Ærlig snak Gode råd Jordemoder-ting

Hvorfor jeg blev jordemoder og min vej der til

20170711_112340

Et par spørgsmål der blev stillet i det her indlæg var følgende:

Nicole: Hvor længe har du arbejdet som jordemoder? Og hvordan kan det være, at det var jordemoder du blev? Og hvilket hospital er det du arbejder på?

Rikke: Hvad var din baggrund for at blive optaget på jordemoder-studiet? Kom du ind via kvote et eller to?

Maria: Er du fuld tid på fødegangen ved siden af bloggen?

Det var faktisk lidt af et tilfælde, at det var jordemoder jeg blev. Altså virkelig virkelig tilfældigt 🙂 Det har aldrig været en barnedrøm. Når jeg eksempelvis kigger på de papirer jeg skulle udfylde i de helt små klasser, om hvad jeg drømte om at blive som stor, står der altid skrevet: “ARBEJDSLØS”. Jeg kunne ikke lige se idéen i, at tosse rundt og arbejde, når nu man kunne hygge sig hjemme. Jeg kan dog huske at jeg i en lang periode overvejede, at regere et land eller noget. Dronning måtte klart være noget for mig! Men det gik jeg åbenbart væk fra.

Jeg har ikke gået på alment gymnasium, men gik i stedet på handelsskolen (HHX). Jeg flirtede da meget med tanken om, enten at læse noget markedsførings relateret eller at læse jura. Jeg ELSKEDE de fag på handelsskolen og havde vist ret godt flair for det og en ret stor interesse. Men en dag var der “Hvad kan jeg blive-dag” på skolen. Og jeg overhørte tilfældigvis en medstuderende snakke med én omkring jordemoder-studiet. Jeg listede mig tættere på og slog ørebøfferne ud. Og lige i det moment besluttede jeg mig faktisk for, at jeg skulle være jordemoder. Jeg træf en rimelig rask beslutning 😉 Jeg synes egentlig bare, at det dér med at kunne gribe børn var ret interessant. Så jeg gik hjem og undersøgte hvad der skulle til for, at komme ind på det studie. Jeg læste en masse om arbejdet som jordemoder og min interesse blev større og større som månederne gik. Det der startede ud som en lidt tilfældig beslutning, udviklede sig til en reel passion for faget og en enorm nysgerrighed på selv samme. Alle andre tanker om markedsføring, paragraffer og deslige røg i baggrunden.

Jeg klarede mig sådan rimelig godt i skolen, meeeen jeg skal da ikke afvise, at jeg måske lige skulkede en enkelt gang eller tre (og tyve) med mine tre veninder 😉 Anne Stine som I jo læste om HER, da hun mistede sin søn Noah, var en af dem. Mee og Sofie de to andre. Vi tre piger var lige så uadskillelige som Snoop Dogg og Cannabis, så vi fulgte hinanden i tykt og tyndt (læs: kantinen var lidt småkedelig, så det hændte at vi tog ind til byen for at spise frokost. Og så trak frokostpausen ud engang imellem. Det sker jo for selv den bedste!). Jeg blev student i 2004 og havde ikke høje nok karakterer til, at søge ind på jordemoder-studiet via kvote 1. Så jeg undersøgte i stedet hvad der skulle til for, at komme ind via kvote 2. Jeg tog således psykologi og kemi på aftenskole, alt imens jeg arbejdede som både pædagogmedhjælper i en vuggestue og som vikar på flere forskellige plejehjem. Og så rejste jeg et halvt år til London sammen med Mee, hvor jeg arbejdede som først plejehjems-assistent og senere i det rige hjørne af central London som teachers assistent i en Day-nursery (hvor jeg bl.a. passede Christian Slaters datter – JA jeg namedropper gerne!).

Jeg arbejdede utrolig meget og drak helt utrolig mange øl og stiftede utrolig meget selskab med by-livet i London. Jeg boede i et stort hus, sammen med en masse andre danskere. Det var seks rigtig gode måneder og ALLE bør prøve at bo i udlandet! Kæmpe oplevelse. Da jeg kom tilbage til Danmark, fik jeg job i en børnehave for multihandicappede. Der var jeg i over to år, indtil jeg blev optaget på jordemoderskolen i KBH. Jeg søgte først ind på studiet da jeg næsten var sikker på, at de ikke kunne afvise mig. Så jeg skrabede så mange “point” sammen som muligt. Alt arbejde med børn i før-skole alderen giver point og det samme gør udlandsophold, samt arbejde med ældre og handicappede. (Se alle adgangskrav HER.) Så jeg havde opfyldt mange af de kriterier der skulle til for, at komme ind på studiet.

Jeg startede på studiet februar 2007 og blev færdiguddannet sommeren 2010. Det var nogle gode år på studiet, om end der blev strikket, hæklet og drukket lige lovlig meget grøn te til min smag 😉 Jeg er nok bare ikke strikke-typen og typen der render rundt i hjemmehæklede tykke strømper. Det var dog nogle fantastiske piger jeg gik i klasse med og jeg fik kompenseret lidt i weekenderne, ved at arbejde i det københavnske natteliv.

Jeg fik job på Hvidovre Hospital lige da jeg blev færdiguddannet og har arbejdet samme sted 35 timer om ugen, lige indtil udgangen af juni i år (altså fraset de gange jeg var med rogn og drak kaffe og spiste gåsebryst der hjemme). Og ja, så var det at jeg sagde op! Og det skrev jeg jo mere om HER. Jeg har været meget glad for at være på Hvidovre Hospital og har lært utrolig meget. Alt det jeg læste om og drømte om blev opfyldt. Jeg kan godt lide at være på en fødestue og komme helt tæt på parrene – og være med i det vigtigste øjeblik i livet. Jer der har læst med ved, at jeg lige nu også  udforsker andre dele af faget. Lige nu er jeg ved at blive introduceret til fødegangen på Sjællands Universitetshospital Roskilde – og det lover godt, kan jeg sige jer! De er utrolig søde. Og når først man går ind på en stue og lukker døren, så er det i princippet ligegyldigt om man arbejder på et kæmpe fødested eller et lille bitte et. Kvinderne er lige seje og babyerne lige søde, smukke og fantastiske!

Husk det!

Fra næste uge skal jeg så lære at scanne! Det bliver spændende!

You Might Also Like

1 kommentar

  • Reply
    Ida
    22. august 2017 at 23:58

    Spændende blog! Ved du cirka hvad gennemsnitsalderen er for jordemoderstuderende? 🙂 Fandt dig i min søgen på det svar 🔎

Svar