Gode råd Life of a mom Luk røven

Når børn ikke vil sove! Aarrgh!!

2015-01-08_16.55.58

Okay, jeg indrømmer gerne at jeg, da min datter var lille (altså spæd/tumling), var hende den irriterende mor, der havde et barn der altid sov om natten. Har faktisk ALDRIG prøvet, at hun pludselig vågnede om natten og ville lege, eller at hun vågnede og ikke kunne falde til ro igen. Så vidt jeg husker… Bevares, hun har haft kolik, vågner på den forkerte side af kl. 6 og har enormt meget temperament, MEN hun har altid haft et godt sovehjerte. Thank God! Og min søn på 9 måneder, har egentlig også generelt været sød.

…Men så var det, at han for noget tid siden fandt ud af, at han måske snart kunne finde ud af at kravle. Og dét skulle han så åbenbart reagere på.

UP YOURS TIGERSPRING!!

Pludselig vågnede han om aftenen med et skrig, naturligvis det sekund jeg selv lige havde ramt puden. Altså bogstaveligt talt lige-ramt-puden-og-temmelig-meget-parat-til-at-sove-og-temmelig-lidt-parat-til-et-barn-der-tilsyneladende-ikke-har-samme-intention. Han var ikke til at trøste og jeg kunne ingenting gøre. En aften vågnede han kl. 21 og skreg og skreg til kl. 01.15!! Det er FUCKING lang tid. Prøvede alt. ALT. Slyngevuggen, som jeg jo ellers sværger til (læs mere om den ved at KLIKKE HER), viklen, putte ham ved siden af mig osv. ALT. Det var først da jeg kl. 01 om natten, stod og tog jakke på, kun iført top og pyjamasbukser, for at gå ud i bilen og køre ham træt (JA du læste rigtigt, så desperat var jeg!), at han faldt i søvn i mine arme. Og det mønster fortsatte så de næste mange aftener. Jeg gik selvfølgelig i panik! Så jeg endte på www.netsundhedsplejersken.dk’s hjemmeside. Kunne se at jeg (overraskende nok!) ikke var den eneste med den problematik. Hun (sundhedsplejersken from heaven!) kom med de samme råd til alle: “Få styr på jeres dagsrytme. Har I ikke det, kan I ikke regne med, at der er styr på natterytmen”. Så vi fulgte hendes råd om hyppig mad og faste dagsrutiner og allerede fra 1. aften/nat, faldt han roligt i søvn og sov hele natten. Og har i øvrigt gjort det lige siden! Ahmen helt ærligt!! Og jeg som ellers mener, at de der børneeksperter ofte skulle lukke røven…de har nu fat i den lange ende nogle gange.

Men sig ikke jeg har sagt det!

Så hey, kender du én hvis barn også er en mundfuld om natten? Så del lige det her indlæg.

Kh Lillemor

Mit navn er Tina. Jeg er uddannet jordemoder og har to børn jeg elsker og som driver mig til vanvid! Jeg bruger bloggen som afløb for tanker, glæder og frustrationer, dog set ud fra et sarkastisk perspektiv. Har du selv børn (eller frygter at få nogle!) kan du følge mig og læse flere indlæg på:

Min hjemmesideFACEBOOK eller Bloglovin’

You Might Also Like

Ingen kommentarer

    Svar