Ærlig snak Det shjaw! Life of a mom

LIVE fra en bænk i Zoologisk have

20171022_201816

(Advarsel: Sarkasme kan forekomme)

Jeg sidder på en bænk i zoologisk have. Med en varm kaffe hånden. Mandlen har begivet sig ind i kanin labyrinten – enhver forælders mareridt….

Alle førstegangs forældrene render rundt i labyrinten med deres mobiltelefon og leger troligt kongens efterfølger, oppe i de trænge gange og foreviger øjeblikket, hvor deres tumling bliver most af en tolv årig, der med 120km i timen, baner sig vej frem i labyrinten. Alle flergangs forældrene sidder på legepladsens bænke og nyder den indfundne fred og ignorerer for en stund stemmerne, der siger “MOAR SE MIG” i håb om, at det er en af de andre forældre der refereres til.

Men jeg husker det tydeligt. Da Kummefryseren var lille og jeg første gang begav mig ind i labyrinten, der ikke ligefrem har taget hensyn til mennesker over 150cm. Den lille lyserøde tophue, blev mindre og mindre, alt imens hun snoede sig rundt i gangene, med snot næse og mudder indsmurte støvler. Jeg hvinede “Bliiiiv heeeeer”, men stemmen blev til en let piven, da en hær af 5. klasser stormede mig og nedlagde mig totalt og brugte mig som dørmåtte og hoppepude på én og samme tid. Det var således umuligt for undertegnede at følge med. Og væk var hun. Jeg var parat til at tilkalde både SWAT team og politi helikopter. Det viste sig at hun blot havde slået lejr i en tunnel og det var åbenbart ikke noget FBI havde tænkt sig at handle på (de havde åbenbart vigtigere ting at tage sig til). Nu har jeg folet i alt to børn og lissom lært, at man som forældre for det første skal holde sig væk fra rædsels labyrinten, men også lært, at et forsvundet barn i labyrinten, ikke altid er en dårlig ting!

Det betyder blot at man kan drikke sin kaffe færdig i ro og mag!

Kan I ikke huske det fra I selv var små? Ens forældre kom rendende og sagde febrilsk “Hvor har du været??!” og man svarede “Øh… Lige her på legepladsen hele tiden?” Det er jo trods alt sjældent børnene siger: “Jeg daffer sgu lige væk fra verdens største legeplads og går hen til tigerne helt alene og spørger hvordan de har det!” Så jeg er altså personligt begyndt at tage det lidt mere stille og roligt, når ikke jeg har set en genkendelig tophue langs labyrintens top i nogle minutter 😉 Og skulle de have sneget sig ind til tigerne, for at ride en omgang rodeo, så kan det da alt andet lige kun blive en enormt god konfirmationssang.

Ik?

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply
  Betina
  22. oktober 2017 at 21:02

  Som 3. gangs mor, tog jeg det måske lidt for roligt idag i Zoo ved kaninlegepladsen. Jeg sad med yngste ynglet på 5 måneder i madpakkehuset, sammen med resten af de voksne i familien. (Mormor, morfar, far, onkel og dennes kæreste.) Da ældste ynglet på 4 og snart 7 var på før omtalte legeplads, pludselig kommer hende på 7 hen til madpakkehuset. Hvor til jeg siger nå hun har nok mistet sin lillebror. Jeg går ud og spørger hvad hun vil, hun skulle bruge hjælp til noget på legepladsen. Ok, men hvor er din lillebror? Ham sendte jeg hen for at hente dig. Hmm han har ikke været her hvor så du han sidst? Der ovre. Ok jeg går den vej. Han er så nået næsten op til køerne og står der i sine gule regn bukser og blå jakke og see fortabt ud. Jeg får øjnkontakt med ham og vinker. Han kommer mod mig med tåre i øjnene, mor jeg vil ha’ dig. Jeg nåede ikke at panikke.

  • Reply
   Lillemor
   23. oktober 2017 at 21:38

   Ha ha! Ja, altså de kan jo godt gå lidt på udkig. Og selvfølgelig får man lige en lille klump i halsen engang imellem. Men man finder dem jo!

 • Reply
  Tina KH
  23. oktober 2017 at 10:57

  Så hyggeligt, samme tid du sad der med kaffen, da sad jeg på en bænk i Tivoli og ventede på min datter:-)
  Og jo jeg kan sagtens huske da jeg selv var barn og susede rundt på legepladsen og huske også min egen datter suse rundt.
  Godt du tager den lidt med ro, så bliver der lidt overskud til jer alle:-)
  Rigtig god mandag ønskes herfra.

  • Reply
   Lillemor
   23. oktober 2017 at 21:37

   Tak Tina 🙂 Og ja, det er endnu ikke sket at de er blevet helt væk! Så noget må man jo gøre rigtigt! God mandag tilbage til dig 🙂

 • Reply
  Maria
  23. oktober 2017 at 14:37

  Du skriver FANTASTISK sjovt og spot on😂👍
  Har tænkt på, det er ikke meget vi har hørt om dit nye job? Er det godt derude på Herlev ?

  • Reply
   Lillemor
   23. oktober 2017 at 21:36

   Hej Maria 🙂 Tak hvor er du bare skide sød 🙂 Ah ja, måske jeg bør komme med en lille update på bloggen snart. Men JA! Jeg er glad for det 🙂 Tak fordi du spørger 🙂

Svar