Ærlig snak Jordemoder-ting

Jeg er faktisk stadig Jordemoder!

20190312-125946.jpg

For noget tid siden modtog jeg en besked i min Instagram indbakke (@lillemorblog). Det var en følger der var gravid og ville spørge om noget vedrørende sin graviditet. Hun skrev: “Nu er du jo ikke Jordemoder længere, men jeg ved ikke lige hvem jeg ellers skal spørge…og tænker derfor at du måske er et godt bud”. Ordene, som jeg jo godt ved kommer et godt sted fra, ramte mig. For jeg følte mig på en eller anden måde lidt “degraderet”. For ser folk mig ikke længere som Jordemoder?

Det var faktisk en rigtig svær beslutning at sige op som Fødegangs Jordemoder. Et job som jeg vitterligt elskede og som har givet mig SÅ meget. Men jeg måtte indse, som så mange andre Jordemødre, at livet med skiftende vagter og to små børn på 1 år og 3 år, samt en mand der i øvrigt også arbejder skiftende vagter, ikke var så let som jeg havde håbet. Kummefryseren på 3 år spurgte mig dengang om jeg bedre kunne lide mit arbejde, end jeg kunne lide dem. Det skrev jeg mere om HER. Det slog mig altså temmelig hårdt i de nosser som jeg ikke har. Selvom jeg gerne vil kunne bryste mig af at være i et stærkt parforhold med Lillefar, så tror jeg altså at det er de færreste parforhold der finder det fordrende, kun at kunne spendere tid med hinanden få aftener om ugen. Det er ikke så fedt blot at stikke hinanden en highfive i døråbningen, når modparten overtager forælderrollen, mens man selv tager på job. Igen. Så på trods af at jeg elsker at være Jordemoder, så er jeg altså mere Mor end jeg er Jordemoder. Derfor besluttede jeg mig for at gå på opdagelse i den store job verden, for at se hvad den kunne tilbyde mig og mine Jordemoderkompetencer.

Savner jeg at stå på en Fødestue? Ja. At være Jordemoder er bestemt et kald og en kæmpe identitet for mig. Men jeg har også altid haft den holdning, at vi alle er skabt til at være flere ting. Jeg tror eksempelvis at jeg også ville klare det ret godt som Dronning. Men da det job var besat, måtte jeg i stedet søge noget andet, hvor jeg stadig ville kunne bruge mine kompetencer som Jordemoder.

Det ligger nok lidt til mig blot at ride på den bølge som livet byder mig. Det lå fx virkelig meget i kortene at jeg skulle ind og læse Jura. Men pludselig blev jeg træt af tal og regler og besluttede mig derfor lidt tilfældigt for at jeg skulle være Jordemoder. Det skrev jeg engang om HER. Lige nu synes jeg at det er fedt at prøve noget andet også. Noget der er spændende og hvor jeg stadig har med Jordemødrene at gøre, bare på et helt andet plan. Det er fedt stadig at kunne bruge sin Jordemoder viden og kunne være den mor som jeg gerne vil være. Nemlig en mor der er der.

Men hvem ved? Måske jeg en dag drager mod Fødegangen igen. Der kommer jo en dag hvor mine børn nok alligevel ikke vil kendes ved mig – er det ikke dét der sker når de bliver teenagere? ?

Uanset ramte det mig lidt, at få at vide at jeg ikke længere er Jordemoder. At nogle ikke længere ser mig som en sådan. For gu’ er jeg stadig Jordemoder! Man kan vel også godt spørge en mekaniker til råds om biler, selvom han er gået på pension? Eller en Frisør til råds om permanent, selvom hun nu er på barsel?

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Reply
  Camilla
  12. marts 2019 at 19:38

  Kære Lillemor 😊
  Jeg har akkurat lige født et lille vidunder – og jeg var stensikker på, at hvis jeg på vej i bilen gik i fødsel, vil jeg gribe chancen og Instagrame dig, sådan du på en eller anden måde kunne vejlede mig igennem det hele! Ærligt du ikke var hende der tog imod min lille pige for nogle dage siden! ❤️

  • Reply
   Lillemor
   13. marts 2019 at 19:10

   Åhr, det var sødt sagt!! 😊❤️ Og du skulle have været noget så velkommen! Jeg skulle nok have givet dig kyndig vejledning. Og det var satme blevet til et godt blog indlæg 😜

 • Reply
  Julie
  12. marts 2019 at 23:01

  Du er uddannet jordemor men du er ikke jordemor – på samme måde som du kan være uddannet politimand men kun ikke er politimand, hvis du arbejder som det. Det betyder dog ikke at du ikke har den samme viden som før 🙂

  • Reply
   Lillemor
   13. marts 2019 at 19:09

   Jeg er slet ikke enig! Jeg tror det kommer an på hvilket tilhørsforhold man har til sit job. At være Jordemoder er en kæmpe identitet for Jordemødrene. Og garanteret det samme hvis man er politimand. Jeg er jo også stadig mor, selvom jeg ikke er sammen med mine børn. Og kone, når ikke jeg er sammen med Lillefar.

   • Reply
    Lonni
    16. marts 2019 at 10:21

    Selvfølgelig er du stadig jordemoder, selv om du ikke arbejder på en fødegang! 👍🏻❤️🤗
    Jeg er selv jordemoder, og det vil jeg altid være med hver eneste fiber af min krop, uanset hvilket arbejde jeg har – eller ikke har!
    Det eneste, jeg er mere end jordemoder, er mor.
    At være jordemoder er ikke bare et arbejde, det er en (ud)dannelse, som former én som menneske.

 • Reply
  Pia
  13. marts 2019 at 1:13

  Aktiv eller ej. Jeg ER jordemoder. Helt ind i cellerne og på genniveau! I og med hele mit væsen!

  • Reply
   Lillemor
   13. marts 2019 at 19:06

   Præcis sådan har jeg det også!

 • Reply
  Ditte
  13. marts 2019 at 11:50

  Hvad arbejder du så med nu? 🙂

  • Reply
   Lillemor
   13. marts 2019 at 19:06

   Jeg arbejder i HR Region hovedstaden. Så jeg har stadig med Jordemødrene (og andre faggrupper) at gøre. Bare på et mere overordnet plan!

Svar