Gode råd

Must haves til din baby!

slange

Man SKAL jo have liiidt accessories til sin baby. Ting som man egentlig godt kunne undvære og som ikke fandtes dengang vi var små. – Men som bare lige er med til at gøre hverdagslivet med en baby, bare lidt mere lækker. Og nem.

Her er min Top 5 over Must Haves til baby!

1. Natures Sway slyngevugge. ABSOLUT FAVORIT!! Prøv at hør’…en slyngevugge er et mirakel og gør enhver moders liv ca. 1000 gange lettere. En krog i loftet, en gren i haven eller en dørkarm hos bedsteforældrene. Og vupti, kan man hænge Guds 8. vidunder op, proppe skrigeballonen i og vugge lidt op og ned. Så sænker freden sig og med et trylleslag sover baby. I’m not shitting you! Vores slyngevugge har sparet os for hundredevis af lange gåture med barnevognen (kun for at ungen vågner det sekund, man har parkeret barnevognen i haven). Vores søn var 4 måneder da vi fik vores slyngevugge og Guderne skal vide, at jeg fortryder vi ikke fik den 4 måneder tidligere! Der findes mange forskellige slags. Natures Sway er bare lidt ‘Ferrarien’ inden for slyngevugger. Koster vist 1500kr for ny, men sælges snildt brugt for ca. 1000kr. Win win! Jeg købte vores på www.sneglehuset.com. Bonus info: nogle bruger dem som primær seng, helt op til 2. års alderen. Og den er perfekt som ‘rejseseng’.

2. Vikle. Også noget der har hjulpet gevaldigt her hjemme. Man skal lige lære at binde viklen, men det er nu hurtigt gjort. Man mærker nærmest slet ikke, at baby er fuldstændig klæbet til kroppen, fordi viklen (modsat mange bæreseler!) fordeler vægten på både ryg, skuldre og hofter. Brugte viklen meget de første måneder, eksempelvis de aftener hvor baby bare IKKE ville falde til ro. Op i viklen med bebs og kort tid efter sov han. Nu bruger jeg den hver gang jeg går tur med Børge (vores hund…JA det hedder den!), handler ind osv. Bonus info er, at man også på den måde, kan få en masse hud-mod-hud kontakt. Man kan eksempelvis købe vikler på http://koalabarn.dk/.

3. Baby kalenderen. En ret fed kalender jeg fik, da jeg fødte første gang. Det er en kalender der følger barnets første år. Så kalenderen starter altså for barnets “uge 1”. Det FEDE ved kalenderen er, at der på den ene side af fx “uge 1”er kolonner med mandag til fredag samt klokkeslæt, hvilket gør det super nemt at notere, hvornår baby fx sidst har spist. På den anden side er der en masse gode råd og info angående barnets 1. leveuge. Og sådan fortsætter det årets 52 uger, eksempelvis med påmindelser om vaccinationer samt tider hos lægen, råd om mad, sygdomme, lege, info om barnets udvikling samt meget andet. Find mere info på deres facebook side Babykalenderen. I øvrigt har de også en kalender der følger barnets 2. leveår! Lækkert!!

4. Slange fra Snille Sager (se billede øverst). Lad mig starte med at sige, at Snille Sager laver MASSER af super lækre ting. Alt fra slanger, puder, barnevognspuder og legetæpper. Vi har været meget glade for vores slange, som vi bruger i sønnikes seng. Han putter sig op af den og den afskærmer på en måde lidt for omverdenen, hvilket specielt er godt til de helt små bebser. Hun laver dem i alle længder, så de både kan bruges som krammedyr og sengerand. Vigtigt er det dog at nævne, at Pernille der står bag Snille Sager, har en mindre hjerneskade, hvorfor man skal være tålmodig med hendes arbejde. Men via hendes kreative arbejde, hjælper man hende også med genoptræning. Tjek hende ud på hendes facebook side Snille Sager.

5. Bumbo stol. Ja okay, her er vi virkelig på nice-to-have-but-no-need-to-have-niveau. Men altså Bumbo stolen (som vist også kaldes the nanny-chair?), er bare en rar lille accessorie at have. Når baby kan holde hovedet selv, kan den lille (i begrænset tid naturligvis) sidde ergonomisk korrekt, medens man fx støvsuger eller andet. Kan købes på utallige hjemmesider, men jeg vil klart anbefale at købe en brugt, da de nærmest ikke er til at slide op.

Det var mine top 5! Hvad er noget af det lækreste du har haft til dit barn?

Kender du nogle der er gravide? Så del gerne, måske de kunne have gavn af ovenstående 🙂

Kh Lillemor

Mit navn er Tina. Jeg er uddannet jordemoder og har to børn jeg elsker og som driver mig til vanvid! Jeg bruger bloggen som afløb for tanker, glæder og frustrationer, dog set ud fra et sarkastisk perspektiv. Har du selv børn (eller frygter at få nogle!) kan du følge mig og læse flere indlæg på:

Min hjemmesideFACEBOOK eller Bloglovin’

20141127_112642

Forleden var jeg på besøg hos en veninde og sønnike blev puttet i sin slyngevugge, som jeg blot hang fra loftet. Smart ik’?

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Reply
  Alexandra
  1. december 2014 at 12:35

  Jeg er førstegangsgravid og har også tænkt, at en slynge/vikle (er der forskel?) kunne være en rar ting at have. Så jeg vil høre, hvilken du kan anbefale, da der jo er ret mange forskellige at vælge imellem inde på den hjemmeside, du foreslår. Den skal fungere til en nyfødt. Og tak for et godt og spændende indlæg 🙂

  • Reply
   Lillemor
   1. december 2014 at 13:30

   Hej Alexandra! Først: Tillykke med graviditeten 🙂 Dernæst: kan godt forstå du er forvirret 🙂 For man kan få både vikler og slynger til at bære den lille i. Og så er der en slyngevugge, som er noget helt andet. Slyngevuggen (natures sway som jeg beskrev) er genial som sovested. As we speak ligger min dreng og sover middagslur i sin. En vikle og en slynge er begge et stykke stof, som man kan binde rundt om sig selv og bære den lille i. Om man foretrækker det ene eller det andet er meget individuelt. Begge dele kræver dog tilvænning. Jeg har kun haft en strækvikle (et stykke elastisk stof, modsat “fast-vikle” som er et stykke stof der bindes på samme måde, men som ikke er elastisk i stoffet). Kender du reshopper? Prøv at download den app til din smartphone, det er en slags BLÅ AVIS, dog kun med baby/børne ting. Så køb begge dele (slynge og vikle) brugt, så kan du prøve det af og sælge den af dem du ikke får brugt – eller beholde begge to 🙂 Skriv gerne igen hvis det ikke var svar nok. Eller hvis du vil have specifikke hjemmesider du kan benytte. Men begge dele fungerer til en nyfødt! Kh Tina//Lillemor

  • Reply
   Østfronten
   2. december 2014 at 12:51

   Altså, jeg vil sige, at viklerne fra Je Porte Mon Bébé er noget af det ultimative. De er en hybrid mellem en strækvikle og en fastvikle, hvilket betyder at du ikke skal binde dem forfra hver gang, men de er stadig stærke nok til at holde et barn på op til 14 kg. De findes bl.a. på http://strutshop.dk

   • Reply
    Lillemor
    2. december 2014 at 12:53

    Lyder super lækkert og smart!

 • Reply
  Alexandra
  1. december 2014 at 13:46

  Tusind tak for svaret, det vil jeg kigge nærmere på 🙂

  • Reply
   Lillemor
   1. december 2014 at 13:48

   Gør det 🙂 Og vis så lige din mand mit nyeste indlæg fra i dag 🙂

 • Reply
  Lisa
  23. september 2015 at 10:30

  Her i hjemmet er der ganske få must-haves, men MOLO er noget af det. Jeg plejer altid at købe herfra http://www.feen-froen.dk/molo-m-1.html da de ofte har rigtig gode tilbud på de ting vi synes godt om.

Svar