Ærlig snak Det shjaw! Gode råd Jordemoder-ting Life of a mom

Kan sex bruges til igangsættelse af fødsel?

Forleden dag lagde jeg en masse fifs ud til igangsættelse af fødsel i min story på Instagram (@lillemorblog). Eller i hvert fald teserne herom. For nok kan kroppen ret mange seje ting, meeen der er realistisk set nok lidt flere faktorer, der spiller ind ?. Der er derfor ikke evidens for, at det virker, for i bund og grund så skal kroppen (og baby!) være parat til det også. MEN jeg nævnte bl.a. noget om akupunktur, Rebozo, hindeløsning og sex. Jeg nævnte også lidt om tålmodighed, men den faldt ikke i lige så god jord, som de andre faktorer! (Og GUD hvor jeg forstår det. Jeg fødte hhv. 41+3 og 40+5). I bund og grund virker mange af tingene – men højst sandsynligt kun hvis kroppen alligevel havde tænkt sig at gå i fødsel inden for nærmeste fremtid. Men derfor kan man sagtens prøve! Det skader jo ikke. For hvem ved, måske det virker?

Nå, men det med sex fangede mine søde læseres opmærksomhed. Det der sker ved sex, er, at kvinderne får frigivet en masse oxytocin. Oxytocin frigives, når man bliver berørt, når man stimulerer brystvorterne, og når man får en orgasme. Det er OGSÅ oxytocin, der bruges til at lave veer. Derfor er der mange jordemødre, der giver råd om “sex og massere af det!”, når man når hen mod slutningen af graviditeten. Derud over indeholder sæd prostaglandin. Prostaglandin modner livmoderhalsen. Nogle vil mene, at der skal liiiidt flere doser til, end de kære mænd kan præstere (no offence gutter!). Men altså… nogle af mine læsere sværger til sex som igangsættelse. Læs deres beretninger nedenfor, som jeg har fået lov til at dele!

Jeg var 40+5 og desperat, så jeg “tvang” min kæreste til sex og gik derefter ud og tog et klyx. 2,5 time senere havde jeg min søn i armene ??

Sex var den bedste igangsættelse EVER ?. Men jeg vil så sige, at vi nok havde sex minimum én gang om dagen de sidste 14 dage.

14 dage før termin gik mine veer igang i forbindelse med sex. 12 timer med veer! Jeg er fan af sex som igangsættelse ?

Jeg fik veer ved første barn kort efter sex. Ved fjerde barn nulrede jeg brystvorter, en aften vi lå på sofaen og så film. Her gik vandet imens ?? Så jeg tror helt klart på, at det skubber til en fødsel!

Word! Vi knaldede om morgenen, første ve kom kl. 13.00, 3 dage før termin med første barn. Knald knald knald ???

Jeg er gået i fødsel og fødte begge børn på terminsdagen – med sex aftenen forinden. Så jeg tror på, at det virker. For der var ikke optræk til en dyt, før “vandslangen” kiggede forbi og sagde “så’ det ‘u!” ?

Den kære jordemoder anbefalede os også at have sex, så selvom det ikke lige er det, man har lyst til 10 dage over termin, fik vi da hygget os inden sengetid alligevel. Og bum! Ca. 8 timer senere fødte jeg vores dejlige datter på sofaen i vores stue ?

Med nr. 2 knaldede jeg med kæresten om eftermiddagen. Om aftenen syntes jeg, at jeg havde lidt ondt. Om morgenen havde jeg fået veer. Kæresten lod en højgravid i uge 41 gåre alt arbejdet…

Jeg tror helt sikkert, at det var med til at skubbe min fødsel igang her anden gang. Vi havde sex om morgenen og 2-3 timer efter gik vandet og veerne kom lige efter ☺️

Man skal bare have noget sex! Vi gav den gas i 3-4 dage omkring termin, og jeg fødte 40+3. Dagen inden jeg fødte, fik jeg en god omgang Rebozo, havde sex (igen ?), så Netflix i 4 timer, gik i seng og vågnede 2 timer efter med veer ? Sex duer altså ??

Vi kiggede på hinanden og især jeg skulle lige tage mig sammen. Men det er jo rart, når man er igang, også selvom man føler sig som en strandet hval ?. Der gik knap 6 timer fra første ve, til hun var ude, så lidt søvn fik jeg da ?

Min mand var ikke så villig til sex, fordi han mente, han stak baby i hovedet ?

Og ja, så var der dem, der havde sex til ingen verdens nytte!!!

Jeg føler mig lidt snydt. Havde håbet, det ville sætte lidt skub i tingene her hjemme. Så efter at have tigget i flere dage om bare lidt sex, gik manden endelig med til det. BUM! Ikke en skid kom der ud af det. Altså ud over at knægten på snart 3 år tog os på færsk gerning!

Jeg selv har sendt MANGE fødelystne kvinder hjem fra fødegangen med en recept på Ben&Jerry’s is og tålmodighed. For sidstnævnte er nok det vigtigste, man kan være i besiddelse af, når man nærmer sig terminsdatoen. Det bedste af det hele er næsten, at mange af kvinderne ofte ringede til mig efterfølgende og sagde, at “den der is hjalp lidt…nu kan jeg godt holde ud at være gravid et par dage endnu!”. Derfor tillader jeg mig lige at komme med et ret nyttigt råd også, som en af mine andre mega seje læsere kom med:

Til de interesserede kan cheesecake til morgenmad også hjælpe!

Vigtigt er det altså også at nævne, at man skal holde sig fra Daimis. Det lort virker slet ikke.

Jeg skulle hilse og sige, at is med Daim ikke virker. Jeg har fortærret tre bøtter inden for to uger, og jeg er stadig højgravid. Så måske jeg skulle skifte til Ben&Jerry’s?

NÅ! Men hvis I vil læse lidt om ikke-medicinsk smertelindring til fødslen, kan I læse med lige HER. Hvis I vil læse om det medicinske, kan I læse med HER. Der ud over er jeg stadig pisse stolt af, at I alle har beskrevet jeres fødsler KUN med positive ord lige HER.

Klask fra Lillemor

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Reply
  Anonym
  19. maj 2020 at 20:09

  Altså… hos mig virkede sex (med “mig selv”…).. Vibrator og masser af orgasmer de sidste desperate dage inden planlagt igangsættelse. Baby kom ud tre dage før planlagt igangsættelse, fordi jeg hoppede, dansede og vibrerede.. Just saying 😉

 • Reply
  Louis
  19. maj 2020 at 20:18

  Det har (heldigvis!) ikke så meget med sex at gøre, men dadler! 6 om dagen. Man kan evt. lige google dadelstudiet…

  • Reply
   Anne
   19. maj 2020 at 20:32

   Altså… Jeg var sengeliggende de sidste tre måneder med vores første = ingen sex… En uge før termin havde vi sex og jeg fik veer lige efter og fødte morgenen efter (39+0). Med nr to havde jeg slem bækkenløsning (NEJ, der kommer ikke en nr 3 ?) og vi havde ikke sex i laaaaaang tid – hun blev født 38+0 efter veerne startede midt i akten ??? Herhjemme virker det altså ?

 • Reply
  Betina
  19. maj 2020 at 20:26

  Jeg var gået fuldt over termin og havde en tid til igangsættelse om formiddagen kl. 10.30. Kort inden vi tager afsted, ryger vi lige i kanen til en omgang sex. Vi kommer ud i modtagelsen og kommer til kl. 11, jeg lægger mig på briksen og får kørt strimmel. Da vi er et godt stykke inde i målingerne, synes jeg altså de plukveer niver lidt, men synes ikke de er reglmæssige… Det siger jeg til min ingeniør af en mand, som kigger på skærmen og spørger, hvorfor jeg siger de ikke er reglmæssige, for de er nærmest reglmæssige på minuttet 😉 Om det var sex der satte gang i det, kan man jo kun gisne om, men faktum er, at vores datter kom til verden kl. 14.14 altså ca, 2½ time efter første ve… JM var lige ved at sende os hjem, for jeg var jo kun små 4 cm åben, da hun undersøgte mig og vi kun bor 25 minutter fra hospitalet, så er jeg godt nok glad for, at hun lod os blive, for ellers var det vist blevet en hjemmefødsel eller i bilen 😉

 • Reply
  Anita
  19. maj 2020 at 22:16

  10 dage før termin, havde jeg spist en god middag med nogle dejlige damer, masser af hygge og grin. Hjem i seng.. med min dejlige mand ved 1 tiden. Vågnede tre timer efter og skulle tisse.. så lidt duck walk ud på badeværelset .. og så kæmpe plask! Sådan Hollywood style ? der efter veer, kl.4 ca, så flere og flere veer.. hospitalet kl.6:30, 9 cm.. ve storm og mange timer efter efter, kl.15:05 baby … så ja hygge, grin og sex! Lidt mere søvn kunne dog have været fedt!

 • Reply
  Lene
  19. maj 2020 at 23:04

  Det hjalp mig vildt godt, at massere/nulre begge brystvorter, så kom der gang i mine veer ??

 • Reply
  Anonym
  20. maj 2020 at 9:18

  Manden syntes jeg skulle føde på en bestemt fin dato. Da denne dag var ved at være slut lå vi på sofaen, da manden sagde at nu kunne jeg godt vrælte ind i sengen, så vi kunne have sex og få den baby ud. (38+4)
  Jeg sagde ikke nej til en omgang sex, så rejse mig fra sofaen også gik vandet. ?‍♀️
  Så her skulle der altså bare trues med lidt sex ? Manden følte sig godt snyt. Baby nåede ikke at komme på den fine dato og der gik lige et par uger før han fik sex igen ??

 • Reply
  Sarah
  20. maj 2020 at 20:15

  Ben&jerry’s det virker! Jeg sad i sofaen gravid med nummer 2 i uge 39+0 og sendte manden i føtex efter cookie dough og toast, og 2 minutter efter han er kørt får jeg første ve ? jeg nåede ikke min is, da baby ville ud i en hulens fart, men den var guld værd da vi kom hjem igen nogle timer efter ??

Svar