Ærlig snak Jordemoder-ting

DERFOR er jeg jordemoder!

New_Doc_29_1

I morgen starter jeg på arbejde igen som jordemoder, efter et års barsel. Og jeg glæder mig!!

Da jeg i sin tid søgte ind på jordemoderuddannelsen, var det ikke fordi at der stod lutter 13 taller på karakterbladet. Jeg havde et ganske almindeligt snit og måtte søge ind via kvote 2. Jeg søgte ind, fordi jeg oprigtig havde lyst til, at være en del af den kæmpe oplevelse det er, at føde et barn. At være den støttepæl den kommende mor og far har brug for. At guide dem igennem fødslen og skabe så god en oplevelse som mulig, for de vordende forældre. Og jeg knoklede for at opnå de kriterier der skulle til, for at komme ind på uddannelsen.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jordemødrene gennem tiden, har kæmpet for bedre arbejdsvilkår. Ligesom vores andre kollegaer i sundhedssektoren; sygeplejerskerne, lægerne og redderne. Blandt andre. Der har de seneste år floreret mange artikler om kvinder, der har haft dårlige oplevelser som følge af travlhed på fødegangene. Jeg håber at alle er klar over, at de der skal råbes op for at der kan ændres på dette, er politikerne og hospitalsledelserne. Det er nemlig til syvende og sidst de der råder over det sundhedsfaglige personale. Indtil da håber jeg at kvinderne derude kan bevare troen på, at en fødsel godt kan foregå fredfyldt, harmonisk, roligt og fantastisk.

Det er ikke (kun) os som sundhedspersonale det handler om. Det er i høj grad patienterne! Og det lader til at politikerne stille og roligt, er ved at åbne øjnene for problematikken. Men det skal de også. For der er bestemt plads til forbedringer! Grundlæggende kvalitet på arbejdspladsen, avler kvalitet med patienterne. I vores tilfælde kvinderne, deres mænd og ikke mindst deres ufødte børn. Jeg har ikke noget imod en travl arbejdsplads! Men når travlhed lægger sig i vejen for den gode kvalitet, er travlhed ikke længere fornuftig. Det skal ende godt. Det fortjener kvinderne, mændene og vores fremtidige borgere. Og jeg mener at vi som jordemødre OGSÅ fortjener at have muligheden for, at kunne gøre et godt stykke arbejde, lige såvel som vores kollegaer: sygeplejerskerne, lægerne og redderne (mv). Så jeg ser frem til at politikerne får ordentlig øje på travlheden og som vores kvinder og deres mænd mærker. Jeg håber de aflyser angsten og genindfører trygheden.

Jeg er ret pjattet med mit job. Og på trods af, at jeg oftest har minimum én kropsvæske på mig (der ikke er min egen!) efter endt vagt og at børnene ofte takker for min tilstedeværelse til fødslen ved at tisse på mig, så er det stort set altid med et smil jeg vender snuden hjem ad. Så imorgen kl 7.30, ser jeg frem til at iføre mig disse honeys:

20150322_170522-1

Yup!! Blå træsko. For jer derude, der er så priviligerede at kunne iføre jeg stilletter og smarte jeans på arbejde, er det nok helt gak i låget at tænke på, at skulle rende rundt i sådan nogle labaner hele dagen. Men i jordemoderverdenen er det jo nærmest Jimmy Choo’s eller Manolo Blahnik’s 🙂 Jeg kommer til at rocke den fødegang for vildt og er sikker på at mine kollegaer vil blegne af misundelse!!

Jeg havde i øvrigt selv en fantastisk fødsel, da jeg for 1 år siden, fødte min søn. Kunne du tænke dig at læse om den fødsel, kan du KLIKKE HER.

Nu vil jeg se frem til at kunne nyde et glas rødvin i aften med Lillefar, på denne aller sidste barselsdag nogensinde!

Kh Lillemor

Har du selv børn (eller frygter at få nogle!) kan du følge mig og læse flere indlæg på:

www.lillemor.dk

FACEBOOK 

(bare tryk synes godt om)

Instagram

 Bloglovin’

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Reply
  Johanne
  22. marts 2015 at 18:56

  Du er så sej! Elsker din blog! Original og sjov!

  • Reply
   Lillemor
   22. marts 2015 at 19:59

   Tak for de søde ord Johanne! Er glad for du læser med på min lille blog 🙂 Du kan tro jeg også holder mig godt opdateret hos nutidensmor!

 • Reply
  Sebrina
  22. marts 2015 at 20:11

  Allerede!! Du ved jeg er misundelig på de basser. De er sgu lækre Tina. Vi støder nok ind i hinanden nu og da, og jeg vil glæde mig!

  • Reply
   Lillemor
   22. marts 2015 at 20:18

   Jeg vil også glæde mig til at se dig Sebrina!! Og ja tiden er sgu gået hurtigt!

 • Reply
  Maiken
  23. marts 2015 at 8:08

  Jeg er næsten lidt misundelig på jer jordemødre. Tænk sig at opleve fødsler på daglig basis <3
  Jeg har, efter jeg fødte min søn for 4 mdr. Siden, ofte tænkt, at de der jordemødre må være gjort af et helt særligt stof for at kunne være i fødsler og støtte andre gennem en ikke ubetydelig smerte.
  Jeg var så heldig, at min fødsel ikke blev ramt af travlhed, jeg havde den samme JM og studerende i alle 12 timer på fødestuen. Og det var meget lidt af tiden, de ikke var der begge to. Jeg var aldrig bange eller forpint, og det må simpelthen skyldes trygheden og roen. Og følelsen af at tiden stod stille, og at vi havde al tid i hele verden. Så hurra for det :p sådan en fødsel burde alle kvinder have mulighed for at få.

  • Reply
   Lillemor
   23. marts 2015 at 20:29

   Maiken, det lyder som intet mindre end en drømmefødsel! Det er SÅ vigtigt, at der er tid tid tid. Det fortjener det vordende forældrepar (og jordemoderen!), så man sammen kan få skabt så god en oplevelse som muligt. Jeg føler mig også utrolig privilegeret at have det job. Det er fantastisk!

 • Reply
  Line
  1. april 2015 at 21:02

  Åhhh du er fantastisk!!!
  Tak nutidensmor for at åbne mine øjne for denne fede blog

  • Reply
   Lillemor
   1. april 2015 at 21:13

   Tak Line! Og et stort klap i måsen til NutidensMor!

Svar