Ærlig snak Gode råd Life of a mom

Hvad giver du dine børn med på madpakke?

received_101544985762328352016-08-17 14.58.23Om et år starter Kummefryseren i skole. Og det betyder madpakker lavet af en særdeles ikke-kreativ mor. Når jeg tænker tilbage på folkeskoletiden, var det ofte min far der smurte min madpakke. Og når man har en far der har oplevet 2. verdenskrig, så er madpakken altså også derefter. Jeg fik fandme ikke små sedler, hjerteformede sandwich eller grøntsager med. Nix! Vi var mere ude i et stykke med Klovborg, et stykke med Russisk salat (det er vel også en slags grønstag?) og en sildemad med æg og rå løg. Det giver altså ikke særlig meget street-credit i skolegården, skulle jeg lige hilse at sige. Snapsen måtte jeg i øvrigt lade blive i skoletasken, af frygt for mobning af de jævnaldrene…

Men jeg er begyndt at tænke en del over det dér madpakke-ræs. For én ting er at forældre overhovedet kan få det til at hænge sammen, med madpakke-smørning (værsgo’ Den Danske Ordbog, Lillemor har netop beriget jer med et nyt ord! Selv tak). For hvornår får man tid til det? Og den kreativitet der nogle gange ligger bag, kan jeg godt få en lille smule angst-anfald over. For når Kummefryseren sidder dér på skolebænken ved siden af Sofie og Mathilde-Rhododendron-Amalie, så skal man jo gerne have lavet en madpakke, der sparker røv ik? Eller skal jeg holde mig til en rundenom med fedtegrever og en Dyrlægens natmad?

Så til alle jer skole-forældre: Hvad søren giver man børn med på madpakke i dag? Så det både er spiseligt og interessant? Kom lige med et godt råd i kommentarfeltet, så er du sød.

Som jeg tidligere har skrevet om HER, så sker det at firmaer/virksomheder spørger bloggere, om man vil hjælpe med at promovere en kampagne, en genstand eller andet. Meny har spurgt mig, om jeg vil vise jer denne video. Og det vil jeg gerne da jeg egentlig synes, at den sætter en masse tanker i gang omkring alt ovenstående.

Se videoen her:

Og husk endelig et godt råd, et tip eller andet nedenfor i kommentarfeltet. Og hey…er jeg den eneste der fik højtbelagte (af den fedtede slags) med på madpakke i folkeskolen?

You Might Also Like

11 Kommentarer

 • Reply
  Kiis
  18. august 2016 at 14:06

  Jeg er måske i mindretal, men jeg kan faktisk meget godt lide at lave madpakker – tænker det er en lille hilsen hjemmefra midt i skoledagen 😉 Og med lidt planlægning kan de faktisk godt blive varierede og lækre uden at der går madpakkeshow i den..
  Jeg marinerer fx en ordentlig portion kyllingelår, steger dem og fryser dem ned i poser med to (har to drenge, der skal have madpakker), det samme med pizzasnegle/-boller, pølsehorn, forårsruller og falafler. Så er der altid en hurtig mulighed i fryseren, når rugbrødsmadderne skal supplereres, for ja, som udgangspunkt er det rugbrødsmadder der er hovedbestanddelen.
  Pastasalat er også populært – med dressing i et lille bæger (Tiger har smarte krus med indbygget bæger og gaffel).Hårdkogt æg (med eller uden ansigt tegnet på ;-)) og små dimser med salt (stjålet hos Ikea eller på færgen)
  Grovbollesandwich
  Vådt pålæg for sig (makrel, æggesalat o.lign. i en bøtte) og en gaffel med i madpakken.
  Gulerod, agurk, peberfrugt, majskolbe, tomater – ca. 200 g grøntsager, af og til med dip af fromage frais, men ellers bare skåret ud – det gør det bare en tand lækrere og så mange sekunder tager det ikke at skære de stave.
  Og så rester fra aftensmaden, rigtig meget kan bruges i madpakken.
  I dag har de kyllinge/squash- nuggets med, lidt kartoffelbåde en halv med leverpostej og agurk, et hårdkogt æg, en halv klapsammen med smør, gulerødder, agurk, tomat og en stump myslibar (massen ville ikke helt som jeg ville,så stykkerne kan vist ikke kaldes en bar, men de smager godt!)
  Vietnamesiske forårsruller er også lækre med grøntsager og dip.
  – og så det, – vi fik kommentarer for i børnehaven: en humpel parmesan og oliven: “de andre børn spiser ostehaps og figenstænger, og så sidder dine børn der med parmesanost og oliven”! Og ja, det gjorde og gør de, for det kan de og jeg nu engang godt lide.
  Frygt ikke madpakkerne!
  Selv er jeg vokset op med en rationel mor og far, der smurte alle 25 (2 voksne og 3 børn) madpakker søndag og kom dem i fryseren. Æggemadderne var ikke lækre, når de blev tøet op! og jeg mindes også vinterdage, hvor madpakken stadig var halvfrossen, når vi skulle spise. Ideen er sådan set god nok, men ikke al mad egner sig til nedfrysning.

 • Reply
  Christina
  18. august 2016 at 17:51

  Her i huset laver man selv sin madpakke når man begynder i 0klasse – det betyder at jeg meget sjældent får madkasser hjem, der er fulde af mad !
  De har selvfølgelig ikke selv ansvaret, men de smører og pakker det !
  Der er regler for hvad der må komme i : 1 rundtenom rugbrød, 1 stk frugt, ad libitum grønt og så en snacks (pølsehorn/pizzasnegle/figenstang/bøtte med nødder og rosiner etc)
  Og når de så sover kan mor putte en lille seddel i ❤️

 • Reply
  Mette
  18. august 2016 at 17:58

  Pointen med en madpakke er at den skal mætte! Så fokuser på det. Dertil kommer at den skal kunne kastes i skrutten i løbet af pænt kort tid.
  Jeg startede også ud med alverdens fine små nipse ting med dut på toppen og 117 forskellige ting! Størstedelen kom retur, da han ikke kunne nå at spise det. Og dertil kom at knægten var pisse sulten, da han absolut ikke havde fået nok krudt til en lang skoledag.
  Nu står den på 4 halve med standard pålæg (ja der er både ost og æg med jævnligt) dog intet der smatter el opløser brødet (heller ikke i bøtter ved siden af, da det også tager tid)
  Der er selvfølgelig grønt i også i form af gulerodsstave, agurkestave, tomat osv, men igen noget det lige kan køres ned.

 • Reply
  Ida List
  18. august 2016 at 18:49

  Madmuffins er det store hit her hjemme især havregrynsvarianten. Spinatbagels med koost, rugbrødschips pizzasnegle

  • Reply
   Christine
   18. august 2016 at 22:38

   Hvad satan er en madmuffin. Og er det noget en voksen mand på 36 år gider have med i madpakken 😀

   • Reply
    ida list
    19. august 2016 at 18:33

    Det er muffin som ikke er kage😉
    http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/retter-3.php?id=2292
    Min kæreste på 39 gider godt. Det er nemt at spise på farten. Begge mine drenge elsker dem og de kan varieres i det uendelige.

   • Reply
    Cecilie
    21. august 2016 at 17:50

    Laver jævnligt selv mad muffin 🙂 Jeg laver dem på æg, hytteost og så den grøntsag jeg nu vælger. F.eks spinat og blomkål. Miks blandingen sammen (husk krydderier) og kom dem i silikone forme og dernæst i ovnen. Vupti så har man en lækker sund snack 🙂

 • Reply
  Mia
  18. august 2016 at 19:55

  Mine unger har fra første skoledag smurt madpakker selv, og gør det med stolthed og så syntes de det er lidt hygge. 😊 Så deltager de i indkøb til madpakken, så vi sikre at det er godkendt af børn og mor 😂 Men lidt grøntstænger er altid populært, og lidt lækkert frugt gerne udskåret hvis man har tid til det.. 😊 Så skifter vi lidt mellem fuldkornsboller/rugbrødsboller og alm. Rugbrød. 👍🏼
  Men som en anden også skrev det vigtigste er at det mætter, og at det er noget de gider spise så madpakken ikke bare ender i skraldespanden. ☺️ PS: i øjeblikket sætter Føtex fokus på sund madpakke og har noget der hedder madpakke bussen som kører rundt til forskellige butikker med inspiration, smagsprøver og vidst også “workshops” til børn og forældre til en sund madpakke. 😊 Selvom det først er om et år 😜

 • Reply
  Ninni
  18. august 2016 at 22:15

  Her står den på tre rundtenommer til knægten, der lige er startet i 0. Dertil lidt frugt, gerne udskåret, og madpakkevenligt grønt a la gulerødder og tomater. Fra dag 1 indførte faderen heldigvis, at en skoledreng er stor nok til at smøre selv, så han er selv med. Det betyder så, at i morges var han røget af sted med tre ostemadder, hvis jeg ikke havde insisteret på en enkelt med spegepølse. (Lidt autist har enhver 6-årig vel lov at være). Jeg mindes selv madpakker som en trist affære, så han får som regel en ostehaps, figenstang, snackpølse eller lidt ostestave med for at peppe den lidt op. Og så er rester fra aftensmaden godt. Koldskål i en lille bøtte, et stykke pizza, der kan erstatte et stykke rugbrød eller bare en gnavekartoffel. Hver gang jeg prøver at være kreativ, kommer det med retur. Så her i huset går det ret nemt …

 • Reply
  Maria
  18. august 2016 at 23:05

  Har to skolebørn, der imorgen får følgende med:
  1. Pause: gulerodsstænger
  Frokost: 2 rugbrød m fiskedelle og spegepølse. Groft toast med peanutbutter. Tomat/agurk. En lille håndfuld bl. nødder, og en lille frugtsmoothie. (Dem til babyer)
  Eftermiddag: en klapsammen med ost, en lille drikkeyoghurt og en pære.

  Og så et lille tip; jeg smører altid madpakker om aftenen. Med en iPad på køkkenbordet med nydeder, er det faktisk ok hyggeligt. 😊 – laver indimellem en ordentlig portion pølsehorn/pizzasnegle eller lign. til fryseren, det hjælper også…

 • Reply
  Heidi Nanberg
  19. august 2016 at 12:14

  Min datter er slet ikke til madpakker. Så hun har en fuldkornsbolle med og spiser når hun kommer hjem fra skole. Har prøvet andet men så kommer det retur og hun går en hel dag uden at spise..
  Så put noget i de kan lide så du ved de spiser i løbet af dagen. 🙂 Har du tid og overskud til mere er det jo kun fedt.. Men ellers bare de bliver mætte 🙂

Svar