Ærlig snak Life of a mom Skrupskøre børn

Syge børn….en eller anden, stik mig lige en medalje!

2016-02-08 21.08.22

Mandlen på snart 2 år og Kummefryseren på 4 et-tre-kvart-og-syv-ottendeldele, leger pt. en rigtig sjov leg her hjemme…legen hvor de konkurrerer om, hvem af dem der kan være syg i længst tid og med flest forskellige sygdomme. Indtil videre har anno to-tusinde-og-rend-mig-i-seksten budt på lus, bræksyge, skidesyge, øjenbetændelse, uforklarlig feber, hoste der får selv en KOL-patient til at lukke røven, prikker der skyldes Gud-ved-hvad (men som naturligvis ikke er skoldkopper…den sygdom dukker nok op som trolden i æsken, på det mest ubelejlige tidspunkt nogensinde) og influenza samt mellemørebetændelse – og gerne på hver sit tidspunkt! Dvs. først bræksyge. Så lige en enkelt dag hvor man lader forældrene være i den tro, at man er ved at være rask, kun for at få mærkelige prikker hen af dagen og atter krydre det med en gang mellemørebetændelse på dag 7 og 8.

Det er pt. svært at sige hvem der fører konkurrencen. Måske sønnen lige akkurat lægger sig i overhalingsbanen og scorer ekstra point, for at have brækket sig i moderens ansigt midt om natten. Pænt svært at finde vej til toilettet, med bræk i øjet og søn på armene samtidigt. (Hvis du skulle være i tvivl). Og så kan jeg informere om, at boller i karry altså helt klart er at foretrække, når det kommer fra atmosfærisk luft og ned gennem spiserøret og ikke den anden vej rundt. Pubad.

For helvede. Fandme godt de er søde…og kønne. Og må jeg i øvrigt benytte lejligheden, til at sige TAK til Teletubbies. TAK fordi I kan underholde en næsten 2-årig i bare 10-15 minutter i ny og næ, så moderen kan få lov at rydde op eller lignende, uden to styks børn klistret fast på kroppen. Jeg giver en bajer i lufthavnen!

Så lige nu står den på kamille-te med honning og løg i en skål under sengen mod hoste (tak for godt råd til Instagram damerne!!), penicillin til begge børns ører, holden-i-hånd-en-masse, kleenex, tegnefilms-tid i lidt længere tidsrum end normal tilladt og…så den uretfærdige…INGEFÆR!! Fandme godt at den yngst-producerede godt kan overtales til en slow juice dagligt i form af ingefær, mynthe, spinat, gulerødder og æbler. Den ældste har godt luret, at grøntsager og detslige er som skabt fra helvede.

Og nu forstår jeg i øvrigt pludselig bedre, hvorfor alle forældre født mellem år 1930-1960, har de dér fire hvide porcelæns-dimser stående i vindueskarme eller reoler. De der forestiller følgende:

Et barn der har ondt i hovedet

Et barn der har ondt i ørerne

Et barn der har ondt i maven

Et barn der har ondt i tænderne

2016-02-08 21.03.42

DET ER MEDALJER! MEDALJER FOR AT HAVE OVERLEVET SAMTLIGE BØRNESYGDOMME. OG JEG VIL OGSÅ HAVE DEM! – JEG FORTJENER DEM!

Men okay…når det så er sagt, så nyder jeg faktisk at have børnene helt for mig selv. Ikke at have nogen tid hængende over hovedet ift at skulle ud af døren om morgenen, spise morgenmad når vi vil, slængre os på sofaen og have lidt ekstra tid med hinanden. Og heldigvis er de kun “små-dvaske” og ikke deciderede syge. Så lidt hyggeligt er det faktisk, at have dem hjemme…og jeg overvejer endda at holde dem hjemme resten af ugen, sygdom eller ej…men sig det ikke til nogen, jeg skal jo nødigt have mit ry som moderen-der-tør-sige-at-det-er-rart-med-lidt-alene-tid ødelagt.

I grunden mærkeligt som nogle børn ALDRIG er syge, alt i mens andre børn konstant er syge. Hvad er jeres bedste husmoder-råd mod specifikke sygdomme? Er dit barn også altid sygt eller har du ikke haft så meget som en enkel “barn-syg”?

Hilsen moderen der har overlevet: 9 x mellemørebetændelse, 3 måneders sygdom for den yngstavlede fordelt over hele år 2015, skide-syge hos samme i 9 dage i træk og 40 styk tænder. 40…fyrre. FYRRE.

Har du lyst kan du også læse følgende:

2016-02-09 14.06.411. Det øjeblik man finder ud af, at man ikke er særlig intelligent!

2. Når man bare gerne vil på toilettet…alene.

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Reply
  Mor-monsteret fra Skøreliv.dk
  9. februar 2016 at 18:03

  Det lyder godt nok som noget af en omgang! Vi plejer ikke at have syge børn, men ikke desto mindre har 2016 allerede budt på sygedage. Vi kan være med på feber, hoste og lus. Opkast skal vi – 7-9-13 – længere tilbage for at finde. Synkronopkast fra køjeseng. Dog ingen forældre ramt undervejs… Bortset fra på det mentale plan… Rigtig god bedring!!

  • Reply
   Lillemor
   10. februar 2016 at 7:55

   TAK!! Synkron opkastning fra køjeseng, lyder dog heller ikke særlig indbydende 🙂 Lad os krydse fingre for, at det snart bliver varmere i vejret, så sygdommene går i hi! Kh Lillemor

 • Reply
  Rikke
  9. februar 2016 at 19:04

  Okay, okay! Jeg pakker egen-ynken over en uge med influenza væk. Selvom det har været strengt når han kun er 10 mdr og ikke kan fortælle hvad han vil. Efter en uge kvitterede han med at smitte med mig med samme virus! Who am I kiddin?! Har mega ondt af mig selv…
  Sender alligevel masser af virtuelle vitaminer og godt helbred jeres vej

  • Reply
   Lillemor
   10. februar 2016 at 7:54

   Åhr 10 m¨neder og influenza, lyder altså heller ikke særlig indbydende. Puha – og når man så også selv bliver ramt OG skal passe på menneskeungen, er det altså også ret forfærdeligt. Tak for virtuelle vitaminer – jeg sender straks helbredende tanker og krammere tilbage!

 • Reply
  Ann
  11. februar 2016 at 14:50

  Rigtigt god bedring til ungerne

Svar