Opskrifter

Weekend-guf: Nachos med det hele

2016-02-12 22.43.53Jeg har ladet mig fortælle, at man ikke er en ordentlig mor-blogger med respekt for sig selv, med mindre man i ny og næ poster nogle opskrifter. Men nu er faktum jo bare, at jeg er helt og aldeles røvsyg i et køkken. Men hey – det tænkte jeg jo ligefrem kunne være en fordel? For jeg kommer IKKE til at bringe opskrifter som kræver ingredienser, der skal flyves ind fra nord-korea eller hvor man skal købe krydderier, der kun fås i øko-butikker fra Vesterbro, hvor man skal have det sorte spelt-bælte for at blive lukket ind.

Nej, vi taler ganske simple E-nummer opskrifter, som alle vestegnsmødre kan forstå! Eller…okay, der gik jeg måske for hvidt. Jeg tænker bare, at jeg jo kunne dele lidt ud af det, som JEG synes er lækkert. Og hvor alle.kan.være.med.

So here goes nothing!

Jeg er en SUCKEEEEEEER for nachos. Hvem helvede er ik’? Og det er altså den perfekte fredags snack, hvis du spørger mig.


Dette skal du bruge:

 • En hel almindelig røvsyg pakke Tortillas-chips fra det lokale supermarked (max. 10kr.) Drop den dyre variant, de bliver spyttet ud af samme maskine alligevel. Same shit different day.

Ingredienser til guacamole

 • Avocado
 • Creme Fraiche
 • Hvidløg
 • Spidskommen
 • Salt og peber
 • Lime (og vi ved alle sammen godt, at citron på plastikflaske, er Lime-frugtens fætter – okay halv-fætter – så den kan også godt bruges)

Mos avocadoen. Prop en enkelt skefuld creme fraiche i. Smæk ét (eller flere?) fed hvidløg i og smag til med spidskommen, salt og peber. Nogle kan lide den stærk, andre ikke. Du bestemmer. Og så lige et skvæt lime/citron saft i. hvorfor? Jeg har ladet mig fortælle, at det er med til at bibeholde den flotte grønne farve fra avocadoen, så dippen ikke bliver brun. 

 • Creme fraiche on the side.
 • Salsa dip on the side (og NEJ det er ikke på billedet. Jeg havde ikke flere skåle der matchede til de andre, så salsa-dippen måtte lade livet, til ære for nogenlunde acceptabelt billede! – TÆNK JER TIL DET!). Man kan garanteret godt lave en lækker salsa selv. Men som jeg sagde: jeg besidder ikke den største hjerne kapacitet i et køkken sådan generelt.
 • Cheddar ost

Prop ét lag tortilla chips i et ildfast fad. Smask det til med revet cheddar ost. Læg endnu et lag tortilla chips og smask endnu et tykt lag cheddar ost. Fortsæt dette til du skammer dig. Jo mere ost jo bedre! Faktisk bør man kalde denne ret: Cheddar ost med tortilla chips. Man kan ikke få for meget ost. Alt efter hvor tykt, hvor langt, hvor bredt (osv!) et ildfast fad du har, så skal det have mere eller mindre i ovnen, som du sætter på ca. 100C. 10-15 minutter kan være nok. Hold øje med skidtet!


God fornøjelse – og hey, skriv lige hvis du prøver det ik’?

You Might Also Like

13 Kommentarer

 • Reply
  Elisabeth
  13. februar 2016 at 12:01

  Og har du ikke lige citron eller lime ved hånden, kan du smide stenen fra avocadoen ned i:) Avocadoen er nemlig verdens dummeste frugt, så er stenen i, tror den, at den stadig er hel;)

  • Reply
   Lillemor
   13. februar 2016 at 19:59

   Fandme smart!! Det anede jeg ikke…

 • Reply
  Ann
  13. februar 2016 at 13:01

  Mums Nachos er såååå lækkert.
  Man må ALDRIG spare på Osten ☺️
  Du kan også købe gode salsa’er
  Jeg indrømmer gerne jeg aldrig laver
  Salsa…. God Weekend Lillemor

  • Reply
   Lillemor
   13. februar 2016 at 19:57

   Livet er sgu for noget til hjemmelavet salsa

   • Reply
    Lillemor
    13. februar 2016 at 19:58

    Sludder!! Jeg mener selvfølgelig for KORT

 • Reply
  www.skøreliv.dk
  13. februar 2016 at 15:25

  Det er vigtigt ALDRIG at gå ned på nachos! Det er tæt på at være det bedste der findes. Og til at finde ud af. Siger jeg, som ernærer mine børn ved frysefritter. Jeg tror der kommer til at gå LANG tid inden jeg selv poster noget med opskrifter. Jeg er en katastrofe i køkkenet (skal vi lave en klub?) – derfor frysefritter.
  Rigtig god weekend herfra – with or without nachos!

  • Reply
   Lillemor
   13. februar 2016 at 19:56

   Altså jeg tænker bare…. Er det nogle der laver RIGTIGE fritter? Altså fra bunden af? Jeg køber også fryse fritter. Gerne de dersens runde flade nogle med paprika på. Så kan man jo klappe søg selv på skulderen for, at have husket grøntsagerne også!! (Paprika = rød peberfrugt)

 • Reply
  Pia
  13. februar 2016 at 22:25

  Kan varmt anbefale at bruge microen til at ordne narchos med. Der kan man os fint lave flere lag og så skal det kun have et minut på fuld skrald. Sagde hende der bruger det som hyggemad, aftensmad, frokost, you name it når manden ikke er hjemme…

  • Reply
   Lillemor
   17. februar 2016 at 22:01

   Gud ja, det har ja da aldrig tænkt over. Men ja, selvfølgelig kan det laves i mikroovnen…hvis altså man laver en lille portion!! Jeg har jo gerne gang i et kæmpe ildfast fad 🙂 Og hey, prøv at prop lidt stegt kylling skåret i små fine strimler på næste gang! Virkelig lækkert…

 • Reply
  Dia // detusmukkeliv
  14. februar 2016 at 20:43

  Shit jeg har ledt længe efter den opskrift! TUSIND TAK! Så går vi ikke sultne i seng i næste uge alligevel.

  Jeg mindes i øvrigt, der engang var en opskrift på noget squash forklædt som chokoladekage på din blog? Jeg har i hvert fald ikke spist grøntsager på den gængse måde siden!

  • Reply
   Lillemor
   17. februar 2016 at 21:58

   Ha ha det er den BEDSTE chokoladekage nogensinde Dia!! Den er virkelg virkelig god. Og som du siger, faktisk én stor grøntsag. Så man kan spise lige så meget man vil, uden at få dårlig samvittighed. Fantastisk!

 • Reply
  Eva
  14. februar 2016 at 22:12

  Hvis man Spice det lidt op, og tilføje lidt grønt, kan det varmt anbefales at proppe forårsløg i osten

  • Reply
   Lillemor
   17. februar 2016 at 21:56

   Uh lyder lækkert!! Det må prøves. Tak!!

Svar