Ærlig snak Gode råd Life of a mom

OPRÅB!! Kvinder må godt have laster i hjemmet!

new_doc_31_2

Jeg skal sørme da lige love for, at I hoppede med på vognen, ift at indrømme de laster I har der hjemme 😊! Come on…at være perfekt er da også bare noget der  meget var populært før 2015. Uperfekt er det ny sort. Am I right?

Uperfekt er det nye perfekte.

Jeg er pjattet med alle jeres kommentarer til dette indlæg og har siden smilt stort, når jeg er gået forbi en bunke vasketøj, en tom wc-rulle eller en karklud, der måske bør være smidt ud i 2003 mandags. Og jeg tro sgu (ja, jeg skrev sgu – jeg er som sagt ikke perfekt!) at det er ret sundt, lige at høre lidt fra andre kvinder, hvad deres syn er på deres egne laster. Så derfor har jeg kopieret samtlige kommentarer fra førnævnte indlæg ind nedenfor, så jer der læser med, kan klappe jer selv lidt på skuldrene og sige: “Vi er sgu gode nok som vi er…også selvom vi ikke gider rense lokum eller deltage i lorte arrangementer i børnehaven!”. (Som er nogle af eksemplerne ha ha!!). Jeg opfordrede jer i øvrigt til at kommentere som en del af en konkurrence. Lillefars søster er nemlig indehaveren af minestreger.dk der laver de her flotte illustrationer:

20170915_191922

20170915_192332

Og jeg har fået lov at udlodde to valgfrie illustrationer (der måler 210mm x 210mm) til to heldige vindere. Jer der ikke har deltaget i konkurrencen, kan skrive jeres last i kommentarfeltet HER. Vinderne bliver udtrukket blandt alle kommentarerne senere i dag og vil få direkte besked. Hvis ikke du vinder, så kan illustrationerne altså købes for kun 79kr stykket HER. De passer i øvrigt perfekt i de kvadratiske rammer fra Søstrene Grene.

Nå, men læs her om alle de perfekte uperfekte kvinder der ude 🙂 Og tak fordi I er så ærlige!

Jeg K.A.N.I.K.K.E.B.A.G.E.! Som i slet ikke. Det skal en mor og kone kunne (siges det, jeg er heldigvis stadig begge ting trods manglende bageevner). Enten bliver det sort, kage, brød, tærte whatever der skal bages, eller også er det fuldstændig ubagt. Ingen mellemting!

Støvsugning. Jeg HADER det. Jeg strækker den gerne til gulvet er dækket som var det et tæppe af små dun fra dyrene.

Min største last er at jeg ikke kan begrænse mig. Elsker nips og pæne dimser, og elsker hver og en jeg ejer, og har derfor svært ved at skifte ud. Det stemmer ikke helt overens med en toværelses lejlighed, hvor der fornylig også er flyttet et lille nyt menneske (+ hans overlevelses kit) ind. Vi bor i en forstørret sætterkasse😬

Min største last i hjemmet…. – rengøring af toilettet – jeg er nok total sippet, men jeg synes det er ulækkert og en kæmpe bakteriebombe… men gøres skal det (med handsker)… bvadr!

Det at at få tømt opvaskeren. Hader den tjans

Jeg HADER at støvsuge. “Desværre” kan man jo ikke støvsuge når man har bækkenløsning, så min mand støvsuger altid. Hov – glemte jeg at skrive at mine børn er 13 år?! Ahmen, det var en slem, slem bækkenløsning!!

Det verste jeg vet er å vaske kjøleskapet! Og matskapet! Og så er det selvfølgelig rydding (trappen og spisebordet brukes som lagerplass), støvsuging, rydde bort rene klær, tømme og fylle oppvaskmaskinen (en venninne kaller av og til det som står i oppvaskkummen min for “museumsoppvasken”) og så videre og så videre … Det er godt å vite at danske og norske kvinner er like gode på alt dette … 😉 Å sitte i sofaen med bena på bordet og drikke kaffe (les: vin) er jeg derimot svært god til.

Jeg er nok i virkeligheden værst til at forsøge at klare alle opgaver selv og så blive stresset over at have for lidt tid. For derefter at blive sur på manden over at han ikke hjælper, men til gengæld snerrer jeg af ham når han så vil hjælpe, fordi han ikke gør det på min måde!!
Men jeg er god til at vaske tøj og drikke Asti 😉

Min største last i hjemmet er, at jeg har et eller andet billede i hovedet af hvordan noget skal se ud, f.eks. billeder på væggen. Kan jeg ikke finde noget der opfylder mine krav, forbliver væggen bar i al evighed. De der illustrationer ville pynte gevaldigt på mine bare vægge.

Jeg er en klovn til at rydde op efter mig selv. Overspringshandling selvom jeg udmærket godt ved, at det er undertegnede selv der skal flytte hvad det nu end er selv senere (eller i morgen eller noget…) Af en eller anden grund virker det i øjeblikket nemmere IKKE at lægge ting(ene) på plads med det samme…

Jeg er skod til at få ryddet mine egne ting op. Det bliver bare flyttet til nærmeste flade (om det så er skænk, reol, skammel….)

Jeg er ufattelig dårlig til rengøring. Det er som om der altid er noget vigtigere, bedre og sjovere at tage sig til.

Jeg er virkelig dårlig til at få hængt billeder op. Der gik 5 år før der kom lidt på væggene i vores lejlighed.

Min største last er at tørre støv af, øv hvor er det træls. Vinduespudsning og stryge tøj er heller ikke der jeg scorer flest point. Det dummeste er kun at tage sig halvt sammen til at pudse vinduer. For jeg tager enten indersiderne eller ydersiderne først – og så er det lidt spildt, hvis man ikke får “klarsynet” med når jeg endelig får skubbet mig selv ud i det.

Min last er helt klart oprydning og rengøring. Pt. er det reeet uoverskueligt

Jeg er utrolig dårlig til at få ryddet børnenes lort op. Enten ved hjælp af dem eller selv. Det er meget irriterende! Intet er jo pænt nogensinde.

Jeg kan ikke lade være med at få nye ideer til hvordan vores møbler skal stå. Så skal min stakkels kæreste, (med de store bøffer),flytte rundt på alt vores (okay mest mit) skrammel, for jeg kan nemlig ikke flytte det.

More like – hvad er jeg ikke dårlig til 😅
Det værste er nok at jeg er elendig til at lave mad. Jeg vil så gerne, men nøj hvor kan det gå galt 😅

Øøøøøøhm….. Kunne jeg helt selv vælge… Læs Havde råd – Så havde jeg en der gjorde alt husligt for mig! Jeg HADER at støvsuge. Endnu mere at tørre støv af – Hvilket er grunden til vi har minimalt med nips.
Jeg elsker vores opvasker, men hader at tømme den.
Til gengæld er jeg suveræn til vasketøjet og til at rode med legetøj over hele huset samme med ungerne!
Hvis jeg skulle vinde – Så bliver det et projekt i sig selv at vælge. Jeg er simpelthen lige som dig SÅ bange for at hænge ting op 🙈

Vi er simpelthen bare pivringe til at få lagt vasketøj på plads. Selve det med at få det vasket, hængt op og lagt sammen går egentlig fint nok. MEN så skal det jo på plads.. Det kan sagtens ligge på stuebordet i en hel uge, inden en af os tager sig sammen. Men hey, det er da nemmere lige at snuppe et par trusser der i stedet for at skulle op på førstesalen efter den.
Og så elsker jeg vores robotstøvsuger. For den rigtige gider ingen af os rigtigt at svinge.

Jeg er så dårlig til at støvsuge. Som konsekvens har jeg ikke gjort det siden jeg mødte min kæreste – detaljetypen er bare ikke tilfreds med hjørner og kanter. Jeg klager nu ikke!

Jeg er elendig til og hader at vaske vinduer. Omvendt elsker jeg, når min mand gør det. Så sidder jeg efterfølgende i sofaen med et glas vin og nyder resultatet. Det er jeg til gengæld virkelig god til🙈

Jeg er simpelhen hamrende ringe til vasketøj. Altså især hvis du spørger Jensen. Jeg kan godt putte det i maskinen og trykke på den rigtige knap og på en god dag husker jeg da også at fylde sæbe i OG undlade at blande rødt med hvid – indsæt selv Mega stolt smiley! MEN at hænge det op, no go! Man kan virkelig Få fingrene godt og grundigt i klemme i sådan en tørrefætter til 90kr fra jysk! For mig skal
Det tøj bare op hen over den skide snor/wire ting. Men nej nej. Vasketøjsnazisten- Jensen påpeger gerne højlydt at det da både skal rystes, på bøjler og hænges lige……
Jeg påpeger bare når jeg ikke har flere rene underhakkere for vasketøj blev nu -også hans pligt.
Jeg kat’ hit’ u’ a’ d’

Jeg er virkelig dårlig til at få ryddet op og gjort rent, faktisk er det min mand der gør det😉

Rengøring! Især tørre støv af, springer altid over hvor gærdet er lavest

Altså, bortset fra det med oprydning (og rengøring – og madlavning – og få gjort alle rummene færdige efter istandsættelse) så kan jeg kun komme på én ting, jeg er sådan virkelig, ekstremt pivringe til: lægge tøj sammen! Jeg ender altid med et sted mellem 4 og 7 maskinfulde, før jeg tager mig sammen. Og siden manden investerede i en vaskemaskine til 12 kg, er bunken med 4-7 maskinfulde så ikke blevet mindre.

At pudse sko og stryge tøj. Det har min mand til gengæld fuldstændig styr på, så jeg vil ikke engang forsøge at blive bedre. Jeg laver jo også alt det andet 😅

Årh vi har begge 10 tommelfingre. Rigtig fedt når man har købt et hus, men ødelægger væg, bor, beslag og bliver dødsens uvenner når der skal hænges et gardin op. Så nu gør jeg det bare alene. 😅

Jeg er dæleme dårlig til at få gjort rent på badeværelserne… fuck, hvor får jeg lavet mange overspringshandlinger før jeg letter røven og får det overstået…

Jeg er virkelig dårlig til at fjerne kødet fra en kylling. Og undlade at spise chokolade…

Jeg (eller vi), er virkelig dårlige til at afslutte projekter. Du ved, Så hjemmet står helt skarpt. Her nævnes blot en af de ting vi ikke er nået i mål med; male alle vægge i stuen, lige pt mangle der 1 1/2 væg i stuen, vi kunne ikke blive enige om hvorvidt skænken skulle af væggen eller ej inden maling. Det er så et år siden. Men skidt pyt, så skal der jo snart måles igen 😣🔫

Jeg er dårlig til at rydde op på min datters værelse – eller det vil sige, jeg synes hun selv skal gøre det (vel vidende at det ALDRIG sker) og gør det derfor selv sjældent. Derudover er vi nok lidt mere “nyde før yde”-mennesker og det bider altså sig selv i halen når opvasken stor og griner af én dagen efter.

Min kæreste og jeg flyttede i hus mens jeg var højgravid (med tvillinger) jeg ejer ingen sans for indretning ej hellere motivationen til at få det gjort. Så her halvandet år efter vi er flyttet ind mangler jeg stadig Hobbyrum, soveværelse og børnenes legeværelse 😂Jeg når det nok en dag måske inden de bliver teenager. Men udover det må vasketøj være min største fjende specielt sokker!! Jeg hader sokker om de er store eller små det gør ingen forskel rent had! De der kæmpe bunker af vasketøj de forsvinder bare aldrig! 😶

Uha, hvor skal man starte 🙈😅 Hver gang jeg rydder op, lover jeg mig selv at holde det ryddelig fremover. . Ja .. Nej det går ikke så godt 🙈😅

Jeg ikke bare er dårlig til at gøre rent, jeg også hader det. Jeg kan desværre ikke sige, at det er meningsløst, men jeg får behov for at lave så mange andre ting, når der står rengøring på to do listen og jeg magter ikke det pjat. Og med to drengebørn i huset, bliver det jo næsten heller ikke pissehamrende beskidt. 😉

Jamen, jeg er bare som dig … utrolig lang tid om at få gennemført indretningsprojekter. Det er SÅ uoverskueligt bare ved tanken. Har feks et par fint dyre gallerihylder liggende klar på loftet, lige til at sætte op i soveværelset. Liiige til … og der har de så ligget i snart et år. Tanken var ellers, at så kunne jeg nemt udskifte billeder på væggen, da jeg har indset, at det med at bore i væg og sætte billeder op ALDRIG kommer til at ske 🙈Nå, men vinder jeg nye billeder, så skal de da op på gallerihylden 😂😂😂

Min største last er tusindvis af ideer for samtlige rum og haven som helst skulle være udført igår og som i praksis bliver udført gud-ved-hvornår (og ham tror vi ikke engang på, så gad vide hvornår det faktisk sker!) Men om vi vandt skulle det nok lykkedes at få to søm i væggen og et par rammer indkøbt 😆

Vi er rigtig gode til at gå i gang med en masse projekter, og rigtig dårlige til at gøre dem færdige 💩

Vi (mest mig) er så sygt dårlige til det meste i huset – det sejler nogle gange.. tilgengæld er vi (igen; mest mig) vildt gode til ignorere rod og tage en lur når min krop trænger (kronisk syg OG mor = ofte)

Vores last er helt klart at vi ikke får ordnet vasketøj så tit 😂

Jeg HADER at vaske op!! 😖 Jeg er heller ikke spor glad for at gøre rent – især at støve af og støvsuge. 😱 Det er et seriøst problem, når man, som mig, er enlig mor og hverken har rengøringsdame, kæreste eller opvasker til at hjælpe med disse opgaver. 😒

Jeg HADER at vaske op, 😖 og er heller ikke særlig glad for at gøre rent – især at støve af og støvsuge. Det er et seriøst problem, når man, som jeg, er enlig mor og ikke har hverken rengøringsdame, kæreste eller opvasker til at hjælpe mig med disse opgaver.

Super fin gang – og Søstrende Grene kan man altså ikke gå forbi og det er lidt skidt, for man kan heller ikke gå igennem uden at købe noget!!
Herhjemme er vi egentlig ok til at få ryddet fladerne og ikke falde i ting konstant – men viktualierummet og skabe … 🙈 Det er livsfarligt at åbne en låge her i huset!!

Jeg er møgringe til at rydde ordentligt op; Jeg flytter bare bunker fra sted til sted… 🙈🙄

Jeg er virkelig dårlig til börnefödselsdage! Og nej, det lærer jeg víst aldrig, selv óm vi nu er oppe på 117(!)stk..det hjælper dog lidt på det, når de bliver teenagere

Jeg er dårlig til at rydde mit tøj op. Det flyder ofte i en bunke på gulvet 🙈

Jeg er dårlig til at få støvsuget..og sat ting i opvaskemaskinen 🙂

Jeg har så svært ved at få ryddet op efter jeg har fået børn. Det er dumt, da rod stresser mig åndssvagt, men så er det jo godt at manden bare får skylden (maybe not)🙈

Vores spisebrod bliver mest brugt som opbevaringsplads, det er bare nemmest (for dovenskaben) når tingene altid ligger fremme. Det er dog knap så praktisk at spise to personer ved et lille lack bord fra Ikea.
Måske det lige ska tilføjes, at jeg bortset fra spisebordet er totalt ordensmenneske, spisebordet er næsten bare usynligt for mit øje, hvad angår rod.

Min allerstørste boligmæssige last må være at jeg efter lang stress-sygdom er ret påvirket mht det der hedder struktur.. noget man fx bruger i forbindelse med en helt almindelig oprydning.. 😉 .. jeg går i cirkler om mig selv og tænker ‘hvor lægger andre mennesker den her slags dims?’ .. og den slags…
På den mere hyggelige klinge, så er en last at vi kommer til at hygge os med børn og naboer i stedet for at få indrettet, ryddet og gjort rent i huset.. suk 🙂

Vi mener selv at vi er ret skarpe til det med indretning, problemet er bare at vi er så elendige til at træffe en beslutning at vi nu 2 år!!! Efter vi år flyttet ind, stadig ikke har noget på væggene og i øvrigt det kedeligste hjem Jeg kender 😊

Min last må være, at jeg er sådan jævnt dårlig til det meste, når det gælder hjemmet. Det er fx. mig, der gør rent her hjemme, men selvom jeg har gjort rent i eget hjem i en del år efterhånden, så opdager jeg fortsat nye steder, jeg også burde at tørre af. Der gik fx. flere år, før det gik op for mig at døre og dørkarme også skal tørres af. Fodlisterne tager jeg ofte, men havde da seriøst ikke tænkt på at dørkarme og døre også kommer til at trænge. Dårlig “husmor”.

Jeg kan ikke holde mig til én stil. Jeg køber spontant ting, som jeg synes er fine, uden at overveje om de passer ind, eller om der er er sted til dem. Min smag er BRED, så vores hjem er totalt usammenhængende 😀 Måske det er stilen?

Jeg er en skovl til at begrænse mig! Jeg kan ikke stå for nips, og det er derfor mere reglen end undtagelsen at jeg liiiige kommer hjem med et par lysestager, når jeg er i netto 😉 Men når det så er sagt, så har vi en hel hvid væg, som mangler noget udsmykning!

Jeg er VIRKELIG dårlig til at rydde op.. Jeg roder værre end en mand og hader at rydde op. Til gengæld elsker jeg at gøre rent!! Hvis bare der altså er ryddet op først..

Jeg er (synes min mand i hvert fald) dårlig til at rydde op løbende, mens jeg laver mad. Så når aftensmaden er på bordet er køkkenet et stort rod 😃
Det er nogle rigtig fine illustrationer! Og tak for en god og sjov blog 😊

Min last (laster???) Mine arbejdspunkter ( ja ja er ikke offentlig ansat for ingenting ) Jeg kan ved gud ikke bedømme tid. Er altid kronisk 30 for sent på den. Jeg ser den som at jeg er optimistisk og liiiiiige kan nå noget min mand og nok mine medmennesker generelt finder det ikke lige så charmerende. Min søde datter på 5 er også begyndt at ynde at fortælle, at mor altid kommer for sent eller glemmer cykeldag eller lignede lorte arrangement i børnehaven.

Jeg HADER at støvsuge og skifte sengetøj. Derfor har det altid været min (nu-eks)kærestes område. Derfor var det lidt en lettelse, da jeg fik min egen lejlighed og den var lille bitte = mindre gulvareal. Insisterer nu på at feje gulvet og frygter lidt den dag, hvor jeg skal i noget større. 😂 I mellemtiden er jeg ved at indrette min single-hybel, og ville elske muligheden for at dekorere med de smukke billeder, som ville passe perfekt ind i mit nye hjem.

Virkelig fin gang og jeg er vild med din svigerindes billeder!
Jeg er så dårlig til at beslutte mig om at købe ting. Og når jeg så køber det, sker det alt for ofte at jeg ændrer mening. Har seriøst brug for en personlig shopper. Mit største problem er nok at når jeg synes noget er mega flot hos andre er jeg bange for at blive en copycat hvis jeg køber det til mig selv… lidt svært når man elsker Søstrene Grene eller Hay-ting og samtidig gerne vil være unik😆

Jeg HADER at støvsuge. Jeg bliver sindssyg af at få det for varmt og det gør jeg bare, når jeg støvsuger. Så hvis det hænder, at jeg står med støvsugeren, er jeg RASENDE og svedig, når jeg er færdig. Heldigvis er min man så… bange…. eller jeg mener… venlig, at han støvsuger 98% af gangene 😜

Jeg er enormt dårlig til at få taget opvasken. Den får dag på dag lov til at hobe sig op, til jeg skal bruge gryderne/panderne etc. igen. Thank god for at jeg har en opvaskemaskine, så service i det mindste ikke også skulle stå og flyde!

Jeg er en idiot til at rydde op efter mig selv, hvilket ikke passer skide godt sammen med at jeg får flip af et for rodet hjem 🙈

Den største last her i hjemmet er nok, at vi er så dårlige til at tage os sammen til at gøre ting. Vi har boet her i to år og mangler stadig noget flere steder på væggene, at udskifte nogle skabe/hylder/reol-tingester på badeværelse og flere andre små projekter 🙈 En del af problemet er også, at jeg har svært ved at bestemme mig og desuden går meget op i at det skal lige præcis det rigtige – så hellere vente end at få noget op/ind, som ikke er lige efter mit hoved (ubeslutsom og “kræsen” er en dårlig kombi) 🙈 Og så er jeg desuden elendig til at rydde op efter mig selv, om det er er efter madlavning, spisning eller generelt bare at rydde op efter mig selv 🙈

Jeg er så sygt dårlig til at rydde op… min søde mand får fniller, og laver en “bunke” til mig på soveværelset, med de ting jeg har strøet omkring huset. Og så ligger det der. I laaaang tid 🙈

Jeg er en dør til at lade andre vaske mit tøj. Så herhjemme vasker min kæreste hans samt alle vores sammenbragte børns tøj, og jeg vasker mit eget.
Total dobbeltarbejde og virkelig upraktisk, men kan simpelthen ikke ha tanken om at andre skal stå med hænderne i mine sure sokker og beskidte trusser. Samtidig har jeg det også omvendte, jeg kan ikke begrave mine egne hænder i andres beskidte vasketøj. Synes det er uhygiejniske og grænseoverskridende 🙊🙉🙈.

Støvsuge under sofaen! Under sofabordet! Under skrivebordet! Okay under der meste / hader det simpelthen!

Jeg er virkelig dårlig til at tage mig sammen til at sætte i opvaskeren, det ender med at stå og rode på bordet. 🙈 Det er virkelig dumt!

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply
  Marie-Louise
  16. september 2017 at 8:07

  Jeg er virkelig helt og holdent eminente til at lade vatpinde med sort mascara ligge ved spejlet på badeværelset og så er rigtig god til ikke at få ryddet sofabordet af for brugte kaffekopper (læs kaffekopper) og rester af snacken som gulerodsstave, æbler, granatæbleble something (læs sliiiiiiik)
  Ja det er så noget jeg er virkelig god til ikke at få gjort 😝

 • Reply
  Julie
  16. september 2017 at 8:22

  Jeg kan på ingen måde holde orden på mit tøj. Uanset hvor hårdt jeg prøver, så ser det altid ud som om der er sprunget en bombe i min side af skabet. 🙈
  Jeg er også typen, der kan finde på at hænge en trøje eller en blazer henover en stol og så hænger den der til jeg skal bruge den næste gang. 🙊 Og det kan sagtens være 14 dage senere.

 • Reply
  Lotte
  16. september 2017 at 8:26

  Jeg hader at gøre rent!! Jeg synes det er noget af det kedeligste i verden…pt har vi rengøringsdame til at klare den post i vores lejlighed, og selvom jeg glæder mig helt vanvittig til at flytte i hus om nogle måneder, så frygter jeg godt nok den der rengøring. For rengøringsdamen flytter ikke med. Og der er 250 m2 😬

 • Reply
  Lotte
  16. september 2017 at 8:29

  Jeg hader at gøre rent!! Jeg synes det er noget af det kedeligste i verden…pt har vi rengøringsdame til at klare den post i vores lejlighed, og selvom jeg glæder mig helt vanvittig til at flytte i hus om nogle måneder, så frygter jeg godt nok den der rengøring. For rengøringsdamen flytter ikke med. Og der er 250 m2 😬 PS. Jeg går hjemme , så det er ikke fordi jeg ikke har tiden til det 🙈

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  16. september 2017 at 12:01

  Haha, jeg haderhaderhader at lægge tøj sammen. Nogle gange bor det i Ikea-nettene inde i gaderobeskabet, hvor ingen opdager noget…

  – A

 • Reply
  venterpaavin
  17. september 2017 at 10:31

  Folk ville tro det var løgn, hvis de så mit hjem de fleste dage. Jeg gider vitterligt ikke bruge min energi på rengøring.

  – K

Svar