Ærlig snak Gode råd Life of a mom Mommy-panel

Må børn tro på nisser?

screenshot-20181220-191117-instagram.jpg

Det er vitterligt meget forskellige holdninger der er der ude. Om børn “må” tro på nisser eller ej. Når nu man har valgt at være blogger som jeg og viser hjemmets nissedør frem til offentlig skue på instagram profilen (@lillemorblog), så er det sikker som Amen i kirken, at man modtager X antal privatbeskeder, vedrørende om “det nu også er smart at bilde børnene den slags ting ind?”. Den slags hører med som Blogger (og jeg ka’ ta’ det!) ?

Men jeg synes jo egentlig at snakken er interessant! For Kummefryseren og Mandlen tror helt oprigtigt på nisser! Kummefryseren skriver små fine breve til nissen. Og Lillemor nissen svarer og Lillemor spiser de pebernødder eller de hårakrøpskullr (som Kummefryseren har skrevet ovenfor ?) der bliver stillet frem til den! Og endvidere kommer nissen jo også med små gaver hver dag…selvom Kummefryseren er pænt træt af at få praktiske gaver som nye blyanter og nye underhakkere ? Så selvom nissen her hjemme tenderer til at være røvsyg i sin smag af gaver, så findes den altså her hjemme! Og hos andre findes nissen på loftet. Og hos nogle findes nisser slet ikke.

Her hjemme har Lillefar og jeg svoret evigt troskab, mod det faktum at nisser findes og at vi til evig tid vil overbevise Kummefryseren og Mandlen om, at det aldrig har været os der har været på spil. Overvej lige hvor sjovt det er, når Kummefryseren bliver en sur teenager på 17 år, der finder gran i kurven med underbukser og WC papir i støvlerne, ha ha! Det er da en perfekt anledning, til at pisse sin teenager af! DET VAR IKKE MIG! DET VAR NISSEN!! FLIP UD PÅ DEN!

Either way…jeg synes det er et interessant emne! For der er angiveligt enormt meget uenighed omkring hvorvidt det er okay at “bilde” sine børn den slags ind.

Hvad gør I hjemme ved jer? Findes nisser? Og findes den på loftet? Bag nissedøren? Eller findes nisser slet ikke? Kommenter endelig nedenfor.

Og apropos at pisse sin teenager af, så kan I jo (gen-) læse indlægget 10 ting jeg vil gøre mod mine børn, når de bliver teenagere (playback is a bitch!) lige HER.

You Might Also Like

17 Kommentarer

 • Reply
  Astrid
  20. december 2018 at 19:52

  Nisser findes!!! Vores (mine søskende og jeg!!) her fx Nisse Marni og HAN finder os altid. Uanset at vi er +30, bor i udlandet/udkantsDanmark. He’ll be there!!! I år har vores nisse (mine 2 små børns-som er en anden. Og som pt ikke hedder noget, fordi det ikker er MIG der bestemmer, kommer med forslag, men dem, og de sir kunNisse) fundet dem. Og DET er en præstation. For han er i år ikke flyttet ind, ved siden af
  Kakkelovnen som han plejer med dør und alles. Nix. I år er Nissen lidt træt og stresset. Så han kommer bare med gaverne, der hvor døren plejer at være. Men han kommer!!! Med ALLE
  De
  Gode
  Ting. Som de lige havde ønsket sig:-)

  • Reply
   Lillemor
   22. december 2018 at 21:13

   Hvor er det bare fantastisk! og jeg er helt enig 🙂 Det er dejligt og hyggeligt at kunne bringe et godt barndomsminde videre. Klask fra Lillemor

 • Reply
  Dorte
  20. december 2018 at 19:58

  Mine børn må gerne tro på nisser, meeen Nissen her (moar) har ikke været vaks nok. Efter knægtens (primo december) fødsel da datteren var omkring 3 år, så var der et døgn hvor ammehjerne og zombien overtog cockpittet. Så jeg væltede omkuld i sengen og sov rigtig godt , ammede over natten – sov mere – hørte den julespændte datter vågne ved 5 tiden. Forsøgte ivrigt at få manden til at aflede mens jeg på 2 min skulle fremtrylle nissegaven. Ak, der var lige blevet tjekket for pakke, så selvom hun ikke var større så opdagede hun mig. Måske hun ikke koblede det hele lige der, men hun undrede sig dog over alt den hjælp jeg måtte yde husets nisse denne december 😉 Og ham nissefar tænker nogen måske – tja, han var mindst lige så søvnig selvom han var forskånet ammeopgaven 😉😂

  • Reply
   Lillemor
   22. december 2018 at 21:12

   Ha ha ha! Kan lige forestille mig en tre årig stå og tænke: Hvaaaa….hvad laver du der? Ha ha! Som nævnt så har vi svoret evig troskab Lillefar og jeg og har givet hånd på, at vi aldrig aldrig ALDRIG indrømmer, at det var os der lavede numre…og købte nye underbukser. Klask fra Lillemor

 • Reply
  Camilla
  20. december 2018 at 20:01

  Nisser findes – og det er en skøn tro! Her hedder nissen Nissen, opfindsom familie 🙄 den har ikke en dør eller andet, men den hører hvad man siger, opdager hvis man ikke er helt sød og den kommer med en gave i julestrømpen hver nat. Hvis man er virkelig fræk kommer den med en kartoffel – det er kun sket en gang og er VIRKELIGT effektivt!!

  • Reply
   Lillemor
   22. december 2018 at 21:08

   Ha ha! Jeg elsker det! Og jeg hørte faktisk en kollega nævne det med kartoflen forleden også. Jeg synes det er et rigtig godt trick 🙂 Klask fra Lillemor

 • Reply
  Trine
  20. december 2018 at 20:05

  Vi har valgt at sige, at “hvis man tror på nisser findes de. Og hvis man ikke tror på dem, så findes de ikke” så er det op til den enkelte og ikke et spørgsmål om rigtig eller forkert, men om tro.

  • Reply
   Lillemor
   22. december 2018 at 21:08

   Det er en rigtig god måde at gøre det på! Jeg synes nemlig også at man skal omfavne børnenes fantasi og lade dem drage deres egne erfaringer! Klask fra Lillemor

 • Reply
  Eva
  20. december 2018 at 20:10

  Jeg fik ikke lov til at tro på nisser som barn, og som voksen synes jeg det er noget så trist. Så vi (jeg) har bestemt at vores søn skal have lov til at tro på nisser og julemanden, der skal være plads til magi og fantasi i hans barndom. Lige nu er han kun 1 år så vi har ikke gjort så meget ud af nissen endnu – men vi er ret sikre på at han bor over i den gamle stald vi har 🤔 mon ikke han “vågner op” til næste år ☺️

  • Reply
   Lillemor
   22. december 2018 at 21:06

   Uh, hvor er det fint med en lille stald! Jeg er sikker på at I sammen nok skal få skabt nogle rigtig gode barndomsminder, for jeres nu 1 årige. Klask og kærlighed fra Lillemor

 • Reply
  Pernille
  20. december 2018 at 21:18

  Jeg har ikke børn selv men jeg syntes Det er vildt sjovt det I har gang i.. Jeg bilder også mine venner børn alt muligt mærkeligt ind, Nogen gange er det en god indgangsvinkel til en snak og andre gange er det bare virkeligt sjovt for os voksne.. men det sætter da nogle tanker i gang hos ungerne de bliver analysere og se opsøger viden, så forsæt endelig.. Nå ja også er jeg en lille smule forundret over folk trang til at blande sig i andres måde at leve livet på.. Det syntes jeg er langt værre en at bilde nogle unger ind at julemanden har et værksted, bag en tilmuret dør, i en kælder på indre Nørrebro. Sjovt nok i samme opgangsom deres mormor bor.. Jeg er 36 i dag og selvom jeg nu ved der er cykelkælder så vil en filial af julemandens værksted altid være i den kælder i mit hjerte… God jul

  • Reply
   Lillemor
   22. december 2018 at 21:04

   Hej Pernille! Hvor har du bare ret og hvor er jeg bare enig 🙂 I øvrigt kan jeg sige, at hvis du en dag skulle anskaffe dig nogle krapyler selv, så vil du blive introduceret til en verden, hvor nogle sætter en ære i at blande sig i netop din måde at være mor på, ha ha! Sad but true. Heldigvis er langt de fleste mødre fandme nogle bad ass skabninger. Så for det meste er der en masse gode råd og støtte at hente. Og i øvrigt er jeg sikker på, at der gemmer sig et lille nisseværksted nede i den dersens cykelkælder 😉 Klask fra Lillemor

 • Reply
  Betina
  20. december 2018 at 21:53

  Her hjemme har vi 2 nisser Ibber og Bibber, de kommer ikke med gaver hver dag. Men når de har lyst og de hjælper julemanden om søndagen hvor han afleverer adventsgaver. I år har mor her måtte hjælpe julemanden 1. Og 2. Søndag i advent, uden ungerne synes det var underligt. Vi har 3 børn her hjemme storesøster på 8, brormand på 5 og lillesøster på 19 mdr. De to store tror fuldt og fast på nisser og julemanden.
  Den store spurgte på et tidspunkt on nisser tandfeen og den slags var virkelige for det havde en af vennerne sagt de ikke var, hvor til jeg svarede hvis du tror på dem findes de. Hvor til hun svarede jeg tror på dem mor. Jeg synes det er hyggeligt. Derud over har vi spion nissen der har en direkte linie til julemanden.

  • Reply
   Lillemor
   22. december 2018 at 21:02

   Hvor er det sjovt! Bibber var i øvrigt kælenavnet for min mor! Så det varmer helt mit hjerte at læse det navn. Og vi siger i øvrigt det samme her hjemme. At hvis vores børn tror på noget, så er det rigtigt for dem. Og det samme siger vi om religion. Kummefryseren spurgte nemlig om “vi” troede på noget her hjemme. Der sagde jeg at at far og jeg ikke troede på noget, men at der var rigtig mange der gjorde. Enten på Gud eller på Allah. Og at det i så fald var rigtigt for dem. Så jeg er enig! Klask fra Lillemor

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  21. december 2018 at 12:07

  Åh, det er så fjoget dem, der mener at man 1) Ikke må lyve for børn 2) At de jo alligevel finder ud af det, og det derfor er et tillidsbrud og de bliver kede af der eller 3) At det er noget pjat og absolut ikke hyggeligt.
  Hjemme ved os spiste vi altid risengrød d. 30/12, som vi stillede en lille rest af op på loftet og næste dag (når vi vågnede alle tre tøser på madrasser, på vores forældres soveværelsesgulv), hang der 24 gaver på vores værelse, som vi i ren ærefrygt hverken trykkede på eller pakkede op før tid – vi havde stor respekt for nissens fantastiske gaver og regler for dem 😀

  – A

  • Reply
   Lillemor
   22. december 2018 at 20:58

   Ja helt ærlig…forældre der siger at man ikke må lyve for sine børn, er jo skøre!!! 🙂 🙂 Ha ha! Jeg elsker dit barndomsminde. Det er lige præcis sådan det skal være. Her hjemme siger vi også at julemanden laver Mandlens julegave mindre og mindre, hver gang han spiser en bussemand. Det har dog ikke virket! Klask fra Lillemor

 • Reply
  Heidi
  23. december 2018 at 8:11

  Børn skal da tro på nisser. 🎅🏼
  Min på 11, 12 om et par dage tror ikke på dem mere, men har VIRKLELIG været overbevist om
  at de fandtes. Dog er hun ikke sikker for hun så en video, hvor Nissen var optaget og så må den jo engang have været her. Det er ikke mange uger sinden hun ret overbevisende fortalte en veninde om det. 😊

  Ps. Det med bussemænd – lad dog barnet. Aber gør det også. Er der ikke noget med immunforsvar osv… men bare rolig det stopper inden han er teenager…. eller også skjuler han det ihvertfald til den tid. 🙂
  Håber du og dine får en dejlig jul.

  Ps. der må strammes op på kalendergaver… underbukser og blyanter…. seriøst – hun sløjfer jo snart Nissen OG julen… 😂😂🎅🏼🎅🏼🎅🏼🎅🏼

Svar