Opskrifter

De bedste og mest snaskede flødekartofler

Når jeg laver flødekartofler og blærer mig med dem på Instagram (@lillemorblog), får jeg tit spørgsmål om hvilke ingredienser jeg bruger. Jeg har i lang tid ville skrive opskriften, men jeg har haft travlt med både at være skolelærer, pædagog, gårdvagt, kantinedame og arbejdende kvinde her under lock-down. MEN! Nu kommer den 🙂 Og I kan altså godt glæde jer. Det er de bedste og mest snaskede flødekartofler, man kan ønske sig. Nogle vil mene, at der skal både rigtig fløde og “rigtige” kartofler til. Det er den slags folk, vi kalder stræbere 🙂 Jeg LOVER, at de her flødekartofler er svært vanedannende. Så kast jer ud i det! Flødekartofler kan spises hele året. De er perfekte til grillens sortiment og vanvittig lækre en god efterårsaften.

INGREDIENSER (4 pers.):

 • 1 kg frysekartofler i skiver (optøet)
 • 1/4 liter Madlavningsfløde
 • 1/2 liter Mornaysauce
 • 2-3 hvidløg (alt efter hvor stor en hvidløgsgris I er)
 • Ost til I flover jer
 • Muskatnød
 • Salt
 • Peber
 • ca. 1-2 dl mælk

FREMGANGSMÅDE:

 1. Tænd ovnen på 200grader (180grader varmluft).
 2. De optøede kartofler lægges i et ildfast fad.
 3. Hæld madlavningsfløde og mornaysauce over kartoflerne. Væsken skal næsten dække kartoflerne. De må godt lige titte lidt frem hist og pist. Supplér med mælken, om nødvendigt, så kartoflerne nogenlunde bliver dækket. Hvis der kommer for lidt væske i, bliver kartoflerne lidt tørre. Hvis der kommer for meget, bliver de måske en anelse for snaskede. Men prøv jer frem!
 4. Kom godt med salt, peber og fintrevet muskatnød over kartoflerne.
 5. Fat jeres hvidløgspresser og pres lidt hvidløg ud hist og pist. Det er smag og behag, hvor meget hvidløg man kan lide.
 6. Ost! Jeg elsker ost! Så jeg kommer hellere lidt for meget ost på end for lidt. Det er vitterligt en smagssag, hvor snasket man vil have sine kartofler.
 7. Læg noget alufolie over og sæt kartoflerne ind i ovnen en times tid. OBS! Ovne er jo forskellige, så tiden kan variere +/- 10 minutter. Kig til dem i ny og næ. Efter ca. 45-50 minutter fjernes alufolien, så osten får lidt gylden farve.
 8. Enjoy!

Find opskriften på en mega lækker (og vel lidt sund?) chokoladekage lige HER.

Klask fra Lillemor

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply
  Marlene
  15. april 2020 at 16:16

  Hvad er set for noget ost du bruger?

  • Reply
   Lillemor
   28. april 2020 at 19:39

   Revet mozerella ☺️

Svar