Jordemoder-ting Life of a mom Skrupskøre børn

Den dag babykanonen blev affyret

New_Doc_89_1.jpg

Det er saftsuseme lidt skørt at tænke på at jeg i dag for 5 år siden, i skrivende stund, ikke havde så meget som en lille bitte vandafgang. Ikke så meget som en lille bitte tegnblødning eller antydningen af en plukkeve. Men alligevel var dagen i dag (altså for 5 år siden), dagen hvor fanden tog ved min livmoder, der gik i marathon-mode og valgte på få timer at spytte en baby ud, som var det en kanonkugle. Jeg mener… det var da godt at der ikke var nogen der kom til skade på vejen og fik en baby i hovedet! Det var lidt lige som at smutte mandler til ris a la manden. Deraf navnet Mandlen ? (læs om fødslen HER)

Hvis du er ny læser her på bloggen og tænker: “Jeg gider altså ikke høre om endnu en fuldstændig normal og hurtig fødsel!” Så vil jeg lige pointere at jeg jo for snart 8 år siden, havde en fødsel på intet mindre end 2 ½ døgn, med 5-6 minutter mellem veerne fra FØØØRSTEEEEEE ve. Helt let var hun ikke at få ud heller, da jeg endelig var 10cm åben. Det var faktisk lidt som at skide en Kummefryser. Deraf navnet Kummefryseren. Yikes!! 8 år? Hvor blev tiden af? Og hvorfor er det kun alle andre der er blevet ældre og grimmere og med lange bryster, når jeg selv stadig ligner én på 25? (Sagde ingen mor nogensinde). Du kan i øvrigt læse om den fødsel HER.

Nå, men det er lidt skørt. Han er sgu 5 år nu, den lille fyr. Og ret heldigt er det at han også selv kan se, at han er blevet større siden i går, da han kun var 4 år ?

Jeg sidder også og tænker at det er ret vildt at fødsler er så forskellige. Jeg har jo nærmest set alt som Jordemoder. Men det er også vildt at ens krop kan gå igennem to så forskellige fødsler, som jeg eksempelvis gjorde. Tænk sig at Kummefryserens fødsel kun var som den var, fordi at den stædige diva-kødklump nægtede at dreje sit hoved en my, så hun kunne komme ned i mit bækken. Hun havde åbenbart ikke læst bogen om fødsler. Heldigvis er hun vokset fra stædigheden nu! (Sagde ingen mor nogensinde).

Mandlens fødsel var naturligvis også påvirket af at livmoderen havde prøvet det før. Det var nærmest som om at jeg kunne høre den sige: “Hey, det her har jeg prøvet før, den nailer jeg lige igen på et par timer!”. Og vupti fløj der en baby ud af baby kanonen. Jeg var i øvrigt ret heldig at jeg for 5 år siden havde min dejlige veninde Tina med under fødslen. Jeg tror muligvis at hun er den bedste Jordemoder i verden. Og det er virkelig ikke for at tricke jer ind til lidt dårlig reklame, men de der vælger at gå til hendes fødselsforberedelse Mamaprofylax, som I garanteret har hørt om, de er pisse heldige! Jeg har selv været til undervisning i hendes teknikker og som par går man altså der fra med enormt brugbare værktøjer. Så Mamaprofylax får uendelige anbefalinger fra min side!

Jeg er stadig ved at komme mig oven på en gang sygdom, men lidt kage skal der nok knibes ned senere i dag, når Mandlen kommer hjem fra børnehave. Og hey, hvis du også har oplevet to så forskellige fødsler (eller flere!) så skriv det endelig som en kommentar nedenfor.

I øvrigt vil jeg anbefale dig at læse med på dette indlæg, hvor jeg opfordrede mine søde læsere til at beskrive deres fødsel KUN med positive ord ?

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply
  Randi
  20. marts 2019 at 19:29

  To fantastiske fødsler. Første gang tog det 48 timer fra første ved til hun var ude, 5 min med presseveer og tre pres var dog nok. Lille mus på 2700 g. 2,5 senere kom lillebror efter 10 timers veer, men en pressefase på tre kvarter gjorde det til en hårdere oplevelse for mig. Han blev født med en arm først – som en rigtig supermand. Han var også en del større en søster 3700 g. Begge fødsler det mest fantastisk jeg har præsteret ❤️💙

 • Reply
  Julie
  20. marts 2019 at 20:33

  Ja det er fascinerende som den samme krop kan lave så forskellige fødsler! Første gang (på Hvidovre) nåede jeg kun at være på hospitalet i 45 min. Anden gang (for 4 uger siden og på klinik) ringede jeg ved første tegn og havde verdens sløveste opstart med uregelmæssige veer i 12 timer, før de opdagede hun stod skævt, og jeg fik rebozo. Det virkede til gengæld, og hun var født halvanden time senere. “Sjovt” nok oplevede jeg første fødsel som chokerende og næsten traumatisk, mens nr 2 var helt fantastisk, og jeg gad virkelig godt gøre den igen imorgen😃

 • Reply
  Linette
  20. marts 2019 at 20:35

  2 forskellige opstarter: Den første kom ganske uventet i uge 35. Den anden skulle have 1,5 døgns igangsættelse i uge 39 til at blive overbevist om at hun skulle komme ud.
  Derefter var fødslerne rimelig ens, kort udvidelse, lang pressefase, stjernekigger (den del troede jeg naivt ikke skete to gange) og stort blodtab.

 • Reply
  Cæcilie
  22. marts 2019 at 23:01

  Jeg har også en kummefryser og en mandel…. Første fødsel, veer i 24 timer, ingen presseveer og en baby der fandengaleme ikke ville ud – efter ca. 3 timer i pressefasen kom hun endelig ud, med hjælp fra en hård sugekop… Det behøver jeg ikke afprøve igen!

  Anden gang – veer i 9 timer i alt…. ankommer til MEGET travl fødegang ca. 12.30, kommer endelig på en akutstue (der var ingen fødestuer ledige) mellem ca. 13.15-13.30 og kl 13.50 er knægten født, uden nogen hjælpemidler og uden en “ødelagt” mor! Det var ren ønskescenarie – det kan lyde hektisk, men jeg nåede ikke at blive stresset eller presset undervejs 🙂

Svar