Ærlig snak De der mænd dér Gode råd Opskrifter

Tilhører du øko-religionen? Eller tilbeder veganer-Guden? Eller…

screenshot_20180206-174140

Har I prøvet det her? “Kød” der er 100% plantebaseret? Vi er hverken medlemmer af vegetar-kirken, indehavere af den store øko-bibel eller tilbeder veganer-Guden. Og følger måske heller ikke helt kostrådene til punkt og prikke.

Lillefar er håndværker for christ sake! Jeg ville da få en skilsmisse erklæring kastet i hovedet, hvis jeg ikke serverede kød minimum 5 x om ugen. Men vi forsøger at være nogenlunde opmærksomme på miljøet. Mere og mere efterhånden. Men Rom blev jo ikke bygget på én dag.

Trods min entusiasme for en god rød bøf, skræmmer det mig dog ret meget, at det at spise 500g hakket ko, svarer til at kører 100km (eller var det 200km?) i bil. Så meget sviner det miljøet. Ad! Personligt synes jeg at den viden bidrager til, at man får lyst til at Google “ret baseret på linser” i ny og næ. For at skåne samfundet. Jeg kan godt lide kød! Men der er jo ingen grund til at smelte et isbjerg, hver gang jeg skal have aftensmad. Så jeg forsøger at lave retter i ny og næ, der ikke inkluderer kød.

Men det betyder ikke at jeg går all in på veganer-øko livet. Men lidt har vel også ret. Æg fx kunne jeg ikke drømme om at købe ikke-økologisk. Og det har gennem de sidste år været fuldstændig naturligt for mig, at købe økologisk mælk og yoghurt samt frugt og grønt. Og synes i øvrigt ofte at prisen er nogenlunde ens efterhånden. Men kød køber jeg ikke økologisk. Og det kan måske virke dobbeltmoralsk at jeg ikke kaster penge efter hønen der har lagt æggene, når jeg køber æggene som hønen har skudt ud økologisk. Men altså 129kr for en kylling? Er I klar over hvor god rødvin man kan få for 129kr? (Spøg til side…) Men helt alvorligt, så er det skisme ikke alle husstande der har råd til at købe alting økologisk. Og så må man jo gøre det så godt man kan.

Nå, men hele pointen med det her blog indlæg var jo egentlig, at jeg stødte på Naturli’s produkt i kølemontren forleden. Det meget omtalte produkt, som har været udsolgt, grundet enorm efterspørgsel. Jeg tænkte jeg ville lave “Håndværker-testen”. Så altså med andre ord servere spaghetti bolognaise for Lillefar med “Kød” kun lavet af planter – uden hans viden 😜. Og så se hvad han sagde til det. Og OM han sagde noget.

Jeg gik faktisk bare igang med bolognaisen som jeg plejer. Og camouflerede den lidt mere røde farve (fra rødbederne der er i produktet) med lidt sovse kulør.

screenshot_20180206-193520

screenshot_20180206-193646

Og så satte vi os ellers for at spise og jeg begyndte at plapre løs om løst og fast, så håndværkeren på 194cm ikke skulle fatte mistanke. Da han tog sin anden portion sagde jeg det til ham. Han var fuldstændig forarget! Kunne overhovedet ikke smage forskel faktisk. Tror faktisk han brugte ordet “imponerende”. Så altså… Produktet bestod Håndværker-testen og vi har skånet miljøet en smule i dag.

Jeg er som sagt hverken miljø-aktivist eller noget som helst, men jeg synes fandenfiseme da at det er smart, at man kan skåne miljøet, ved at spise noget der i øvrigt ender med at smage som det man plejer at lave. Bare i ny og næ. Ik’?

Et par hurtige Google søgninger, kunne dog ikke gøre mig klog på, om hvorvidt der er andre ting og sager i produktet, som er fuldstændig hjernedødt. Men kan læse at det har fået meget kritik med på vejen også.

Men nu vil jeg høre lidt om jer og jeres syn på alt ovenstående! Så håber I er med på legen og lige sætter et kryds for den der passer bedst på jer 😉 Uddybe også gerne i kommentarfeltet! Jeg vil meget gerne høre jeres syn på sagen.

[poll id=”23″]

[poll id=”24″]

Og apropos kostråd! Så lavede jeg jo for noget tid siden en lidt…hvad skal vi kalde det…revideret udgave af kostrådene til mødre 😉 Kig med HER

20170331_212921

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Reply
  Eva
  7. februar 2018 at 5:46

  Jeg er tosset med de der produkter! Ganske enkelt. Desværre er manden ikke helt lige så begejstret, men han kan dog gå med til en kødfri dag om ugen. Jeg har dog hørt at produkterne indeholder en del soya som erstatning for kødet. Det er jo i princippet fint. Men det er noget med at det kan skade sædproduktionen hos mænd 😨
  Så jeg håber snart de finder en anden erstatning som heller ikke er så dyr.

  • Reply
   Lillemor
   14. februar 2018 at 22:54

   Det jeg købte kostede 25 kroner. Jeg er faktisk ikke klar over, om det var tilbud eller hvad? Lev vi forsøger os også med 1-2 kødforbruget dage om ugen.

 • Reply
  Astrid//hjertestreger.dk
  7. februar 2018 at 9:51

  Fedt indlæg! Det er lige præcis sådan jeg også har det… Men jeg køber stort set kun øko-kød, og fylder bare fryseren, når der er tilbud. I flere år spiste jeg ikke svinekød, men må indrømme at det der svinekød fra Poppelbjerg, eller hvad det hedder (hvor grisene er udenfor), smager rigtig godt. Jeg synes det er sejt at være veganer, men bliver det nok aldrig selv. Små skridt i en grønnere retning, tager jeg nu.

  • Reply
   Lillemor
   14. februar 2018 at 22:53

   Jeg tror også at små skridt i det lange løb er store skridt. Man må bare gøre det så godt man kan!

 • Reply
  Miss Jeanett
  7. februar 2018 at 22:56

  Jeg spiser ikke svinekød, hvis det ikke er øko. Det har dog intet med miljø eller dyrevelfærd at gøre, men fordi svineproduktionen pumper dyrene med så meget antibiotika, at hvis de fortsætter på dette niveau, så holder antibiotikaen op med at virke, når vi mennesker skal bruge den som medicin. Dvs at vi om 30 år vil se folk, der dør af normale ting som blærebetændelse, lungebetændelse og andre betændelser, som i dag er ret ufarlige. Jeg vil simpelthen ikke støtte svineproducenternes vilde forbrug af antibiotika og derfor spiser jeg kun øko gris, da de kun må bruge en meget lille mængde antibiotika i forhold til deres ikke-økologiske kollegaer.

  • Reply
   Lillemor
   14. februar 2018 at 22:52

   Er det egentlig ikke det samme med meget kyllinge kød? Det bliver zså vidt jeg kan huske, også pumpet med alskens ting og sager. Men jeg er enig, jeg tror også at flere og flere ville købe økologisk, hvis man rent faktisk vidste, hvor mange uhensigtsmæssige ting der var i kødet.

 • Reply
  Marie
  12. februar 2018 at 16:36

  Jeg er øko-psyko, sådan er det bare.Sprøjtemidler, penicillinrester vil jeg helst undgå, men det betyder også, at vi har et åndssvagt højt madbudget. Jeg har også været vegetar i nogle år, men det skal jeg lige love for, at min søn på fem år ikke er… Min datter på lidt over et år er ikke specielt interesseret i kød, men hun får tilbuddet. Og faktisk drikker jeg næsten aldrig rødvin, fordi jeg er allergisk, men når jeg gør, så får jeg det markant mindre dårligt, hvis rødvinen er økologisk (noget med færre/ingen sulfitter??). Så jeg er ret speltagtig, men jeg også mega hyklerisk, for når vi henter take away, så er det altså ikke øko…

  • Reply
   Lillemor
   14. februar 2018 at 22:50

   Altså jeg vil sige, at jeg faktisk er ret fascineret over dem der går all in. Måske ikke veganer all in 😜 Men øko all in. Fordi det jo giver mening! Og fordi man passer på dig selv. For det ER satme klamt, at der er så mange ulækre ting i fx svinekød. Tror at rigtig mange mennesker, slet ikke er klar over hvor mange uhensigtsmæssige ting der er i. Men som du sider – det kræver også et tårn højt madbudget. Og rigtig mange mennesker har ikke de penge.

 • Reply
  Anette
  26. februar 2018 at 15:57

  Godt det en god erstatning, men jeg køber det ikke for jeg kan ikke tåle det.
  Prøver at spise mest mulig øko, dansk, efter årstid og lokalt…. tror jeg passer bedst på mig selv, dyr og miljø med den indgangs vinkel.
  men må indrømme Zorros kylling sjældent er øko…. nogle af de bedste syrlige vi gummer er faktisk øko, nu mangler de bare en god salt lakrids ala junglevrål.

Svar