Ærlig snak Blot til info Det shjaw!

Blot til info #5 (Så kan kanelsnegle RENDE mig)

20161122_100337

Der var engang en mor. En optimistisk mor. Hun havde besluttet sig for, at holde sin datter hjemme, fordi datteren om natten, havde hostet mere end en KOL patient, der dagligt røg ca. 3 pakker smøger. Den optimistiske mor tænkte: “Vi bager sgu da nogle kanelsnegle. Gu’ gør vi det. Det er da bare noget med noget mel og noget kanel, så sidder den lige i skabet”.

Men moderen tog fejl. Efter hun havde googlet sig til en opskrift, kiggede hun ingredienserne igennem. Der skulle også kardemomme i. Kardemomme?! “Hvad helvede er kardemomme? Lugter jo seriøst som en dårlig DATE-parfume fra 90’erne!” tænkte moderen. Moderen overvejede at kassere skidtet. Men moderen havde af tidligere bage-erfaring lært, at man saftsuseme ikke skal messe med en opskrift.

Moderen kom modvilligt kardemomme i. Føj hvor det stank, tænkte hun og kiggede videre i opskriften. 100g smør. Fandme fedtet. “Det bliver ikke i min vagt! Skal der smør i, så lad der komme smør i! Det er jo trods alt snart jul. Hvilket betyder minusgrader. Hvilket betyder få-lige-lidt-ekstra-sul-på-kroppen-så-du-ikke-kommer-til-at-fryse. Eller ligne en udsultet fugleunge. BMI under 25 er SO last year” sagde moderen. Hun droppede sin plan om at følge opskriften til punkt og prikke og tømte pakken med smør på 250g ned i skålen.

Men det skulle hun aldrig have gjort.

Da kanelsneglene var i ovnen, begyndte det pludselig at ryge ud af ovnen. Moderen, dum som hun var, åbnede ovnen for at se, hvad mon der var skyld i al den røg. Pludselig var der røg i hele køkkenet. Moderens mand, ja…lad os bare kalde ham Lillefar, havde allerede været så smart, at fjerne røgalarmen ude i køkkenet.

20161122_101616

Han havde nemlig tidligere erfaret, at det ikke var særlig smart at have i et køkken, når ens kone hed…ja, Lillemor. Eller jo…måske det faktisk var meget smart. Men faktisk var han bare jævnt træt af, altid at høre på en meget høj BIIIP BIIIP BIIIIIIIP lyd, hver eneste gang konen bevægede sit korpus ud i køkkenet.

Moderen tog sukker-smør-sneglene ud af ovnen. Hun havde naturligvis glemt at holde øje med tiden. Åbenbart for svær en opgave, at holde øje med uret i 10 minutter. Sneglene så ikke helt ud som på Google.

20161122_100416

Moderen var skuffet. “Fuck de kanelsnegle!” tænkte hun. For man må jo ikke bande foran små børn. Det siger Lola Jensen nemlig. Datteren spurgte: “Mor, hvad er dér der sorte?”. Moderen svarede ikke. Moderen var sur. Moderen skulle til at fjerne brændt smør og sukker fra bunden af ovnen. Moderen tog dette billede og sendte til hendes gode veninde Elisabeth, som hun tænkte nok ville komme med nogle trøstende ord.

20161122_100248

Det gjorde hun ikke. I stedet sendte hun en video hvori hun grinte og sagde: “Jeg har aldrig i mit liv set så grimme kanelsnegle…..altså hvad har du gjort? Har du aldrig lavet kanelsnegle før? Det er jeg simpelthen nødt til at spørge dig om? Du har vel rullet dejen? Og skåret dem i skiver, lagt dem ud på bageplader og mast dem? Og så har du snippet enden…eller, nej det har du ikke! Det kan jeg se du ikke har! Men…nej…det…De er virkelig grimme!! Det er sådan et billede jeg beholder og smider ud på min Instagram, sådan så alle kan se hvor grimme kanelsnegle du laver ha ha ha ha ha ha!!”

Ja, så gode veninder har jeg.

Kanelsnegle. Kan. Rende. Mig.

Har du lyst så læs flere Blot Til Info indlæg HER.

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply
  www.skøreliv.dk
  22. november 2016 at 14:10

  Sådan ser kanelsnegle altså bare ud. Slut-prut-finale-slut-færdig-bum. De ligner mine til forveksling, og det er ikke noget jeg bare siger. Op på hesten igen…
  Jeg er sikker på, at de smagte PRAGTFULDT!

 • Reply
  Lise
  22. november 2016 at 16:14

  Jeg HADER kardemomme! Og nærmest samtlige opskrifter på kanelsnegle man kan Google sig til indeholde kardemomme – mit råd: drop altid kardemommen og lav dobbelt op på kanelfyld! Dog vil jeg altid holde mig til opskriften hvad ang. mængder af de basale ting, så som mel, smør, sukker, æg 😉

 • Reply
  Mette
  22. november 2016 at 20:09

  Kardemomme høre kun hjemme i indisk mad, og burde holde sig langt væk fra brød og kage. Til gengæld elsker jeg kanelsnegle, kvalimad.dk har den bedste opskrift. Tak for et godt grin og ha en dejlig aften 😊

 • Reply
  Bookworm
  23. november 2016 at 10:55

  Endnu et bevis på, at kanelsnegle fra Brugsens Børnekogebog er de eneste der dur 😀

Svar