Det der skete var at jeg en dag på min Instagram profil (@lillemorblog), klaskede et billede op af dagens madlavning. – Som jeg må indrømme af og til, består lidt af de samme 7-8 retter. Jeg spurgte læserne hvad deres nemme hverdagsretter var, for at få lidt inspiration og for at de evt. kunne bidrage med lidt gode idéer, til andre idé forladte kvinder der ude. Rigtig mange kom med deres bud på en god og nem hverdagsret. Og så var det at Lillemor fik den idé, at bringe dem her på bloggen – med læsernes samtykke naturligvis. Så hold øje med bloggen for inspiration 🙂 Du kan finde alle opskrifter HER. Send gerne dit eget bud på en nem hverdagsret til lillemorblog@gmail.com.
Lidt info om læseren:
Navn: Lise
Alder: 32 år
By: Ex-Vesterbroer og nu husejer i Borup
Børn: Albert på 3 1/2, som får en lillebror til maj
(Til info kom jeg en dag til at afslutte en mail korrespondance med Lise med: “Håber du får en rigtig god weekend med masser af rødvin!” meget passende for en jordemoder at skrive, ik’? (Lillemor din klaphat!)
Profession: Oversætter, men pt mest gravid!
Fuldend følgende sætninger:
Jeg følger med hos Lillemor fordi…fordi hun drikker tilpas meget rødvin til mit temperament!
Jeg kan godt lide børn, men…allerbedst når de sover
Rødvin er…acceptabelt, hvis der ikke er mere øl
Denne ret er god fordi…den kræver relativt få ingredienser, er ret nem at lave og smager af meget
◊Blomkåls risotto◊
Til 4 personer. Tilberedningstid ca. 50 minutter.
Ingredienser:
- 300g risotto ris
- 800ml bouillon
- 1 blomkålshovede
- 1 løg
- 2 æbler
- 80g parmesan
- 1 dl fløde
- 2-3 spsk hvidvinseddike (eller en anden eddike du kan lide, fx med frugt)
- Smør og olivenolie til stegning
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
3/4 af blomkålshovedet skæres i små buketter og steges i smør og olie i 5-10 minutter, til det har fået lidt farve.
Herefter tages det af panden og gemmes til senere.
Steg dernæst det finthakkede løg og risene i smør og olie ved høj varme i 2-3 minutter.
Tilsæt så halvdelen af bouillonen. Når den er kogt ind tilsættes resten. Det tager ca. 20 minutter ved middelhøj varme.
Imens det koger kan du skære æblerne ud i fine skiver og overhælde dem med lidt hvidvinseddike (eller en lignende eddike).
Den sidste del af blomkålshovedet skæres ud i mindre buketter og gemmes til topping.
Når væden er ved at være kogt ind tilsættes den stegte blomkål fra før og fløden. Lad det koge ind og smag til med eddike. Til sidst tilsættes den revne parmesan.
Jeg plejer at servere risottoen med æblerne ved siden af og den rå blomkål som topping.
Tak til Lise for lækker opskrift! Jeg ved ikke hvad det er med mig, men jeg er tosset med risotto! Og laver det alt for sjældent. Og som Lise skrev til mig: “Det er en meget hvid ret, som smager af meget mere end udseendet giver den credit for og som er godkendt af min 3-årige”. Så jeg tør godt lave den til mine børn, selvom deres værste fjende er alt der er i familie med kål!
Vil du gå på opdagelse i flere lækre opskrifter, kan du klikke HER. Der er bl.a. kyllingelasagne, Linse suppe og meget mere! Og husk at jeg også gerne vil høre fra dig, hvis du har en lækker opskrift i ærmet!
3 Kommentarer
Anne
10. april 2018 at 22:02Det er et super godt koncept, du har fundet på. Mere – mere – mere… tak 🙂
Anette fra min-servicehund
22. april 2018 at 1:11Uh skal også have lavet og taget billeder til dig…
Det her lyder nu også lækkert
Lillemor
24. april 2018 at 19:55Ja gør endelig det 🙂