Ærlig snak

Kan man være en ekstrovert introvert?

20190829-170318.jpg

Jeg har altid fået at vide, at jeg er sådan én, der kan tale med alle. Jeg er også mega meget hende, der til sociale arrangementer såsom bryllupper og runde fødselsdage altid bliver sat ved siden af den døve farmor eller den enormt højtråbende onkel, der ikke er bleg for at ytre sin ekstremt højreorienterede politiske overbevisning. Altid med begrundelsen: ”Det er fordi, du er sådan én, der kan tale med alle! Du er så ekstrovert”. Og jeg kan jo egentlig godt forstå, at folk ser mig som en sådan. Men jeg tror altså også, at der er forskel… forskel på, om man er 100% ekstrovert, eller om man faktisk blot er en ekstrovert introvert.

Det er nok i virkeligheden ret svært at forklare, hvordan man kan være både udadvendt og indelukket på samme tid. Men sådan er jeg! Når jeg er ude, er det meget sjældent, at jeg bare står i et hjørne, alene og stirrer nervøst ud i luften. Men det er egentlig ikke ens betydende med, at jeg 100% hviler i den situation jeg står i. Mit våben er nok bare at overfalde folk med maskinpistol-snak. Mest fordi jeg er allergisk over for pinlig tavshed. Jeg bliver helt dårlig ved tanken om bare 5 sekunders stilhed. Og ja, så er det at jeg begynder at fortælle, om dengang jeg sendte et brev til Dronningen da jeg var 8 år, hvor jeg ønskede hende tillykke med, at hun havde fødselsdag dagen før mig, eller om dengang jeg kom til at sende et billede af mig selv nøgen indpakket i fiskenet til den helt helt forkerte person (læs den historie lige HER). Det er lidt som om, at min mund bare åbner sig og siger en masse ting. Det kan måske virke som en force, men det er faktisk ret irriterende, når ens mund bare åbner sig og siger en masse ting, som vi ikke har aftalt på forhånd. Tit sender jeg et vredt blik til min mund og tænker: ”Undskyld, men hvornår har du tænkt dig at holde kæft?”. Mit smil og min talen er måske bare mit våben. Mit våben mod at jeg måske i virkeligheden nok (på nogle punkter) er ret introvert. At jeg i virkeligheden nok bare føler mig mest tryg, ved de mennesker jeg kender. Så virker jeg udadtil ekstrovert.

Men jeg synes faktisk, at det er ret sejt, at der findes mennesker, der bare synes, at det er mega fedt, at lære en masse nye mennesker at kende! Jeg oplevede det selv en dag, hvor en sød kvinde til et event satte sig ned ved siden af mig og sagde: ”Nå, hvem er du så?”. Hun var sådan OPRIGTIGT interesseret i at vide, hvem jeg var, og hvad min historie var. Den egenskab har jeg stadig til gode at tilegne mig. For det kan godt være, at jeg synes det er okay at fortælle andre om min pinlige fortid. Men når jeg er ude, vil jeg da hellere sidde ved siden af en god gammel veninde, end at høre på 10 gode grunde til at stemme Paludan! Eller at høre om Tante Truntes græske fårehyrdehund der har fået en fodvorte og en urinvejsinfektion. Det bliver et nej tak her fra! Men jeg øver mig!! Jeg øver mig i at springe ud i det. Også selvom jeg muligvis har lidt ufrivillig vandladning, når jeg skal møde nye og fremmede mennesker (damn you slappe bækken!).

Men altså…måske er det noget jeg bare bilder mig ind? Måske er jeg pr. definition en (nervøs) ekstrovert. Eller måske er jeg bare en introvert person med masser af tics og en massiv allergi over for stilhed? For KAN man overhovedet være en introvert ekstrovert? Eller er det noget, jeg bilder mig ind? Og hey, dig der læser med…kan du ikke lige sætte kryds i én af nedenstående rubrikker? Eller smide en kommentar? For jeg vil mega gerne vide, om jeg er den eneste der er sådan. Eller bare vide hvordan I er der ude? TAK!!

[poll id=”35″]

You Might Also Like

18 Kommentarer

 • Reply
  Helene
  5. september 2019 at 19:04

  Du har helt ret i din betragtning, og jeg er på samme måde. Jeg plejer at kalde mig selv for en social introvert. Jeg vil gerne være der hvor tingene sker, og være med i samtalen, men det mange ikke forstår er at det kræver sindssygt meget energi af mig at være social. Fordi jeg inderst inde er ret så introvert, kræver det altid meget energi at være den sociale glade pige som mine omgivelser kender mig som. Nogle har derfor også svært ved at forstå at jeg bliver nød til at sig nej til mange arrangementer fordi der altså ikke er energi nok på lager. Øv bøv sådan er det, men du er ikke alene😊

  • Reply
   Lillemor
   7. september 2019 at 18:44

   DEJLIGT at vide, at jeg ikke er alene 🙂 Og du har ret, det koster meget på energi kontoen. Men jeg elsker også bare sociale arrangementer!

 • Reply
  Katrine
  5. september 2019 at 20:07

  Jeg kalder mig selv for udadvent og ekstrovert. Elsker mennesker og er meget social. Men jeg har behov for min alene tid til at lade op.
  Mange bliver overrasket over at jeg faktisk er ekstrovert.

  • Reply
   Lillemor
   7. september 2019 at 18:44

   Du er nok en god blanding!! Det kan jeg forstå, at mange føler at de er. Jeg selv inklusiv!

 • Reply
  Marieke
  5. september 2019 at 21:10

  Hej det giver faktisk meget mening, det du skriver. Jeg har selv som ekstrovert prøvet at få en bedre forståelse for introverte mennesker, og samtidig min egen placering på skalaen. Jeg tænker, at alle mennesker har lidt af hver, for jeg har også brug for alene tid og kan have behov for at observere, hvad der sker i et rum. Du kunne f.eks. være 70/30,hvor jeg måske er 80/20. Genkender helt vildt det med at ønske, at man kunne lukke sin egen mund. Især når andre er for tavse. Derimod er jeg ret god til at spørge ind til folks liv og synspunkter, og det er samtidig en god måde at sørge for at jeg holder min kæft 😆Min introverte veninde fortalte, hvor meget energi det koster hende at være sammen med en ekstrovert, men at hun føler, at det er det værd, når det også giver meget ift hvad vores kontakt gør for hjernen og hjertet. Samtidig nævnte hun, at jeg nok fik energi ud af at være sammen med andre. Så måske er det en måde at finde ud af, om man er mere introvert end ekstrovert. Giver det mening?

  • Reply
   Lillemor
   7. september 2019 at 18:43

   Det giver mega meget mening! Og jeg deler din betragtning fuldstændig. Og selv omman skal hvile i den position man nu engang er i, så er det jo også altid godt at forsøge at blive en tand bedre, som du også selv skriver! Altså eksempelvis at du og jeg skal lære at tie stille engang imellem ha ha!!

 • Reply
  Camilla
  5. september 2019 at 21:42

  Min tidligere chef mente at jeg var tillært ekstrovert. At det ikke lå 100% naturligt til mig at være ekstrovert og han har sgu helt ret. Jeg elsker mit eget selskab en del mede end jeg elsker andres 🙂

  • Reply
   Lillemor
   7. september 2019 at 18:41

   Fedt! Jeg synes uanset, at det er dejligt, at man hviler i sig selv, der hvor man er.

 • Reply
  Jeanette
  5. september 2019 at 22:44

  Jeg har engang været på et kursus, hvor vi lærte om det at være ekstrovert og introvert (og en masse andre personlighedstræk). Og en af de ting jeg tog med mig derfra var: du er ikke det ene eller det andet. Du har en præference for det ene eller det andet.
  Derfor er mit svar på dit spørgsmål JA! 🙂

  • Reply
   Lillemor
   7. september 2019 at 18:39

   Det er nemlig rigtigt!! Jeg tror også (og har læst mig til selv samme!) at man godt kan være en god blanding. Introvert på nogle områder og ekstrovert på andre områder. Jeg arbejder eksempelvis aller bedst alene og slapper enormt godt af i mit eget selvskab. Til gengæld ELSKER jeg sociale arrangementer og lader op til selv samme!

 • Reply
  Senia
  6. september 2019 at 8:48

  Jeg har altid været introvert, bortset fra når jeg er fuld hvor jeg kan være festens midtpunkt uden problemer. Jeg har altid haft det svært med at jeg aldrig har vist hvad jeg skulle sige, blandt nye mennesker. Og har følt mig meget forkert i det. Med tiden har jeg lært lidt tricks og har lært at forberede mig inden jeg skal møde nye mennesker. Men jeg er også begyndt at hvile i, at JEG ikke har behov for at please andre med selskabelighed og er blevet meget bedre til at slappe af i tavshed.

  • Reply
   Lillemor
   7. september 2019 at 18:37

   Hvor er det dejligt, at du lader til at have fundet en god balance i det! Man kan jo altid forbedre sig! Men nogle gange er det nok også fint blot at hvile i sin egen væremåde. Det lader til at du netop kan det!

 • Reply
  Christine
  6. september 2019 at 15:18

  At være ekstrovert/introvert handler ikke om hvor talende man er, men hvor man finder sin energi.
  Introverte samler energi, oftest i eget selskab og nogle med nære trygge relationer, hvorimod de ekstroverte samler energi blandt mennesker.
  Om man er genert, speedsnakker eller andet, handler om nogle helt andre mekanismer

  • Reply
   Lillemor
   7. september 2019 at 18:36

   Jeg er delvis enig! Altså jeg er enig i din betragtning, men det er også bredere end det alene. Mange forveksler det med at være udadvendt/indadvendt. Men man kan godt være en god blanding – ekstrovert i nogle henseender og introvert i andre.

 • Reply
  Gitte
  6. september 2019 at 21:57

  Jeg er ekstremt introvert. Jeg bor langt ude på landet og jeg trives fint med ikke at se andre mennesker i flere dage. Faktisk nyder jeg det. Men jeg kan sagtens være udadvendt og nyde det også. Det er noget, jeg har tillært mig, da jeg blandt andet har et job, der kræver, at jeg ofte er meget på. Mange bliver derfor også overraskede hvis jeg fortæller, at jeg er introvert. For jeg snakker jo altid med alt og alle. Men hey. De ser jo også kun min udadvendte side. De ser mig jo ikke, når jeg tuller rundt herhjemme og har det allerbedst 😉

  • Reply
   Lillemor
   7. september 2019 at 18:32

   Jeg nyder også virkelig stilhed og alenetid. Men omvendt lader jeg også op, når jeg er ude til sociale arrangementer. Det er egentlig sjovt, at man kan være så stor en blanding af introvert, ekstrovert, udadvendt og indadvendt!

 • Reply
  Nina
  7. september 2019 at 13:34

  Min mund siger også sære ting helt uden jeg har bedt den om det – virkelig ikke ret smart, når ens pinlighedsgrænse er ret lav (klovn er tortur for mig) og rødme bare ligger naturligt til én. Damn you mund!
  Beskriver også mig selv som ekstrovert introvert, da jeg godt kan putte den ekstroverte maske på og være god til det, men egentlig kun er ægte godt tilpas med nogle få udvalgte.

  • Reply
   Lillemor
   7. september 2019 at 18:30

   Det lyder jo fuldstændig som mig!! Dejligt at vide at jeg ikke er alene 🙂

Svar