Ærlig snak Life of a mom

Hvordan fortalte du omverdenen at du var gravid?

20171004_163837

Neeej, bare rolig. Jeg er ikke gravid! Jeg fandt dog bare dette billede forleden og tænkte: Hvor er det skægt at tænke tilbage, på alle de følelser og tanker, der var dengang der var to streger på graviditetstesten…eller otte streger tilsyneladende. Jeg syntes åbenbart at det var nødvendigt, at tisse på hele fire pinde, før jeg fattede budskabet dengang tilbage i 2010. Jeg husker det tydeligt. Jeg var på arbejde en nat på barselsgangen. Jeg havde (åbenbart!) fire graviditets tests liggende i tasken (og nej, jeg havde ikke bøffet dem fra afdelingen, skaden ER ligesom sket, når man havner på fødegangen eller barselsgangen 😉 Ikke så meget brug for graviditetstests der!). Så en stille nat mens alle babyer sov og de nybagte mødre holdte skarpt udkig til de små, og i ny og næ lige køftede en arm eller puffede til baby, for at være sikre på, at baby trak vejret (come on, du har gjort det samme), tissede jeg det bedste jeg havde lært, på fire styk plastik pinde…og gik så ud og hilste på Orla Ørl på lokummet bagefter. Hej kvalme! Og hej graviditet! Og så lå jeg ellers der på en sofa hele natten og tænkte: Jeg er saftsuseme gravid eller vent lidt…måske man lige skulle tisse på én til graviditetstest?

Det var meget mærkeligt at komme hjem til Lillefar om morgenen. Jeg havde købt morgenmad med hjem fra bageren og vækkede ham så. Og heldige ham! Han fik en gave!! Fire styk tis-indsmurte graviditets tests fra Lillemor. Han pakkede dem op og kiggede på mig og sagde: ”Det er ikke rigtigt…?” blev utrolig glad og ja, så tudede jeg. Og ørlede muligvis. Igen. Og så snakkede vi om alt det vi havde i vente og spiste morgenmaden færdig (undskyld til Lillefar for at glemme at informere om, at han muligvis skulle have vasket fingre efter at have åbnet gaven og befamlet sit rundstykke). Jeg havde om natten, efter at have ørlet ud over hele afdelingen, printet en masse navne ud på papir, som jeg havde fundet på nettet. Drengenavne og pigenavne. Printerpapiret havde jeg naturligvis med hjemmefra………………………………………. Lillefar og jeg sad så efter morgenmaden og highlightede de navne, som vi tænkte vores lille barn skulle hedde. Vi havnede begge på ét specifikt pigenavn. Og det var Kummefryseren 😉 Så det navn bærer hun med stolthed i dag.

Men nu bliver jeg nysgerrig…hvordan fortalte I den næstkommanderende (læs: manden) der hjemme, at I var med rogn? Og vær lige ærlige…jeg kan vel ikke være den eneste, der har tisset på mere end én graviditetstest? Lad os få proppet kommentarfeltet med hyggelige fortællinger. Og hav så lige en pis’ go’ aften, ik’?

Og hvis du røvkeder dig, så kan du jo læse mere om da Kummefryseren kom til verden HER eller læse lidt om, hvorfor jeg ikke bruger billeder/navne af Kummefryseren og Mandlen HER.

You Might Also Like

59 Kommentarer

 • Reply
  Pernille
  4. oktober 2017 at 17:20

  Jeg sendte et billede af en positiv test. Med beskeden. “Virkelig dårlig planlægning og jeg skulle ikke ha lyttet til dig”.
  Vi var blevet gift 14 dage for inden og havde aftalt at droppe pillerne der. Han var alligevel ikke hjemme de næste 5 uger, og min krop skulle jo også have tid til at finde sin naturlige cyklus.
  Ja. Så den ene gang på 5 uger vi kunne have sex (bryllupsnatten). Var nok. :).
  Jeg havde forresten også lige fået nyt job (derved den dårlige planlægning).

  Vores forældre fik i julegave “verdens bedste xx “ krus. Det faldt fuldstændig til jorden da de enten troede det var hunden den var fra, eller bare ikke læste teksten og var meget skuffet overset grimme krus de fik.

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:04

   Ha ha Pernille hvor er det skægt!! Hvor er det bare sjovt at det blev til et bryllups-nat barn 🙂

 • Reply
  Cecilie
  4. oktober 2017 at 18:05

  Jeg tror jeg var oppe på 10 graviditetstest før jeg var overbevist 🙈
  Min kære mand ville være med lige fra begyndelsen, så allerede da præventionen røg bad han om at være med til alle test. Så hver måned tissede jeg på en pind, dækkede den til og gik ind til ham. Når ventetiden så var gået kiggede vi på den sammen 🙂 Faktisk ret dejligt at have en at dele skuffelser og ikke mindst glæden med da det endelig lykkedes efter 9 måneders forsøg 🙂

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:05

   10!!!! Ha ha! Wow! Og hvor er det dejligt at det lykkedes. Efter at have tisset på en del pinde, kan man godt til sidst blive bange for, at det ikke lykkedes ikke sandt?

 • Reply
  Pernille
  4. oktober 2017 at 18:13

  Jeg var ret sikker på, den var hjemme, for jeg havde drømt nogle virkeligt mærkelige drømme. Så en morgen på juleferie hos mine forældre listede jeg ud på toilettet, tog en test, gemte den af vejen og gik ind til min kæreste og sagde ja. Så lagde vi os til at sove igen.

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:06

   Hej Pernille! Hvor er det bare pudsigt at du havde drømme der kunne hinte til det. Har hørt flere sige det!

   • Reply
    Pernille
    7. oktober 2017 at 11:43

    De havde ikke noget med graviditet eller baby at gøre, de var bare virkeligt underlige!

 • Reply
  Tina
  4. oktober 2017 at 18:21

  Min kæreste fik et opkald fra en kammerat om at de nu var bæevet gravide. Så kom jeg til at tænke på at jeg da vist egentlig var lidt sent på den, men jeg havde tænkt at det måtte være fordi jeg havde rejst rigtig meget i løbet af sommeren, men jeg sagde til kæresten efter hans telefonopkald at vi nok hellere måtte købe en test også. Og den var dælme positiv, dog svagt, så vi ventede et par dage og prøvede igen. Stadig positiv.. de kommende bedster og older fik hver deres krus 🙂 min mormor reagerede ved at finde snapsen frem for at skåle på det 😍

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:07

   Hej Tina! Hvor sjovt at du bare lige tænkte: Hmm…måske jeg også er gravid? Ha ha! Men dejligt!! Og skål til mormor!

 • Reply
  Sofie
  4. oktober 2017 at 21:11

  Jeg var også på vognen med flere tis-pinde – som jeg pænt pakkede i en frysepose, og kørte hele vejen til Bremen (eksotisk as hell!), hvor min mand var på kursus, og jeg skulle på forlænget weekend. Jeg var virkelig nervøs for at køre galt med en uvurderlig ært i maven, så jeg havde faktisk fortalt min mor det på forhånd – hulkende i telefonen af glæde 😄 Min mand blev virkelig lykkelig – men påstår stadig den dag idag, at han godt vidste det…?

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:08

   DEJLIGT at høre Sofie, at jeg ikke er den eneste der tisser på alt hvad jeg kan komme i nærheden af (altså når det kommer til graviditetstests).

 • Reply
  Lonni
  4. oktober 2017 at 21:15

  Da jeg blev gravid med min datter ( første barn ), havde jeg aborteret cirka 6 uger før. Jeg fandt ud af, at jeg var gravid, fordi jeg var syg og skulle have penicillin hos lægen. Han spurgte mig så om jeg var gravid, og jeg sagde: ‘Det tror jeg ikke, men jeg skulle vist have min menstruation i dag eller i morgen.’ Så insisterede han på, at jeg tissede på en strip han havde ( før han ville give mig noget medicin ), og så sad vi der og ventede sammen. Selv om min læge er rigtig sød, var det lidt underligt… Da der så kom to streger, kunne jeg slet ikke forstå det.

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:09

   Ha ha åh hvor sjovt! Og akavet sådan at sidde der med sin læge. Men hvor er det bare fantastisk at du så var gravid! Specielt når du har oplevet noget så hårdt som at abortere.

 • Reply
  Trine
  4. oktober 2017 at 21:20

  En lørdag på indkøb i Bilka strøg jeg ind og hentede en æske med tests – og jeg nøjedes med at tisse på én, da jeg vågnede næste morgen klokken alt for tidligt. Der strøg mange tanker gennem hovedet, da den var positiv, og så strøg jeg ellers ind og vækkede min mand med ordene ‘skat, jeg har været ude at tisse’

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:10

   Ha ha! Han har bare tænkt: Ooookay skatter! Og Godnat!! Men ja, man tænker bare slet ikke klart i sådan en situation, fordi nyheden er så vild.

 • Reply
  Anita
  4. oktober 2017 at 21:20

  Jeg havde haft på fornemmelsen at jeg var gravid i en lille uges tid, så en dag hvor manden var taget tidlig på arbejde stod jeg op og tissede på den famøse pind, bang positiv. Ikke så godt, da jeg var arbejdsløs, nå jeg bestilte lige en hurtig tid hos lægen, jeg kunne komme kl.10, men hun kunne jo nok ikke se mere end jeg kunne fik jeg at vide, jeg tænkte, det kan jeg godt lige nå inden jeg skal til jobsamtale 😀
  Op til lægen, tisse i en kop, lægen kommer ud og siger at hun kan se det samme som mig, fedt nok…. Mig afsted til jobsamtale, det gik skide godt, da jeg er på vej hjem fra jobsamtalen, tænker jeg på lige at ringe til min mand, da jeg hiver telefonen op for at ringe til ham, ringer den. Det er fra det sted jeg lige var til samtale hos, de vil virkelig gerne have mig, så jeg skal starte allerede ugen eftet, vild jubel.
  Jeg ringer så til min mand bagefter, og spørger om han vil have nyhed 1 eller 2 først, øøøøh svarer han, jo jeg fik jobbet, før han når at sige tillykke, siger jeg så: og så skal du i øvrigt være far (!!)
  Der blev helt stille i den anden ende, hvorefter han råber ud over hele garagen: JA JEG SKAL SGU VÆRE FAR!
  Jeg endte med at fortælle min chef at jeg var gravid efter 14 dage og sagde at jeg godt kunne forstå hvis hun ikke havde lyst til at beholde mig, og jeg bestemt ikke ville lægge sag an mod dem eller noget som helst, hvis hun ikke valgte at fastansætte mig efter de 3 måneders prøvetid. Hun lagde armen om mig, vi gik ud i kontoret og hun sagde, nu skal i allesammen høre Anita er hermed fastansat fra dags dato, og desuden er hin gravid.
  😀
  Det var min lille (meget lange) historie

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:12

   Hej Anita! Tak for din (lille) meget lange historie, som jeg i øvrigt elsker 🙂 Fik sgu helt tårer i øjnene over hans glædesråb!! Og hvor lyder det som om, at det bare er verdens bedste chef du har! Dejligt!

 • Reply
  Bolette
  4. oktober 2017 at 21:30

  Ved begge graviditeter har jeg tisset på flere tests!
  Ved vores store pige, fandt jeg ud af det en søndag formiddag imens min kæreste var i Silvan og købe et eller andet ligegyldigt til vores byggeprojekt. Aldrig har 30 minutter føltes så lange, som da jeg ventede på at han skulle komme hjem. Nåede endda at ringe til ham for at høre, om han ikke snart kom hjem! I sekundet han trådte foden ind af døren, smækkede jeg en halvvåd graviditetstest i hovedet på ham og nærmest skreg “SE!!!”
  Vi havde lige smidt mini pillerne 14 dage før, og det tog total røven på mig at det gik så stærkt! Heldigvis tog min kæreste det pænere end mig og blev vildt glad! Det er første gang jeg har set ham fælde en tåre.
  Ved graviditeten med vores søn, gentog jeg succesen med den våde test i ansigtet. Denne gang for at spørge “Kan du se to streger!?”
  Jeg havde taget en test for sjov, meget tidligt.. Dont do it!!! Og der var to streger. Den ene var meeeeget svag, men den var der!
  Denne gang blev min kæreste også vildt glad. Dog uden tårer. Men det tog stadig røven på mig, for igen havde vi kun været igang i 14 dage!
  Dagen efter tog jeg lige én til, bare lige fordi.. Det skulle jeg ikke have gjort. Stregen var VÆK?? Jeg TUDEDE! De næste 3-4 dage tog jeg en test, nærmest hver gang jeg tissede. Resultatet svingede. Positiv, negativ, positiv, negativ.. Det var meget hårdt for psyken, men jeg var jo selv skyld i det. Jeg kunne bare have ventet til “testdag”!
  Men så en dag var alle testene positive! YAY!!

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:14

   Hej Bolette! Din kæreste har garanteret sat pris på, at få smækket et strejf tis i hovedet ha ha! Og hvor vildt at du bliver så hurtigt gravid. Og den med den tidligere test har jeg godt hørt før. Men altså, man kan jo ikke lade være, hvis man har mistanken om det!

 • Reply
  Manja
  4. oktober 2017 at 21:40

  Vi havde droppet pillerne to måneder op til vores bryllup, første måned var testen negativ. Anden måned var menstruationen forsinket, men testen var stadig negativ, og med en uge til jeg skulle stå hvid brud, så begyndte jeg på pillerne igen. Efter brylluppet tog vi på bryllupsrejse, så det var først, da vi var hjemme igen, jeg smed pillerne. Min menstruation dukkede bare aldrig op, og jeg var træt meget af tiden, så min mand overtalte mig til at teste, selvom jeg var sikker på, den ville være negativ. Så en lørdag morgen, to uger efter vores bryllup, lister jeg ud og tisser på pinde (ja, flertal – og forskellige mærker) – og det viste sig jo så, at min mand havde ret (pisseirriterende type). Så jeg krøb ind under dynen til ham igen, og hviskede til ham “du skal være far” 🙂

  Vores to vennepar fik det at vide ved, at vi så billeder fra brylluppet, og til sidst havde vi tilføjet et billede af testene med teksten “2 uger efter brylluppet” – og de troede først, der var en joke, men til sidst forstod de den 🙂
  Mine forældre fik et billede fra brylluppet, hvor vi havde lagt en taleboble på min mave men en lille besked fra babyen 🙂

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:16

   Hej Manja! Droppede I pillerne to måneder inden jeres bryllup?? Det var da pudsig timing 🙂 Fik du ikke helt angst for, at du ikke kunne passe kjolen? Men hvor er det dog bare en fin måde at I informerede dine forældre!!

   • Reply
    Manja
    5. oktober 2017 at 20:54

    Jeps, vi droppede pillerne to måneder før brylluppet, vi var alligevel overbevist om, det ville tage noget tid.
    Tænkte ikke, det ville være et problem med kjolen, da jeg i forvejen havde lidt på sidebenene 😉

    Jeg er også selv ret glad for måden, vi fortalte mine forældre det – og de har stadig billeder hængende den dag i dag <3

 • Reply
  Jane
  4. oktober 2017 at 22:02

  Min mand var informeret om mistanken inden vis så to streger på pindene, jeg kastede op meget tidligt i begge graviditeter og blev indlagt til drop flere gange pga væskemangel, så vi satsede på det betød graviditet og ikke en sygdom.
  Da jeg skulle til første scanning med nr 2 var han ikke med og han blev ligbleg da jeg efterfølgende kunne fortælle ham at der var mere end et barn i maven. “Jeg kan ikke mærke mine ben!!”, “det har vi ikke plads til!” Etc. Han brugte 1 måned på at vænne sig til vi ville blive 5 beboere på de 63m2 i stedet for 4 som forventet. Efter en måneds tilvænning lagde chokket sig og han blev glad!

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:19

   Åh nej Jane, graviditetskvalme er det værste!! Specielt sådan en omgang hyperemesis som du har haft. Øv altså. Og jeg kan sørme da godt forstå at han fik et chok, da du fortalte at du havde to i maven ha ha!!

 • Reply
  Astrid
  4. oktober 2017 at 22:14

  Vi havde prøvet SÅ længe at få gjort mig gravid. og testet negativ SÅ mange gange. Så jeg havde opgivet (der var næsten gået 1 år med prøvning) og min mens kommer som vinden blæser. Nå, vi havde været til familiefødselsdag og så var jeg blevet dårlig. Min kæreste blev ramt af en fugleklat mens han stod på terrassen. Så da vi kørte hjem sagde han “skal du ikke prøve teste igen?” Jeg blev megatosset-for hvorfor faen sku jeg dog det?!!!men endte med at vi købte en test i netto alligevel. Testen var meget utydelig positiv. Så jeg blev glad og alligvel ikke-måske var testen falsk positiv…så den næste uge testede jeg dagligt.og egentlig troede jeg først selv på det, da min kæreste gav lig den test fra clearblue der skriver “gravid”. Anden gang lå jeg med dårlig mave. Og forbandt det på INGEN måde med graviditet. Min kæreste sagde det sådan som en sidebemærkning. Om ik jeg sku ta en test? “Øhhh hallooooo tosse!! Jeg er SYG!!!!” Da han var kørt på arbejde var jeg faktisk så irriteret, at jeg rent demonstrativt tog en test-for så ku jeg jo for helvede bare sende en negativ test-så måtte han vel fatte det. Jeg nåede knap nok at tisse på testen, så var der to streger. Uuuuups…så jeg kørte hen til hans arbejde. Han vidste det med det samme jeg stod der og småtudede foran ham:-)

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:21

   Astrid, jeg kan godt huske skuffelsen over bare at blive ved og ved og ved med at prøve. Det er benhårdt!! Min menstruation kom også meget meget uregelmæssigt. Op til 70 dage! Og hvor er det skægt det med fugleklatten!! Ha ha ha!

 • Reply
  Malene
  4. oktober 2017 at 22:19

  Første gang var vi overbeviste om at det ville tá lang tid,men det skete så ikke så jeg var virkelig rundt på gulvet og selvfølgelig alene hjemme da jeg fandt ud af det, så det fløj bare ud af munden på mig det sekund han kom ind af døren. Så tvang jeg ham til at vi skulle tá forbi vores forældre og sige det. Det blev via en ønskeseddel til jul hvor der imellem alle ønskerne stod alt til baby😂 Men det fedeste var ved nr 3. Nr 3 var absolut ikke planlagt, jeg havde længe gået og følt mig små syg men tænkte jeg bare var lidt stresset men havde også taget lidt på så tænkte at jeg måtte tá en test, (min mens har alle dage været ekstrem ustabil på trods af p piller så der var ingen rettesnor) og den var positiv, mega dårligt tidspunkt pga. Nyt job og vi lige havde sat lejlighed til salg osv. Manden sad og spillede com da jeg sagde det. Han blev helt stille og stirrede ind i skærmen i to stive timer uden at trykke på en knap😂😂😂 jeg ærger mig vildt over at jeg ikke fik filmet ham😜

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:22

   Ha ha hvor fed en måde at sige det på!! “Alt til baby” 🙂 Og rigtig skægt med barn nr 3!! Ha ha jeg ville hellere ikke vide hvordan jeg skulle reagere ved en ups’er tredje gang.

 • Reply
  Mona
  4. oktober 2017 at 23:56

  For 10-11 år siden fik jeg at vide, at jeg ikke kunne blive gravid på den naturlige måde. Både min mand og jeg var enige om, at jeg ikke skulle i hormonbehandling. Jeg tror, det er mega hårdt! Det har været en stor fælles sorg, men vi er også enige om, at vi kan få et godt liv uden vores egne børn.
  I årernes løb har jeg ind i mellem taget en test pga. enten ømme bryster eller flere dage med kvalme/ubehag, men den har alle gange været negativ. I maj havde jeg haft ømme bryster i en uges tid, da vi blev enige om, at vi lige så godt kunne købe en test for at få det ud af hovedet med det samme. Jeg købte kun én. De er jo ikke billige, de teste. 😉 Og så var den dælme positiv. To meget tydelige streger på trods af, at jeg senere har fundet ud af, jeg kun var 2 uger og 5 dage henne. ☺️
  Jeg både grinede og græd og min mand var bleg som et lig. 😂 Der gik faktisk et par måneder, før han vænnede sig til tanken. Vores liv bliver pludselig meget anderledes, end vi egentlig var endt med at forestille os. ❤️☺️
  Nu glæder vi os bare til at byde junior velkommen til januar. 😍

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:24

   Hej Mona! Åh en god lille historie. Hvor er det dog dejligt at det hele trods alt lykkedes. Og januar bliver mega spændende!!! Alt held og lykke til jer!

 • Reply
  Eva
  5. oktober 2017 at 1:56

  Vores lille (nyfødte) søn er kommet til verden med hjælp fra en gang fertilitetsbehandling, der var endt i 2. forsøg med et befrugtet æg der var blevet nedfrosset, oprørt og lagt op.
  Efter lidt over et år med behandlinger havde vi efterhånden opgivet håbet og ville egentlig bare få “brugt” de sidste æg i nogle mislykkedes forsøg, så vi kunne få det overstået og komme videre i livet som barnløse.

  Overraskelsen var derfor kæmpe stor, da de fra fertilitetsklinikken ringede med svar på den blodprøve jeg havde fået taget tidligere – den var så fint positiv. Jeg var lamslået og lykkelig, men sad på arbejde og da en kollega kom ind på kontoret lige som jeg lagde på, blev hun den første der fik det at vide, for jeg kunne da ikke koncentrere mig om noget andet lige der.
  Bagefter ringede jeg til gemalen, der også var på arbejde og først var irriteret over at jeg da ikke bare kunne skrive at det var negativt svar, derefter ikke helt fattede hvad jeg sagde, bebrejde mig at hvad skulle han nu gøre – han var jo på arbejde og nogenlunde samtidig opfatte hvad det var jeg fortalte og brød ud i glædeståre. Bagefter fortalte han at chefen var kommet ind og de derefter havde stået to voksne mænd og krammet hinanden med tårer i øjnene (vi havde valgt at være helt åbne omkring vores behandling over for vores arbejdspladser, derfor vidste min nærmeste leder også jeg var gravid før min egen mor gjorde)

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:27

   Se Eva, sådan en historie kan få glædestårerne frem hos selv den mest iskolde vestegns trunte!! Hvor er det bare dejligt at det lykkedes. Jeg må sige at jeg faktisk aldrig nogensinde har hørt om nogle der helt måtte give op (naturligvis findes de). Men jeg har hørt om en masse (og kender en masse!) der har været igennem mange mange års behandlinger og penge. Heldigvis er det lykkedes i sidste ende. Men det kræver jo selvsagt en masse energi og følelser. Hvor dejligt at I nu har den søn I altid har drømt om. Og hvor er det fint med din man og chefen! Jeg smelter!

 • Reply
  Line
  5. oktober 2017 at 7:27

  Vi havde prøvet længe og havde nærmest opgivet at blive naturligt gravid. Min kæreste havde nogle problemer med de “nedre dele” og fik derfor lavet en sædprøve.
  Samtidig havde jeg haft det underligt i nogle dage. Kvalme, vanvittigt ømme bryster og mens smerter. Men min menstruation kom ikke.
  Så en fredag morgen ringede min kæreste til lægen for at få svar på prøven. Hans sædkvalititet var ikke verdens bedste og vi fik at vide at vi måtte prøve lidt mere og ellers måtte vi se hvad der skulle ske.
  Samtidig stod jeg med en positiv test!! Vi stortudede hele dagen!
  Da vores datter var 7 måneder var den gal igen.. denne gang blev der tisset på 4 pinde, for jeg fattede det simpelthen ikke 😂

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:28

   YES!! Hvor er det en dejlig historie 🙂 Det kan godt være at hans soldater var lidt sløve, men de virkede jo! Og hurra for det. Kan sørme godt forstå at I stortudede!! Og hvor er det vildt at du så blev gravid allerede efter 7 måneder!!! Jeg tror ikke engang at Lillefar havde fået et knald efter 7 måneder!!!

 • Reply
  Linette
  5. oktober 2017 at 8:57

  Jeg speedsnakkede ‘denerpositiv,denerpositiv, kom selv og se’. Ikke så meget romantik der 🙈
  Jeg var meget overrasket – rimelig skørt eftersom jeg var gået 3 dage over tid. 😂

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:29

   Ha ha ha Linette!! Ja, man reagerer nok på alle mulige tossede måder.

 • Reply
  Signe
  5. oktober 2017 at 10:08

  Første gang blev han vækket med en test lige op i hovedet 😂 var 4+4. Samme aften tog han røven på mig og spurgte om jeg ville beholde det, hvis ja så blev vi sammen, hvis nej så gik vi fra hinanden ☹️🙈 Vi havde prøvet i 4 måneder. Denne gang fik han et skrab selv gavekort bla. med et felt, hvor der stod baby.. Vi har været sammen i snart 9 år og det var kun 2-3 gang at jeg havde set ham græde 😭 Denne gang af glæde.. Vi havde prøvet i 8 måneder.. 💙👶

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:30

   Hej Signe! Ha ha tænk at blive vækket med en våd pind i hovedet 🙂 Og hvor sjovt med et skrab selv kort! Dem har jeg aldrig hørt om før! Altså dem med et baby felt!

 • Reply
  Sidse
  5. oktober 2017 at 13:05

  Første gang kan jeg faktisk ikke huske hvad der skete…. Tror nok jeg bare gik ud og tissede og kom ind og sagde den er positiv!
  Anden gang havde jeg droppet p-pillerne tre uger for inden og vi så et tv program om delfiner, jeg blev så søsyg af at se det at jeg gik ud og kastede op. Dagen efter tog vi bussen ud til nogle venner og jeg stod af bussen nogle stop før for at kaste op…. Samme aften tog jeg en negativ test, men ved ikke hvorfor jeg overhovedet gad at teste for jeg var110% sikker på at jeg var gravid! Tre uger efter to jeg en test igen (som selvfølgelig var positiv) så jeg kunne bestille tid hos lægen….

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:31

   Blev du søsyg Sidste? Ha ha ha!!! Ja, så ved man at man er gravid! 🙂

 • Reply
  Camilla
  5. oktober 2017 at 18:52

  I “morges” (kl 3:30) var jeg inde at give min datter sin sut. Og for at få det bedste tis til testen tog jeg den umiddelbart efter. Så vækkede manden 3:30 I DAG for at vise ham den positive test 😀 😀 Vi har ønsket det i et år nu, og har haft en abort med på vejen.. Så det er meget blandede følelser af glæde og nervøsitet. Vi tør ikke rigtig italesætte det.. det bliver nok først, når vi har fået en tryghedsskanning!

  • Reply
   Lillemor
   5. oktober 2017 at 20:32

   CAMILLA!! HVOR ER DET VILDT!! Tillykke!!! Du er da så meget gravid! Juhuuu!!!

   • Reply
    Camilla
    5. oktober 2017 at 20:39

    Tak!! 😀 Det er ret vildt!

 • Reply
  Ditte
  5. oktober 2017 at 20:46

  Min kæreste er bioanalytiker og jeg er sygeplejerske, vi arbejder sammen på samme lille bitte hospital. Han havde døgnvagt den dag og jeg mødte i aftenvagt og da han var blevet alene på laboratoriet ringede jeg over fra arbejdstelefonen og sagde at jeg lige kom over med en prøve, hvilket jeg jo tit gør! Denne gang var det bare ikke en prøve fra en patient, men 2stk positive graviditetstests 😍 Han blev glad 😃
  Næste morgen måtte jeg levere tis til endnu en test – hans bioanalytiker hjerne var simpelthen nødt til selv at stikke en pind i mit tis for helt at tro på at vi kunne være så heldige at skulle være forældre 😉

 • Reply
  Nadia
  5. oktober 2017 at 20:56

  Vi havde prøvet et par måneder, og jeg var ved at dø af utålmodighed. Jeg troede slet ikke jeg kunne blive gravid, og lige da jeg havde lagt alle tanker på hylden, lå jeg en torsdag i sofaen og læste – jeg var i praktik på OUH på daværende tidspunkt. Min søns far var på Sydfyn og lave pas til sin datter, da vi snart skulle på skiferie. Hun skulle ikke med hjem til os den dag. Jeg var lidt sent på den med min mens, men det havde jeg været så tit uden der var noget i det. Men så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne få det afkræftet, så da der dukkede to streger op på testen, var jeg lige ved at falde ned af toilettet af bare chok. Ringede til min bedste veninde(som er min søns gudmor) og tudbrølede, så hun troede der var sket noget. Skyndte mig hen til hende og på vejen hjem, gik jeg i Føtex og købte en body, som jeg lagde på vores spisebord med alle 6!!! tests. Ups… Faren blev lykkelig og tudbrølede. At han så fandt en anden, da jeg var halvvejs i graviditeten, er en anden historie. I dag har jeg heldigvis verdens dejligste søn, som lige er fyldt 1 år 🙂

 • Reply
  Pernille
  5. oktober 2017 at 20:58

  Første gang hos os var ingen hemmelighed da det var med hjælp 🙂 og vi har udtrykkeligt fået af vide at hans små mænd ikke kan finde vej og svømmer rundt om sig selv .. vi har en søn som nu er godt 2 år gammel og for 4 uger siden, en søndag aften havde jeg den lille mand i bad. Vi havde meldt os til en ny behandling og gik pænt og ventede på min mens. Men denne aften gik det lidt op for mig at jeg rent faktisk var gået over tid og tænkte at jeg kunne da lige prøve at tage en test for lige at tjekke 🙂 og den viste SKU 2 streger :O
  Jeg kaldte på manden, som ikke rigtig reagerede! Men efter 15 min kom han og jeg bad ham kigge op på vasken hvor den lille pind lå og han spurgte:” og hva betyder det?” JA HALLO JEG ER GRAVID! Hvorefter han gik, kom tilbage og udbrød MEN DET KAN VI JO IKKE :O
  Tog efterfølgende 4 test (af forskellige mærker) og idag er jeg godt 8 uger henne og har været til scanning og set hjerteblink og det hele <3 Hej mirakelbaby!

 • Reply
  Rikke
  5. oktober 2017 at 21:07

  Vi havde prøvet i 3 måneder, da min menstruation udeblev. Den har altid været meget regelmæssig, så selvom det kun var én dag jeg var gået over, valgte jeg at teste. Jeg tog to teste. Den første viste negativ og så skyndte jeg mig at tage en ny som også viste negativ. Indtil det slog mig de måske lige sku ligge mere end 10 sek inden jeg kiggede. Så efter et par minutter kom den anden streg på begge. Meget utydeligt dog. Så sendte snaps af dem til mine veninder for at høre om de også ku se begge streger. Da alle bekræftede at det kunne de. Gik jeg ind og vækkede min kæreste og fortalte ham det. Han var ret groggy og ville bare sove videre. Så jeg brugte resten af morgenen indtil han stod op, med at nærstudere testene og hente gravidtites apps. Dagen efter tog jeg en ekstra test for at være sikker. Og den var meget tydelig denne gang.

 • Reply
  Camilla
  5. oktober 2017 at 21:55

  Første gang var en upser (dog ikke uønsket) da vi kun var 20 år, så den test tog vi sammen (mest mig haha) så det var med nervøsitet og mange nervøse og blandende følelser. Da vi ville have nummer 2, tog det 1,5 år og vi var lige ved at miste troen på det ville ske. Men en aften hvor vores søn sad nede i sit bad, tog jeg lige en test, og 2 min. Efter var den positiv! Jeg råbte på min kæreste så der stod vi alle 3 ude på verdens mindste badeværelse med våde sokker fordi min søn havde sprøjtet gulvet til, og jublede. 7,5 måned sener kom vores lille søn alt for tidligt desværre, og det er en anden historie. Men det vigtigste er vi er hjemme nu! 🙂

 • Reply
  Kristina
  5. oktober 2017 at 23:29

  I efteråret ‘14 aftalte vi at droppe p-pillerne. Vi snakkede om at det jo snildt kunne tage tid, før kroppen var klar til en graviditet. Men hver måned var det jo mega spændende om den nu var der – selvom det ikke var projekt-baby-nu, så blev det da til en del skuffelser. Til min fødselsdag i december ‘14 friede min (nu) mand! Og så gik der bryllupsplanlægning i den. Hen på foråret så gik jeg nogle dage over tiden, min mand var afsted med nogle kammerater, jeg ringende og vendte situtationen med ham. De første tests var negative – faktisk testede jeg først positiv da jeg var gået ca 14 dage over tiden. Men hvilken lykke! Han fik også stukket en halvvåd pind i hovedet med beskeden om at han skulle være far!
  Vi skulle giftes start juni, så vi holdte det fuldstændig hemmeligt for alle, to dage før brylluppet, var vi til en tidlig scanning der viste at alt var som det skulle være. Vi mailede til præsten at der var order to go, så hun ville få æren af at afsløre graviditeten i kirken.
  Dagen inden brylluppet havde vi dog inviteret lige det nærmeste familie på kaffe, for lige at sige tak for kampen, inden det skulle gå løs dagen efter. Vi havde lavet et kort til hver enkelt par med scanningsbillede i – hej mormor og morfar osv – glæder til at møde jer til min fødselsdag mellem jul og nytår. Vi hylede allesammen den eftermiddag! Og dagen efter i kirken fik vi lige nøjagtig den Wouw-effekt vi havde drømt om! Alt blev musestille da præsten nævnte det lille liv der voksede i min mave, og så begyndte folk at hviske! Så fedt!
  Nu bliver sønnemand snart to og til april bliver vi fire <3

 • Reply
  Marie
  6. oktober 2017 at 10:30

  Første gang havde vi aftalt, at jeg smed p – pillerne, og vi skulle bruge kondom, fordi min kæreste skulle på udveksling og jeg skulle skrive mit speciale færdig, før vi helt syntes, at det passede med en baby. Sådan blev det selvfølgelig ikke. Jeg blev gravid første gang, vi glemte beskyttelse. Jeg vidste det bare med det samme og tog en tidlig test. Min kæreste troede mig overhovedet ikke. Men efter at have testet i et par uger, måtte vi bare indse, at jeg skulle klare graviditeten selv den første tid. Var lidt i panik og ringede til mine forældre,da vi var sikre, min far måtte stoppe bilen han sad i, fordi han græd så meget af glæde. Mine forældre hjalp så meget, lavede mad til mig og passede på mig, mens min kæreste var væk. Min kæreste fløj frem og tilbage til scanninger og jeg tog op til ham på Island, da jeg havde afleveret speciale – alt var godt. Anden gang tog det over to år med en ufrivillig abort undervejs. Vi var også i behandling, tre insiminationer der ikke virkede. Den dag vi skulle til møde omkring IVF på klinikken, tog jeg en test for en sikkerheds skyld. Jeg var gravid! Det var helt vildt. Spontant gravid og det hele. Min mand – for det er han blevet sidenhen – græd og græd, da jeg viste ham testen. Det gør han ellers aldrig, men det var som om, at al den opsparede frustration over vores ventetid, skulle ud på en gang. Det var så fedt at komme til møde på klinikken og sige, at vi havde klaret det selv. De ønskede tillykke og tilbød en ekstra scanning 👍
  .

 • Reply
  Pops
  6. oktober 2017 at 11:07

  Vi har to store piger, og mine forældre vidste godt at vi ikke skulle have flere, selvom specielt min far synes det ville være skønt med flere børnebørn. Meeen så fik manden og jeg alligevel lyst, og tænkte vi prøver sgu. Jeg var over 40 så vi tænkte at der ville nok gå lang tid hvis der overhovedet ville ske noget, men der var gevinst i første forsøg. Få dage efter den positive test, ringede jeg så til min far (mine forældre bor meget langt væk), og fortalte at vi skulle have ny bil. “Ja, det har du snakket om flere gange”. “Ja, men nu er vi nødt til det, for jeg er gravid!” Der var total tavshed i den anden ende, før han brød ud i et glædesbrøl! Han var så stolt af at HAN vidste det, før både min mor og min søster.

 • Reply
  Mette
  6. oktober 2017 at 19:04

  Vi havde forsøgt i meget lang tid. Som i 15 mdr. Og havde faktisk opgivet lidt. Men en dag jeg gjorde mig klar til arbejde tog jeg en test alligevel. Den viste meget overraskende 2 striber. 😳 jeg styrtede rundt ringede til min mand 15 gange. Og til sidst spurtede jeg ud til de to murere der var igang med vores hus og spurgte dem om de kunne se to striber. Det kunne de. Manden ringede tilbage senere da jeg sad i bilen med min kollega, så han fik det af vide samtidig med min kollega. Og 4 timer senere blev jeg fyret fra mit job. 🙄

 • Reply
  Mette
  6. oktober 2017 at 21:44

  Første gang stod min mand klar ved døren, hver aften når jeg kom hjem fra arbejde, “er der kommet noget” 😂 Så efter en uge tog jeg en test, som vi tjekkede sammen.. Han stod som et stor spørgsmåltegn, “hvad betyder det”? 😉
  Her anden gang, sagde jeg til ham, det først var i næste uge, vi kunne teste, så jeg havde lidt ro 😉 Men jeg kunne jo ikke selv vente.. To meget forsigtige streger.. Jeg ventede en uge, og ringede til lægen, også to meget forsigtige streger, men jo den var god nok 😍
  Skrev en seddel til min mand, som jeg satte fast på en øl, “du må gerne drikke den, for mor må ikke, når jeg ligger i maven” 🙂 Gav ham den, imens han spillede computer, han var ude og kysse mig 10 gange den aften 😍
  Begge gange er det ved første forsøg, og vi kan ikke tro, vi er så heldige, især fordi alle vores venner har kæmpet i hele og halve år, inden det er lykkes for dem 💜💙

 • Reply
  Julie
  7. oktober 2017 at 17:09

  Vores første barn er resultat af fertilitetsbehandling, så der var ikke meget overraskelse da testen var en blodprøve på Holbæk sygehus, og min mand stod klar ved telefonen ligesom jeg selv. Men vores andet barn var en meget stor og uventet overraskelse, som blev født 16 mdr efter nr 1. Jeg opdagede ret sent at jeg var gravid og ingen af os havde nogen anelse om det. Så jeg tissede på en pind selvom jeg ikke troede på at jeg var gravid. Så fik jeg et chok, pakkede ældste barn i barnevognen og stormede i Netto for at købe flere tests. Hjem og tisse på stort set hele pakken, og så i chok. Min mand arbejdede til sent, og da han kom hjem gik han ud for at vaske hænder på badeværelset hvor jeg havde ladet alle testene ligge på håndvasken. Han var dog så træt at han ikke havde opdaget noget, så jeg måtte sende ham derud igen

 • Reply
  Amanda
  8. oktober 2017 at 9:41

  Det var overhovedet ikke planlagt og jeg var på minipiller 🙈 – men ingen prævention er jo 100% sikker..
  Min bedre halvdel var midt i sidste hovedforløb på hans uddannelse, og var derfor kun hjemme i weekenderne, da skolen ligger 2 timer væk, så han kørte søndag eftermiddag.. Da jeg så stod op mandag morgen, drak jeg den obligatoriske kop morgenkaffe (eller 3), men noget var i gære, for kaffen smagte ikke godt 😱 Det var en voldsomt lang skoledag indtil jeg kunne komme i fakta og købe en test (eller 10), men vi brugte jo prævention så det kunne jo ikke være det, der måtte være en anden forklaring, testen var bare udelukkelsesmetoden.. 🙈 Det viste sig jo så at den var positiv.. Så kunne jeg så sidde der.. alene hjemme.. med den der test med to fine lyserøde streger på.. Det var verdens længste uge! Turde ikke ringe og sige det til ham, var ærligt lidt bange for at han ikke ville komme hjem igen.. Så jeg ventede og ventede og ventede på at det blev fredag.. Og det var da heller ikke lige den besked han havde regnet med at få da han kom hjem.. Men selvom han godtnok lige skulle bruge lidt betænkningstid, endte det hele heldigvis godt

 • Reply
  Gry
  9. oktober 2017 at 0:29

  For 12 år siden var jeg i Polen og sagde til en veninde er jeg gravid slår jeg ham ihjel vi var på ferie og jeg havde kvalme hele tiden da vi kom hjem glemte jeg alt om at tage en test så der gik ca 2 måneder før at jeg fik taget den hjemme hos ham den var jo så positivt som noget kan være det lyste nærmest ud af den jeg spurgte hvad han ville beholde eller ej jeg ringede til der hvor jeg boede for at høre om man måtte være gravid og sener have en baby der det måtte man godt vi valgte at beholde jeg kom til lægen og hun sendte mig til scanning da min mins kom og gik som det passede den jeg var ca 3 måneder henne da hun var 6 måneder var jeg gravid igen også ca 3 måneder henne her valgte jeg at få en abort da jeg syndes at det var for tæt på hinanden ca 14 måneder efter var jeg gravid igen her var jeg kun 4 uger henne og jeg blev pålagt en abort så for 6 år siden var jeg gravid igen igen i 3 måned jeg var lige startet på uddannelse så det passede ikke lige ind her for 4 år siden blev jeg gravid igen jeg følte mig utilpas oppustet så jeg tog 3 test jeg var 4 uger henne jeg kunne ikke forstå det til læge det gik mange gange på de tre første månder tabte jeg 6 kg og var tæt på at blive indlagt da jeg var på vej til at blive normal vægtig så fik den besked at tabte jeg et kg til ville lægen indlægge mig men det var svært at tage på når man ikke kunne holde noget nede så havde tre måneder med kvalme og tre uden også tre med igen så jeg blev scanner for alt og fik suttetabletter mod for meget mavesyre de hjalp meget lidt

 • Reply
  Ida
  9. oktober 2017 at 19:37

  Han var med til at kigge på den, så ikke så meget overraskelse lige der.

  Men forinden havde jeg haft en virkelig presset periode på job, og vi tog et afbræk med en kærestetur til Bruxelles der blev ramt af terror mens vi var der, så der var ikke ret meget at opleve udenfor hotellet ..

  .. efter en særligt træls dag på job, var jeg ude og drikke en øl med mig selv, da tanken slog mig, og jeg drak straks en øl mere. Da jeg kom hjem fik jeg min mand til at køre mig i Netto, og der stod jeg så og lugtede af øl og smøger og købte graviditetstests 🙈🙈😅

 • Reply
  camilla
  11. oktober 2017 at 11:57

  Jeg har desværre endnu ikke oplevet at stå med en positiv graviditetstest, selvom vi har prøvet i over 10 mdr. Men i morges stod jeg med en positiv ægløsningstest (for første gang) og det var lidt en sejr i sig selv! Jeg har meget lange cyklusser på 50-60 dage, og har aldrig oplevet at jeg kunne teste når jeg havde min ægløsning. Nu håber vi bare at en masse sex kan medføre et barn (endelig) 🎈

 • Reply
  Cecilia
  17. oktober 2017 at 11:25

  Ved den første tvang min mand mig til at tage en test, fordi han var SIKKER på at jeg var gravid, selvom jeg stædigt forklarede ham at det kunne jeg ikke være fordi jeg var på p-piller, alligevel kørte jeg kl. 21.30 afsted i rema 1000 efter en test. Da jeg så viste ham de to streger sagde han: “ej, er du sikker på du har gjort det ordentligt?” så jeg drak noget der minder om 2 liter vand, for at en times tid senere at kunne fremvise det samme resultat på endnu en test og SÅ var der fest 🙂

Svar