Ærlig snak Det shjaw! Life of a mom Skrupskøre børn

Man Ved, man er mor, når det er lørdag aften og…

untitled_artwork

Jeg tror jeg har det sorte bælte i børnesygdomme. Med to kødklumper der hjemme på 3 og 6 år, der slæber ALT med sig hjem fra diverse børnegaleanstalter, og i øvrigt ikke er nærrige med at dele ud af de fremmede baktusser, så har vi ligesom haft det hele “inde på kroppen”…så at sige. Vi har haft alt. Skide-bræk syge x 8467 gange (hvis ikke jeg husker helt forkert). Mellemørebetændelse x 27. Hånd-fod-og-mund syge. Skoldkopper (selvfølgelig på vores bryllupsdag!). Tredages-feber. Øjenbetændelse x 453 (sådan ca). Lus x 402 (eller var det 403?). Lungebetændelse. Osv. Osv. Osv.

Undtagen én børnesygdom…den mest frygtindgydende af dem alle…den mest berygtede…den mest ulækre…og den mest få-vand-i-munden-på-den-dårlige-måde-indbydende børnesygdom.

Nemlig…

Børneorm

Lige indtil i lørdags that is….

Det der skete var:

Det var lørdag. Alt var godt. Og børn er jo søde, det ved alle. Bare ikke fra klokken 20. Det ved alle også. Fra klokken 20 er børn kun søde, hvis det er i selskab med Ole Lukøje, en let snorken og en bamse under armen. Der skal være STILHED!! fra klokken 20 og som minimum 10 timer frem. Ellers er det at der stille og roligt vokser horn ud i panden på forældrene og små hugtænder, parat til at fortærre de små bæster, med brun sovs og kartofler.

Klokken nærmede sig ti minutter i rødvin (læs: klokken 20). Kummefryseren skulle på toilettet og have børstet bisserne. Jeg kunne nærmest smage rødvinen…mærke den milde drue på mine læber. Lige indtil Kummefryseren sagde:

“Mor…hvad er det der svømmer rundt i min >%*”§ ?”

Jeg så nogenlunde sådan her ud, alt imens jeg tog et lille kig ned i tønden:

ilhlmcflnyems

“SKAAAAT!!! KOM LIGE HER UD!!”

Lillefar kom ud på badeværelset…og sammen beundrede vi den nyopfundne skat, der havde slået lejr i tønden.

En lille hvid satan, ca 1½ cm lang. En freaking fucking BØRNEORM!! Jeg sværger ved Rødvinsguden Bourgogne!! Ormen både hvæsede, havde dykkerbriller og badering på, alt imens den dykkede, lavede saltomortaler og slangede sig rundt i sit habitat. Den var ENORM!

Lillefar og jeg så nogenlunde sådan her ud:

yzjcngkgcyfju

Vi måtte på bedste pædagogiske vis forklare Kummefryseren hvad det var. Og helst uden at hun fik det dårligt og følte skam. Hun reagerede dog nogenlunde sådan her:

wwue0rcdophoe

Faktisk flækkede hun bare af grin. “Så…så I siger altså at jeg har en orm i nummeren? Ha ha ha ha!!!”

atxhpcn7tspme

Så hun tog det ganske pænt. Faktisk var hun pænt ligeglad og tog det rimelig køligt. Hun blev puttet og kaldte os for ormefar og ormemor og er i øvrigt selv gået under kælenavnet Ormi den sidste uge! Da hun og hendes små kæledyr sov, var det lidt som om at både Lillefar og jeg selv, pludselig syntes at det kløede alle mulige mærkelige steder (!) Så jeg fik pænt travlt med at ringe 1813 og derefter suse på døgnapotek klokken freaking 22 lørdag aften.

Så ved man ligesom man er blevet mor, ik’?

PS: Alle børn, voksne og kæledyr har det godt nu!

PPS: Jeg fik rødvin klokken 22.15. Vigtig info.

PPPS: Lad være at google børneorm og hvor de lægger æg…

PPPPS: Klask fra Lillemor

Og nåhr ja, der er skrevet lidt mere om det der “Man ved man er mor når…” lige HER

You Might Also Like

23 Kommentarer

 • Reply
  Tine
  21. oktober 2017 at 7:50

  Åh jeg HADER børneorm. Det er så klamt. De har det nede i min søns vuggestue, så jeg står og nærstuderer hver eneste lorteble omhyggeligt. Vi er lige taget på ferie og har fået kur med til os begge, så vi slipper for spanske læger hvis han er blevet smittet. Men so far, so good.
  I øvrigt har jeg det med børneorm som med lus. Bare ordet bliver sagt, så begynder det at klø! Bare i hver sin ende altså

  • Reply
   Lillemor
   21. oktober 2017 at 8:41

   Ha ha JA det klør bare ALLE steder!! Og jeg må sige, at efter vi har haft det “inde på (i) kroppen, så er jeg mere rolig. Omend det er utrolig ulækkert.

 • Reply
  Margit
  21. oktober 2017 at 8:19

  “Man” ved det også her – både den med ro efter kl 20, bamse under armen, alle børnesygdommene har vi passeret et utal af gange(jeg tæller ikke længere), og de der små klamme orm med gummistøvler og konfetti på har vi også haft en milliard gange! (Dem tæller jeg – eller forsøger ihvertfald) efterhånden så har jeg et skarpt syn på hvornår de er ankommet, for ligeså snart der kløes i nummi af henholdsvis 6 og 10årig arving, så har jeg arsenalet i medicinkassen kørt frem på bordet, og vupti 1 pille til os alle, og igen efter 14 dage, ellers dør de små klamme sataner ikke👀🐍🐛
  Iøvrigt Tine, så får man dem bare på apoteket i Spanien uden videre, altid søde og hjælpsomme i Spanien på apotekerne, vi har nemlig også mødt bæsterne dernede

  • Reply
   Lillemor
   21. oktober 2017 at 8:40

   Jeg har altså også et mindre apotek i skabet, efter mange års erfaring! Igen: Man har vel det sorte bælte efterhånden i børn!! Jeg synes dog også at vores orne mødom blev taget forholdsvis roligt. Og hey, det klør ikke mere!!!

  • Reply
   Tine
   21. oktober 2017 at 21:39

   Fedt! Det er da rart at vide. Jeg frygter altid lidt det der med læger/sygdom i udlandet, så snakkede med lægen inden vi tog afsted. Men der er ikke umiddelbart noget der klør på sønnike og hos mig er det vist kun fantomkløe 😂

 • Reply
  Tina // Provinsmor
  21. oktober 2017 at 8:30

  Jeg FRYGTER første gang, vi bliver ramt af enten børneorm eller lus! Jeg ved jeg kommer til at gå total i panik! Og efter at have gået fri i godt 6 år ind til videre, så VED jeg bare, at det snart sker 😮

  • Reply
   Lillemor
   21. oktober 2017 at 8:38

   Er I gået fri af lus i 6 år?? Hvordan?? Vi har ALTID Hedrin (lusemiddel) liggende her hjemme.

   • Reply
    Tina // Provinsmor
    21. oktober 2017 at 21:36

    De har ligesom aldrig bidt på nogle af børnene – hvorfor aner jeg ikke. Har tit overvejet, at vi bør have noget lusemiddel i skabet for en sikkerheds skyld – jeg kan ligesom bare mærke, at første gang de små dyr dukker op, er en lørdag aften kl lidt-i-rødvin-tid 😮 Men jeg har stadig ikke fået det købt 😩

 • Reply
  Stine
  21. oktober 2017 at 8:35

  Som mangeårig pædagog i daginstitution, kan jeg oplyse at jeg efterhånden tager børneorm helt roligt, efter selv at have haft dem sådan omkring syvtusindemillionmilliarder gange! -jep, en af de mindre fede ting der følger med jobbet 😂

  • Reply
   Lillemor
   21. oktober 2017 at 8:37

   Ha ha, se DET er da en personalegode der vil noget. Og pædagogerne brokker sig over de ikke får nok i løn… Pfft! Men til gengæld får I sgu da børneorm!! 😊😜😘

 • Reply
  Mia
  21. oktober 2017 at 9:59

  Kl 20 i går aftes hørte jeg et meget højt skrig og hysterisk gråd fra toilettet. Jeg forstokkede mig at en finger var blevet klemt af eller noget i den liga fordi det var så højt. Man når at tænke 1000 tanker mens man løber mod toilettet om hvad der er sket. Da jeg når frem sidder min datter på toilettet og SKRIGER: JEG HAR FÅET BØRNEORM!!!!!! JEG HAR FÅET BØRNEORM!!! Jeg HADER bare tanken om dem men må forsøge at holde mig bare nogenlunde samlet og får fremstammet. Må jeg se dem? Og der indtræffer katastrofen – min datter siger Jeg skyllede dem ud…. Resten af aftenen gik med at kigge efter hver gang hun var på toilettet og se om de var nogle ulækre hvide bæster i hendes numse. Men ingen viste sig 😳 Så lige nu venter vi i spænding på om der vitterligt er nogen orme næste gang hun skal lave en nr 2 (og jeg derned skal bruge hele weekenden på at vaske ALT tøj, sengetøj osv på
  Kogevaske) eller om vi slipper med skrækken i denne omgang. 😱😱😱 alene ordet børneorm 😣😣😣 AAAAAAADDDDRRRR 😒😒

 • Reply
  Rikke
  21. oktober 2017 at 10:31

  Lad mig se

 • Reply
  Julie
  21. oktober 2017 at 10:57

  Okay – det glæder jeg mig ikke til! Men som pædagog har jeg oplevet at nogle børn har haft FNAT – det er satme også ulækkert!

 • Reply
  Majbrit
  21. oktober 2017 at 19:26

  Vi er heldigvis sluppet indtil videre for de bæster. Vi er ellers også gode til sygdom herhjemme, fx øregangsbetændelse (eksploderende ørevoks i sengen), trommehindebetændelse (man kan godt læse sig til at jeg har mindst et ørebarn, ikke? Lige nu (som i nu) sidder jeg med den mindste på et år og venter på næste omgang bræk…. sidste gang var det – helt seriøst – sådan noget eksorcisten noget der sprøjtede mindst 40 cm ud (i lårtykke stråler). Fra kanten af sofaen ramte knægten ryglænet! Så hver lille trækning i maven og småklynk gør mig klar til at kaste en stofble under ham. Jeg har forøvrigt siddet her i sengen i to timer….. der er laaaaang tid til i morgen tidlig.

 • Reply
  Mette
  21. oktober 2017 at 20:01

  Er du sikker på det er børneorm 🙈? Vi har haft dem mange gange og de plejer hverken at være så store som 1,5 cm (snarere 3-5 mm) og sytrådstynde så man skal have falkeøje for at se den i kummen… børneorm er især klamme hos piger idet de om natten ormer sig op i tissekonen😣 og svier som ind i h… så man (jeg!) må sætte spotlys på (det får den til at komme mod lyset) og decideret fiske ud af ja, tissekonen. Hvad man ikke gør for de børn!!

 • Reply
  Lise
  22. oktober 2017 at 8:51

  Googlede da lige børneorm og hvor de lægger æg 😭

  • Reply
   Lillemor
   23. oktober 2017 at 21:41

   Ha ha ha ha!! (Okay, jeg bør nok lade være at grine, siden det er mine tarme æggene har indtaget)

 • Reply
  Birgitte
  22. oktober 2017 at 20:54

  Årh børneorm er det værste 😳😱 jeg har præsteret at ringe til lægevagten kl. 22 søndag aften og trygle om recept på vidundermidlet, der afliver de bæster.. Lægen mente dog, at jeg sagtens kunne vente og ringe til egen læge mandag morgen 😳😡 Ja tak makker.. det er sgu da ikke dit hjem og din datter, hvor de ækle skabninger har taget ophold 😵 Da han ikke gav sig, ringede jeg istedet og vækkede vores bagvagt (jeg er spl.) og nærmest skreg ind i røret, at han ville få alt det rødvin, han kunne tænke sig, hvis han straks udskrev en recept 🙈😂 heldigvis var den søde bagvagt mere medgørlig og jeg troppede op på døgnapoteket en halv time senere 😂👍🏻

  • Reply
   Lillemor
   23. oktober 2017 at 21:39

   Se, det er glæden ved at have kendskab til bagvagter 🙂 Jeg har muligvis også selv lagt en læge eller to i benlås, for at få en recept på fucitalmic 🙂

 • Reply
  Sisse
  23. oktober 2017 at 13:08

  Åhhhhh… Her var det bare tirsdag men Ca fuldstændig samme historie… Jeg synes generelt ikke jeg er sart, men børneorm tropper den!

  • Reply
   Lillemor
   23. oktober 2017 at 21:36

   Børneorm topper ALT!! 😉

 • Reply
  Signe Op.
  6. november 2017 at 7:27

  Nooooooo! 😱 Jeg har én gang i mit liv haft lus (da jeg tog kørekort, af alle tider) – og mine børn har aldrig haft… Nå, men dengang var jeg nærmest parat til at barbere mig skaldet. Kunne SLET ikke have det, og opførte mig virkelig uhensigtsmæssigt! Tør slet ikke tænke på, hvad jeg må føle trang til at gøre, hvis jeg nogensinde får børneorm.. 😳

 • Reply
  Karina Marino
  11. september 2019 at 14:12

  Jesus.! Jeg har aldrig oplevet noget klammere end de orm. Vores dreng på 5 fik børneorm lillejuleaften -ja skide lillejuleaften. Han sagde numsen kløede og jeg kiggede og ganske rigtig tittede der en hvis klam ulækker orm op mig. Den nærmest skreg mig op i ansigtet FY for den da. Så 1813 og akut på apoteket også ja så hjælper kuren ret hurtigt og halleluja for det virker så hurtigt. 🙈

Svar