Ærlig snak Gode råd Life of a mom

Pinligt… Men også ret sjovt

20190526-162725.jpg

Da jeg i sin tid startede med at skrive om livet som småbørnsmor, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg i dag ville stå i den situation, jeg gør nu. Mange (tætte) venskaber rigere, med mange andre søde bloggere og mange virtuelle venskaber med mange af jer. For vi er vel en slags virtuelle veninder, er vi ik’? Med envejs kommunikation, bevares. Lillefar siger, at det med envejs kommunikation fra mig til en anden, er det samme med ham. Han får heller aldrig et ord indført! Jeg taler åbenbart meget!

Nå, men en sidste ting, jeg ikke på nogen som helst måde havde forestillet mig, var at jeg ville stå i en situation, hvor jeg ville blive inviteret med til ting og sager. Som i sidste weekend eksempelvis, hvor Lillefar, Kummefryseren, Mandlen og jeg selv, blev inviteret til Sverige af Momster med det formål at vise jer, hvad man kan bedrive tiden med, hvis man kunne overveje at drage til Sveriges land. Så en pressetur, med andre ord. I skal vide, jer der læser med, at jeg er ret ydmyg over for det privilegie, det er. Jeg tager det bestemt ikke for givet. Jeg er jo for faen’ bare en almindelig husmor med gylp og snot på tøjet, der mere end én gang har oplevet glæden ved at blive skidt på, når kødklumpen (igen) sked igennem (på mig).

Vi mødtes med ni andre bloggerfamilier på Københavns Hovedbanegård tidligt fredag morgen og drog mod Sveriges land. Jeg havde bagt kanelsnurrer (I så måske billedbevis på mine tidligere ret så mislykkede bagværk HER). Men lidt sødt skulle der jo til, når nu Kummefryseren fyldte 8 år selvsamme dag. Også selvom det ville koste en blogger en knækket tand.

Vi startede med at tage et smut forbi Filmbyen Småland. Et sted med rekvisitter fra de gode gamle Astrid Lindgren film. Det var altså lidt sjovt at se Pippis RIGTIGE sko og RIGTIGE udklædning og lege i rekvisitterne. Det var en sjov oplevelse – måske lige i den dyre ende for entré. Men helt klart sjovt at se og et must for de hardcore Astrid Lindgren fans!

Derefter kørte vi hen til Katthult – Emil fra Lønnebergs rigtige hus! Det var altså en kæmpe oplevelse. Jeg talte med ham, der ejer huset. Det var hans mormor, der i sin tid var bosat i huset, da det pludselig bankede på døren. Hun blev spurgt, om de måtte bruge gården til nogle optagelser om en række børnefilm omhandlende en lille fyr, der hed Emil. Hun syntes først, det var lidt skørt, men endte med at sige ja. Han fortalte, at der normalt aldrig var nogle der kom forbi det lidt øde område. Måske en cykel i ny og næ. Men nu var der dagligt folk forbi, der tog billeder af deres (nu private!) bolig. -Som jeg i øvrigt har været inde i, da jeg skulle tisse! Det viste sig nemlig, at det toilet, der var i Alfreds hus, ikke virkede. Det ved jeg, fordi at Kummefryseren og hendes nye hjerteveninde-best-friends-forever Uma (Sydhavnsmors datter) var inde og veninde-skide på toilettet… Som så viste sig ikke at være tilsluttet og blot til pynt. Det var pinligt! Men også ret sjovt. Kan vi lige snakke lidt om, at det bliver MEGA sjovt at have med i konfirmationstalen om seks år?

Senere samme dag ankom vi til Astrid Lindgrens verdens gæstehuse. Astrid Lindgrens verden er et slaraffenland, hvis man er vokset op med karakterer som Emil fra Lønneberg, Pippi Langstrømpe, Ronja Røverdatter, Karlson på taget osv. Vi overnattede i de fineste små hytter, som klart er et besøg værd, hvis man alligevel har tænkt sig at drage mod Astrid Lindgrens univers! Dagen efter havde vi fri leg i Astrid Lindgrens verden og fik set Emils lillesøster Ida blive hejst op i flagstangen og Pippi møde Annika og Tommy for første gang. Der er nemlig små forestillinger dagen lang, hvor man kan opleve nogle af de kendte scenarier fra filmene. Der ud over er der mange andre små legepladser rundt omkring og huse, som man kan gå på opdagelse i.

Vi overnattede på Västervik Resort, i de dejligste små træhytter! Vi boede lige ud til en stor sø, som virkelig dannede rammerne om et idyllisk Sverige. Västervik Resort havde både badeland og minigolf og store legepladser, og jeg er drøn ærgerlig over, at vi havde under 24 timer der.

Alt i alt en perfekt weekend. Sverige er slet ikke så farligt, som kan skulle tro ?Også selvom jeg (seriøst!) ikke fatter en hat af hvad de siger!

Ps: Nok var ovenstående pinligt. Men det var i det mindste ikke lige så pinligt som det her! 

You Might Also Like

1 kommentar

  • Reply
    May
    31. maj 2019 at 10:01

    Jeg glæder mig trods alt over, at det ikke var dig og mig der havde bagt kage på Alfreds toilet. Det havde næsten været endnu mere pinligt med store kanelbullar i udstillingstoilettet… godt man har avl man kan tørre den af på.

Svar