Ærlig snak Life of a mom

Skifter man børneinstitution for børnenes skyld…eller for egen skyld?

20170228_192847

I dag var sidste dag i vuggestue for Mandlen. I morgen begynder han i børnehave. Men ikke i den børnehave, der er integreret med den vuggestue han går i nu og som også er dér Kummefryseren går. Nej. I morgen starter han i en ny børnehave. I nye omgivelser. Med nye voksne. Nye venner og nye traditioner.

For Lillefar og jeg er det jo smart. Kummefryseren starter nemlig i SFO til Maj og så er børnehaven og SFO’en kun et stenkast fra hinanden og i øvrigt meget tættere på hvor vi bor. Så skal vi ikke både Nord og Syd for at aflevere og hente børn. Deres institution ligger lige nu, i et helt andet distrikt, end hvor vi bor. Så de kommer altså begge til at gå i vores eget distrikt. Altså meget nemmere for…Lillefar og jeg.

Men fuck altså, hvor det også føles ret ambivalent. Vi tager ham jo væk fra alt det han kender! Alle hans kammerater, som han hver dag glæder sig til at lege med. Og alle de voksne som han kender, har tillid til og som hver dag i to år, har passet på ham, når nu mor og far ikke kunne.

Gad vide om det er det rigtige? Jeg håber det.

Men hvorfor føles det så så forkert (…og rigtigt) på én og samme tid?

Krydser fingre for at han forelsker sig i stedet, når jeg i morgen kl. 9.15 banker på døren til hans nye hverdag.

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Reply
  Trine B
  28. februar 2017 at 19:46

  Mange der går i dagpleje eller ikke integreret vuggestue, starter jo deres bh-liv på den måde. Og det skal gå op med familiedynamikken. Ja, han kommer muligvis til at savne sine vante omgivelser – for en periode. Og nej, han er ikke den første til det.
  Men han er din første til det. Og derfor siger din mor mave lidt nej. Fordi det også for sig (og ikke kun ham) er ukendt, det der venter jeg.
  Jeg håber han får en god børnehave opstart. Kh Trine, pædagog i det mørke Jylland (og mor til bh barn, der har gået i hhv 2 dagplejer og 2 bh (pga flytning og pga. mistrivsel.. Nu har han det bedre end nogensinde før) 🙂

 • Reply
  Stine
  28. februar 2017 at 19:51

  …Ellers skal han vel bare igennem det når han starter i SFO – hvis børnene i den nye børnehave skal i samme skole bliver det super fedt for ham 🙂
  Uanset hvor perfekt en forælder man gerne vil være, så kan man ikke altid tilgodese alles behov. Det lyder som et ret fornuftigt kompromis at flytte ham nu, når han alligevel skal have skiftet fra vuggestue til BH frem for at gøre det om et halvt år år I kan s at logistikken med både nord og syd ikke holder.

 • Reply
  Anna Sofie Slot // PSYKOBLOGGEN
  28. februar 2017 at 20:52

  Når I har valgt at gøre sådan, tror jeg på, det er, fordi I ved, det vil være det rigtige for jeres familie.
  Jeg har for nylig skrevet et par indlæg om at skifte institution, men ud fra en lidt anden kontekst, nemlig når ens barn ikke trives: http://psykobloggen.dk/det-svaere-skift/#more-256

 • Reply
  Katrine
  28. februar 2017 at 21:50

  Jeg går med samme tanker i disse dage. Vi herhjemne har valgt at flytte vores datter til en idrætsbørnehave. Hun er hoppet over i den børnehave der hører til i stitutionen hvor hun også har gået i vuggestue. Vi synes bare der er en hel anden kultur og stemning end da hun var i vuggestuen. Personalet virker bare ikke glade for at være der og det smitter af på børnene. Da jeg besøgte den nye blev jeg vildt glad fir at se og opleve at der var børnehaver hvor der stadig var tid til leg og hygge. Jeg besluttede på en halv time at hun skulle skifte. Nu når jeg henter (stadig i den gamle børnehave – hun skifter 1.maj) og hun er vildt glad, får jeg et stik i maven. I den gamle er de altid ude og hun elsker at være mudret og sort i hele ansigtet. I den nye er de meget i de og kaver idrætsrelaterede lege osv. Jeg har den samme følelse af at det er for mig og ikke for hende, fordi jeg kigger på personalet og det gær hun jo ikke. Men alligevel.. man skal følge sin mavefornemmelse og hun bliver glad det nye sted og det gør din mandel også. De er så seje sådan nogle unger. Når jeg henter og der ikke sker en disse indenfor fordi de ikke har kunne gå ud pga. Et eller andet og personalet ikke er rigtig tilstede, så er jeg så glad for at hun skal rykke. Det handler om lidt perspektiv 😊 Se alle de nye legekammerater for dig og hvor tæt på jer de sikkert vil bo 👍🏻😊

 • Reply
  Tina M
  1. marts 2017 at 8:34

  Min søn på 2 år går i dagpleje, og skal jo derfor også skifte til et helt nyt sted når han skal i BH om et år. Med vilje, har jeg gået efter en ikke integreret institution, således at alle der starter der, er helt nye til stedet. Men selvom jeg syns stedet er freaking awesome, så blir det stadig MEGA hårdt at starte ham op der. Væk fra hans små søde DP venner, og ud i noget helt nyt. Helt alene. Mit mor hjerte gør ondt allerede. Så jeg kan godt følge dig. Men, de klarer sig de små, de er så hårdføre og åbne og glade af natur, så det skal nok blive godt for dem :o) Glæder mig til at høre hvordan det går mandlen på hans første dag :o)

Svar