Ærlig snak De der mænd dér Gode råd Jordemoder-ting

Hvorfor egentlig “Lillemor”?

New_Doc_98_3

Jeg er ofte blevet spurgt, hvorfor jeg egentlig valgte navnet Lillemor som blogger-navn. Men rent faktisk var det ikke mig der valgte det…

Jeg var på en lille get-away med en gruppe jordemødre i november 2014. Vi var vel en ti-stykker og var alle nybagte mødre anno 2014. Vi havde lejet to kæmpe sommerhuse og hyggede os i tre dage med ble-skift, rangler, lange gåture med barnevognene, pludren, kaffe, kaffe og så lidt mere kaffe (man er vel mor). Og så naturligvis en fandens masse rødvin om aftenen, efter børnene var lagt til natten (i moderate mængder naturligvis). Der blev udvekslet røverhistorier og endda vores EGNE pinlige fødselsberetninger. Det var faktisk her at blogindlægget “Jordemødrenes egne pinlige fødsler” – skrevet af den dengang forholdsvis nyudklækkede blogger Cana Buttenschøn – blev til. Læs det ved at klikke HER, det er virkelig skægt! Men HEY!! Vent lige til du har læst nedenstående ik? 😉 Jeg havde da i noget tid selv overvejet, at starte min egen mor-blog op. Og på den jordemoder-mødregruppe tur, blev den altså født, min lille bitte blog.

Men – hvad fanden skulle den hedde?

Over en flaske rødvin blev det livligt debatteret blandt kollegaerne, hvad filan bloggen skulle hedde. Der var mange gode forslag. Mange forslag indeholdte navnet “mor”. Og lad mig lige komme med et godt råd: Sidder du der ude og overvejer at starte en mor-blog op – så vær’ lige lidt nytænkende ik’ 😉 ? Men pludselig sagde én af mine kollegaer: “Hvad med Lillemor? Er det ikke dét din kæreste kalder dig?” Meget hurtigt sagde jeg til Cana, der sad og hjalp mig med at oprette mig på www.bloggersdelight.dk: “God idé…bare skriv Lillemor”.

Og så tænker du måske: KALDER DIN KÆRESTE DIG FOR LILLEMOR?? Hvorfor ikke sukkerprinsesse? Lille smørblomst? Smuksak? Honeyboo? Sugar? Skattermussepusser?” (…Er jeg den eneste der lige ørlede lidt i min egen mund?)

Men faktum er faktisk, at vi lige siden vi mødte hinanden, har kaldt hinanden Lillefar og Lillemor. Og det kom sig af følgende:

Min far er jyde. Altså sådan jyde med MEGA stort J. Han er opvokset i 40’erne på en bondegård på Lars Tyndskids Mark. Ikke engang kragerne kan finde der hen. Hans eneste idol er Clint Eastwood (for der findes INGEN andre dygtige skuespillere), han gik kun i skole hver anden dag, stod op kl. 04 om morgenen (for de roer hakkede jo ikke sig selv!), havde ét par bukser og en håndmad var ikke noget man spiste, det var noget man fik, når der var halbal i nabobyen. Han har hænder der er større end en webergrill og sidst de blev vasket, var da Berlinmuren væltede. Og så har han en næse der er mere skæv end Snoop Dogg i 1992…så altså en RIGTIG jyde. Ikke bare en jyde light. Var han en pakke smøger, ville han være den rigtig hardcore grøn look med menthol. Jeg tror vi er i alt fire personer på landsplan, der forstår hvad han siger. For en rigtig jyde med respekt for sig selv sørger for, at underlæbe og overlæbe ALDRIG rør hinanden, når man besidder den mesterlige kunst: at tale. Så det er for det meste kun konsonanter der kommer ud af hans mund (man lærer at forstå det – i hvert fald mig og de dér tre andre mennesker). Da Lillefar – som er ærke københavner – mødte min far for første gang, grinte han meget af hele “jyde”-konceptet. Og han – Lillefar – har talt jysk (for sjov) lige siden – her hjemme bliver en joke aldrig gammel. Måske derfor vi stadig er sammen? Og han begyndte derfor, at kalde mig for “Lillemor”. Men udtalt: “Lil’mou” (jysk accent). Men altså oprindet af “Lillemor”. Så jeg BLIVER kaldt enten Lil’mou eller Lillemor her hjemme. Og Lillefar bliver kaldt…ja, Lillefar 🙂

Måske ikke så eksotisk og knap så frækt når man kaster sig ud i dyb elskov…hvis man altså gør sig i den slags vederstyggeligheder.

Så fik vi lige dét på plads.

Så…NU må du godt scrolle op og læse Canas indlæg 😉 Og hvis du er HELT pjattet med tanken om – ja faktisk ikke kan fortsætte dagen uden denne vigtige information, så kan du læse hvordan Lillefar og Lillemor mødte hinanden (på Facebook – yup, vi er et vaskeægte eksempel på, at netdating betaler sig) HER.

God solskinsdag!

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Reply
  Agnes
  8. maj 2016 at 20:59

  Jeg er vild med, at din fatter er så jydsk, at kragerne for længst har givet op og det nu kun er kraverne tilbage, og selv de orker knap at kæmpe sig derud… Jeg ser for mig præstekraver et sted i det indremissionske mørke Jylland, der pure nægter at missionere videre! Det er smukt <3

  • Reply
   Lillemor
   8. maj 2016 at 21:10

   Ha ha TAK!! Det er rettet 🙂

 • Reply
  Virkelighedensmegetlillemor
  9. maj 2016 at 17:09

  Det er altså sådan en slags falsk varebetegnelse – I er jo mega høje begge to! Eller er det os, der er små? Og så er jeg helt enig med din far – Clinten styrer!!!

Svar