Ærlig snak Gode råd Life of a mom

Når børn bliver alvorligt syge…

ABM_1466708367

Jeg håber at du vil benytte to minutter på, at læse dette indlæg til ende – du kan være med til, at bringe et smil på alvorligt syge børns læber.

Om end man fra hospitalers side gør et stort stykke arbejde for, at lade børneafdelingerne fremstå farverige og indbydende, så kan man desværre ikke fjerne se monotone hvide kitler, uret der tikker alt for langsomt samt uvisheden, utrygheden og den uretfærdighedsfølelse der rammer den sygdomsramte samt de pårørende.

For et par uger siden modtog jeg en mail fra Danske Hospitalsklovne. De spurgte om jeg med hjælp fra en rød næse og hashtaggt #givditsmilvidere ville hjælpe dem med, at sætte fokus på deres kampagnedag ‘Næsjonaldagen’ som er i dag d. 24. Juni. Jeg klikkede mig ind på deres hjemmeside og læste en masse om deres arbejde. Og ærlig talt synes jeg sgu, at de er for seje! Hospitalsklovnene gennemgår en halvanden år lang uddannelse og bliver derefter professionelle hospitalsklovne. Klovnene deltager ved bl.a. drop-anlæggelse på bøenene, blodprøvetagning og skiftning af forbindinger og hjælper børnene som en ven, med at gennemgå disse ting. Klovnene tilpasser sig spontant den enkeltes behov (hvorimod en cirkusklovn optræder med et indøvet nummer) og kan ud over at sprede god stemning, spejle de følelser børnene oplever ifm. indlæggelse. Dermed hjælper de børnene med at acceptere  deres reaktioner og følelser og hjælper dem således med, at føle at det er okay.

Kort og godt; De Danske Hospitalsklovne bidrager til, at børnene for en stund glemmer alt om stuegang, hvide kitler og sygdom. Og tryller et velfortjent smil frem på børnenes læber…og de pårørendes læber.

Og ved du hvad? Det vil jeg fandengaleme gerne være med til at støtte op om!

Derfor skrev jeg i en mail tilbage, at jeg selvfølgelig rigtig gerne ville være med til, at sprede det vigtige budskab. Og jeg spurgte om vi mon kunne stable en Lillemor-indsamling på benene. Mit gæt er nemlig, at størstedelen af de der læser med her, selv er mødre og hvis du og dit barn ikke allerede har været i nærkontakt med hospitalsvæsenet, så har du sikkert haft en masse følelser og tanker om, at skulle komme det…?

Så skulle vi nu ikke give den en skalle og smide nogle monetos afsted mod De Danske Hospitalsklovne? Lige nu når hospitalsklovnene ud til ca. halvdelen af alle børn – det kunne være lidt fedt, hvis de kunne nå ud til endnu flere, ikke sandt?

Du kan støtte via en SMS (DHK 5409) – husk mellemrum – til 1277 og så støtter du med 50kr. Og hov, det er jo egentlig bare hvad en god kaffe latte koster!! Der ud over kan du via min private indsamlingsside (find den ved at trykke HER) donere fra 20kr og op af. Jeg håber du vil hjælpe med at støtte op om denne pisse gode sag.

Du får lige en virtuel krammer, et klask og en high-five fra mig! Hav en rigtig god weekend!

You Might Also Like

1 kommentar

 • Reply
  Stine
  24. juni 2016 at 21:53

  Tak!!! Jeg vidste godt det var i dag, men havde ikke fået smidt nogle penge afsted.

  Har været på sygehuset to gange med mit barn og begge gange (to sygehuse i øvrigt) var vi så heldige at ramme ind i hospitals klovnen.
  Første gang var hun knapt 5 måneder og fuldstændig ligeglad med en klovn, men nej dwn søde Lulu gjorde meget for os forældre dw to dage vi var der.
  På Skejby mødre vi for wn måned tid siden petunia, som var en stor hjælp da der Sille tages blodprøver.

  Så tak for link til indsamlinger.

Svar