Ærlig snak Gode råd Life of a mom Luk røven

Du ER en god mor!! Lad ikke andre fortælle dig andet.

2016-04-01 19.14.47

Endnu engang har jeg været vidne, til en god gang mommy-mobning. Og hvad er så det? I min optik er det når en gruppe mødre stiller sig op og peger fingre, ryster på hovedet og stiller spørgsmålstegn til en given handling fra en ganske uskyldig moders side.

Hvad menes der mon med uskyldig? Jo, uskyldig er når en moder med alt sin kærlighed træffer en beslutning, hun finder bedst for sit barn OG/ELLER for sig selv samt sit barn, som værende et team. Det være sig at forsøge at lære, at give sit barn en bedre nattesøvn. Det være sig at beslutte, at natamningen skal ophøre eller sågar at lære sit barn, at det skal sove i egen seng. Eller lignende.

Om jeg fatter at nogle kan have så pisse hamrende travlt, med at stille sig til dommer for andre mødres færden? De bør skamme sig. Jeg er i øvrigt ret sikker på, at ingen af dem selv har børn, der som 18 årige stadig sover med patten i mundvigen, i smørhullet mellem mor og far. Og i så fald, så lad os lige tage en snak.

Prøv nu lige at hør her:

Ammer du til dit barn er 3 år? Fint. 

Gav du dit barn sutteflaske fra start? Så har du nok skulle igennem en masse overvejelser og fået gode råd samt informationer med på vejen. – Men samtidigt også godt luret, at moderskabet ikke sidder i patværket. Så det er også fint.

Newsflash: Dit barn vokser med ret stor sandsynlighed op og bliver næstkærlig uanset hvad. 

Tager du selv ud på Svend-Bendts øko-mark og høster korn og flager, som du derefter går hjem og langtidskoger, så dit barn får baby grød lavet fra bunden? Fint. 

Køber du baby grød på tilbud i Fakta? Så er det også fint. 

Newsflash: Dit barn vokser med ret stor sandsynlighed op uanset hvad, og får en fin gennemsnitlig uddannelse.

Samsover hele familien i King Size sengen der hjemme? Fint. 

Trives dit barn fint med at sove i egen seng? Så er det også fint.

Newsflash: Så vidt jeg ved, er der ikke evidens for faldende IQ hos barnet, om man vælger den ene metode frem for den anden.

Mødre er forskellige. Og dog… Én ting har de til fælles: Alle elsker deres børn her fra og til verdens ende. Og når nogle tillader sig at stille spørgsmålstegn til en mor, ved at pege fingre, fordi de tilfældigvis har en anden moderreligion, piller man ved det aller mest fundamentale i en mor. Og det har man ikke ret til og man fortjener en flad med et vådt amme-indlæg. Bevares, kom gerne med gode råd. Men blot fordi ens holdning er forskellig, besidder man ikke nødvendigvis den endegyldige sandhed.

Lad nu for pokker mødre være de (gode!!) mødre de er!

Billedet (som er en del af en lang række lignende billeder om moderskab) er venligst udlånt af Instagrammeren @Thosemessymoments.

You Might Also Like

13 Kommentarer

 • Reply
  Lone / DoodleMor
  2. april 2016 at 12:40

  Lige i øjet!
  Det var lige det mor-boost, jeg havde brug for i dag!
  Jeg har truffet en svær beslutning sammen med min mand, om at lade vores søn operere.
  Han har et stort jordbærmærke i ansigtet, og lægerne har anbefalet, at det bliver fjernet nu.
  Jeg har valgt at dele alle mine mor-tanker og grublerier om det på min blog. Det har vist sig at være på godt og ondt! Desværre!
  Man behøver ikke at være enig i vores beslutning! Men at nogen tillader sig at stille spørgsmålstegn ved, om vi elsker vores søn, som han er? Det har revet benene væk under mig!
  Så tusind tak for opbakningen omkring, at som forældre ønsker vi altid det bedste for vores børn og kærligheden vil altid være den største af alt!
  Kh DoodleMor

 • Reply
  Anne-Sofie
  2. april 2016 at 12:48

  fårking meget HØRT!!!!

 • Reply
  Vibeke
  2. april 2016 at 16:41

  Og så skulle den ged vist være barberet! 👏👊

 • Reply
  Heidi
  2. april 2016 at 16:59

  Og lad os slet ikke begynde på andre mødres indblanding ved barselslængder!! Det der er sååå godt skrevet – tommel op!

 • Reply
  Jelena
  2. april 2016 at 18:59

  You go, girl!!!!

 • Reply
  Lea
  2. april 2016 at 19:54

  Hørt!

 • Reply
  Christina /karmamilli
  2. april 2016 at 20:59

  WORD!!!!!!

  LILLEMOR! JEG ER FAN! AF DIG!

  Og JA jeg bruger overordentligt mange udråbstegn!!!!!!!!!!

  Fan!!!

 • Reply
  Rikke // Mrsmom
  2. april 2016 at 21:17

  Ej fantastisk (og befriende) indlæg! Jeg havde selv en stor kamp med amning og føler stadig jeg fejlede – netop på grund af dem der peger fingre!
  http://mrsmom.dk/2015/11/jeg-klyngede-mig-til-amning-for-min-egen-skyld/

 • Reply
  Cecilie
  2. april 2016 at 23:30

  Hørt hørt!! Så godt skrevet!

 • Reply
  Charlotte / MIg og Basserne
  3. april 2016 at 10:41

  Hørt! 🙂

 • Reply
  Du ER en god mor!! Lad ikke andre fortælle dig andet. | amalieszigethy
  3. april 2016 at 13:52

  […] blog lige her https://www.lillemor.dk eller du kan genlæse hele opslaget som Tina har skrevet om lige HER.  Tak til Tina ( som forresten også er jordmorder) for hendes seje sjove blog og tak fordi jeg […]

 • Reply
  Maria
  19. april 2019 at 23:51

  Jeg har lige læst dette indlæg for første gang og sidder nu og tuder lidt! TAK for dig! ❤️
  Jeg var igennem shamingen med begge mine børn, min krop holder desværre op med at producere mælk ALT for tidligt (2,5 måned med den store og 3,5 måned med den lille) – det resulterede i trælse og dømmende kommentarer om at det bare var fordi jeg ikke GAD, at jeg ikke PRØVEDE nok, at ALLE kan amme i mindst 6 måneder, at jeg ikke kunne være det BEKENDT over for mine døtre og alverdens andet bras, jeg tudede mig selv i søvn (begge gange!) i over en uge, fordi jeg var så frygtelig ked af ikke at kunne amme og sikker på at det var mig den var gal med, fordi der var så mange der blev ved at fortælle mig at det VAR mig 😔

  • Reply
   Lillemor
   20. april 2019 at 15:51

   Puha, det er fandme også hårdt at få sådan noget at vide. Altså jeg er Jordemoder og ved om nogen hvad der skal til for at opretholde en amning. Men jeg havde heller ikke nok mælk, kun efter 4 måneder ca. Så vi begyndte at supplere med modermælkserstatning. Og pludselig havde jeg et barn der var meget mere glad. Glade børn avler glade forældre. Og omvendt. Man skal ikke amme for hver en pris og slet ikke fordi at andre mener at man skal!! Dejligt at mit indlæg kunne få en lille (god!) tåre frem 🙂

Svar