Ærlig snak Gode råd Life of a mom

“Mor, hvaffor et dyr er ris lavet af?”

20170129_200958

Dette spurgte Kummefryseren mig om under aftensmaden, da vi sad og spiste kylling i karry. Min lille store pige på fem år. Hende der (næsten) lige er stoppet i vuggestue og hende der skal starte i skole lige om lidt. Hende der kan kende de fleste bogstaver fra alfabetet og hende der endnu ikke forstår, at ris ikke er et dyr.

Da vi legede gemmeleg og Kummefryseren og jeg prøvede at gemme os under dynerne inde i soveværelset, alt i mens Mandlen talte “Eeen, tooo, fiiire, feeem, toooo…” ude i køkkenet, blev jeg ligeledes mindet om, at vi har at gøre med et to årigt barn, der forstår konceptet gemmeleg – men ikke forstår, at det er en rigtig skidt idé, at blive ved at gemme sig det samme sted. Et barn der insisterer på at en tomat er gul, men som meget snart er blefri.

Nogle gange fatter jeg ikke helt hvor hurtigt det går. Jeg nyder at se dem blive større og mere selvstændige. Men kan også mærke, at det er om at suge førnævnte sjove udtalelser til sig. At nyde det udskyldige, det nysgerrige og dét der hører sig småbørns alderen til. Jeg bør jo egentlig skrive de her sætninger ned?! (Altså andre steder end kun lige her på bloggen). ‘Man’ glemmer det vel egentlig i den travle hverdag, hvor vasketøj og madlavning generelt er i overhalingsbanen. Men lige om lidt er de 18 og flytter hjemmefra! Og jeg er mega bange for, at der dér sætninger der er guld værd, ryger i glemmebogen.

Jeg har altid gerne ville lave sådan en Kummefryseren 0-1 år fotobog. Og 1-2 år. 2-3 år osv. Og det samme med Mandlen. Få lavet en fed scrabbog, hvor anekdoter, beskrivelser af ferie mv ligger i. Jeg er bare ALDRIG kommet i gang!!

Er jeg den eneste? Hvad gør I for at bibeholde minder, historier mv? Er I lige så utjekkede som mig og har ikke styr på en skid eller har I siddet og samlet de ting I synes er vigtige? Og har I selv klippe klistret, eller bestilt fotobog på nettet? Jeg trænger virkelig til et spark i røven og nogle gode mor-tips! Og det er her I kommer ind i billedet. 

Jeg er af en eller anden grund ekstra sentimental omkring alt dette i øjeblikket (og nej, jeg er ikke gravid!). Så mange joker med, at jeg da bare lige kan lave et barn nr. 3 😉 Men jeg holder fast i det jeg skrev for noget tid siden: NEJ jeg skal IKKE have flere børn – Forstå det nu!

 Men hey, stik mig lige et råd/en kommentar lige her nede under ik’?

You Might Also Like

12 Kommentarer

 • Reply
  Tine
  29. januar 2017 at 20:43

  Jeg har heller ikke styr på en skid. Jeg har stadig ikke fået lavet min søns babybog fra 0-1 år færdig. Lige om lidt fylder han 2. Ville også have lavet fotobøger. Det har jeg heller ikke fået gjort. Eller skrevet ned hvornår han fx første gang sagde mor. Eller kyssede mig uopfordret. Der er mange gode ideer. Jeg får sgu bare ikke gjort det. Jeg må gemme i hjertet. Og glæde mig over at jeg er aktiv på de sociale medier og at Timehop hver dag minder mig om alt jeg har postet de sidste 10 år samt taget af billeder 🙂

 • Reply
  www.skøreliv.dk
  29. januar 2017 at 20:57

  Det der med barnets bog, det er gået helt i vasken. Har tre poder, og kan kun sige, at det er gået støt ned ad bakke hvad angår indhold i bemeldte bøger jo højere nummer i rækken poden har. Jeg har simpelthen lidt for ofte udsat det fordi jeg selvfølgelig SAGTENS kunne huske det, der skulle skrives. Som om…. Plejer dog at sætte fotos i albums. Det var så lige indtil jeg opdagede, at jeg er fire år bagud. Og nu panikker jeg så big-time fordi jeg er bange for at jeg har misset at fotodokumentere fire år af podernes tilværelse… Fire år, Niller! 😳

 • Reply
  Inni
  29. januar 2017 at 20:58

  OK, så får du et godt råd: Lav en ny note på din telefon, og skriv ned hver gang der kommer et guldkorn. Du har jo garanteret din fon i nærheden det meste af tiden. Min telefon synkroniserer med min iPad og computere, så jeg satser på, jeg stadig har noten – og dermed guldet – når seksårig fylder 18 og skal have en lille bog i gave. 😀

 • Reply
  Therese
  29. januar 2017 at 20:58

  Jeg er sådan en klovn til sådan noget. Har aldrig købt sådan en “barnets bog” for jeg ved bare at det vil blive ren dårlig samvittighed. Men så har jeg så i stedet dårlig samvittighed over fx ikke at lave fotobog – mon jeg får gjort det en dag?
  Men et lille tip jeg kan give videre: jeg har en ongoing note på min telefon, hvor jeg skriver lidt ned ind i mellem (fx når man kommer i tanke om det pga en blog! 😉). Har gjort det siden min datter var 5 mdr, og nu hvor hun er 16 mdr er der en del info. Så når jeg en dag får taget mig sammen til at få det gemt på en mere tjekket måde, så har jeg det 😊

 • Reply
  SineK
  29. januar 2017 at 21:01

  Nu er min datter kun 8 mdr, men jeg havde store ambutioner om at stsrtrsllerede i graviditeten……men det kunne hvalen ikke overskue. Heller ikke her de første vilde mdr af hendes liv er det blevet lavet den fine scrapbog. Jeg tager 1000 billeder og når der lige sker noget sjovt, så skriver jeg det i mine “noter” i min smarte iPhone(ikke at jeg sidder med den hele tiden, for det gør man jo ikke som mor…host) og så håber jeg engang at få nosse mig sammen til at lave den bog.
  …så ja ikke pisse mange gode råd herfra, men jeg følger da lige med 😉
  5 høje herfra 🙏🏼

 • Reply
  Caroline // tordenmor.dk
  29. januar 2017 at 21:14

  Jeg plejer at sige til mig selv, at min blog bare er en lidt alternativ Barnets Bog. Det hele er i det mindste dokumenteret, bare i en lidt anden facon. For ærligt talt – den Barnets Bog, som står på hylden, er pænt ufuldstændig…

 • Reply
  Kim
  29. januar 2017 at 21:17

  Jeg er engang blevet spurgt af min fem årige:”Hvad er kylling lavet af? Er det gris?” 😉

  Jeg har en kasse til hvert barn i kælderen, som jeg smider ting i, når der rr noget jeg tænker bør gemmes: ekstragode tegninger, yndlingsnusseklude de vokser fra, favoritsparkedragterne, bøger de hsr lavet i skolen. Og så hsr jeg et dokument på ipad hvor jeg skriver deres gode bemærkninger ned. Det er vildt sjovt, og jeg forsøger at gøre det hurtigt efter de siger dem, så jeg ikke glemmer..
  Det går SÅ hurtigt! Hvis ikke det var fordi jeg er pissegammel, allerede hsr fire børn og en mand der ikke gider starte forfra, så havde jeg stor lyst til en baby mere – bare for t opleve den der nuttede børnehavealder igen;)

 • Reply
  Anne
  29. januar 2017 at 21:45

  Jeg har lavet en til min søn. Den går indtil har blev storebror som 3-årig, så kom jeg ikke længere. Og har heller ikke lavet en til lillesøster. Nu er mit dilemma om jeg kan give den til ham, når han bliver stor, når jeg nu ikke har en til min datter. Måske skulle jeg lave en til min datter fra det fjerde år og tre år frem, for at ikke at gøre forskel:-)

 • Reply
  Anne
  30. januar 2017 at 19:39

  Den barnet bog jeg har er også meget mangelfuld! Jeg har i julegave fået en lækker notesbog som ligger i køkkenet og jeg har allerede fået skrevet rigtig mange sjove ting ned. Så tror kodeordet for mig er tilgængelighed Jeg kan også godt lide at det er en fysisk bog – det minder mig om den min mor har fra min barndom, som jeg elskede at få læst op af.

 • Reply
  Anne
  30. januar 2017 at 20:35

  Jeg har købt en fysisk til hvert barn. Og har klarer ca 0%. Medmindre man kan få point for at bestemme hvilken bog der går til hvem?

 • Reply
  Matilde
  31. januar 2017 at 11:07

  Min plan var at oprette en e-mail adresse til min søn… Her kunne vi så sende små beskeder med anekdoter eller videoer. Have forestillet mig at han skulle have den når han blev konfirmeret eller noget i den dur… Har bare ikke fået den lavet endnu (han er 16 mdr, så jeg kan vel stadig nå det). Min mand mener at e-mail er et forældet medie til den tid… Måske har han ret. Jeg tror jeg vil oprette den der e-mail nu! 😀 så.må.vi se om han får nogle beskeder 😉

 • Reply
  Helle
  1. februar 2017 at 1:22

  Da jeg fik min første søn i 1996 købte jeg en “Barnets bog” Min mors kommentar: “bare vent, den får du aldrig udfyldt, var så tilpas udfordrende at jeg nu er i gang med 4. og sidste bog. Alle mine drenge har en bog med billeder, tegninger, fortællinger mm.
  Jeg får fremkaldt papirbilleder fra ca 6 mdr af gangen, og så klipper og klistrer jeg til den store guldmedalje.
  De to største er blevet konfirmeret, men i stedet for at give dem Barnets bog, så har jeg fået lavet en fotobog til dem. Så beholder jeg de originale bøger lidt endnu.
  Der er meget andet jeg slet ikke har styr på, men lige på det her punkt, skulle min kære mor bare ikke ha ret 😂😂😂
  Start med et år af gangen, så er det ikke så uoverskueligt. Jeg bruger billeder fra fødselsdage, ferier, større begivenheder og den slags.

Svar