Ærlig snak De der mænd dér Det shjaw! Life of a mom Luk røven

Dét tror vores mænd vi laver, når vi er på barsel:

20141201_131904

Aaah…barsel!! Det lyder nemt og lækkert ik’? Så skal man bare fede den, ligge på sofaen og stene tossekasse hele dagen. Måske liiiige nedværdige sig til SELV at gå ud i køkkenet og lave en kaffe latte. Alt imens baby ligger og sover sødt – måske lige afbrudt af en stille stund, hvor baby vågner, smiler sødt til moderen og derefter stille falder i søvn igen.

Sådan er barsel…HVIS VI SPØRGER MÆNDENE!

Yep, you’re right! Jeg har spurgt et mandepanel, bestående af egen kæreste, familie, venner og veninders kærester:

“Hvad troede du din bedre halvdel lavede i barslen?”.

Uvidende far #1: “Jeg troede det var ren ferie for konen og var pisse irriteret, når der ikke var gjort rent, vasket tøj, handlet ind og lavet mad. Og når der så var tid til café besøg med veninden, mødregruppe osv. og hjemmet lignede lort, var jeg fandme ved at brænde sammen! Jeg troede jo at hun bare drak kaffe og så serier.”

Uvidende far #2: “Jeg troede hun forkælede sig selv med kaffe, god bog og Netflix.”

Uvidende far #3: “Hun sov længe og sov når baby sov. Hun shoppede, hang på Baresso og drak  kaffe latte med resten af mødregruppen. Nogle gange blev jeg sendt i Netto, fordi hun havde glemt at købe noget. Og så tænkte jeg: Nå ja, og det kunne du ikke liiige selv få passet ind i programmet, imellem shopping og æde-brunch?!”

Uvidende far #4: “Jeg kunne ikke forstå, at hun ikke kunne rydde op og passe huset, når nu hun gik hjemme hver dag. Når der var tid til mødregruppe og alt det dér andet pjat – så forventede jeg også at huset var cleanet. I stedet skulle jeg nogle gange rydde op, efter en lang og hård arbejdsdag. Det syntes jeg ikke var i orden.”

Uvidende far #5: “Hun var pludselig ikke så god til det med indkøb, madlavning osv. Og lige da hun gik på barsel tænkte jeg at hun var heldig, fordi hun ikke skulle stresse, tidligt op og på arbejde osv.”

Uvidende far #6: “Jeg tænkte at hun bare skulle gå og fede den der hjemme og lige give baby lidt mad og en ren ble i ny og næ, de få gange sådan én var vågen! Alt i mens jeg gik på arbejde og knoklede!”

Uvidende far #7: “Jeg vidste da godt at det nok ikke var lutter lagkage at gå hjemme med en baby. Men havde da helt sikkert også en forestilling om, at det var hende alene der skulle stå for det huslige, nu hvor hun jo var hjemme i 8 stive timer, mens jeg knoklede på arbejdet. Og når jeg kom hjem, stod hun fandme stadig i jogginbukser i et beskidt hjem.”

Men så var det de blev klogere……

Far-der-er-blevet-klogere #1: “Det gik op for mig, at jeg bare skulle blande mig uden om og lade hende ordne det på hendes måde, som så også gik som smurt!”

Far-der-er-blevet-klogere #2: “Jeg troede nok hun gik og lavede en del mindre , end hvad jeg nu ved hun gør. Jeg er blevet en del klogere!”

Far-der-er-blevet-klogere #3: “Tror generelt at manden ikke har det helt store overblik over, hvad kvinden egentlig laver, når hun er på barsel. Men efter selv at have prøvet at være på barsel, har det dog ændret mit syn på det. Også selvom det blev til en lur eller to når baby sov!”

Far-der-er-blevet-klogere #4: “Kan godt se at sådan en lille én kræver meget arbejde, så det fungerer selvfølgelig ikke helt som jeg havde forestillet mig. Det kan jeg godt se! Og er glad for det ikke er mig. Så vil jeg hellere på arbejde”.

Far-der-er-blevet-klogere #5: “Kan da godt se i dag, at tiden måske ikke helt var til det. Og hun sov heller ikke så længe som jeg troede ha ha!”

Far-der-er-blevet-klogere #6: “Hun fedede den nok ikke så meget som jeg troede ha ha! Kan sku godt forstå at hun satte sig ned og drak noget kaffe, når endelig hun fik lov til det. De kræver godt nok meget de der babyer!”

Far-der-er-blevet-klogere #7: “Man kan jo ingenting med sådan en skrigeballon på armen?! Er glad for at jeg i stedet skulle på arbejde, så jeg kunne få lidt ro i hovedet!”

Og så var det jeg spurgte dem:

“Hvis du havde muligheden for det, ville du så gerne bytte lige over, så det var dig der barslede?”

Her svarer d’herre rimelig enstemmigt: HELL NO!

Der kan man bare se 🙂

Del gerne, hvis du mener andre kunne have gavn af at læse med – eller du fx gerne lige vil lukke røven på din mand 🙂

Har du selv børn (eller frygter at få nogle) kan du følge mig og læse flere skøre indlæg på

Min hjemmeside, FACEBOOK og BLOGLOVIN’

– Tak til de søde mænd’er for deres hjælp!

You Might Also Like

14 Kommentarer

 • Reply
  Wombat
  3. december 2014 at 12:23

  Hvad så med den barselstid kvinden har inden baby kommer??? Mange gange går man jo fra på barsel 3 måneder før. Også selvom man ikke har skavanker af graviditeten. Der er måske også masser at lave som vi mænd ikke kan gennemskue?? Glæder mig til opfølgning.

  • Reply
   Tanja
   3. december 2014 at 19:09

   Undskyld – 3 måneder før? Jeg gik fra 2 måneder før, slæbte rundt på 16 kg ekstra og en baby der holdte fest i 17 timer af døgnet!! Men jeg fik stadig handlet, gjort rent, trænede, ryddede op i tøjskabet, ordnede babys tøj, vuggen, lavet mad, og ja sovet længe for man sover ikke godt med en badebold på maven!
   Det er sku heller ikke lutter lagkage at have barsel 1-2 måneder før

  • Reply
   Camilla
   3. december 2014 at 19:19

   Kære Wombat, det er ikke normalt at gå fra 3 mdr før forventet fødsel, men 1-1,5 md før.
   Jeg kan kun tale for mig selv, men der blev slappet af. Jeg har dårlige knæ og lænd, med 35 kg ekstra at bære på var kroppen efterhånden godt øm. Jeg kunne ikke sidde på en stol ret længe af gangen, så den sidste tid, brugte jeg for det meste i sengen, da jeg var ved at gå til af bare smerter!

   Og jeg lavede alligevel mad hver dag, da hendes far ikke kunne lave mad.
   Og det resulterede også i flere brændmærker på maven, når skindet blev svitset af kogepladen 😉

  • Reply
   Lillemor
   3. december 2014 at 20:32

   Kære Wombat! Opfølgning kommer her: (læs hvad Tanja og Camilla har skrevet!) Kh Lillemor 🙂

  • Reply
   Katrine
   3. december 2014 at 21:03

   Ja nu skal du bare høre!

  • Reply
   Joan
   4. december 2014 at 12:30

   Jeg gik fra 14 dage(!) før, fordi jeg gerne lige ville have det til at passe med at få færdiggjort et modul på studiet (og jeg tog en eksamen kort tid efter fødslen) – så ingen dasen der.
   De sidste 2 måneder vågnede jeg 3-4 gange hver nat for at tisse, havde ondt bare af at vende mig i sengen, fik ondt af at gå (i snegletempo fordi plukveer ellers tog pusten fra mig) og fik ondt af at sidde 🙂 og ja, jeg tog en middagslur i løbet af dagen, fordi 20+ kg var meget at bære på, og jeg sov bedre om dagen end om natten.

   Det kunne ellers være lækkert, hvis barsel før og efter fødsel var, som mændene tænker 😉

   • Reply
    Lillemor
    4. december 2014 at 21:37

    Joan skal vi ikke bare blive enige om, at alle dem der ikke har prøvet at skide en kummefryser, bare skal tie stille 😉 Kh Lillemor

 • Reply
  Patrick
  4. december 2014 at 22:52

  Uvidendemor #1
  *alle mænd tror at vi holder en lang ferie.
  Forkert, jeg er udmærket klar over at min kæreste klare tjansen med vores datter på 4 måneder og det langt fra er lutter og lagkage, men!!!
  Jeg vil ikke sættes i bås med at din mand/kæreste ikke laver eller forstår noget for:
  Jeg står op kl 0520 for at tage opvasken, for vi har ikke opvaske maskine, og går også lige tur med hunden. jeg møder i skole kl. 0715 for at lave lektier, jeg handler ind 1620, efter jeg har fri, kommer hjem kl 17-1730
  Og tager så over for hende.
  Laver så som oftest mad
  Hygger om alle 3 (min kæreste, vores datter, og hunden)
  Kl 23.00 går vi en tur med barnevogn og hund, ca. 1 times tur.

  Og så gør vi så det hver evig eneste dag, og de dage hvor lillepigen ikke vil sove og kl. Både bliver 02 og 03 så tager jeg også tjansen.

  Så! Bare fordi i har kærester der forventer ting, er der satme også mange af os der ikke får den stående applaus vi fortjener, men bliver bidt af med “uvidende far”
  Mange af os har aldrig været uvidende og synes det er respektløst ikke at fremhæve de møde der faktisk ikke behøver en opstartsperiode men bare gør det, bare er der og som ikke insinuerer at ikke bare drikker kaffe og feder den

  • Reply
   Lillemor
   5. december 2014 at 9:47

   Kære Patrick. Tak for din respons. Hvis du læser mit indlæg en enkelt gang mere kan du se, at det er mænds udtalelser jeg har taget udgangspunkt i – ikke mine egne synspunkter! Lad mig også understrege, at det er en sarkastisk blog, hvilket jeg har gjort opmærksom på inde på min blog. Så ked af, at du har taget den så personlig. Men du lyder som en sej far! Her hjemme ryger hunden i haven, når vi ikke har overskud og vi handler ind på nemlig.com (kan klart anbefales), netop for at spare tid. På søndag smider jeg et indlæg ud, jeg tror du vil have glæde af og som forhåbentlig kan bringe et lille smil på dine læber. Men enig, det er ingen dans på roser at være forælder (hverken mor eller far!). Kh Lillemor

  • Reply
   Lillemor
   5. december 2014 at 10:50

   Og i øvrigt kan jeg anbefale dig at læse mit indlæg “Must haves til din baby”, hvor jeg beskriver slyngevuggen og de mirakler den kan udøve! Måske den er noget for jer?

 • Reply
  Tine
  5. december 2014 at 16:57

  Nemlig Tanja!!

 • Reply
  Man ved man er blevet far når… | Lillemor
  8. december 2014 at 10:30

  […] Tine til Dét tror vores mænd vi laver, når vi er på barsel: […]

 • Reply
  Gitte Nielsen
  31. december 2014 at 20:23

  Det var da seriøst også det jeg regnede med da jeg gik på barsel første gang. Barnet skulle sove i vuggen og jeg skulle bage boller og have barselsgæster non stop – totalt overskud bag lagusterhækken!
  Vi fik så et for tidligt født barn med kolik – hold da k… hvor mine forestillinger blev gjort til skamme!!! Min mand sagde hver aften til mig at det var flot at jeg ikke havde slået nogen ned og roste mig som et lille barn, hvis jeg havde tænkt på aftensmad. Nøj hvor ville jeg gerne bytte med et skønt job ude af huset!

  • Reply
   Lillemor
   1. januar 2015 at 10:44

   Godt nytår Gitte! Puha lyder ikke som en dans på roser! Kolik er skrækkeligt! Har prøvet det – men med en for tidligt født oven i?! Puha da.. Håber alting er bedre nu 🙂

Svar