Ærlig snak Life of a mom

Bør man vise billeder af sine børn på de sociale medier?

screenshot-20190807-194342-instagram.jpg

Hvad er din holdning til børn på de sociale medier? Jeg har berørt dette emne før, men bliver stadig ofte spurgt, hvorfor jeg ikke viser billeder af mine børn.

Det var faktisk helt fra bloggens spæde start i 2014, at jeg besluttede mig for, at mine børn ikke skulle være en del af bloggen. Eller altså…det er de jo i kraft af, at jeg jo populært sagt er det, man kalder for en ”mor-blogger”. Mange af mine skriverier handler således om livet som småbørnsmor, så de er jo med på en eller anden facon. Dog har jeg valgt, at det dér med navne og genkendelige billeder af dem ikke er noget som skal figurere på min profil.

Hvorfor tænker du så nok?

Svaret er egentlig, at de ikke kan give mig deres samtykke. De kan ikke sige, at det er okay, at jeg lægger et billede op af dem, som hundredevis af mennesker kan kigge på. De ved i hvert fald ikke hvad konsekvensen er.

FOR MIG føltes det forkert! Jeg er skide bange for, at de kommer og giver mig lorte julegaver om 20 år, fordi at jeg i en periode af mit liv viste billeder frem af dem på min blog og instagramprofil. Og jeg går meget op i julegaver OKAY!

Men helt ærligt, så har jeg bare tænkt rigtig meget over, hvordan de ville reagere i fremtiden. Tænk hvis de bare ville syntes, at det var super irriterende at være blevet vist frem og brugt som reklamebanner for min blog?

Med det sagt er det enormt vigtigt for mig at understrege, at jeg tror, at de fleste (influencer-) børn i fremtiden vil synes, at det er helt okay. Vi lever jo mere og mere i en digital verden, og så længe man har hjertet med som influencer/blogger, så er jeg mere end sikker på, at man kan indgå en fornuftig dialog med sine (voksne) børn og forklare dem, hvorfor man stadig fortjener at få en julegave, selvom man har klasket et billede op af dem med snotnæse og lorteble.

Dog tror jeg ikke at nogle af os ”influencere” kan benægte, at der nok også vil være et par stykker, der egentlig ville have ønsket det anderledes. Derfor har det for mig aldrig været en mulighed, at de på den måde skulle være en del af Lillemorblog.

Og vær nu ærlig…dig der læser med har da heller ikke et behov for at vide, hvad Kummefryseren og Mandlen hedder rigtigt, eller hvordan de ser ud? Nysgerrig? Ja måske. Behov? Nej.

Men hvad er din holdning?

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Reply
  C. Stubbe
  8. august 2019 at 9:46

  Hvis jeg nogensinde fik navnet at vide på dine børn, ville jeg være fuldstændig forvirret, da de altså hedder Kummefryseren og Mandlen for mig 😂

 • Reply
  Caroline
  8. august 2019 at 9:52

  Jeg forstår godt valget. Jeg har selv delt min søn flittigt, men det er også slut nu. Forleden sad jeg nemlig og så en story med en baby på instagram, hvortil min søn på 6 år sagde “mor, du må ikke lægge billeder og videoer af mig på internettet, som alle kan se. Kun mormor, morfar og farmor må kunne se dem”. Auch – men det kan man jo kun respektere.

 • Reply
  Tina
  8. august 2019 at 12:32

  Jeg synes du har truffet et helt rigtigt valg.
  Det kan være pinligt for dine børn at blive genkendt ude i livet.
  Ligeledes findes der typer, som kan misbruge billeder af børn.
  Valget at lade din mand tegne er rigtig godt 🙂
  Når dine børn er store nok kan de sige i hvilke situationer, som de i givet fald godt vil have du kan dele billeder og af hvad.
  Pøj, pøj 🙂

 • Reply
  Sanne
  8. august 2019 at 16:26

  Jeg har delt billeder af mine børn, men mon store pige på 11 har sagt at hun vil godkende billeder af hende inden de bliver lagt op og at det ikke bliver så alle kan se det. Jeg kan ikke andet end respektere at hun ikke vil på de sociale medier, og ikke mindst at hun har taget stilling til det.

 • Reply
  Charlotte Eskesen
  9. august 2019 at 8:20

  Jeg puttede fotos på Facebook til min datter var Ca 5 år. Så fik jeg af vide at det ville hun ikke have. Kun i særlige tilfælde og de sku godkendes. Så det respekterer jeg.

 • Reply
  Matilde
  9. august 2019 at 11:15

  Jeg har aldrig, som i ALDRIG tænkt over at vi ikke kender deres rigtige navne 😂 jeg har taget samme valg som dig ift. sociale medier. Der er ingen billeder af dem (så vidt jeg ved) på hverken Facebook eller instagram (som jeg i øvrigt for nyligt selv har meldt mig ud af). Jeg bryder mig faktisk heller ikke om at der bliver delt billeder af mig uden min tilladelse – hvorfor jeg også altid har haft sådan en funktion til på Facebook, så man får lov at gennemgå tags og opslag på sin profil, inden det bliver lagt ud. Bevares, billederne er der vel stadig et sted, men jeg lever i lykkelig uvidenhed 😋

 • Reply
  Karina
  10. august 2019 at 18:45

  Men hvis man læste den fine artikel om dig i Kære børn, så ved man jo godt hvad i hvert fald kummefryseren hedder😉😃

Svar