Ærlig snak

Når Dronning Magrethe giver voksen-skæld ud, er det altså alvorligt!

Forleden dag var første dag, at jeg begav mig ud (sådan rigtigt) fra egen matrikel, siden Mette lukkede Danmark ned. Det betyder, at jeg (som rigtig mange andre) har afholdt børnene fra deres venner i LAAANG tid og holdt mig (og dem og Lillefar) på egen banehalvdel. Fordi: Det skal man.

Kummefryseren har ”legeaftaler” på Skype med sine veninder fra 2. klasse, og Mandlen leger lidt i forhaven og råber til nabobørnene over hækken. En alternativ måde at lege med sine venner på. Det er hårdt for dem, men wow jeg synes, at de klarer det godt omstændighederne taget i betragtning!

Da vi forleden var ude at cykle, kørte vi igennem en park. Vi cyklede forbi legepladser med (mange!) legende børn, og grupperinger af folk der var ude at få lidt kvalitetstid sammen. De gik tæt, skulder mod skulder og overholdte bestemt ikke de regler, der er sat op for os. TV-avisen bugner også af billeder af folk, der åbenbart ikke er beviste, om den situation vi står i. Frisk luft er godt, bevares! Men vi bliver da stadig nødt til at overholde reglerne?

Jeg er vitterligt i chok! Og sur, skuffet og alt derimellem. Jeg kan godt forstå, at den her tid sutter røv. Jeg kan også godt forstå, at vi savner selskab og nærhed – det gør jeg i hvert fald – men jeg kan IKKE forstå, at (nogle!) folk ikke forstår alvoren, i den situation vi står i. Det virker fuldstændig gak, at jeg står og spritter alle vores madvarer af, der bliver leveret med fragtmand, og at jeg desinficerer mine børn, så snart de forlader matriklen, hvis andre folk skider på de regler, som cheferne af Danmark har stillet op. Indsæt selv hashtag Mette og Magrethe

Jeg er egentlig ikke nervøs for, at jeg bliver smittet. Sandsynligheden for at jeg kommer uskadt igennem en evt. corona er nemlig ret stor. Men sandsynligheden for at min far på 78 gør, er markant mindre. Det samme er det for resten af vores ældre og for vores svage medborgere, der har erhvervet sig en sygdom af en art og et deraf svækket immunforsvar. Så jeg synes, at det er top egoistisk, at folk ikke for en stund kan overholde de her regler. For vi kender alle sammen én, der kender én, der er søster til én der måske ikke lige ville kunne klare en corona virus. Og det er lige præcis hende, vi skal passe på, ved at holde god afstand til andre mennesker.

Vores bedsteforældre blev sendt i krig og efterlod familien uden vished om, hvornår (og om?) de kom hjem igen. Vi kan også godt lige klare en måned eller to mere med Netflix og Nemlig.com (ikke reklame men et fucking got tip!).

Klask fra Lillemor

You Might Also Like

Ingen kommentarer

    Svar