Ærlig snak

Bland dig nu uden om hvordan andre går klædt!

20170520_203214Billede: Sara Damgaard – en snart 40 årig kvinde, der ifølge den lokale bager, ikke bør klæde sig som hun gør. 

Én ting der fascinerer mig gang på gang er, hvor travlt nogle folk har, med at gå op i hvordan andre klæder sig. Både af religiøse årsager eller simpelthen bare pga det fænomen vi kalder “stil”. Friheden i at gå klædt som man vil og finder bedst. Hvor er det bare fantastisk, at vi ikke alle render rundt og ligner en tro kopi af hinanden. Og hvor ville det bare klæde nogle folk at flette næbet, vende snuden ind af og koncentrere sig mere om, hvordan man eventuelt selv kan være med til, at gøre verden til et bedre sted. Og ikke bare pege fingre af andre og have en forudfattet mening, om folk de ikke kender.

Tale er sølv, tavshed er guld lyder et gammelt, fint ordsprog. Et ordsprog nogle virkelig bør overveje at tage til sig. For man kan jo mene hvad man vil, men at ytre det på åben gade, er i min optik fuldstændig unødvendigt.

Så da en gammel veninde forleden postede nedenstående på Facebook, blev jeg harm. Hvorfor kan man ikke gå i korte shorts, bare fordi man er tættere på de 40 end de 30?

Lad nu kvinder gå med korte shorts hvis de vil det. 

Lad nu kvinder gå tildækket med slør hvis de vil det. 

Og får man ondt bagtil af dét, så tag et spejl, kig dig selv i det og start med dig selv. For det er dér fejlen skal ændres. 

Så jeg støtter op omkring Saras opråb:

20170520_203353

“Nå.. så tog jeg dette tøj på denne solrige dag.. og hvad kom der ud af det? At bageren med sin ustoppelige mundsludder vælter ud, at “en kvinde i min alder, ikke kan sådan klædt!” – Okay, det kan godt være han siger hvad nogen måske tænker.. men Fuck hvor er det ærgerlig. For det første og måske mest åbenlyse: hvordan kan man sige hvad er passende for ens alder? Vi lever jo konstant i en ny tidsalder og jeg går ikke klædt som min mor gjorde, da hun var næsten 40… ligesom hun heller ikke gik klædt som sin mor, da hun var næsten 40… det vil altså sige at vi selv kan opfinde/bestemme hvordan man kan gå klædt!! Og at der ikke findes nogen måde at klæde sig på efter alder!! Derudover er det dejligt vejr i dag og jeg har shorts og mine nye seje strømper på og det kan godt være det ser sexy ud! Og hva’ så? Jeg synes de er seje og de forhindrer at jeg får sure tæer i skoene, hvis jeg ikke havde dem på! Og ja, så er der de små shorts! Det er varmt for helvede!! Og faktisk dækker de min røv. Så hvad der sker af uanstændige tanker i dit hovedet, står for egen regning!! Det her går ud til alle kvinder og mænd… gå med det tøj i har lyst til, lad ikke alder, eller andres syn påvirke jer! Lad os være dem vi er!”

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Reply
  Trine
  21. maj 2017 at 7:27

  WORD! Og må jeg så lige tilføje, at hvis jeg ser så lækker ud når jeg er (tæt på) 40, så vil godt garantere at jeg vil gå sådan klædt! Det er dog usandsynligt da jeg allerede nu, i en alder af 28, har flere meter hud jeg ikke lige kan finde et godt sted til. Men man har jo lov at håbe på mirakler.

 • Reply
  Mia
  21. maj 2017 at 8:09

  Der er kvinder på 25 som ville dø for de flotte ben!!! Ja det ser da lidt sexy ud, men at være tættere på 40 end 30, og stadig være sexet – hvor er problemet i det!!!?
  Syntes du ser pisse godt ud, så ja giv en finger til dem der hater – du er en smuk kvinde fedt at du ikke underlægger dig andres mening! 👏🏼👏🏼👏🏼

 • Reply
  Trine
  21. maj 2017 at 8:33

  Wow – med de lækre lårbasser forstår jeg sgu godt hun vil gå i korte shorts – ser jo dødgodt ud!!!

 • Reply
  Maria
  21. maj 2017 at 16:34

  Ahmen den bager er sku for dum… og uhøflig … for hvordan ved han at din smukkr veninde er tættere på 40 end på 30? Hun skal intet ændre men nyde at hun har krop til den påklædning 💪💪

 • Reply
  Anette
  22. maj 2017 at 22:16

  Netop, burka eller shorts det er VORES fri valg som menneske i et demokratisk land.
  Og så kan alle dem der vil bestemme vores tøj af alt andet end praktiske hensyn på arbejdspladsen bare flette næbbet.

  Gid jeg havde det lige så godt i shorts… og benene til dem som på de billeder.

 • Reply
  Anne
  23. maj 2017 at 20:59

  Godt brølt. Én ting er hvad man tænker, man behøver sgu ikke sige det højt. Og Hey, giv så lige denne videre til din veninde; hun er sgu for lækker! Hvis jeg har sådan nogle lår som snart 40 årig, går jeg sgu i (korte) shorts året rundt!

 • Reply
  Emilie
  4. juni 2017 at 20:39

  Jeg melder mig i koret af 20-årige, som er lidt misundelig på Saras flotte stænger. Jeg kan sguda også nogle gange tænke mig (kødfarvede leggings… Seriøst? Hvorfor er det en ting?), men jeg kunne da aldrig finde på at ytre mig om det, med mindre jeg blev spurgt om min mening. Og så i en professionel sammenhæng? Det virker umiddelbart ikke som den bedste business model…

Svar