Gode råd Life of a mom Mommy-panel

Hvad siger mommy-panelet? Gode rejse-tips? Gode apps til børn?

new_doc_2017-06-07_3Nu er det jo ikke for at blære mig (jo det er). Men til sommer rejser Mandlen, Kummefryseren, Lillefar og Lillemor til Kreta – sgu! I 14 dage. Og jeg glæder mig helt enormt meget! Specielt taget i betragtning, at det mest sydlige vores lille familie har været…er Rødby…Lalandia Rødby. Som jo, bevares, også er små-eksotisk. Men det bliver nu meget rart at stifte bekendtskab med nogle palmer, der ikke er lavet af plastik.

Er der i øvrigt palmer på Kreta? Nå, skide være med det. Der er vel vin! Og det ved vi godt alle sammen er vigtigst.

Nå, men det jeg vil høre jer om er, om I er i besiddelse af nogle gode rejsetips? Er der noget jeg bare SKAL vide, når jeg denne sommer slæber mit yngel på 3 og 6 med til Kreta i 14 dage (hov, der blærede jeg mig lige igen!). Og er der nogle super gode og børnevenlige apps som I kan anbefale? Nogle apps der ikke lægger op til, at Kummefryseren vil komme til at bruge penge, på virtuelt haj-fodder til en virtuel haj i et virtuelt farvand? Som hun jo eksempelvis gjorde DEN HER GANG. Jeg har naturligvis ikke tænkt mig, at vi skal bruge 14 dage foran skærmen 😉 Men det er nu meget rart at have lidt fly-/aften underholdning, når nu vi til sommer skal til Kreta i 14 dage (…hovsa! Lillemor altså. Din bisse.)

Fik jeg i øvrigt sagt at vi skal til Kreta i 14 dage?

I er altid så gode til at komme med gode råd. Det gjorde I fx også da jeg spurgte jer om følgende:

Hvad siger mommy-panelet? Hvad giver I jeres børn med i madpakke? Eller Hvad siger mommy-panelet? Hvor meget må børnene bestemme?

You Might Also Like

21 Kommentarer

 • Reply
  Carina
  7. juni 2017 at 20:17

  Vi downloadede youtube-film – det var et hit (men her er barnet kun 13 måneder).

  • Reply
   Lillemor
   7. juni 2017 at 20:59

   Tak for tip! Det er meget rart at have lidt underholdning, når man eksempelvis sidder i lufthavnen og venter. Tak 🙂

 • Reply
  Pernille
  7. juni 2017 at 20:39

  Vi har til ture oprettet konto til enten Viaplay eller TV2 Play, hvor man kan hente ned til offline brug 👌

  • Reply
   Lillemor
   7. juni 2017 at 20:59

   Det samme kan man på Netflix! Det er skide smart 🙂 Vi må lige finde nogle gode film. Tak for fif!

 • Reply
  Linda
  7. juni 2017 at 20:41

  Glæd jer!!!! 😍 De sidste 5 år har vi været på Kreta på 14 dages ferier, der er så børnevenligt. Ifht flyturen så er små pakker noget der hae virket her, en indpakket rosin æske, en malebog, farveblyanter mm som har kunnet underholde undervejs. Mht apps har vi en der hedder pepi tree som efter 3 år stadig bliver fundet frem på flyveturen. Derudover er pet cafe, ice mermaid, pensions og pepi bath nogle der underholder vores datter på 4 år.

  • Reply
   Lillemor
   7. juni 2017 at 20:58

   Tusind tusind tak Linda! Det er dejligt med nogle gode råd og dejligt at I er vilde med Kreta! Jeg har ALDRIG været der før, men glæder mig sindssygt meget 🙂

 • Reply
  Mette
  7. juni 2017 at 20:43

  Det med apps har jeg ikke styr på, men vin Det er noget jeg forstår. Så mit rejsetips er at fylde køleskabet på værelset op med hvidvin, ost, pølse osv og købe lidt brød og nødder, som man så går om bord i når ynglet sover, mega hyggeligt. For ikke at forglemme fredags slik og film på iPad, igen når barnet sover, børn har jo ikke godt af for meget Sukker og skærm tid det ved enhver.
  Håber i får den dejligste tur, med masser af familie hygge, sol og sand tid ❤

  • Reply
   Lillemor
   7. juni 2017 at 20:57

   ÅRH gode råd, tak for det 🙂 Nej nej nej, jeg forstår. Børn skal ikke udsættes for den slags skrækkeligheder. Vi som voksne må gøre en ihærdig indsats, for at eliminere den slags vederstyggeligheder!

 • Reply
  E
  7. juni 2017 at 21:07

  Du kender dem sikkert allerede, men Duplo har nogle supergode børneapps, som er gratis.

 • Reply
  Majs
  7. juni 2017 at 21:54

  Nu har jeg kun haft mine med på bilferie men jeg doenloadede et program som (lovligt) kunne kopiere ungernes yndlingsdisneyfilm til tablet. Høretelefoner med volumenkontrol og så var der ro og underholdning.

 • Reply
  Lonni
  7. juni 2017 at 22:02

  Husk en powerbank eller to, så I ikke løber tør for strøm på vejen! 😱 Check også om I skal have en omformer med for at kunne oplade jeres ting på Kreta. Vigtigst af alt husk en forlængerledning med flere udtag, så I kan oplade mere end én ting ad gangen.
  Ellers er små pakker eller poser med fx rosiner og nødder gode at have i baghånden. 😊

 • Reply
  Lonni
  7. juni 2017 at 22:08

  Husk at tage en kraftig powerbank eller to med, så I ikke løber tør for strøm på vejen. 😱 Find ud af hjemmefra, om I skal bruge en omformer for,at kunne oplade jeres ting på Kreta. Vigtigst af alt medbring en forlængerledning med flere udtag, så I kan oplade mere end én ting ad gangen. 😜👍🏻🎉
  Små poser eller pakker med rosiner, nødder m.m. Er fantastiske til at holde den kørende en hel eller halv time ekstra.

  • Reply
   Mille
   7. juni 2017 at 23:11

   Man skal ikke bruge en converter i forhold til strøm på Kreta 😊 Men forlænger med flere stik er en fantastisk ide. Der er aldrig stik nok til alle devises 😊

 • Reply
  Mille
  7. juni 2017 at 22:23

  Toca Boca apps er gode for små piger. 😊 Har været på Kreta de seneste fem år. Hvis I skal til vestkreta så skal I tage en tur til Elafonissis. En Bounty-lignende strand der ligger i det sydvestlige hjørne af øen. Der kører turistbusser derned men vi har altid lejet en bil selv og kørt selv. Så kan man komme tidligt afsted og kan køre igen når man vil når børnene ikke gider mere. Man SKAL tage afsted tidligt fordi det er essentielt at få en parasol. Solen er ekstrem stærk og det er for varmt uden skygge. Stranden er suverænt den smukkeste på øen med lækkert sand (som man ellers ikke finder så mange steder) og den er super børnevenlig. Der er toiletter og mad så det behøver man ikke tænke på. I kan også tage til en ferskvands-sø der ligger ca 45 min øst for Chania (kræver man lejer bil). Der kan man leje vandcykler og spise ved den smukke sø. Der er ikke så mange turister som der ellers er mange andre steder. Hvis man er til Vichy solcreme som er suveræn til børn så koster den det halve af hvad det gør derhjemme og der er apoteker overalt 😊 Og hvis man får hjemve og bare MÅ have en pose Kims Chips så går man bare i det nærmeste lille supermarked og så er der Chips i lange baner. Ikke så eksotisk men kan være en lifesaver når man står med overtrætte børn som pludselig bare ikke VIL mere. Lidt bestikkelse må der til ind imellem af den upædagogiske og usunde skuffe. 😊 Rigtig rigtig god tur. 😎☀️😊

 • Reply
  Jette Elkjær
  8. juni 2017 at 5:59

  Tocaboca er ikke kun gode for små piger 😊 De har også toca garage, som har mange timers underholdning for raske drenge i alle aldre 👍 Også toca band er et hit her både for den 2,5 årige og den 7-årige (begge drenge) Den kan dog være ret irriterende for os andre 😳

 • Reply
  Lea
  8. juni 2017 at 8:42

  Jeg vil anbefale Sago Mini spil. De koster lidt ved download (tror nogen af dem er gratis), men så er de fri for reklamer eller andet snyd. Min datter har leget meget med udklædnings-appen, Sago World, hvor der er en masse små udfordringer i nogle huse, man besøger. Og Sago minitrucks og gravemaskiner.
  Og ellers downloade fra Netflix. Guld værd!! Og snacks. Masser af snacks!! Dem kan man ligesom bruge hele ferien.
  God rejse!!!

 • Reply
  Sabine
  8. juni 2017 at 9:43

  Stemmer også for en dagstur til Elafonisis. Der er langt men det hele værd. Virkelig virkelig fint sted. Mange turister men stadig magisk fint. Vi downloader også offline via Netflix og viaplay.

 • Reply
  Dorte
  8. juni 2017 at 11:03

  Ved ikke om du er til solhatte, men ellers bliver du det måske – og billigst og bedst hjemmefra! Ligesom strandsko er nødvendig i Grækenland, hvor sandet bliver mega varmt, og særligt små børnefødder ikke kan gå uden sko. Og ja, der findes rigtige palmer 😊 Hørebøffer til børnenes tablets er et must, så ikke alle i flyet skal lytte med på det de ser/spiller. Og køb nogle af dem med volume kontrol 😉 fx JVC børnemodel.
  Myggespray til dig og lillefar, så terrassen kan nydes i fred om aftenen. Kan også købes der nede, men de danske er gode nok. (Hvis man overvejer mængden af giftige sager man hælder på sig selv 😉). Evt. køb en lille gummibåd som yngste mand kan få vand op i og sjaske med, hvis I bader på strand og ikke i pool. Og hvis pools, så husk luge lidt mavepiller, ik. Altså til ungerne, der på forunderlig vis får drukket lidt af det der vand 😳😉. Nå, praktiske gris vil slutte med at ønske jer en fantastisk tur – og advare mod afhængighed af sådanne ture til skønne øer 😃😀🌴

 • Reply
  Maj-Britt
  18. juni 2017 at 9:15

  Glæd jer, vi har lige været afsted med vores børn til platanias, 10 km fra chania. Alt kan købes dernede så hvis i glemmer noget er der intet at frygte. Når i nu ikke har fløjet før, vil jeg anbefale at i tager skiftetøj med til ALLE i håndbagagen, hvis nu et af børnene kaster op på jer, hellere have det med og ikke skulle bruge det.Vi var en tur ude med det lille fun train, turistet men sjovt for både børn og voksne en tur med lokalbussen ind til chania er en oplevelse, husk en bluse de er glade for ac. Ellers nyd ferien, husk at efterlade plads I kufferten til shopping, de sælger lækre håndlavede lædersandaler til 15 euro parret. Man kan også få vasket tøj i et lokalt vaskeri, vi gav 10 euro for en vask, MEGet billigere end hotelprisen. Hvis i har bestilt med all inclusive, vil jeg slå et slag for at i går ud og spiser alligevel. Græsk vin er ikke fantastisk men kan drikkes.

 • Reply
  Morten
  20. juni 2017 at 10:49

  Mht apps så vil jeg slå et slag for LEGOs apps. De er gratis og fine til børn i den alder. Mine børn har brugt megen tid med dem.

  Hvis det er til en tablet, så kan en tegneapp også være sjov. Mine børn synes det er morsomt at tegne på fotos af dem selv (eller mig for den sags skyld) 😀

 • Reply
  Moderne design Quantum Statistical Mechanics by William C Schieve
  3. februar 2019 at 8:33

  Great blog post. What I would like to contribute is that computer memory needs to be purchased when your computer can no longer cope with everything you do along with it. One can set up two good old ram boards of 1GB each, for instance, but not certainly one of 1GB and one of 2GB. One should look for the manufacturer’s documentation for the PC to make certain what type of memory space is essential.

Svar