Ærlig snak De der mænd dér Gode råd

Valentines Day…Do or don’t?

2015-02-04_19.25.35

Aaaah Valentines Day!! Kærlighedens dag venter lige om hjørnet.

Romantik. Blomster. Hjerter. Candlelight dinner. Elskov. Blide kys. Kærlighedserklæringer.

SOM OM!!

Jeg spurgte Lillefar for et par år siden, hvorfor vi aldrig fejrede Valentines Day. Han tog blidt min hånd, kiggede mig dybt i øjnene og svarede: “Jamen skat…her hjemme fejrer vi jo Valentines Day HVER dag året rundt”……og brød så ud i kæmpe latter. Men hvad er det egentlig med den dag? Jeg har spurgt en håndfuld kvinder og en håndfuld mænd om dette:

Kvinderne: “Husker din mand nogensinde Valentines Day?”

– Min kæreste proklamerede, allerede efter vi havde været kærester en måned (og lige inden Valentines Day), at det dér med blomster, det var ikke noget han var så god til og at jeg ikke skulle forvente at få nogle særlig tit. Her, godt 3 år efter, venter jeg stadig på den første buket. Så nej, han gør ikke noget særligt ud af dagen. Tror han synes det er svært at være romantisk på “kommando”.

– He better! Informerer ham også altid et par gange i ugen op til. Så tror ikke han tør andet.

– Han husker aldrig Valentines Day. Og den betyder egentlig heller ikke så meget for mig…lige indtil jeg på vej hjem fra arbejde, ser mænd med indpakkede blomster og hjerteformede skilte hos blomsterhandleren, samt ser trailere for aftenens kærlighedsfilm. Så vil jeg fandme også have blomster!! Men så straffer jeg ham bare med ingen sex i en uge.

– Han husker det aldrig. Men jeg nægter også at der går ‘Amerika’ i mit forhold. Derfor ved jeg slet ikke hvornår dagen er. Jeg vil da gerne have blomster. De bedste blomster er på en øv-dag hvor både hår og røv hænger. Så føler jeg mig elsket!

– Han husker den nok, men det betyder sgu ikke at han gør noget ud af det! Vi skal nok bare se MGP 🙂

– Min kæreste husker kun dagen, fordi han er SÅ meget imod den. Men det betyder ikke at jeg får noget. De sidste par år, har jeg fået noget dagen efter Valentines Day, fordi han netop er SÅ meget imod det. – Så lidt for at gøre noget for mig, men fandme ikke på den dag hvor man SKAL gøre det. For som han siger det: “Jeg gider sgu ikke bruge 100kr på en langstilket rose, når de dagen efter koster 25kr”.

– Han har aaaaaldrig husket den. Til gengæld husker han “bøf og blowjob” dag. Og så vidt jeg ved, var der sgu ikke en “Saint Blowjob” i nogle historiebøger.

Mændene: “Hvad synes du om Valentines Day?”

– Generelt synes jeg at det er noget opreklameret fis. Jeg hader når andre skal fortælle mig, at det er tid til at give blomster til min kæreste. Valentines Day er samtidigt med til at øge forventningens glæde hos pigerne og hvis man så ikke får det gjort, er man jo i bad standing. Men konceptet generelt er da fantastisk…altså hvis man er blomsterhandler, men det er jeg ikke.

– Det er noget fis.. Hvorfor er det “kun” den dag, man kan vise andre, at man holder af dem og få lov til at købe blomster til overpris? Ved godt det lyder MEGA kliché-agtig, men det bør man gøre hver dag. Ved godt der er nogen der går vildt op i, at man skal overøse sine kære med gaver den dag, meeeeen SLAP NU AF. Det kan man også gøre alle andre dage, der er sgu ingen grund til at “fyre alt krudtet af” lige på den dag.

– Jeg synes det er noget opreklameret, USA-importeret, kommercielt pjat som jeg allerhelst vil være foruden. Hvert år giver mig efterhånden dårlig samvittighed over, at jeg ikke fejrer min kæreste. At ens kærestes veninders kærester så vælger, at give den ene fine gave efter den anden, hjælper heller ikke. Det irriterer mig, at der er sat én fast dag af og at man bliver “the bad guy” hvis man ikke hopper med på vognen. Første Valentines Day jeg havde med kæresten, valgte jeg at bruge hos en kammerat. Behøver jeg sige at jeg ikke var populær? Hun taler stadig om dengang. I år har hun sagt, at jeg skal sætte dagen af, for vi skal ud og fejre dagen. Jeg troede jeg var stærk nok, men kan ikke hamle op med presset.

– Valentines Day…ha ha! Det er ikke noget vi fejrer her i hjemmet. Kærlighed er ikke en bestemt dag, men noget som altid vil være der. Jeg synes selv at det måske er et lidt opreklameret påfund, for at øge et salg i enkelte butikker. Derudover er det blot en dag, som de andre 364 dage om året! For vores vedkommende er dage som fødselsdage, bryllupsdage eller datoen hvor vi fandt sammen m.v. mere attraktive at fejre og vedholde end Valentines Day. Hvorfor skal man have en bestemt dag til at udtrykke/udvise sin kærlighed til en anden? Man skal da vide at man er elsket hver dag, af den person man har nær.

– Valentines Day…hmm…Er så vidt jeg ved et fænomen fra USA, som er blevet forsøgt implementeret i DK – om det virker ved jeg ikke. Jeg ved ej heller hvem der har trukket det i vores retning, men det er ikke et fænomen som jeg er tiltrukket eller er bruger af, og konklusionen må derfor være, at jeg ikke benytter mig af den mulighed, for at gøre min udkårne endnu gladere lige netop den dag, men gør hvad jeg kan for at bevise min kærlighed til hende, de resterende 364 dage!

– Jeg spurgte konen om vi havde planer 14. februar. Hun svarede nej og jeg sagde at jeg så ville tage hjem til en ven. Så sagde konen: “Jamen du er godt klar over at det er Valentines Day ik? og jeg er ét stort spørgsmålstegn. Øh nej, det er jeg ikke klar over?! Prøver at redde den, med at sige “Jamen skat, det behøver jo ikke være en mærkedag, for at vi går ud og spiser osv., vi går da bare ud en anden dag?!” Jeg tror jeg har reddet den…det virker i hvert fald sådan…indtil videre!!

– Valentines Day er noget opreklameret pis! Men jeg er generelt ikke så meget for “fælles højtider”, hvor jeg føler, at det er forretningerne der nyder godt af det…Jeg er meget mere til, at det skal være en overraskelse hvis ens bedre halvdel skal have blomster eller gaver og ikke en skuffelse, hvis man absolut ikke kommer med blomster/gaver de “rigtige blomster/gaver”-dage. Jeg har dog lidt under medie-presset et par gange og købt til ‘Mors Dag’ et par gange. 

– Jeg synes Valentines Day lugter af friture og USA. Det er slet ikke registreret som “højtid” i de fleste mænds hjerner, fordi den på intet plan er for vores skyld. Lidt som en omvendt “Bøf-og-Blowjob”-dag. Det er som om piger skal fejre, at de er i et forhold og ‘instagramme’ deres blomsterbilleder, så alle deres single veninder kan sidde og græmme sig og være misundelige. Men hvis man som mand ikke kan give sin kone blomster på Valentines Day, så er man da også et skravl… (Bare husk dét på “Bøf-og-Blowjob” dag)!!

Og endelig er der en bekendt af mig, der har spurgt mændene på sin arbejdsplads. De deler sig selv op i 3 grupper:

Gruppe 1:

Vi synes det er lidt noget pjat, at vi sådan skal påmindes om, at sætte tid af til fruen og fejre kærligheden (som om vi ikke gør det hver dag! Hø hø…). Vi indrømmer dog, at vi ikke helt kan se os fri af at blive revet med, men vælger i stedet at købe blomster en uge før eller lignende – for folkene “bag” Valentines Day, skal i hvert fald ikke diktere HVAD vi skal bruge pengene på og hvornår. Men det ender det jo så med, at “de” gør alligevel, da ingen af os helt tør, at ignorere kærligheden i dagene op til og efter 14. februar.

Gruppe 2:

Her er mændene der laver den “sikre” og køber en lille ting på dagen eller bare i det mindste prøver at stramme lidt op og tilbyde massage eller lignende. De vil ikke dikteres til at bruge alle moneterne på den største buket med dertilhørende fyldte chokolader i en hjerteformet indpakning – men de tør heller ikke være de eneste, som måske ikke havde noget med hjem til lillemor der hjemme, samt risikere at blive udstillet blandt konens veninder! -Den er ikke god.

Gruppe 3:

Den her grupper er vi andre lidt hårde ved, med de findes altså! De mænd der er bagud på ‘point’ og har været det hele året. De som tror at en stor buket på dagen, redder de 11 måneders forsømte kærlighed og opmærksomhed. De som – modsat gruppe 1 – vælger at lade sig diktere og gerne selv smider et stort billede op på Facebook, for at vise hele verden hvilken Amor de er. Måske de endda sender blomster ud på konens arbejde!

Lidt bonus info! Gruppe 1 kan ikke lide Gruppe 3, da denne gruppe øger presset og vanskeliggøre at opretholde sit standpunkt! I øvrigt skal det nævnes, at kvinden i forholdet og hendes indstilling til Valentines Day i høj grad påvirker, hvilken gruppe du som mand ender i 🙂

Men hey, der er jo mange måder at gøre sin partner glad på. Vil du læse lidt om hvad jeg engang gjorde for Lillefar her hjemme, kan du KLIKKE HER.

Kh Lillemor

Har du selv børn (eller frygter at få nogle!) kan du følge mig og læse flere indlæg på:

Min hjemmesideFACEBOOKInstagram eller Bloglovin’

 

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply
  Mia
  5. februar 2015 at 10:57

  V dag kan da være en anledning til at huske kærligheden, men er det romantisk at det bliver “dikteret”, at man skal give blomster? Herhjemme, har vi årsdag, bryllupsdag hvor vi blev hemmelig gift på rådhuset, og bryllupdagen, hvor vi blev velsignet i kirken efterfulgt af bryllupsfest. Hvilke dage skal fejres med blomster og gaver? I virkeligheden betyder det mere for mig, hvis min mand kom hjem en helt almindelig fx torsdag med blomster eller lign, for han havde LYST, og ikke fordi det var/er forventet af ham. Jeg har en god mand på alle mulige måder, som bidrager med meget hver dag (2 børn). Jeg har en veninde som får gaver på V dag, store julegaver og fødselsdagsgaver – men manden løfter ikke en finger i daglige. Jeg ved godt hvad jeg helst vil. Alle skal gøre hvad der er rigtigt for dem selv, men at pådutte sin mand, at han SKAL fejre denne dag, synes jeg er lidt unfair, hvis han inderst inde er imod konceptet, og føler sig tvunget til at køre til blomsterhandleren.

 • Reply
  Maiken
  5. februar 2015 at 17:16

  Jeg smiler lidt af al den modstand mod den dag, hvor nogle nærmest går antikærlighed. “Så vil jeg bare være romantisk alle andre dage!!!”. Det er de så sjovt nok sjældent..
  Jeg har det sådan lidt, hvorfor ikke også den dag. Hvis vi kan fejre Jesus’ fødselsdag ved at gå rundt om et træ og spise en masse gris og marcipan, så kan vi vel også fejre vores kærlighed til hinanden på en bestemt dag.

Svar