Ærlig snak Jordemoder-ting

Jeg har sagt op…igen

tina

Én af de ting der har overrasket mig mest som blogger er, at jer der læser med fast der ude, jo egentlig ikke “bare” læser med. Som læser får man vel på en måde et forhold til skribenten (i dette tilfælde mig), hvis man sådan nogenlunde regelmæssigt læser med. Lillemor er vel på en måde en slags “veninde” for jer – og omvendt! I er jo gode til at kommentere m.v., så jeg “genkender” jo flere af jer og derfor har I jo også en betydning for mig.

Min tavshed her på bloggen den seneste tid (som jeg kort nævnte HER), er derfor også blevet opsnappet af flere af jer. For hvad søren blev der lige af Lillemor? Og selvom det jo nok egentlig er en privat affære, så er den vel egentlig ikke mere privat, end at jeg skylder mange af jer en lille (kort) forklaring.

Jeg sagde jo op (som jeg skrev om HER) i juni måned. Sagde farvel til Hvidovre Hospital, hvor jeg ellers havde været fast inventar og glad for at være i 7 år. Jeg havde lysten til at prøve noget nyt…få udvidet min jordemoder-horisont lidt. Om end jeg ikke var (eller er!) træt af fødslerne. Men jeg synes jo ikke det gør noget, at udvide sine kompetencer en smule. Jeg var så heldig at blive ansat på Sjællands Universitets Hospital Roskilde, hvor jeg både skulle lære at scanne de gravide OG være fødegangs-jordemoder.

Men…

To måneder er nu gået. Jeg har siddet sammen med nogle fantastiske kvinder i ultralyd, som jeg kommer til at savne helt vanvittigt og lært en masse af en overlæge, som jeg ser rigtig meget op til. Det er i øvrigt hende der ejer den populære Ultralydklinik for Gravide inde midt i KBH. Så skal du have tidlig scanning, kønsscanning eller 3D scanning, så er det altså stedet at tage hen. Nå, det var lige et sidespring. Men jeg kommer klart til at savne en masse af de damer fra Roskilde og er egentlig stadig en smule nysgerrig på det med scanningerne. Desværre var min mavefornemmelse forkert…Jeg skal være jordemoder i mange år endnu og gerne være glad, når jeg tager på arbejde. Og det var jeg ikke.

Så jeg valgte simpelthen at sige op. Alt endte i store krammere og “vi ses forhåbentlig derude i den store jordemoder-verden igen”. Så med tre dage tilbage på Roskilde, kan jeg nu kalde mig selv for arbejdsløs pr. 1. september. Og så skal jeg lige finde ud af, hvad jeg så skal 🙂 Hvidovre Hospital står heldigvis med åbne arme og jeg har planer om, at tage en masse vikarvagter i september, så der også er råd til rødvin i oktober. Andet går jo ikke.

Men hvad skal jeg så?

Skal jeg være basis jordemoder igen på Hvidovre Hospital? Skal jeg prøve at arbejde i en lægepraksis? Skal jeg prøve noget helt andet? Jeg aner det ikke 🙂 Kom gerne med gode råd (og et job tilbud, tak!). Vigtigst er vel at jeg ikke er træt af mit fag generelt. Men jeg er nysgerrig på fremtiden og mine egne (uopdagede?) kompetencer.

Og det er vel okay, ik’?

You Might Also Like

34 Kommentarer

 • Reply
  Maude // skøreliv.dk
  27. august 2017 at 9:31

  Stort tillykke med beslutningen! ❤️
  Jeg er sikker på, at du finder noget godt, for som du selv skriver, så er det vigtigst med en god mavefornemmelse.
  Er man i tvivl, er der ingen tvivl!

 • Reply
  Pernille
  27. august 2017 at 9:43

  Hvor er det ren sej beslutning! Det kræver så meget mod at indse, at det ikke helt var den rigtige beslutning og handle på en mavefornemmelse.
  Fast læser, sjælden til at kommentere. Men jeg synes alligevel, at du efter denne her fortjener et klask i din retning for en gangs skyld!
  Jeg har virkelig respekt for din beslutning og håber, at du finder din retning i jordemoderfaget endnu engang. Nyd lidt frihed i dine vikarvagter. Og så glæder jeg mig til at følge med i, hvilke spændende ting du nu finder på.

 • Reply
  Louise
  27. august 2017 at 10:07

  Flot beslutning, man skal altid følge sin mavefornemmelse – har gjort det samme, dig bare som sygeplejerske 🙂 elsker din ærlige og mega mega sjove blog! Tak for dig!

 • Reply
  Mette
  27. august 2017 at 10:21

  Hvor er det sejt, sådan en beslutning kræver nosser. Held og lykke ❤

 • Reply
  Pernille Vincentz
  27. august 2017 at 10:30

  Vi går i disse dage og tripper og venter på lillesøster. Lillesøster skal fødes hjemme og det glæder vi os til 🙂 og er spændte på☺️ Vi har været rigtig glade for forløbet under graviditeten med vores hjemmejordemoder. Var det ikke noget????

 • Reply
  Tine
  27. august 2017 at 11:35

  Åhhh hvor dejligt med livstegn 👍🏻. Og med fare for at lyde overfaldisk, så puha at det “bare” var det 😘. Var ho helt nervøs for dig/jer.
  Stor respekt og fedt at du “lytter” til din mavefornemmelse.
  Er sikker på der hurtigt kommer et jobtilbud ind af døren 👍🏻.
  Forhåbentlig velkommen tilbage.

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  27. august 2017 at 11:58

  Mavefornemmelse er bare ens bedste ven – håber du finder noget brandgodt derude :-*
  Hvor intet vover, intet vinder – god jagt 😀

  – A

 • Reply
  Anne
  27. august 2017 at 12:21

  Hvad med fødselsforberedelse? Det kan jo kombineres med vikarvagter på Hvidovre, så du får en mere blandet hverdag. 🙂 og hjælp med at gøre fødslen bedre for kvinder.

 • Reply
  Rebecca
  27. august 2017 at 12:24

  Hvo intet vover… kæmpe kærligt klask til dig❤️ – og hvor er det dog forunderligt spændende hvad den næste tid byder på, rent arbejdsmæssigt 😃

 • Reply
  FruNans
  27. august 2017 at 13:09

  Fast læser, omend jeg sjældent kommenterer. Dette indlæg kræver dog en.

  Hold nu kæft, hvor er du sej, sådan at følge din mavefornemmelse. Det kræver alligevel nosser – imo.

  Du skal nok finde din næste rigtige hylde, hvad end det så bliver.

  Og lad os så få en masse indlæg fra dig – de har været savnet 😉😍

 • Reply
  Bolette
  27. august 2017 at 13:39

  Hjemmefødsels jordemoder? Privat jordemoder? Jordemoder på feks. storkereden?
  Bare for at prøve at være jordemoder “væk” fra det offentlige. Jeg tænker at forskellen er stor, og det kan man lære rigtig meget af. 🙂

  • Reply
   Lillemor
   31. august 2017 at 22:02

   Du har ret, det er garanteret noget helt helt andet. Det er bare slet ikke noget der frister mig lige nu. Men hvem ved, måske finder jeg ud af, at det er lige præcis dét jeg brænder for 😊

 • Reply
  Rikke
  27. august 2017 at 16:11

  Uha jeg ville bestemt ikke have noget imod at du var på Hvidovre igen, for så er jeg måske heldig at du er der når jeg til april skal have nr 2😁

  • Reply
   Lillemor
   31. august 2017 at 22:00

   Hvor er du sød 😊 Jeg kan dog love dig for, at jeg kan stå inde for alle de søde jordemødre på Hvidovre!! Og hey, tillykke med graviditeten!!

 • Reply
  Inni
  27. august 2017 at 19:13

  Hatten af for dig. Det kræver mod at tage springet – to gange på tre måneder! Jeg har ingen gode råd til, hvor dit næste job bør være, og kan (desværre) slet ikke komme med et tilbud, men jeg anbefaler at fintænke lidt over en flaske rødvin eller to og snakke lidt med både kollegaer og Lillefar om muligheder. Du er for sej, så det skal nok løse sig alt sammen.

  • Reply
   Lillemor
   31. august 2017 at 22:00

   Tak for dine altid søde beskeder Inni. Du kan tro jeg får drukket masser af rødvin 😉. Og tænkt en masse!

 • Reply
  Stine
  27. august 2017 at 19:23

  Kære Lillemor ❤️
  Dejligt at høre fra dig igen. Håber at du finder det, der er det helt rigtige for dig 😍
  Ønsker dig held og lykke med det hele ❤

  • Reply
   Lillemor
   31. august 2017 at 21:59

   Tusind tusind tak!

 • Reply
  Natacha
  27. august 2017 at 19:24

  Hvor ville jeg ønske, at du kunne være jordmoder på Herning hospital – for ville kanon gerne have dig, når vi skal have nr 2 til januar ❤️ Uanset hvad du finder ud af Lillemor, så vil jeg heppe på dig! Og dem der er så heldige, at få dig som kollega og jordmoder vil jeg bare være skide misunderlog på 😄

  • Reply
   Lillemor
   31. august 2017 at 21:58

   Hold nu op hvor bliver man glad i låget af, at læse sådan en sød besked. Tak tak tak!! Det betyder mere end du aner.

 • Reply
  Pernille Anli
  27. august 2017 at 19:52

  Og din kollega (3 dage endnu) er BESTEMT ikke tilfreds… Jeg kommer til at savne dig og vores kaffedate hver morgen 😘😘

  • Reply
   Lillemor
   31. august 2017 at 21:58

   Jeg kommer bestemt også til at savne dig!!

 • Reply
  Lonni
  27. august 2017 at 20:03

  Hvor er du sej!! 👍🏻🎉😊😍
  Godt du lytter til dig selv.
  Jeg er glad for at høre, at det ‘bare’ var det, som var galt. 😊
  Måske skulle du komme til Svendborg og arbejde på Danmarks bedste fødegang… 😜

  • Reply
   Lillemor
   31. august 2017 at 21:57

   Ha ha jeg tror nu Lillefar synes, at der er lidt langt 😊. Men ja, det føles godt at lytte til sig selv.

 • Reply
  MilleN
  27. august 2017 at 21:37

  Man skal altid følge sin mavefornemmelse og mega sejt at du handler på den uden at vide hvor det præcis ender. Du er mega heldig at have fået lov til at arbejde sammen med Lillian Skibsted. Hun kunne allerede i uge 10 sige at jeg med 95 pct sikkerhed ville få en pige (hvilket jeg fik 😊) Denne besked var af meget stor betydning fordi jeg har et andet barn med et handicap der overvejende rammer drenge og som man ikke kan gen-teste for. På det tidspunkt kunne man ikke tage blodprøver der viste barnets køn så tidligt i graviditeten så hendes store erfaring gav en meget stor ro frem til det tidspunkt hvor det var helt tydeligt at det netop var en pige som
  Jeg ventede. I en graviditet der ellers var præget Af stor psykisk uro gav Lillian mig ro. Jeg kan kun anbefale hendes klinik på det stærkeste 💪👍😊 måske er vejen for dig lige nu at skrue
  Op for blusset som blogger og supplere med vikar-vagter mens du mærker efter hvad du har lyst til. Det er vel noget med at forsøge at splitte sin motivation op i bidder og spørge sig selv om det er kontakten med den enkelte kvinde der er det vigtige, om det er det nære der kunne ligge i private hjemmefødsler som er det vigtige eller om det er mere vigtigt st være en del af en større kollega”masse” på de store fødeafdelinger. Kun du kender svaret og der finder du i maven 😊 Pøj pøj med rejsen til dit nye sted 😊

  • Reply
   Lillemor
   31. august 2017 at 21:56

   1000 tak for din fine kommentar. Jeg tillod mig at vise Lilloan beskeden og jeg tror hun blev lidt rørt 😉. Dejligt at du følte dig godt modtaget og taget af. Det betyder så vanvittigt meget i mødet med sundhedssystemet!

 • Reply
  Marie
  28. august 2017 at 4:44

  Barsel/svangre på Herlev Hospital? Med mulighed for også at være på fødegangen?

  • Reply
   Lillemor
   31. august 2017 at 21:54

   Kumne bestemt være en mulighed!

 • Reply
  Cecilie M
  28. august 2017 at 11:27

  Sej beslutning! Har du mon hørt om Preggio.dk? De vil gøre det lettere for jordemødre at blive privatpraktiserende, og det går ud på at jordemoderen kommer hjem til den gravide. De søger vist nok jordemødre i øjeblikket :)! Det kunne måske være en mulighed?

  • Reply
   Lillemor
   31. august 2017 at 21:54

   Ja, har godt hørt om preggio. Har dog ikke lige nogle forestillinger om at være selvstændig lige pt 😊

 • Reply
  Anne Kirstine
  29. august 2017 at 14:14

  Hvad med hjemmefødselsjordemoder i Reg. Sjælland? 🙂

  • Reply
   Lillemor
   31. august 2017 at 21:53

   Jeg må indrømme at jeg aller mest brænder for det de fødsler, hvor der er mere “gang i den” 🙂 Jeg har heldigvis masser af kollegaer der er pjattede med hjemmefødsler, men jeg kan bedst lide de fødsler, hvor der jeg skal forholde mig til nogle risikofaktorer eller andet. Så hjemmefødsels jordemoder er ikke lige planen!

 • Reply
  Helle
  30. august 2017 at 21:34

  Du skal være hjemmefødselsjordemoder også skal du tage i mod mit næste barn. Punktum 😉

  • Reply
   Lillemor
   31. august 2017 at 21:47

   Ha ha kunne være SÅ hyggeligt!!

Svar