10 ting Ærlig snak Det shjaw! Gode råd Life of a mom Skrupskøre børn

10 ting jeg har lært i maj (up yours Android-haj!):

New_Doc_99_1

1. Hvis ens telefon pludselig viser sig IKKE at kunne tænde og man frygter, at ens liv telefon er afgået ved døden…Og man går i panik, fordi man selvfølgelig ikke har gemt ét eneste af telefonens billeder, videoer eller vigtige noter…Og man tager heeeele vejen op i telefon-butikken med den…Så kan det svare sig, at forsøge at proppe skidtet i opladeren inden. Ellers er det muligt at telefon-butiks-ekspedient vil gøre én opmærksom på, at telefonen blot var løbet tør for batteri og altså ikke var død…Og at man står og ligner en mega idiot i butikken, til skue for både ekspedienter og kunder. Blot til info.

2. Det kan svare sig at tage solcreme på, når forårets spæde solstråler rammer det ganske danske land for første gang. Glemmer man det, er det meget muligt, at man bliver forbrændt på både skuldre, overarme og hals (gerne meget asymmetrisk). Og dermed ligner en idiot. Og når man står nøgen vil man derfor med stor sandsynlighed ligne et omvandrende Dannebrog. Dog vil rødmen i nogle tilfælde forvandle sig til en nogenlunde acceptabel meget lysebrun farve i løbet af nogle uger… Hvilket i sidste ende kun resulterer i, at Dannebrog-fænomenet forvandler sig til det såkaldte regnbue-is fænomen, idet man pludselig i stedet ligner den berømte tre farvede is. Hvilket heller ikke er særligt flatterende. Husk for helvede solcreme.

3. År 2016 var året jeg havde set frem til i mange år. I 10 år for at være helt præcis. Maj 2016 var nemlig den måned, Lillemors gamle pas udløb og der skulle laves et nyt. Og halle-fucking-lula for det. Guderne ville det nemlig, dengang i 2006, at Lillemor på sit pasfoto lignede en fordrukken, halvgennembanket, skeløjet krigsveteran. Så meget for at betale fotograf +100kr for et billede, og så få fire kopier af noget der kunne forveksles med et mug-shot. Så nu skulle det være. NU skulle billedet tages. Så Lillemor vandrede ned i den lokale pas-foto-biks og smilede så fint som hun havde lært – ikke for meget – ikke for lidt. Men nok til at kunne charmere en Bulgarsk paskontrollør. Og hvad kommer der ud? Om muligt ENDNU værre billeder af Lillemor, der til forveksling ligner noget der har været dødt i en uge. Fandme ikke i orden. Men okay, som en klog bekendt engang sagde til mig: Hvis man i virkeligheden ligner den der er på sit pasfoto, er man for syg til at rejse. Wish me luck i 2026. Tredje gang MÅ være lykkens gang.

4. Parforholdets fortid lurer tilsyneladende på mange hemmeligheder. Men heldigvis forstår ens kæreste at gøre hvad der skønnes bedst i akutte situation: At lyve. Forklaring: Lillefar og jeg sad og kiggede på billeder fra min anden graviditet og tiden umiddelbart efter jeg havde poppet baby. Som altså var sommeren 2014. Jeg mindes at jeg dengang på en dejlig sommerdag, gelende hoppede i en lille sort nederdel, med en lidt tætsiddende gul strop-trøje. Jeg mindes også at Lillefar sagde, at jeg så hammer godt ud. Men da vi en dag i maj sad og kiggede på billeder fra selv samme sommer, sagde Lillefar: “Gud ja, det var den dér sommer, hvor du lignede en indbunden skinke!”. Jeg kan ikke helt finde ud af, om jeg elsker ham mest for at lyve i nævnte situation, eller mest for at være ærlig og kalde en spade for en spade…et par år efter naturligvis.

5. Hvis man låner sin tablet ud til 4-årig trunte, er det nok en god idé at sørge for, at ens dankort ikke er registreret i google play-appen. Vi har i maj måned betalt 546 kr for virtuelt fiskefoder, til en virtuel haj, der svømmer rundt i et skide virtuelt farvand. Håber kraftstejleme den blev mæt. Lortehaj.

6. Begge børn erhvervede sig i maj måned en god gang øjenbetændelse. Vi brugte de første 5 dage på at skabe skrig og skrål, fordi børnene jo naturligvis IKKE ville have medicin i øjnene…Og de efterfølgende 5 dage på at have børn der var sure over, at de IKKE måtte få øjendråber. True story. #BørnErMærkelige

7. Jeg har jo som blogger valgt IKKE at være så privat. Jeg blogger for det meste “generelt” og om nogle situationer der måske har været ret øv og frustrerende i momentet – men hvor jeg bagefter kan tage det-var-sgu-egentlig-også-meget-sjovt-og-det-går-jo-nok-alt-sammen-brillerne på. Jeg tænker nok ret meget over, at privatlivet ikke kommer (for meget!) med ind over bloggen. Dog skrev jeg i maj måned et ret privat indlæg, om det at miste en mor – og frygten for selv at efterlade sine børn. Og WOW hvor blev det taget godt imod og læst af vanvittigt mange mennesker. Så ja, måske det er okay at være lidt privat engang imellem? Læs det eller genlæs det ved at klikke HER.

8. Maj måned var HELLER ikke måneden, hvor jeg HVER DAG skulle lave 50 mavebøjninger. Må alligevel også være svært, at afsætte 10 minutter dagligt, til fordel for en mave der har indbygget badering. Fordelagtigt når man bader, knap så fordelagtigt…ja, på alle andre tidspunkter. Jeg har endda en pilatesbold til samme formål. Ungerne elsker dog at lege med den. Og som jeg har sagt før: Jeg nænner altså ikke at stjæle legetøj fra børn!! Slik, ja måske. Men IKKE legetøj. Det er nok bedst, at jeg sætter mig i sofaen og kigger på deres leg…med en kaffe latte…og lidt chokolade.

9. “Vi har fået to af landets sejeste kvinder til at hjælpe jeres mor-tunger på vej. Blogger og jordemoder Lillemor aka Tina Jørgensen serverer nogle af de standartkommentarer, hun er blevet mødt med som nybagt mor (…).” JA, det stod der sgu’! I net-magasinet Vores Børn, hvor jeg blev interviewet til en artikelOg helt ærligt…jeg er da lidt stolt. Så jeg har da lært, at det er okay at være lidt snappy nogle gange 😉 Læs mere om hvorfor, hvordan og hvorledes HER. (Kan anbefales hvis du er gravid eller mor).

10. I har sgu stadig min ryg!! Dejligt 🙂 Og her sad jeg og var overordentlig nervøs for, om nogle overhovedet ville spørge mig om noget. Det ville I!! Og det var virkelig sjovt at læse jeres spørgsmål og ikke mindst besvare dem. Og gik man glip af de indlæg, kan man læse ét af dem HER.

Læs også:

10 ting jeg har lært i april (med bl.a. en penis i panden):

10 ting jeg har lært i marts (…på den hårde måde):

Ps: Har STADIG ikke fået gemt nogle af billederne, videoerne eller de vigtige noter på min telefon. Ret dumt. Gør det lige om lidt.. Måske…

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Reply
  www.skøreliv.dk
  7. juni 2016 at 12:10

  Altså regnbueis… Det’ som om jeg aldrig rigtig når til det stadie. Jeg bliver rød for så at blive hvid ret hurtigt derefter igen. Dog med tydelige solbrilleaftryk i fjæset. Meget lidet kønt.
  Et lille fif til nyt pas i 2026: Der hvor jeg bor tager de pasbilleder digitalt på kommunen. Er du tilfreds?, spørger de efterfølgende. Det er meget rart, at man på den måde har blot et minimum af indflydelse på graden af den sygdom, som man udstråler…

  • Reply
   Lillemor
   8. juni 2016 at 15:19

   Ha ha ELSKER at se folk rende rundt, med solbrilleaftryk i ansigtet. Og tak for fif med digital fotos. Jeg husker det lige i 2026! Der må photoshop vel for fanden være kommet på banen. Kh Lillemor

 • Reply
  Tina M
  9. juni 2016 at 10:33

  Jeg ELSKER din blog!!! Er først for nyligt begynd at følge med, hvor har du været hele mit liv?! Eller bare de sidste par år måske. Hurra for at i søde bloggere anbefaler hinanden indimellem, for det var sådan jeg fandt dig.
  Jeg griner sådan, og rigtig meget fordi jeg kan genkende min egen hverdag med et barn og to bonuser, hvor alt til tider er kaos og sjovt og åndsvagt og trættende :o)

  Anyway, bare et stort fedt thumbs up herfra, du er nu på min faste læse liste af dejlige blogs :o)

Svar