Ærlig snak Gode råd Life of a mom Mommy-panel

Mor-Mafiaen lever i bedste velgående…

untitled-artwork-17.jpg

For noget tid siden skrev jeg et indlæg, hvor jeg til sidst nævnte noget om ”Mor-Mafiaen”. Altså de mødre der sidder der ude, og er lynhurtige til at kaste besværgelser og brugte bleer, efter de mødre der ikke bedriver moderrollen på samme måde, som de selv anser for værende det (absolut!) eneste rigtige. En sød læser skrev i kommentarfeltet, at hun ikke mente, at mor-mafiaen eksisterede. At det var et lidt opblæst fænomen. For vi rummer da alle sammen hinanden. Ik’?

Det bør vi i hvert fald…

For nyligt er det dog blevet bekræftet, at Mor-Mafiaen lever i aller bedste velgående. Og hvis jeg skal være helt ærlig, har jeg lige skulle tage tilløb til det her indlæg. For hånden på hjertet, så er jeg dybt forarget! Flere såkaldte influencere (det være sig mor-bloggere, eller blot mødre der er offentlige på eksempelvis Instagram) har nemlig oplevet, at anonyme kilder har lavet en underretning til kommunen. Ene og alene ud fra et billede, en story eller et blog-indlæg, som ”den anonyme kilde” har set/læst på den pågældende influencers Instagram eller blog. Fy for helvede siger jeg bare!

HVORDAN kan man tillade sig at lave en underretning ud fra en story på 15 sekunder? HVORFOR er der nogle der mener, at man på så kort tid kan vurdere, om personen man følger på de sociale medier er en ressourcesvag mor? HVORFOR følger man overhovedet med på vedkommendes sociale medier, hvis man mener, at vedkommende strider så meget imod moderskabets principper? Jeg forstår det vitterligt ikke.

Min gode veninde Migogmintinderbaby filmede en dag sin søn Elliot, der havde rodet lidt for dybt i mors private skuffe, mens hun stod og lavede mad. Pludselig fandt han noget, der tilnærmelsesvis kunne minde om hans eget batteridrevne legetøj. Det brummede i hvert fald, og kunne lave nogle sjove bevægelser. Det lignede bare ikke helt den batteridrevne traktor, han havde stående på gulvet. Alexandra, der står bag profilen filmede (til stor morskab for os andre), da hun prøvede at få lusket ”mors legetøj” tilbage i favnen, fra sin undrende søn. En af hendes følgere besluttede så at anmelde Migogmintinderbaby til kommunen. Jep! En vaskeægte underretning, som hun så kan have siddende på sig altid. Så både hun og Elliots far måtte tage den lange vej til kommunen, for at få en snak med den heldigvis ret forstående dame fra kommunen.

Den Skrukke Nordjyde fik angiveligt også en underretning. Hvorfor? Fordi hun (i sjov) kaldte sit barn for ”røvhul”. Hvis hun havde lappet sit barn én på siden efter ”røvhuls” sætningen, så er jeg med på, at jeg også ville være bekymret. Men man kan altså godt have an jargon inden for hjemmets fire vægge, som er anderledes end naboens. Det er sørme da ikke ens betydende med, at der skal laves en underretning! Prøv I at søg på ”kødklumperne”, ”bæsterne” eller ”krapylerne” inde på min blog, og se hvor mange hits I får! I vil blive overrasket! Jeg har endda også mere end én gang truet mine børn, med at de ville få et minut i mikroovnen, hvis ikke de stoppede med at være uvenner. Og ved I hvad jeg får ud af det? To børn der griner (sammen!), af deres mor der fjoller. Bare rolig, de kan ikke engang være inde i mikroovnen. Jeg har prøvet…

Det er en jargon, vi har her hjemme og alt er kærlighed. Men hvis I nu alligevel underretter kommunen, kan I så ikke lige spørge dem fra mig, om man skal have blåt sygesikringskort med til Barbados? Så slipper jeg for den lange telefonkø.

Forleden skrev en følger til mig, at hun fulgte Miichellemunch, og at Miichelle angiveligt havde fået en underretning. Fordi hun drikker for meget vin! HUN HAR 4 BØRN FOR CHRIST SAKE!! HVIS IKKE HUN HAVDE ET RØDVINSDROP DINGLENDE FRA ÅREN, VILLE JEG DA FØRST BLIVE BEKYMRET!! Ej, men seriøst…er det dér vi er? At vi tror, at vi kan bedømme andre mødres alkohol (over-) forbrug, ved at kigge med på to minutters story i løbet af dagen? Jeg kan fortælle, som barn af en mor der havde et seriøst alkohol overforbrug, at man fandenfløjteme ikke har et alkoholoverforbrug, fordi man nyder et glas rødvin en tirsdag aften!!

Josefine Valentin oplevede det samme. Beskyldt for at være alkoholiker, pga. et billede hun lagde op på sin Instagram profil. Hun var ude at spise med sin mand, og tjeneren så ikke hendes 7 måneder store mave. Så han skænkede vin op til dem begge. Josefine? Hun lod glasset stå, men tog et billede af det flotte bord med vin og mad. Nu er hun en underretning rigere!

Jeg er ikke engang sur. Jeg er pisse arrig! Jer der gør sådan nogle ting her, bør ærlig talt skamme jer. Ikke kun for at have sat den pågældende influencer i denne situation, men fandme også for at spilde kommunens tid! Med tanke på de få ressourcer der er i kommunen, og ikke mindst med tanke på hvor travlt de har, så tager man altså værdifuld tid, som kunne være blevet brugt på de børn der VIRKELIG trænger. Der findes faktisk børn der ude der har forældre, der ligger halvt bevidstløse der hjemme bedøvet af alkohol. Børn der ikke ved om mor er for fuld til at lave aftensmad. Børn der ikke ved, om mor mon holder én i hånden i aften, når man skal sove, eller om de skal falde i søvn alene, fordi mor er for fuld….igen. Det I har gjort ved at lave sådan nogle latterlige underretninger er, at I har taget tiden fra netop DE børn, der VIRKELIG trænger. De børn der VIRKELIG ikke bliver mødt, og som i den grad bliver omsorgssvigtet pga. vold, rusmiddelforbrug eller andet. Kommunen forholder sig til ALLE underretninger. Så kan vi ikke blive enige om, at vi i fremtiden sparer kommunen, for underretninger om børn der har fundet mors dildo i skuffen…? Og så give de omsorgssvigtede børn en chance i stedet?

Så kære Mor-mafia: I kan jodle min røv her fra og til juleaften! Jeg synes at I bør skamme jer over at bruge kommunens tid på den måde, og ydermere fjerne fokus fra de børn der VIRKELIG trænger, kun fordi I har et horn i siden på en eller anden I følger på Instagram (for kom ikke og sig at I har været seriøse med de underretninger…). Den tid I bruger på at skrive underretninger, bør I i stedet bruge på samvær med jeres egne børn og måske endda gå ud og købe et par sko i en større størrelse. Så er alle glade!

You Might Also Like

25 Kommentarer

 • Reply
  Tina
  4. juli 2019 at 19:50

  Bare ja❤️

 • Reply
  Maria
  4. juli 2019 at 20:05

  Amen!! 🙏🏻

 • Reply
  Sarah
  4. juli 2019 at 20:07

  Hvordan ved vi det er mor-mafiaen når underretningerne er anonyme? Det kan vel også være barnløse mænd eller kvinder som ikke har andet at bruge tiden på? Ellers enig i at det er åndsvag ressourcebrug😏

  • Reply
   Jeanette
   5. juli 2019 at 9:05

   Godt tænkt Sarah.

   Jeg har egentlig også tænkt tanken, at når indberetningerne er anonyme., så ved man jo ikke reelt, hvad man har med at gøre. Jeg tror ikke, at det er utænkeligt, at det er en ressourcesvag person – psykisk ustabil har jeg lyst til at skrive, uden jeg ved mere om dét.

 • Reply
  Sabrina
  4. juli 2019 at 20:14

  HØRT!!!!

 • Reply
  Dorthe
  4. juli 2019 at 21:02

  Godt brølt!!

 • Reply
  Ulla
  4. juli 2019 at 21:16

  Åh hvor er det godt skrevet, ja godt brølt, som andre skriver. Du har så evigt ret. Bliver så ked af den udvikling man efterhånden ser. Folk har så travlt.

 • Reply
  Pernille
  4. juli 2019 at 21:22

  Så skulle mor mafiaen bare vide hvor meget tid der rent faktisk tager at behandle en underretning. Tid som bliver taget fra børn og familier, som rent faktisk er sårbare og som har behov hjælp eller støtte… SUK 🙄

 • Reply
  Christina
  4. juli 2019 at 21:36

  Allerførst: Så godt et emne at tage op!

  Jeg ved, fra mit arbejde, at man er hjerteligt velkommen til at ringe til kommunens familieafdeling/underretningshotline og spørge, om det man har set, umiddelbart giver anledning til at man skal lave en rigtig underretning. På den måde kan mange bagateller undgå at blive til sager og mange henvendelser vedr. samme sag kan blive samlet. Bare er tip, hvis der skulle sidde et mormafiamedlem med ondt i numsen og indberetningstrang.

  • Reply
   Stine
   5. juli 2019 at 18:35

   Og er udmærket tip…

   For omsorgssvigtede børn skal jo heller ikke overses.

   Men altså jet har kaldt mit barn røvhul uden det var med et glimt i øjet, men fordi jeg i situationen simpelthen blev alt for frustreret… Og det sker lidt for tit lige nu. Derfor mener jeg dog uanset ikke jeg er kandidat til en indberetning. Selvom jeg nok lige skal have fat i et par bøger med forældre tips til ferielæsning.

   • Reply
    Stine
    5. juli 2019 at 18:37

    Det svar ser bedre ud med de mellemrum jeg oprindeligt skrev det med.

 • Reply
  astrid
  4. juli 2019 at 21:39

  I salute you!!!

 • Reply
  Louise
  4. juli 2019 at 21:44

  PRÆCIS!!!! Jeg krummer tæer over så latterligt ligegyldige underretninger man hører om, når der sker værre ting, som bør tages hånd om i stedet for. Folk har bare ikke noget indhold i deres liv, når de vil besvære og ikke mindst gøre velfungerende børnefamilier usikre på den måde.

 • Reply
  Leise
  4. juli 2019 at 21:45

  Alt den tid de dersens Mafiososer bruger på at melde andre burde de bruge på at samle alt det plastik og andet skrald der ligger og flyder op. 👏

 • Reply
  Camilla
  4. juli 2019 at 22:23

  Lillemor for President!! 🙏🏻
  Fåååårhelved-i-sku-fanden hvor har du ret!!

 • Reply
  Christina
  4. juli 2019 at 22:33

  Oh yes – Er SÅ enig med dig💪🏻 Jeg har en datter med et medfødt (dog mindre) handicap og ventetiderne ved kommunen er ikke for sjov, så folk burde virkelig tænke sig om inden de bare melder ind🤦🏼‍♀️

  Igår så jeg en mor blive svinet i madpakke-inspirationsgruppen på facebook, fordi hun havde købt bio engangsmadkasser til de dage hendes barn skulle på udflugt med børnehaven… Hvad hun ikke fik af skæld ud over, at hun ikke havde en miljørigtig stålmadkasse….🤦🏼‍♀️ Det mormafia skal bare stoppe 😳

 • Reply
  Pyrus
  4. juli 2019 at 22:47

  Her spørger jeg ungerne, om de kan stave til “Abort med tilbagevirkende kraft” når de bliver for kække. Og efternøleren, der kun er et år, kalder jeg da både for “fars lille stinkdyr”, og “stinky-saurus”, og godt gammeldags “lorte-unge” når han har skidt i bleen. Men ja, ingen kan se glimtet i øjet, og kærligheden i tonen, så skynder mig lige at indberette mig selv, inden mor-mafiaen får det gjort. Skide godt brølt.

 • Reply
  Mette
  4. juli 2019 at 22:59

  Bravo 👍🏼👏🏻

 • Reply
  Marianne
  4. juli 2019 at 23:32

  Den pyt knap samtlige børnehaveklasser er udstyret med, burde følge med automatisk når folk (mødre) fik adgang til sociale medier. Hvis der er noget du ikke er enig i, eller noget du ville gøre anderledes, så tænk pyt, vi bestemmer heldigvis selv hvordan vi er den bedste mor. Så godt det med underretningen hos migogmintinderbaby. Jeg fik da lige teen (Who am i kidding – pepsi maxen) i den gale hals da hun delte begrundelsen for hun var blevet underrettet. Jeg så også videoen med “snotsugeren” og jeg grinede så voldsomt. Det er da sådan nogle episoder der gør det sjovt at være mor🤣🤣🤣

 • Reply
  Sofie
  4. juli 2019 at 23:44

  Mest spot-on blogindlæg jeg nogensinde har læst. Halleluja! ☝🏼

 • Reply
  Mette
  5. juli 2019 at 0:54

  Når min den yngste ringer til mig, står der Røv…. den mellemste hedder Mande-Lone 🤷🏽‍♀️ Og sådan er tonen herhjemme – varm, kærlig og lidt grov 😂

 • Reply
  Ann
  5. juli 2019 at 5:09

  Hørt 💪

 • Reply
  Christine
  5. juli 2019 at 7:52

  Jeg kaldte min mindste for en skiderik i en Facebook kommentar i går, gad vide hvornår jeg får underretningen? 🤔 så vil jeg nemlig nyde et glas vin imens jeg læser den! 🍷😂

 • Reply
  Saerun
  5. juli 2019 at 8:40

  Enig! Dog en lille bemærkning, ressourcersvag mor er et meget vidt begreb og ikke ensbetydende med dårlig mor eller lign. Sidst har vi hørt om en politiker der fysisk afstraffede sine børn, en politikker er ikke ressourcesvag. Istedet kunne man sige (forældre der omsorgssvigtede)

 • Reply
  Stine
  6. juli 2019 at 20:17

  Fantastisk skriv👍🏼😊.Du har så fuldkommen ret, og jeg undres til stadighed over dem i de små sko.

Svar