Ærlig snak Gode råd Life of a mom

Når man er en mor med teenage-tendenser og vinter (-jakke) krise!

New_Doc_74_1

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har brugt de sidste 5 år af mit liv, på at være enten normal af bygning, højgravid (+10kg…okay, who am I kidding: +15kg), pludseligt udstyret med babser a la Linse Kessler, fordi nogle hormoner i min krop tilsyneladende var af den tro, at babserne skulle producere mælk til samtlige beboere på vestegnen under 2 år. Så blev jeg almindelig af bygning igen…og så startede showet ellers forfra grundet ny graviditet. Oooh what a joy! Men sådan er det jo nok bare, når man som mig vælger at skyde børn ud hver anden uge. Nu er det dog slut! (Det har jeg skrevet mere om i indlægget Tre børn? Go or no go?). Det betyder også at jeg ikke har behov for den kæmpe vinterjakke jeg har rendt rundt med de sidste 5 år (og må jeg her benytte lejligheden til at takke Luna fra Bamse og Kylling og sige tak for lån af hendes telt!). Så i år tænkte jeg, at jeg fortjente en ny og rigtig dejlig vinterjakke. Men sidste gang jeg så’n RIGTIG kunne tillade mig at shoppe (altså inden min krop svigtede mig for good og legede den der sjove leg: elevator-vægt), var inden jeg blev gravid første gang. Dvs. anno 2010. Der er immervæk sket en del på mode-fronten siden, skulle jeg da lige hilse at sige! Så da jeg begav mig ud på den store vinterjakke-jagt, bevægede mine ben sig helt naturligt hen i stam-butikkerne, fra da jeg var først i tyverne og helligånden (den snedige karl) endnu ikke havde slået sin vej forbi Lillemors krop. Butikker som: VERO MODA, ONLY, H&M og VILA. 

Yup, I said it! Ikke nogle fancy smancy butikker med dyre navne i bagen. Bare simpelt alle-kan-betale-prisen-og-være-pæn-i-tøjet outfits Jeg ved godt at mange af mine veninder køber ind i finere og dyrere butikker. Men det er som om at det ikke har ligget øverst på prioriterings skemaet, da jeg modsat dem, valgte at starte projekt “Familie-liv” op i en lidt tidligere alder end hvad normen er i dag. Og det betyder jo egentlig bare, at Lillemors indkomst nu ikke udelukkende går til selv forplejning og shopping, men nu hovedsagligt fluks ryger ind på noget så røvsygt som en budget konto, så børneinstitutioner, familie-forsikringer og hus kan betales. Så da jeg nu – efter at have fået min krop tilbage i nogenlunde samme stand som krapylerne indtog den – blev sluppet løs i shoppe verdenen, måtte jeg jo sande, at jeg ingen idé havde om, hvad der var mode og hvad der ikke var.

Så det der skete var…

Jeg tog i det lokale shoppingcenter for at lede efter en vinterjakke. Jeg gik helt automatisk ind i VERO MODA og lagde pludseligt mærke til de andre kunder i butikken: “Nååhr, hvor sødt at de dér teenage-piger er ude og handle med deres mor”……men så var det bare lige, at der slet ikke var nogle mødre. Det var ene og alene unge piger! Så det var altså bare mig der var blevet gammel. Fuckidifuck tænker man så. Og så var det jeg tænkte: Er det bare mig der er en smart dame på 31 år der klæder sig ungt og hipt, eller er man en gammel og sørgelig dame på 31 år, der seriøst trænger til at få en mode-ekspert med sig i byen? -men hey, intet ondt om VERO MODA og lignende! Det er faktisk bare et reelt spørgsål. HVEM er deres målgruppe? Og hvorfor var der ingen jævnaldrende i butikken?Jeg fandt dog alligevel hurtigt en lang og flot jakke (som jeg dog ikke købte). Jakken var en lang og blå dynejakke med lækker pelskrave. Jeg gik hjem og viste Lillefar et billede af den og han svarede meget ydmygt: “Jah altså…den er da rigtig flot! Men du kunne måske også prøve at finde en, der er sådan lidt mere…dame-agtig!”.

Auch!

Og så er det livets store spørgsmål dukker op:

 • Er det normalt at have en midtvejs-tøj-krise allerede nu?
 • Hvor filan shopper man, når man gerne vil være smart, men uden at ligne en 9. klasses klon (altså med alt respekt til de 15 årige…det er bare ikke så hipt tænker jeg når man er 31).
 • Hvem fanden har i øvrigt besluttet at mavekæder og Harley Davidson gamasher med tilhørende fald-ned-strømper ikke længere er moderne? Shame on you!
 • Hvor er 90’erne når man skal bruge dem?

På den anden side er jeg dog glad for, at Buffalo trenden er et overstået kapitel. Det var (seriøst!) nogle hårde år, når man i forvejen har 186cm ned til jorden.

Jeg fik dog købt en god vinterjakke (se længere nede). Min vinter-midtvejs-jakke-krise og jeg har siden hen gjort lidt research. Så hvis du også har vinterjakke-krise, kan du måske drage nytte af nedenstående!

Jakker som jeg godt gad have præ-Lillefar kommentar:

ABM_1447328711-2

(Du kan købe dem ved at klikke på nedenstående links)

1: Vilima Parka Jacket.

2: Fur Front Parkas.

3: Aspen Short Jacket.

Det er jo helt klart lidt “poppede” jakker, som vi kender dem fra de gode gamle dage (læs: 90’erne). Men altså er det skidt? Og er det pelsen der gør det?

Jakker som jeg overvejede post-Lillefar kommentar:

ABM_1447328497

1: Viperlie Coat.

2: Fur Front Cape.

3: Vicama Favored Coat.

4: Vimmie coat. 

Alle disse fire jakker er helt klart lidt “finere” jakker i min optik. Jeg er ret pjattet med nr. 3.

(Alle jakker er i øvrigt fra www.Nelly.com som har Mid-Season Sale og dermed op til 70% rabat!)

Lillefar tilrådede mig faktisk at kigge i nogle sportsbutikker. Jeg sympati-kiggede på nettet (fordi manden jo sad lige ved siden af – hvad skal man som kæreste ellers gøre??). And I must say…der er faktisk ret meget smart derude! Altså “smart” i Lillemor-øjne. Om man kan stole på det, må være et mysterium i sig selv. Ikke desto mindre endte jeg med at købe den her sag:

ABM_1447331170-1

Didrikson Lindsey Parka

Jeg er ret pjattet med dens parka-look og at den sidder som klistret til kroppen (på den gode måde altså…). Og så er den selvfølgelig både vand- og vindtæt. Og jeg har belsuttet mig for, er den jakke er et fint alternativ til både det puffede-lak-look-a-like-måske-hun-er-en-teenager-men-ellers-bare-en-utrolig-tjekket-dame-i-trediverne-alternativt-midtvejs-krise og også de meget-fine-jakker-bare-det-ikke-sner-og-er-koldt-og-hvis-det-regner-er-jeg-virkelig-på-røven-uldjakker.

Lige nu er der i øvrigt tilbud på Lindsey Parka jakken i sort, så man sparer nogle hundrede kroner. Lad mig gerne vide om jeg er den eneste der har samme midtvejs-tøj-krise eller om der findes andre vero-modianere eller vila-gensere der ude?

Og lad mig for en god ordens skyld lige tilføje, at alle Nelly-links jeg har indsat er såkaldte affiliate-links. Dvs. at HVIS du skulle finde på at købe én af ovenstående jakker gennem mit link, så er der vist noget med, at jeg får et par procenter af købet ind på Lillemor-kontoen.

Kærlig hilsen

New_Doc_49_1-1

Vil du spammes med mine indlæg i din newsfeed? Så følg mig på:

FACEBOOK

Instagram

Bloglovin’

www.lillemor.dk

 

 

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Reply
  Mette
  12. november 2015 at 20:21

  åh jeg kender det…. Ikke lige vinter jakke, købte en virkelig varm og pæn en for 6 år siden og jeg skal bruge den mindst 10 år endnu!!! for at retfærdiggøre at bruge SÅ mange penge på en jakke. Men med alt andet tøj er jeg på herrens mark – hvor pokker går man hen?

  • Reply
   Lillemor
   18. november 2015 at 23:43

   I know Mette!! Det er herrens mark, jeg aner ikke om jeg skal gå til højre eller til venstre, når jeg er ude og shoppe. Der bør være en brugsvejledning, til sådan nogle som os 🙂

 • Reply
  Astrid
  12. november 2015 at 21:41

  Du bliver mega glad for den parka, hvis det bliver rigtig koldt. Jeg købte en Didriksson parka for et par år siden og den er ultra varm! Og vandtæt og legepladsvelegnet.

  Jeg er hoppet på det mere damede (er også en moden dame på 34 somre) og har altid haft hang til dyrt tøj (og sko og tasker og…). Må dog nu erkende, at 2 børn + renoveringskrævende hus + bil og alt muligt andet dræner min konto. Ofrer på sko, jakker, tasker og udsalgsshopper/hm/Zara osv på alt det andet. Og prøver at lære mig selv glæderne i et halvtomt klædeskab. Det er op ad bakke. Er ikke rigtig blevet fan af Marie Kondo endnu…

  • Reply
   Lillemor
   18. november 2015 at 23:42

   Hej Astrid! Jeg kan alleredeNU mærke, hvor lækker den jakke er. Er virkelig virkelig glad for den! Mine børn er “heldigvis” så små, at alle vores penge går til bleer og børneinstitution 🙂 Så jeg må udskyde den lidt mere damede garderobe, til børnene er blevet større!!

 • Reply
  Lise
  26. november 2015 at 13:29

  Tak! Efter jeg har født har jeg mega tøj krise! Jeg kan tydeligvis heller ik gå i vero moda længere. Det er jo børn der render rundt derinde og de har slet ik andet end lav taljede som jeg på ingen måde kan putte min mor mave ned i! Jeg er også begyndt at kigge på dame tøj i en alder af 28 og er virkelig glad for mine varme vinter støvler jeg nemt kan smide inden jeg går ind i vuggestuen og min praktiske vinter jakke som minder ret meget om din

Svar