :-))))

  /Elif

 • Reply
  Margaretta
  21. maj 2017 at 6:05

  Now we know who the sebnlsie one is here. Great post!

 • Reply
  http://goanalyze.info/aiimg.com
  31. maj 2017 at 20:11

  I have been using this product for at least four years. I ran out and ordered through a local health food store, the product still has not come and it has been over three weeks. I feel better when I take the product. So glad that amazon has it in stock.

Svar