Ærlig snak

Der vil altid være nogle der synes man er en lort…

gabriele-diwald-201135

Forleden var jeg sammen med en veninde. Én af de der typer, man altid bliver så hamrende glad af at være i selskab med. Som altid griner og har et hjerte af guld og et smil der smitter på 200 kilometers afstand. Jeg spurgte hende som led i en længere dybfølt samtale: “Føler du dig også nogle gange som en lort? Har du også nogle gange følelsen af at være en stor lort, som har trådt nogle over tæerne?”

Jeg spurgte hende fordi hun på en eller anden måde, er sådan et symbol på én, som alle kan lide. Nabopigens datter-ish. Hun nævnte nogle personer som tilsyneladende ikke kan lide hende. Af grunde som jeg ikke fatter. Og så fortalte hun at hendes svigermor, ikke kan udstå synet af hende. Jeg sagde: “Af dig? Du er jo svigermors drøm!?” Og altså…hun ER svigermors drøm. Men svigermor synes hun er en lort. Og jeg synes så svigermoderen er en lort, fordi hun synes min veninde er en lort. Men hvem er så egentlig lorten? Er jeg lorten, fordi jeg synes svigermoderen er en lort, når hun synes min veninde er en lort? Og er det egentlig lidt lortet, at dømme andre efter sådan en lille lortet ting? Er vi bare alle sammen lorte? Og er det egentlig ikke okay, at andre synes man er en lort af og til? Succeskriteriet må vel trods alt være, at der er flere mennesker der kan lide én, end mennesker der ikke kan lide én. Ik’? Så kan de mennesker der synes man er en lort selv være en lort.

Og selvfølgelig er der nok altid nogle der ikke kan lide én. Nogle dage fylder den slags bare mere, end det gør andre dage. Og så er det man har ondt af sig selv og mest af alt bare har lyst til, at lægge sig under dynen med en flaske rødvin og et sugerør og syv plader Marabou.

Forstår I hvad jeg mener? Og hey, har I nogensinde læst et blogindlæg, hvor der stod LORT så mange gange? Ret imponerende, ik? 😉

Nå, men hvis I vil læse om dengang Lillemor sådan VIRKELIG (og bogstaveligt!) stod i lort til halsen, så læs med HER. Nu vi er i lorte-genren.

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Reply
  Lorten
  19. oktober 2017 at 20:15

  Man kan ikke lugte af lutter lagkage hele tiden. Nogle gange lugter man bare lidt af lort. Og det er ok. Vi lugter allesammen af lort en gang i mellem. Sådan er livet. Du er i øvrigt en dejlig lort ❤️

 • Reply
  Mullefilumsen
  19. oktober 2017 at 22:09

  Vi er alle sommetider bare en kæmpe lort. Ind i mellem fordi vi ER det, andre gange fordi folk bare synes det (fordi de selv er en kæmpe lort). 😉

 • Reply
  Svigermors lort.
  20. oktober 2017 at 0:36

  Min svigermor kunne i mange år ikke fordrage mig. Jeg var slet ikke vant til at nogen ikke kunne lide mig, eller i det mindste acceptere mig, så jeg tænkte og tænkte. Efter nogle år kom jeg frem til, at hun måske følte sig mindre værd end mig fordi hun havde rod i sit liv, og jeg havde nogenlunde orden, så jeg besluttede mig for at fortælle om mine bommerter som de dukkede op hen af vejen. Det sjove er, at hendes attitude overfor mig har ændret sig drastisk siden. Vi har det ret hyggeligt nu. Om det er pga. min beslutning eller om det er tilfældigt, ved jeg ikke, men måske det er det, der er problemet hos din veninde og hendes svigermor? 😉

Svar