Ikke-kategoriseret

Min holdning Til genåbningen af Danmark

Der gik ikke mange minutter, fra pressemødet forleden dag var slut, til min telefon bimlede med invitationer på min Facebook profil om at joine grupper, der gerne ville gøre oprør mod genåbningen af Danmark. I hvert fald hvis den skulle være med børnene som frontløbere. Og jeg forstår egentlig godt meningen bag disse grupper. Jeg forstår godt, at mange undrer sig over beslutningen om, at det er børnene, der skal gå “forrest” i åbningen. Jeg forstår frustrationen og jeg forstår modviljen. Men jeg forstår også godt hvorfor, det netop er “os” børnefamilier, der må gå i front.

Jeg tror, at vi skal huske på, at Corona vil ramme langt størstedelen af os. Men vi skal også huske på, at mange af os vil få meget milde symptomer. Måske har mange af os allerede dannet antistoffer mod Corona? Uanset er det os (forholdsvis) unge børnefamilier, der vel og mærke er sunde og raske, der vil kunne klare en smitte bedst. Min gamle far på 78 år, der i forvejen har problemer med lungerne, er ikke ham, der skal stå i fronten. Det skal de ældre heller ikke. Vi bliver ganske enkelt nødt til at gå i front!

Jeg kan sagtens forstå, at det er en svær situation, at vi den ene dag ikke må være i selskab med dem vi har nært, for pludseligt at sende vores aller dyrebareste afsted i en uvis skæbne. Men jeg har fuld tiltro til regeringens beslutning – en regering der simpelthen har klaret denne situation så vanvittigt flot.

Der findes mange forskellige familiekonstellationer. For nogle vil genåbningen være længe ventet, da både hverdag og økonomi afhænger af, at man som forældre kan arbejde uforstyrret. Andre vil fortsat beholde deres børn hjemme for at undgå, at ens børn bliver små tikkende Corona-bomber. Hjemme hos os har vi besluttet os for, at vi bakker op om Mette Frederiksens ord. Begge børn kommer derfor afsted i næste uge. Også selvom vi ret hurtigt fandt en ret god rytme her hjemme, hvor begge børn havde forståelse for, at jeg sidder foran min arbejdscomputer dagen lang. Faktisk er jeg fuldstændig på røven over, hvor godt de har klaret det her hjemme! Det kræver altså lidt af sådanne små poder, at få en hverdag op at køre – med eller uden kreative skemaer.

Vigtigt at nævne er naturligvis, at vi er sunde og raske og derfor ikke har nogle bekymringer i klemme – altså ud over at blive smittet, selv sagt. Men jeg har nok igennem lang tid hvilet i det faktum, at jeg med ret stor sandsynlighed bliver smittet. Derfor har jeg nok personligt fået bygget en “bring it on”-mentalitet op. Så på tirsdag er vi klar til at genåbne Danmark!

Jeg hæftede mig ved Mette Frederiksens ord på Instagram i dag: “Der findes ikke en rigtig strategi. Der findes ikke en manual”. Det tror jeg, at vi alle skal huske på. Den situation, vi står i, er helt særlig. Vi må alle være med til at løse den på bedste vis!

Hvad tænker I om hele situationen? Holder I jeres børn hjemme lidt endnu, eller starter i hverdagen op lige så stille i næste uge?

Kys og klask fra Lillemor

You Might Also Like

21 Kommentarer

 • Reply
  Trine lytkjen Rasmussen
  8. april 2020 at 18:10

  Jeg giver dig helt ret, hvis jeg ikke havde en kone i risikogruppen. Vi har i 4 uger isoleret os fra alt og alle. Jeg har handlet og alt er sprittet af når jeg kom hjem. Og fra næste uge skal jeg ud og stå forrest og passe små børn på 3 år der intet forstår af dette, og hvor smitten er størst. DET FORSTÅR JEG IKKE!!!

  • Reply
   Helene
   8. april 2020 at 18:37

   Ej der lyder da også frygteligt. Jeg troede at dem med familie i risikogruppen ikke skulle afsted. Kram til dig og din familie?

   • Reply
    Poul
    8. april 2020 at 18:49

    Vi hører også efter Mette hjemme ved os?? 4 timer i børnehaven får knægten ?‍♂️

   • Reply
    Trine lytkjen Rasmussen
    8. april 2020 at 19:41

    Det havde jeg også håbet, men desværre. Det blev lavet om i går.

   • Reply
    Jóna Astrid
    9. april 2020 at 14:55

    Jeg er enig med dig. Jeg har læst lidt artikler om undersøgelser omkring børn og hvordan det bliver smittet og synes dette er en rigtigt god strategi. Vi er sunde og raske herhjemme og derfor er jeg heller ikke bekymret. Min datter har astma og når hun får forbyggende medicin skulle det ikke være et problem(jeg har snakket med lægen). Jeg stoler på at vores myndigheder har deres data og fakta i orden siden det vælger at gøre som se gør. De har jo de bedste folk i landet til at vejlede.

    Problemet ved at dette forsætter som nu, ender vi med en tom statskasse, virkelig mange arbejdsløse og mange der ender med at gå fra deres hjem. Det er også virkelig en uoverskuelig situation. Uanset hvad vi gør eller ikke gør er Corona krisen en alvorlig krise, for hele verden. Og jeg frygter mere hvordan verdens økonomien ser ud om
    et år, end at mine børn skal i skole og børnehave, da alle undersøgelser peger på at de ikke bliver syge på samme måde som os voksne. Jeg føler ikke at vores børn bliver sendt afsted som en prøveklud, men nærmere som en nødvendighed, så flere bliver smittet uden at for mange bliver syge.

 • Reply
  Pernille Lunøe Sjøberg
  8. april 2020 at 18:17

  Jeg kunne ikke have sagt “skrevet” det bedre!
  Så derfor må jeg erklære mig helt enig !

  • Reply
   Anne
   9. april 2020 at 1:41

   Jeg reagerede voldsomt, jeg blev nemlig ramt af frygt og den sidder stadig i mig. Jeg joinede dog ikke grupper med oprør som tema. Jeg manglede rigtig mange svar da jeg fortvivlet og undrende gik i seng. Jeg vågnede op og havde det ikke bedre. Jeg lavede et post på instagram om min frustration, ængstelse og min undren. Jeg manglede svar ogsp hørte jeg pressemødet med Pernille og Søren og blev straks mere rolig. Jeg tror simpelthen at klappen gik ned mandag kl 20.05 of de kunne have sagt hvad som helst, jeg ville ikke have hørt efter, jeg var alt for berørt, både som mor, men også som skolepædagog. Idag ser jeg lysere på det, jeg er stadig bange, men der er lys derude ?

 • Reply
  Carina
  8. april 2020 at 18:30

  Jeg har også set alt det på Facebook og synes de er fyldt med negative og modbydelige mennesker, der ingen pli har i forhold til deres opførelse på skrift! ØV!! Nå men jeg er hjertepatient og bliver derfor hjemme og holder også min 2 årige datter hjemme fra vuggestue. Det er ikke fordi jeg ikke støtter genåbningen, men pga mit helbred og også fordi jeg har muligheden for at have hende hjemme. Så er der bedre plads til de andre børn der skal i vuggestue 🙂 Min kæreste har sin egen virksomhed og arbejder så godt som normalt og har hele tiden gjort det.

 • Reply
  Helene
  8. april 2020 at 18:39

  Bare enig!

  Mine børn kommer også afsted. Det er ikke dem jeg er bekymret for, det er derimod mine gamle forældre.

 • Reply
  Tina
  8. april 2020 at 18:48

  Jeg stoler også på myndighederne og regeringen! Mine tre kommer afsted, den yngste skal indkøres i vuggestue inden jeg starter på job som kommunal fysioterapeut.. Jeg tror de fleste af os bliver ramt.. Vi skal sørge for at smitten spredes i et tempo som vores sundhedssystem kan klare.. så ingen skal stå at vælge imellem hr og fru Jensen når de begge har brug for en respirator.. jeg er rolig og tror på det hele nok skal gå❤️

 • Reply
  Therese
  8. april 2020 at 19:02

  Tak for dette indlæg – dét perspektiv havde jeg brug for!

 • Reply
  Rikke
  8. april 2020 at 19:39

  Jeg er enig. Vi er nødt til at stole på at statens seruminstitut og Sundhedsstyrelsen ved mere en menigmand om det her.
  Jeg forstår sagtens folks frygt. Jeg har hele tiden været udsat, da jeg har passet mit job på plejehjem og min mand sit job som vægter.
  Som jeg læser (de alt for mange forskellige) udmeldinger så er børn og voksne i risikogruppe eller med familie i risikogruppe ikke tvunget afsted.
  Vi skal, som lillemor så flot skriver, gå forrest i kampen.

  • Reply
   Trine lytkjen Rasmussen
   8. april 2020 at 19:43

   Det var første udmelding, men det har de desværre trukket tilbage/lavet om, så alle skal afsted lige meget hvad

 • Reply
  M
  8. april 2020 at 19:54

  Jeg arbejder på en af børneafdelingerne i Skejby, og vi blev vist diverse statistikker ift. indlæggelser af børn og hvorvidt de bliver hårdt ramt af corona. Aldrig har der været færre syge børn end nu og færre alm infektioner oveni! På trods af at flere er testet positive for corona, har der været nedgang i indlæggelser på børneafdelingerne landet over og de ses nærmest som “raske smittebærere”, fordi de nærmest ikke udviser symptomer. Så jeg synes ikke at vi sender vores børn ud som “forsøgskaniner” og hvad de ellers kaldes. Derfor støtter jeg også op om, at man skal sende dem afsted MEDMINDRE barnet bor i husstand med særligt udsatte. “Desværre” anbefaler regeringen at man sender sine børn afsted alligevel, på trods af en kronisk syg mor fx. De mener godt, at hygiejnen kan overholdes i en sådan grad, at det ikke er farligt at sende dem afsted i institutionerne. Det synes jeg måske er et lidt stort ansvar at give en flok pædagoger, og jeg er spændt på at se de konkrete tiltag, de skal gøre sig i fx min datters vuggestue. Jeg får immundæmpende medicin pga kronisk sygdom og er samtidig gravid, så herhjemme afventer vi og ser, hvordan det kommer til at foregå i vuggestuen og hvor mange der møder op 🙂 meningen er vel også at vi SKAL tage det økonomiske perspektiv i betragtning, og ved at sende små børn afsted, kan flere arbejde. Det er så vigtigt for landet at vi mindsker den finansielle krise mest muligt. Jeg skal selv på barsel lige om lidt og skal ikke tjene penge, så hele min situation taget i betragtning, ser vi an og kigger forbi efter tirsdsgens åbning og HÅBER hun kan komme afsted på forsvarlig vis 🙂

 • Reply
  Karina
  8. april 2020 at 20:00

  Vi bakker også op og min yngste på 6 år kommer også i skole i næste uge ❤️

 • Reply
  Louise
  8. april 2020 at 20:02

  Jeg er meget enig. Jeg har været så ked og frustreret over de mange ‘Jeg holder MINE børn hjemme”-opslag som jeg oplever som meget egoistiske og i tråd med ‘mit barn skal ikke vaccineres’-tilgangen. Det er så ærgerligt at opleve efter så mange uger med fælles front og vi bliver hjemme for hinandens skyld.
  Men jeg er da heller ikke ligeglad med om mine børn bliver smittet (og min mand og jeg før den sags skyld) men jeg håber og krydser fingre for at hvis/når det sker så kommer vi godt igennem det. Og så holder vi os væk fra bedsteforældrene i de kommende uger indtil vi ved mere om hvordan det hele udvikler sig – så vi kan passe på vores ældre!

 • Reply
  Fru.A
  8. april 2020 at 21:14

  Hvis jeg ikke havde en kræftsyg far og mine børn en kræftsyg morfar, der kan falde i søvn og ikke vågne igen, hvornår det skulle være, sendte jeg også gerne mine piger afsted .. Selvfølgelig nok med en smule ondt i maven alligevel, da man jo aldrig vil udsætte sine dyrebareste for smitte med sygdom “frivilligt” .. Men min far, pigernes morfar er syg – det er vigtigt for ham at have pigerne omkring sig, det er vigtigt for os at kunne være med ham i den sidste tid, og det komplicerer bare situationen så utrolig meget .. ?

 • Reply
  Charlotte
  8. april 2020 at 21:35

  Jeg har en på 13 og en på 17, som begge har været hjemme isoleret fra alt og alle siden 1 lukning, som heller end gerne vil bytte. De vil SÅ gerne afsted, og de er trods alt store og klar over konsekvenserne af det. De glæder sig til, at det også bliver deres tur. Ja, vi må nemlig gøre det sammen, og jeg har som dig også fundet ro med/i, at vi alle får det på et tidspunkt- hvis vi da ikke allerede har haft det. Min mand har været afsted på job hver dag siden dag 1, og så længe vi holdet afstand og vasker hænder, så skal det hele nok gå:-)

 • Reply
  Anna
  8. april 2020 at 21:58

  Jeg mangler virkelig der bliver meldt noget ud i forhold til test af folk når vi starter op, for Ja, mine unger skal også afsted, men jeg ville gerne have en vished om at man stadig tester og holder øje med spredningen – specielt når resten af husstanden må tage afsted selvom der er en der er smittet – det har jeg lidt svært ved at acceptere.

 • Reply
  Naja
  9. april 2020 at 1:21

  Jeg holder mine (0.klasse og børnehave) hjemme endnu. Hvor længe ved jeg ikke.
  Det gør jeg ikke fordi jeg er bange for smitten, den skal nok komme. Men fordi jeg synes, at de forholdsregler som er sat op, er urimelige at opretholde for så små børn. Jeg mener ikke, at hvis man har mulighed for at holde dem hjemme stadig, at det er fair at sende ungerne afsted.
  Det er så skrappe regler der er opstillet. Det gør det konge svært for både, børnene men også lærerne og pædagogerne. Jeg synes ikke det okay for vores små, ofte uforstående mennesker ❤️

 • Reply
  Louise Courchaine
  9. april 2020 at 12:32

  Vi holder datteren hjemme… vi har været ved at miste min mand flere gange, først pga kronisk hjertesvigt som ingen så komme, så en hjertepumpe for at holde ham i live indtil han muligvis kunne få et hjerte og så den endelige hjertetransplantation sidste år.
  Lina skal ikke risikere at være den person der får smitten med hjem til sin far; selvom myndighederne mener at det er forsvarligt.
  Så vælger jeg hellere at hjemmeskole, hvis ikke hendes skole har et alternativ, der kan bruges i vores situation; men de har så i første omgang også kun planlagt at åbne skolen op for indskolingen, og jeg er i dialog med skolelederen.

Svar