Ærlig snak Gode råd Life of a mom

Hvad siger Mommy-panelet? Hvor meget må børnene bestemme?

20170413_161012

Så det der skete var at Kummefryseren og jeg, var ude for at shoppe ny cykelhjelm.

Vi ved godt alle sammen, at naturen hænger sådan sammen, at man først føder barnet, dernæst moderkagen, så den evigt dårlige samvittighed og slutteligt det praktisk tænkende mor-gen. (I øvrigt meget man skal igennem under sådan en fødsel ik’?)

Så sidstnævnte hev jeg naturligvis fat i, da vi var ude at shoppe og krydsede fingre for, at jeg kunne overbevise Kummefryseren om, at hun skulle have en dejlig, flot og skinnende énsfarvet cykelhjelm. – Som Mandlen så kan arve, når Kummefryserens hovede ikke længere kan pakkes ind i netop denne størrelse hjelm. Dog løb hun med det samme hen til en farvelade af en cykelhjelm, med diamanter, horn, øjne og andre frygtindgydende detaljer og forelskede sig med det samme. Dvs forældres World Enemy #2 (læs om forældres World Enemy #1 HER – og i øvrigt tak for al jeres respons på selvsamme emne!).

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at selv Lars Løkke Rasmussen i en Herretøjs butik med statens dankort i hånden, har mere rygrad end mig. Jeg er nemlig virkelig skidt til at sige nej, lige i sådan nogle situationer. Fordi jeg jo ved, at hun ville blive så glad så glad. Helt ærligt… Man kan da huske det fra man selv var barn, ik? Det der med virkelig brændende at ønske sig noget.

Så jeg endte med at stille to afskyeligheder op ved siden af hinanden (begge med øjne) og sagde, at hun selv måtte vælge. For FOR FANDEN!! Hun var jo fuldstændig helt og aldeles forelsket i de to skiderikker! Og de kostede det samme som de cykelhjelme der var på min hitliste. Hun blev lykkelig for hjelmen (hun valgte i øvrigt den mindst skrækkelige – katte-hjelmen – og er ovenud glad for den skrækkelige opfindelse.

HVEM HELVEDE HAR I ØVRIGT FUNDET PÅ DEN IDÉ, AT CYKELHJELMENE SKAL LIGNE DYR?! DE BØR STIKKES EN FLAD MED ET VÅDT AMME-INDLÆG!

Kan vi nu ikke blive enige om, at vi holder os til farverne hvid, sort og måske rød og blå i fremtiden? For forældrenes skyld?

Nå, men dét som jeg egentlig gerne vil høre jer om er…Hvor meget lader I jeres børn (med)bestemme der hjemme? Er de med til at bestemme, hvad I skal have til aftensmad? Hvad I skal lave i weekenden? Eller hvilken slags cykelhjelm de skal have? Eller er det hårdnakket jer der bestemmer og træffer de daglige valg?

Jeg synes det er ret interessant. Så HIT me 🙂 

You Might Also Like

11 Kommentarer

 • Reply
  Tina
  13. april 2017 at 18:41

  Min datter valgte den med hornet 🙈 jeg heppede ellers også på katten. De må være med bestemmende på mange ting, sjældent aftensmaden, og hvis jeg vil bestemmer, så køber jeg tingene uden at have dem med 😂 de er heldigvis kun 4 og 6 år så endnu går den.

 • Reply
  Nina
  13. april 2017 at 19:10

  Tænker klart det handler om, at vælge sine kampe. Aner ikke hvad sådan en cykelhjelm koster, men dyre ting (for min pengepung) vil jeg nok holde lidt i fast i skal kunne genbruges. Omvendt så ville jeg totalt bukke under, hvis jeg vidste, at ungen ville hyle og nægte at påtage lækker neutral snublekyse på daglig basis. Den kamp gider jeg ikke starte dagen med 😂

 • Reply
  Michele
  13. april 2017 at 20:07

  Altså jeg synes nu enhjørning hjelmen er fin – den fik mit datter sidste år da hun blev 5 år og siden har vi ikke skulle diskutere hvorvidt cykelhjelm er nødvendigt eller ej 😉

 • Reply
  Marie
  13. april 2017 at 20:17

  Tøj bestemmer jeg indtil videre suverænt – min søn er den ældste og 4.5 år og min yngste e datter er kun 3 måneder. Min søn er begyndt at have lidt ønsker til tøj, og jeg lytter ved at købe noget pænt, der ligner 🙈 Jeg magter ikke grimme disneyprints mv. Ved ikke, hvor længr
  det går. Han valgte selv cykelhjelm denne gang – en rød skaterhjelm (pæn). Han valgte også sidst – en lyserød med My little pony (hæslig). Men cykelhjelmes udtryk hidser jeg mig ikke op over, de har dem på så kort tid hver dag trods alt. Og jeg var egentlig lidt glad for, at han fulgte sit hjerte. Røde sko har han også valgt og sidste år til faderens store fortrydelse sandaler med leoprint. På madfronten

 • Reply
  Stella
  14. april 2017 at 10:23

  Min søn på (næsten) fem nægter cowboybukser, så jeg prøver at finde pæne bukser som han gider gå i. Bliver sværere og sværere fordi han bliver større. Forstår ham godt, så gider ikke tage den kamp.
  Vi bestemmer aftensmaden men sørger altid for at der er noget han kan li. Så på en måde bestemmer han også lidt der. Han kan fx ikke li almindelig kogte kartofler, så det får vi stort set aldrig. Nogen gang bliver han også spurgt hvad han har lyst til- svaret er for det meste pasta.
  Når han skal ha fodtøj, tager jeg været ude og se hvad man kan få, inde jeg tager ham med. Her vil jeg ikke gå på kompromis. Tager ham med i butikken og prøver skoen på og så får han lov at vælge imellem de to-tre som passer bedst.
  Synes børn også skal føle de er en del af familien og skal ha lidt medbestemmelse. Hvis de får to valgmuligheder så føler de også de bestemmer lidt 🙂 Selv om det måske ikke var deres to første valg.

 • Reply
  Tina KH
  14. april 2017 at 10:36

  Jeg har altid ladet min datter være medbestemmende med de aktiviteter hun er med til, med det tøj, sko, cykelhjelm osv hun skal gå med.
  Men det skal være med måde at børn skal være med til at bestemme, de kan blive selvstændige af en del medbestemmelse, men de kan blive forvirrede og stressede ved for meget medbestemmelse.
  Så det er om, at hver familie finder sin balance, mener jeg.
  Rigtig god påske og held og lykke med at skabe selvstændige og kloge børn:-)

 • Reply
  Dorte
  14. april 2017 at 20:55

  Hold kæft den er grim… Ahahahha! Men jo helt fantastisk når man er 5 😊 Børns verden er fantastisk. Min datter ligner mest opkast eller en Bronie når hun selv vælger og sammensætter tøj

 • Reply
  Pernille
  15. april 2017 at 16:16

  Okay, jeg fylder 42 sådan cirka lige om lidt – og jeg var helt klart gået ALL IN på den fantastiske enhjørningehjelm! Men jeg har heller ikke børn 😀

 • Reply
  Katrine
  18. april 2017 at 0:14

  Vi er strenge hjemme hos os, tror jeg – for min mand og jeg er ret enige om at det er OS, der bestemmer ❤️. Vi har en pige og en dreng på 3 år og en storesøster på 7. Fx med hjelm eller skoletaske eller sko – ting, som vi opfatter som vigtige ift kvalitet – bestemmer vi på denne måde: vi bestemmer mærket, min store pige bestemmer farven(farverne). Det er også os, der bestemmer st de skal ud at lege i weekenden og hvor meget tøj de skal have på. Vi bestemmer også, at man altid skal have mad inden slik og hvor meget slik de må få. Jeg bestemmer også hvilket noget tøj de skal have – men jeg lytter selvfølgelig til, hvad de kan lide. Men vi køber gerne lækre mærker på tilbud, og der kan man ikke altid vælge frit fx om det skal være grøn eller blå. Min datter må gerne vælge tøj fra skabet, men vi bestemmer suverænt at det skal passe til årstiden. Vi taler tit sammen om hvad vi skal have til aftensmad og der bliver alle hørt – alle smager ALTID på maden. min datter må også vælge om hun vil cykle eller løbe på løbehjul til skole, men hun kan ikke sige at hun ikke gider og at hun vil køres i bil 😉. Særligt de små bliver vildt forvirrede af for mange valg og har meget nemmere ved at forstå en besked fremfor at blive spurgt om hvad de synes – men igen; vi lytter altid til dem. Jeg kan godt synes at børn bestemmer lidt for meget; Jeg hører tit ting som; Nej jeg ved ikke om mig barn har feber for hun vil ikke have taget temperatur, eller nej, vi har ikke været ude at lege for det regnede og min datter ville ikke ud i det vejr etc etc. Og set i det lys – er vi meget strenge, for der bestemmer vi altså. Jeg ved ikke hvad der er rigtigt eller forkert – det vigtige er vel at ungerne trives og udvikler sig og er gode mennesker og flinke mod hinanden. Men jeg vil også gerne opdrage børn som har respekt for voksne mennesker – og det håber jeg at mine har/får, ved at vi fx sætter tydelige grænser. Og så tænker jeg at det er virkelig vigtigt at mor og far er enige (tæt på enige 😂😂).
  TAK for en god blog – du er alletiders at følge!!

 • Reply
  stine
  3. december 2019 at 14:09

  Hvilket mærke er cykelhjelmene? Jeg står og skal købe katten og jeg kan simpelthen ikke finde den nogle steder.

 • Reply
  Emelie
  1. juni 2020 at 16:50

  Hvor kunne du finde dem hende? Jeg har en dreng på 7 som er tosset med enhjørninger og han ønsker sig bare en sådan hjelm. Jeg kan bare ikke finde en. 🙁

Svar