Ærlig snak De der mænd dér Det shjaw! Gode råd Opskrifter

Er du også til det der morgenbolleri?

New_Doc_60_1

Jeg indrømmer gerne, at jeg er total fan af det. Faktisk findes der ikke noget bedre! Jeg craver HVER morgen og kan ikke starte dagen uden en ordentlig omgang! Faktisk er dét det aller første jeg tænker på, når jeg åbner mine øjne. Mums! Men jeg har indtil for nyligt faktisk altid haft lidt den samme bolle-stil! Kender du det? Man kører lissom bare fast i rutinen. Lillefar mente også at min stil var lidt kedelig. Sådan lidt ligegyldig du ved…Han havde i hvert fald prøvet dét der var bedre. Og som du jo nok kan forestille dig, er det selvfølgelig ikke så sjovt at få at vide. Man vil jo gerne kunne tilfredsstille sin partner 🙁

Min veninde spottede dog en dag min stil (det er en længere historie jeg ikke vil kede jer med!). Og hun sagde: “Tina, det er sgu for kedeligt dét der! Synes han ikke også det er lidt tørt og røvkedeligt der hjemme? Lad mig vise dig min hemmelighed”. Og så viste hun mig lidt tips og tricks (ja altså, vi har kendt hinanden længe hi hi!). Og må indrømme…nu har jeg fundet verdens bedste bolle-opskrift!! Og Lillefar? Ja han er også godt tilfreds. Han siger at han aldrig har prøvet noget bedre. Det er bare SÅ fedt!! Og så er der oven i købet plads til lidt variation! Jeg er mest til den lidt rå stil…men hvis man bliver træt af at det er lidt for råt, tilsætter man bare lidt ekstra hvedemel og skruer ned for rugmelet. Og bliver det lidt for blødt til ens smag, smækker man bare lidt ekstra rugmel og kerner i. Men her får du i hvert fald lige grundopskriften:

Morgenboller:

 • 1/2 pakke gær
 • 3 spsk sukker
 • 4 tsk salt
 • Lidt lunkent vand

Rør rundt så det hele opløses! Tilsæt så:

 • 400g havregryn
 • 200g rugmel
 • 600g hvedemel
 • 1 liter vand
 • 3 spsk olie

Lad hele svineriet hæve koldt i minimum 8 timer! Derefter stiller du ovnen på 240C varmluft, former X antal boller (kommer jo an på om man er til store eller små boller!?) og bager dem ca. 20 minutter.

IMG_20150802_120632

Og voila…så har du verdens bedste morgenboller, der er svært vanedannende og kan tilfredsstille alle. Så det sagt!

IMG_20150802_120901

Jeg indrømmer gerne at jeg er til store boller 🙂 Jo større jo bedre!! Mmm…Og så skal de gerne smage sådan lidt sødt…men også lidt salt du ved. Hvad er du til? Store eller små boller?? Kommentér gerne lige her under.

Har du lyst kan du også læse nedenstående:

ABM_1438512282

1: Man er vel ikke blondine (-mor) for ingenting?

2: Derfor er fædre sejere end mødre!

Kærlig hilsen

New_Doc_49_1-1

Vil du spammes med mine indlæg i din newsfeed? Så følg mig på:

FACEBOOK

Instagram

Bloglovin’

www.lillemor.dk

You Might Also Like

11 Kommentarer

 • Reply
  Elisabeth
  2. august 2015 at 16:47

  Jeg er stor fan af morgenboller:) Det er vores weekend-ritual – men smilende æg og nutella. Det er vist de samme boller, vi laver, mine er bare lidt på slump;)

  • Reply
   Lillemor
   2. august 2015 at 18:49

   Lyder lækkert med æg og nutella 🙂 Så kan det næsten kun blive en god weekend! Og ja bollerne er gode! Bliver ved at være bløde 🙂

 • Reply
  else Søndergaard
  4. august 2015 at 11:13

  Jeg tilsætter også en halv pakke tørrede abrikoser som jer skærer i små stykker

  • Reply
   Lillemor
   10. august 2015 at 13:41

   Uuh, lyder som en god idé!! Tak for input

 • Reply
  Slikmutter
  12. august 2015 at 13:38

  Tak for inspirationen! Der er nu planlagt morgenbolleri her, i morgen tidlig

  Bager du dem 20 min i varm oven, eller kyler du dem i en kold? (Og er 20 min så nok?)

  • Reply
   Lillemor
   12. august 2015 at 13:52

   Fedt!! Morgenbolleri er det bedste!! Jeg har også lige smækket en dej over. Jeg varmer ovnen op og smækker dem ind når den har fået rette temperatur. Og så ud efter 20 minutter. De “bager” jo stadig lidt færdig inden i, selvom de er kommet ud! De er lækre, glæd dig!

 • Reply
  Astrid
  18. august 2015 at 20:51

  Vi har bagt de der boller i årevis efterhånden ca samme opskrift, men her ryger der bare i, hvad vi nu har af mel og kerner. På den måde er der også lidt variation i morgenbolle-stilen. 🙂

  Laver dejen fredag aften og bager halvdelen lørdag morgen og den anden halvdel søndag morgen. Kan også bages som franskbrød (i form) – bruger en lille rugbrødsform og bager halvdelen af dejen i en time. Virkelig godt til de mere tandløse. 😉

  • Reply
   Lillemor
   18. august 2015 at 20:56

   Den har jeg faktisk ikke tænkt over! Altså at lave det som franskbrød. God idé!! Tak for tip 🙂 Og du har ret, det er nok meget rart med lidt variation engang imellem. At proppe det i, man nu engang har!! Kh Lillemor

 • Reply
  Anette
  26. oktober 2015 at 19:35

  Hold op du er sjov ! Det gik først meget sent op for mig hvad det var for noget morgenbolleri

 • Reply
  Louise
  27. oktober 2015 at 8:25

  Hvor meget ca er lidt vand? 1 dl eller???

  • Reply
   Lillemor
   27. oktober 2015 at 10:14

   1 dl passer nok meget godt 🙂 Der skal bare være nok til at kunne opløse gæren!

Svar