Ærlig snak Gode råd Life of a mom Opskrifter Skrupskøre børn

Halloween inspiration – for dig der også er håbløs i et køkken!

20161030_133901

Jeg må ærlig talt indrømme, at jeg gennem de sidste par år har slukket lyset, trukket gardinerne for og og råbt: “SHCYYY!! LAD SOM OM VI IKKE ER HJEMME!” til Lillefar, så snart jeg kunne ane en børneflok ude på vejen. En børneflok der går fra dør til dør og siger “Slik eller ballade?!”. Et år blev jeg dog taget med bukserne nede og var ikke forberedt på børneflokken. Så da jeg indså jeg ikke havde noget som helst slik i huset (fordi jeg havde spist det aftenen før!) og de tilsyneladende ikke var interesseret i en rundenom med tun og mayo som kompensation, prøvede jeg med: “Øhm…ballade?“. De 6 årige kiggede på mig og sagde: “Prøv lige at hør søster smart…det er meningen du skal stikke os noget slik!”. Det blev til en 10’er hver i stedet, så havde de da til en Yankee bar. Og jeg var 50 kroner fattigere.

MEN – nu er jeg forberedt på i morgen! Jeg er gået i diverse kogebøger og har søgt lidt på nettet og det blev faktisk til en ganske hyggelig aktivitet, sammen med Kummefryseren og Mandlen.

Vi lavede nemlig

Heksefingre

Dette skal du bruge:

200g sukker

200g blødt smør

1 æg

400g mel

2 spsk vanilie sukker

Mandler (smuttede) skåret i halve

Marmelade efter eget valg.

Sådan gør du:

Bland sukker og smør sammen. Prop vaniliesukker i og rør rundt igen.

20161030_134009

Tilsæt ægget. Smæk hvedemel i lidt efter lidt. Ælt skidtet sammen. Tilsæt eventuelt lidt konditorfarve. Prop det i husholdningsfilm og sæt det i køleskabet.

20161030_134212

Der skal det gerne stå i ca. 1-2 timer. Rul derefter nogle tynde pølser – ca. 5 cm. Form den som en gammel heksefinger. Form knoer og skær lidt med en kniv, så du efterligner de fine linjer fingrene har. Tag en teske og tryk dejen let flad ude hvor neglen skal være. Prop derefter en smule marmelade på (som så kommer til at ligne blod) og prop derefter den halve mandel på. Derefter skal de ind i ovnen i ca. 10-15 minutter på 190grader.

Et voila!

Vi lavede også nogle muffins med Daim og proppede lidt forskellig glasur på og lavede edderkopper ud af vingummier og slik-snørre.

20161030_140605

Så kan de unger altså flette næbet, når de kommer rendende i morgen!

God halloween!

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply
  Tina
  30. oktober 2016 at 14:50

  Ej men for fanden de fingre er blevet virkelig gode!! Når jeg har set noget lignende på pinterest har jeg altid tænkt at Photoshop da ikke havde levet forgæves, men det kan åbenbart sagtens lade sig gøre! De børn kan da bare vente sig i morgen 😝

 • Reply
  www.skøreliv.dk
  31. oktober 2016 at 10:24

  Ejj, vi lavede dem for nogle dage siden (http://xn--skreliv-r1a.dk/?p=1153), men nu ærgrer jeg mig lidt over, at de var au naturelle. Jeg må igang med at eksperimentere med frugtfarven! ….

Svar