Ærlig snak Det shjaw! Gode råd Luk røven

Den dag jeg fandt ud af, at jeg var blind…

New_Doc_98_7

Jeg vidste jo nok godt (lidt) at den var gal. Gal med øjnene that is…en hurtigt hjemmelavet synstest, kunne meget hurtigt bekræfte mig i, at venstre øje var pænt meget ude-af-drift. Det er trods alt nok ikke helt normalt, at man med venstre øje kan forveksle stumtjeneren med Lillefar. Undrede mig også over, at han ikke svarede mig, når jeg spurgte ham om noget. Er stadig sur på ham…fandme ik’ i orden altså. Så jeg tænkte at det var på tide, at få lavet en RIGTIG synstest. Og ikke bare en Lillemor synstest. Som jeg i øvrigt dumpede. Pis.

Jeg havde jo godt nok lovet ham optikeren – sidst jeg blev tjekket – at jeg MEGET snart ville vende tilbage. Han mente heller ikke, at mit syn var helt som det skulle være. Men der kom lige nogle ting i vejen…sådan ca. 15 år. (But who’s counting?!) Og nu skal vi jo heller ikke sådan gå op i petitesser. Flueknepperi er ikke mig, jeg lovede jeg kom – og det gjorde jeg! At jeg så har skudt to børn ud siden og i øvrigt har fordoblet min alder med knap 50% siden sidste besøg, bør ikke spille nogen rolle…sådan da.

Så af sted til optikeren kom jeg. Og det er løgn hvad de siger. Sgu’ fandme IKKE være gået til Louis Nielsen. Man går jo bare ind og får at vide, at man er blind. Nå, men mit møde udartede sig nogenlunde således:

Optiker: “Kan du se hvad det her er?” sagde han og pegede på nederste linje.

Lillemor: “Ja da, det er et L”

Næsvis optiker: “…det er en svane!”

Lillemor: “Men det sagde jeg også…” (hør dog efter?)

Optimistisk optiker: “…Hvad med dét her. Hvilket bogstav er dét?”

Lillemor: “Kan du komme lidt tættere på med brættet, det er ret svært at se?”

Stædig optiker: “Altså…det er jo ikke meningen?”

Lillemor: “Nå ja, BEVARES hr.lovlydig. Har du måske aldrig gjort noget rebelsk før hva’? Tøsedreng.” Altså…okay, det sagde jeg ikke. Men jeg tænkte det…

Lillemor: “Nå men…Det er et L…”

Optiker: “Det er et O…”

Lillemor: “Potato potato”

Jeg vidste den var gal, da han i stedet tog sine fingre frem og bad mig svare på, hvor mange fingre der var. Da jeg foreslog “11” , mente han åbenbart, at han havde fået de oplysninger han skulle bruge. Og ud kom jeg med ét sæt hinkesten. Jeg er åbenbart langsynet. Og NEJ det er ikke sådan en superkraft, hvor man med super syn kan se ting på 5km’s afstand. Nærsynet betyder åbenbart, at man er god til at se ting tæt på. Langsynet betyder bare: “You’re screwed!”

Men altså okay, til deres forsvar vil jeg så sige: …det kan virkelig anbefales, det dér med at se! Det er virkelig rart. Tænk sig at der fandtes så mange farver og nuancer i denne favre verden! Det er jo en verden af 3D! Hidtil har det været 6D og det har været knap så rart. Og pssst…folk tror man er MEGA klog, når man har briller på! Bare lige et tip. Se bare lige hvor alvorlig og eftertænksom jeg kan se ud. Ja jaaah…du er nok imponeret hva’?

Har jeg nogle med-brille-aber der læser med her?

ABM_1463658288

Psst…hvis du vil læse om dengang jeg var til babs-olog, så læs dette indlæg:

Når fremmede mænd piller på ens babser!

You Might Also Like

16 Kommentarer

 • Reply
  www.skøreliv.dk
  19. maj 2016 at 14:41

  Min Ældste Pode er helt klart med-brilleabe: http://xn--skreliv-r1a.dk/?p=675
  Fagre nye verden….

  • Reply
   Lillemor
   20. maj 2016 at 14:48

   Bær dem godt!!! 🙂

 • Reply
  Christina
  19. maj 2016 at 15:00

  You are not alone! Jeg gik til optiker i sensommeren sidste år, da jeg heller ikke syntes det var helt optimalt med synet. Vidste godt det var skidt – havde briller som barn, men den forfængelige teenager lærte bare at klare sig uden.
  Kom ud med et par briller, der for at min hjerne kunne finde ud af det, havde INGEN styrke i det ene glas (der var dog glas i den side, ellers så det mærkeligt ud) og med kun 40%s kompensation i den anden side. Damen mente jeg havde undværet briller for længe, så hvis jeg blev kompenseret mere, ville jeg blive rundtosset.. Så kan jeg lære det! Men det fungerer, jeg ser bedre, har mindre flimmer for øjet med styrke, når jeg har brillerne på. Er stadig ikke heeeelt god til at tage dem på HVER dag…

  • Reply
   Lillemor
   20. maj 2016 at 14:47

   Jeg skulle saftsuseme heller ikke nyde noget af, at have briller da jeg var 16! Det giver ikke så skide meget credit i skolegården vel? Sad but true. Og mine øjne er også langt værre nu, end for 16 år siden. Så det kan godt betale sig, at få gjort noget ved det, hvis man ved den er gal. Jeg synes faktisk ikke at jeg kan se en pind nu, hvis IKKE jeg har briller på!

 • Reply
  TinePJ
  19. maj 2016 at 15:09

  Her! Æææælsker faktisk mine briller og bruger dem langt mere end linser, som jeg også har. Man ser bare en tand klogere ud, og så kan jeg godt lide den måde der “sker lidt mere i ansigtet” på, end når jeg har linser. Altså, makeup kunne sagtens gøre det “mere” som brillerne gør, men på er jeg på barsel, så vælger de lette løsning…Nogen gange…Meget tit…okay indrømmet, stort set hver dag.
  Men ihh hvor de klær dig! Tillykke med titlen som brilleabe 😉

  • Reply
   Lillemor
   20. maj 2016 at 14:45

   TAK!! Det er det fedeste at være brille-abe 🙂 Og jeg må jo faktisk give dig ret – jeg bruger også mine briller ret ofte! Linserne gør øjnene så tørre synes jeg. Og jeg synes også, at der “sker” lidt! Det er faktisk ret fedt at være brille abe 🙂

   • Reply
    TinePJ
    20. maj 2016 at 18:36

    Jeps, brilleabe: 😵=>😎

 • Reply
  Trine
  19. maj 2016 at 15:10

  Jeg har også briller. For to år siden blev jeg enig med mig selv om, at skærmbillede måske var en god idé …. jeg kom så også lige ud med briller til hverdagsbrug, jeg er langsynet på det ene øje og velsignet med bygningsfejl på begge øjne.

  De klæder dig 🙂

  • Reply
   Lillemor
   20. maj 2016 at 14:44

   Holy shamoly, du har også raget lidt til dig så hva 🙂 Men briller er det nye sort – ik? Og tak!! Jeg synes faktisk også, at det er ok at gå med briller. Jeg ser så fandens klog ud!

 • Reply
  Anette
  19. maj 2016 at 15:20

  Det klæder dig med briller 🙂

  • Reply
   Lillemor
   20. maj 2016 at 14:43

   Du er sød Anette 🙂 TAK!!

 • Reply
  Unni
  19. maj 2016 at 15:23

  Lavede samme trick for 6 år siden… Hej optiker, jeg tror måske jeg er ved at blive lidt nærsynet!?
  Øøøehh… Du kører ikke bil vel?
  …kun en gang i mellem….
  Godt! For du kan kun se 40%!!!

  5 minutter senere stod jeg og beundrede bladene på træerne 100 meter væk 😀 seriøst! kan alle normale mennesker virkelig se så mange detaljer? wow for en fagre ny verden! Tillykke og velkommen i klubben!

  • Reply
   Lillemor
   20. maj 2016 at 14:43

   Jeg er også helt på røven over buske Unni!!! Tænk sg, at der findes så mange nuancer!! Det er jo det VILDESTE 🙂 Og min optiker gloede også lidt på mig, da jeg sagde at jeg kørte bil og var jordemoder, hvor jeg syr tissekoner sammen hver dag. Uden åbenbart at kunne se noget (Undskyld kvinder!!)

 • Reply
  Tina Luise
  19. maj 2016 at 18:00

  Hahaha din nisse!! Hvad endte din styrke på? Skal hilse at sige at det der med at skyde børn ud ikke hjælper til den positive side. Mit hedder 4,75 og 5,25 så venter bare på jeg bliver så blind at staten giver en tur hos laseren 😎

  • Reply
   Lillemor
   20. maj 2016 at 14:40

   Vist nok -2,5 på det ene og -1,5 på det andet. Rimelig skidt!! Og FÅÅÅRK du har vilde øjne! Lad os håbe staten giver en omgang øjne på et tidspuntk 🙂

 • Reply
  Bente
  13. oktober 2017 at 5:19

  Jeg har haft -9 på begge øjne. Og fik laser i 2010. Gik jo så fra minus 9 til plus 1 på begge øjne. Meget vildt at gå derfra og kunne læse overskrifterne på diverse aviser havde aldrig vidst at der var antenner på vindmøller. Men det er der jo så 😂😂😂.

Svar