Ærlig snak Gode råd Life of a mom Skrupskøre børn

“Hvad skal vi lave i weekenden?”

untitled-artwork-9.jpg

“Hvad skal vi lave i weekenden?”

Den sætning hører Lillefar og jeg ca. 278 gange i løbet af ugen, når Kummefryseren og Mandlen nysgerrigt spørger ind til, hvad den kommende weekend mon skal bringe af nye oplevelser. I øvrigt…hvis du hører til én af dem der stadig ikke ved, hvorfor jeg kalder dem for Kummefryseren og Mandlen, så læs mere HER). Deres højheder på 4 og 7 år (7 år og 6 ottendedele, hvis du spørger Kummefryseren) forventer naturligvis noget nyt og prangende, hver eneste weekend. Og vi har erfaret at de tilsyneladende ikke deler begejstringen for den aktivitet, som Lillefar og jeg ellers nyder markant: At ligge på sofaen og lege den leg, hvor vi bare stirrer ud i luften og kun lige lader de helt basale kropsfunktioner (så som at trække vejret) agere. Eller den der sjove leg der hedder Netflix.

Nå, men uanset hvad så deler de ikke vores entusiasme for førnævnte. Hvilket jo betyder, at vi må være kreative på anden vis. Men nu er udfordringen jo bare, at jeg er født uden det dér gen, der hedder “kreativitet”. Så derfor gjorde jeg det at jeg spurgte alle de mega søde mennesker, der følger med inde på min Instagram profil (@lillemorgblog), om hvad de kunne anbefale af aktiviteter. Og der var mange gode bud! Flere opfordrede mig i øvrigt til at dele de gode råd med alle andre, hvorfor jeg nu forfatter dette indlæg. Forhåbentlig kan dig der læser med, bruge nogle af de råd, til når du er ude og skide på bar bund i forhold til weekendens aktiviteter. Så gere it goes:

Dette kan du lave i weekenden med familien:

Skøjtehal:

Jeg starter lige med det her råd: Tag i skøjtehallen! Det var der én der foreslog og det var faktisk det vi endte med at gøre. Jeg har ikke stået på skøjter siden Lillefar og jeg var nyforelskede (læs i øvrigt historien om hvordan vi mødte hinanden HER). Og det var virkelig et hit! Børnene elskede det og der var sådan nogle stativer de kunne køre rundt med, som kunne støtte dem lidt på balancen. Faktisk ret diskriminerende, at de ikke havde nogle stativer til voksne…hilsen hende der brugte 85% af tiden, med fjæset lige ned i isen. Men virkelig…det var en kanon fed aktivitet! Kan klart anbefales! Vi var i Frihedens Idrætscenter (lige ved Friheden station). Måske vi ses en dag? Det er som nævnt mig der ligger og raller rundt nede på isen.

KU.BE Frederderiksberg:

På Frederiksberg ligger et (for mig) totalt uudforsket univers! Et kæmpe indendørs slaraffenland, med klatrelabyrint, rutsjebaner og en masse andet sjovt. Alle barnets sanser bliver stimuleret og kroppen udfordret på den fede måde. Det er klart en ting der nu er på vores To-Do liste. Jeg kan simpelthen ikke spore hvad (og om?) det koster noget at komme ind. Men synes at de følgere der anbefalede det, skrev at det var gratis. Og det ser enormt fedt ud!

Cinemateket:

Jeg ELSKER at tage i biffen. Det er muligt at det har noget at gøre med bland-selv-slik delen. Det vil jeg hverken be- eller afkræfte…men jeg synes det er enormt hyggeligt og så synes jeg at de film der bliver lavet til børn i dag, er ret sjove. Og med mange skjulte henvisninger til voksne. Jokes som børnene ikke forstår, men som er henvendt til de voksne! Og igen…bland-selv-slik. Jeg har faktisk aldrig selv været i Cinemateket. Men efter et par få klik, kan jeg se at det (ud over almindelig bio-tilbud) også giver muligheden for at børn kan skabe deres egen film! Det er en ret sjov feature og vi kunne sagtens finde på at slå vejen forbi.

Nationalmuseet:

Jeg har faktisk godt hørt det før! At Nationalmuseet skulle være en ret hyggelig aktivitet for børn. Jeg tjekkede lige deres hjemmeside ud og hver lørdag i februar måned, har de eksempelvis noget der hedder “Lortemysteriet” hvor børn skal med rundt og løse et mysterium…kun ud fra et enkelt spor…nemlig en lort ?. I Vinterferien skulle de også have mange sjove aktiviteter for børn og (vist nok!) også en indendørs legeplads!

Lav dit eget modellervoks:

Som nævnt er kreativitet ikke min stærke side. Men Den Kreative Pædagog (en blogger der er pædagog…og kreativ, hvis nogle skulle være i tvivl) har på sin blog smidt en opskrift op på hvorledes man selv klasker en god modellervoks dej sammen. I kan finde den HER.

Xjump:

ALLE børn vil elske Xjump, da der er trampoliner, så langt øjet rækker. Lillefar, Kummefryseren, Mandlen og jeg selv var engang inviteret til åbningen af den første Xjump i Danmark. Og jeg har absolut ingen negative ting at sige om selve stedet. Det er et rent slaraffenland. Desværre synes jeg at priserne er fuldstændig vanvittige, hvilket (desværre!) gør at det ikke er et sted vi vælger at spendere vores weekend. Hvis de blot havde én adgangspris og det ikke var time-pris, så ville vi nok besøge det (ofte!)

Louisiana:

Jeg tror faktisk at det er ti år siden, at jeg sidst var på Louisiana. Jeg kan huske at jeg stod og kiggede på et (ret stort!) billede, der var helt gult. Altså…KUN gult. Og siden da har jeg faktisk ikke været der, ha ha! Det var som om at jeg oplevede at det dér med kunst (såfremt der var tale om gule billeder) og jeg, lissom bare ikke var skabt for hinanden. Men der er overraskende mange der har anbefalet Louisiana, som en god søndags udflugt. Og jeg kan se på deres hjemmeside, at der nu er hele tre etager, der er tiltænkt børnene alene. Det såkaldte “Børnehus”. Her er der mulighed for kreativ udfoldelse og en masse andre sjove aktiviteter. Måske man skulle give det et forsøg?

Svømmehallen:

Flere forslog mig at tage i svømmehallen. Og idéen er god! Men faktum er bare at jeg hellere vil skydes i knæet, end at tage i svømmehallen. Jeg freaking hader at bade! Det er som om at tiden bare går ekstra langsomt, når man befinder sig i en svømmepøl. Til gengæld er Lillefar god til at tage netop den tjans. Men jeg ved at mange elsker det, så derfor skal det selvfølgelig med på denne liste!

En tur på biblioteket:

Faktisk elsker jeg (og ungerne) at gå på biblioteket. Jeg synes at der er vildt mange gode bøger til Kummefryseren, der jo går i 1. klasse. Og mens jeg render rundt og finder bøger (læs: og tjekker Instagram i smug, bag bogreolerne), leger børnene i legeområdet. Jeg synes at bibliotekerne er blevet mega gode til at indrette, så børnene nyder at bruge flere timer der. Og så har de masser af film og brætspil, som man kan låne med hjem også. Og vupti! Så er dagen gået og man undgår som forælder at blive slagtet af forventningsfulde børn.

Lejre:

Da jeg var mindre, var jeg i Lejre nogle gange. Og jeg husker tilbage på det som mega spændende! Et kæmpe stort udendørs museum, hvor man kan gå på opdagelse i gamle vikingehuse, spise som dem, sejle som dem og meget andet. Det ligger et godt stykke vej fra os, men man kan snildt få en hel dag til at gå der. Ud over at kunne gå på opdagelse selv, er der mange sjove aktiviteter der også! Kan varmt anbefales.

Vikingeskibsmuseet:

Vi har faktisk aldrig været der, men det er klart stadig på vores To-Do liste. Et smut på Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Man kan se næsten 1000 år gamle rester af Vikingeskibe og også rekonstruerede Vikingeskibe samt det værktøj Vikingerne brugte. Og naturligvis høre en masse forskellige fortællinger om deres færden og gøren. Det skulle være enormt hyggeligt og et besøg værd.

Experimentarium:

Her har vi været en del gange og kommer der med garanti igen! Kummefryseren og Mandlen ELSKER stedet og det samme gør Lillefar og jeg selv. Der er mange hyggelige, kreative hjørner og man får mange AHA-oplevelser der inde. Vi kan snildt få en dag til at gå derinde. I sommer havde vi taget madpakker med og nød det (åndssvage!) gode vejr på deres tagterrasse, mens børnene legede på legepladsen.

Kagebagning og hygge:

Se, det er jo en aktivitet jeg ville elske! Og som vi ofte gør os i her hjemme. Faktisk sidder begge krapyler i dette moment (jeg måtte jo bestikke dem med noget kage, så jeg kunne få lov at sidde og skrive dette indlæg!) og spiser min absolut favorit kage: Mundorgasmen (som jeg har valgt at kalde den i tidernes morgen). Find opskriften HER. Ellers kan jeg virkelig virkelig også anbefale den her kage: Et stykke med Lillemor. Find opskriften HER.

Hjemmebiograf:

Mit helt eget tip er at lave en hjemmebiograf. Vi ser mange tegnefilm her hjemme, men det er som om at det er noget lidt andet, når man sætter en overskrift på og gør noget ud af det. Sidst lavede Kummefryseren hjemmelavede billetter som jeg så skulle købe. Og det viste sig at være en mega god deal! Jeg betalte 2kr for én billet og fik 3kr igen! Fandme i orden. Kummefryseren og Mandlen havde stillet alle vores vores spisestole op på ræd og række og jeg lavede popcorn og sørgede for at sodavandene var klar. Så slukkede vi alt lys og satte volumen på max. Det er fandenfiseme en god (og billig!) løsning på en weekend aktivitet.

Det var nogle af de mange gode råd jeg fik (kan se at der ligger flere bud i min indbakke, men madlavningen kalder!). Skulle du tænke at jeg har overset et mega vigtigt råd, så hold dig endelig ikke tilbage! Du er meget velkommen til at supplere med dine gode bud på aktiviteter i kommentarfeltet.

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Reply
  Sabine
  27. januar 2019 at 20:52

  K.U.B.E er gratis og de har madpakke område(og pisse go kaffe) og Nationalmuseet har børnenes museum som er en slags legeland.. bare til info🙂 begge stede super gode

 • Reply
  Venterpaavinblog
  28. januar 2019 at 12:39

  Endelig en badehater mere – får også fniller af stranden. Kan ikke engang svømme – har været så lidt i vandet at det aldrig har fanget mig at gide så meget som forsøge 😁

  – A

 • Reply
  Mette
  28. januar 2019 at 14:50

  Børnenes museum på Arbejdermuseet er også en anbefaling værd.
  Ang. Kube i weekenden – så er der åndssvagt mange mennesker og vi har oplevet at de kun lukkede folk ind hvis nogen gik ud igen. Tilgengæld ELSKER jeg at tage derud hvis jeg har hverdags fri.. Nogen gange tager jeg endda ungerne med 😝

Svar